Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 13 Februarie 2025 sunt:
De ce multi dintre noi nu am auzit absolut nimic de compania Pfizer pana sa apara coronavirus? Chiar daca foarte multe medicamente sunt facute de Pfizer.
Daca vreau sa ma fac antreprenor, afacerist, sa imi fac banii singur, la ce liceu trebuie sa ma duc? as putea reusi daca m-as duce la uman/real?
Buna seara, TPU. Referitor la infractionalitate, nu inteleg o chestie. Sa ne imaginam ca o femeie, de exemplu, a fost victima unui recidivist extrem de periculos (cei doi necunoscandu- se deloc) si...? (mai mult)
Buna! Am fost prins de politie facand un graffitti acum cateva saptamani si bineinteles ca nu m- am oprit, am continuat, dar fara a ma mai vedea nimeni. Vreau sa stiu, sanctiunile se pot da doar in ...? (mai mult)
Buna TPU! imi poate spune careva urgent care linii accepta animale de companie la bord? blue air si tarom stiu ca permiteau asta, inca mai e valabil? (barcelona-Bucuresti)
Ce fac cei de la DIICOT cu banii, armele etc luate de la infractori?
De ce in orasul meu aerul e asa poluat, si stau intr-un oras mic-mediu cu 45000 de locuitori, aia din Bucuresti cred ca sunt deja obisnuiti cu poluarea extrema.
Salut, mam înscris la școală de soferi și mam programat la sala dar data la care trebuie sa dau examenul a căzut cu o zi după ce fac 18 ani, și știu ca buletinul nu vine asa repede. Se poate ...? (mai mult)
Pot folosi motivele ca "ma bate ca am numele asta, isi bate joc de mine din cauza la acest nume" pentru a schimba numele de familie si prenumele din acte?
Salut! Daca am suferit o sparge la o firma cu activitate comerciala(SRl) cum pot demonstra suma de bani furata( aici stiu oarecum, rapoarte, bonuri de casa) dar ma intereseaza conform carei legi banii...? (mai mult)
Bună seara! Prietena mea va intra în concediu de risc maternal și ne interesează dacă are dreptul și la indemnizație pe toată durată concediului și, dacă da, unde va trebui solicitată această...? (mai mult)
Care vi se pare ca a fost cel mai bun guvern de pana acum? Eu cred ca Emil Boc si Dancila(PSD- ALDE pana in August 2019) Pentru mine anii astea au fost niste ani de aur in viata mea (2008- 2012 si...? (mai mult)
Nu merge sa ma autentific la Instagram.Cand incerc sa ma conectez imi apare :"Te rugam sa astepti cateva minute înainte de a încerca din nou". Care ar fi cauza? Imi voi mai putea recupera contul?...? (mai mult)
Intrebare. Dacă o femeie este in posesia unui teren, cine este persoana care va primi moștenirea, copii acesteia sau soțul ei?
Salut, Eu locuiesc in Germania si vreau sa ma duc in Romania la vara dar nu am procura de la parinti, parintii mei sunt despărțiți iar eu ma duc cu tata in Romania.Problema este ca la intoarcere nu...? (mai mult)
Https://youtu.be/qI9izAsAsdM Ce ziceți? Asta e America!
Salut! In urma cu cateva zile am produs un accident in afara localitatii incercand sa evit o vulpe, la fata locului a venit politia si am fost testat cu aparatul etilotest, alcoolemia a fost de 0, ...? (mai mult)
Ce parere aveti despre prim ministrul Florin Citu? Eu am o parere buna, cu toate ca nu prea stie sa vorbeasca, vrea sa faca multe lucruri bune, ne vom convinge peste 3 ani cat de bun a fost ca prim...? (mai mult)
Ce criterii trebuie sa indeplinesti pentru a detine un permis de port arma pentru autoaparare?
Buna ziua, am auzit despre CEL"CLUBUL ELEVILOR LIBERARI"Cun as putea intra în acest grup sa zic asa, as dori mai multe detalii? Fără răspunsuri răutăcioase va rog.
Buna seara. In legatura cu infractiunea de, , Lovire si alte violente'. Nu mi- e clar un lucru. Daca cineva e lovit de un infractor (primeste un pumn in faţă, de exemplu), insa nu apare niciun semn...? (mai mult)
Pot sa dau sala la scoala de soferi daca am facut toate orele de legislație, dar nu le-am terminat pe cele practice?
De la cat timp de la înscrierea la scoala de soferi pot sa dau sala? Dar proba practică?
Ce se intampla daca fugi de politie fiind minor si apoi te prind? Aseara am fost undeva pe camp eu eram cu bicicleta si de nicăieri apare o masina de politie si un politist care se da jos, eu cand i-...? (mai mult)
Buna ziua, daca am semnat un contract de munca ce prevede un curs de pregatire profesionala (training) si se presupune ca imi incep activitatea luna viitoare, iar eu m- am razgandit si nu voi mai veni...? (mai mult)
Unde e mai mare birocratia :in Romania sau o tara din Europa de Vest?
Salut, poate un dosar penal pentru vandalism sa afecteze admiterea la liceu? Mulțumesc anticipat
Bună ziua TPU! Am o întrebare din partea unui prieten. Deci el urmează să meargă la facultate în toamna aceasta, după ce va lua bacul. El dorește să se mute în garsoniera pe care o are cumpărată,...? (mai mult)
Buna ziua. Sotul meu are 12 clase facute la seral. Cum pot fi considerate ca nivel de studii? Se pot considera studii medii chiar daca nu a facut si clasa a 13 -a? Multumesc.
Buna TPU! Ce acte si documente pentru dosarul de transfer sunt necesare pentru transferul din strainatate inapoi in Romania?
Să- mi explice și mie cineva, vă rog, care sunt principalele probleme ale Europei Centrale. Atât de ordin politic, cât și cultural. Până la urmă, pe ce anume se "ceartă" țările Europei?...? (mai mult)
Salut TPU. În seara asta am avut ghinionul să fiu prins de politie împreuna cu câțiva prieteni și nu știm dacă am primit sau nu amenda. Polițiștii au oprit la noi (eram la mine la banca, ...? (mai mult)
Un prieten de al meu, a mers astăzi cu mașina, în afara localității(90 km/h), cu 160 km/h. L- a oprit Poliția și i- a luat permisul pentru 3 luni+ amendă etc. Acum el a înțeles că poate...? (mai mult)
Ce sanse are un om sa ia un salariu decent in Romania fara BAC? Doar cu forta in munca
Daca o persoana nu are niciun venit, n-are pe nimeni (familie), poate cere ajutor social? Ce poate face?
De ce se cere minim 8 clase la munca aranjat marfa in magazin? Cred ca si un om cu un iq de 50-60 s-ar descurca la munca asta
Buna! Am facut 18 ani si voiam sa stiu daca e nevoie de ambii parinti pentru a schimba buletinul. Unu dintre parinti nu se afla momentan in tara pot sa fac buletinul doar cu un parinte?
Salut! După un accident auto ușor exista vreo limita de timp pentru completarea constatării amiabile? Menționez că niciunul din cei 2 soferi nu a fost la poliție în cele 24h de după accident. Dau...? (mai mult)
Poti trimite cuiva o scrisoare fara sa specifici strada/ numarul? Adica eu stiu orasul in care sta aceasta persoana dar nu si strada. Am numele complet si numarul de telefon al acesteia, o pot suna cei...? (mai mult)
Salut.Azi veneam pe autostrada A3 si aveam cam 150 kmh si am vazut un politist cu pistol radar care avea atentia pe mine, dar 2km mai incolo era un echipaj de politie si nu m- a oprit.Pe autostrada stiu...? (mai mult)
Cat costa sa-ti faci analizele complete daca nu esti asigurat medical? Si daca eu sunt asigurata, dar o persoana din familie nu, pot sa o iau pe asigurarea mea sau?
Bună! Am 14 ani și de ceva timp iubitul meu îmi tot spune că dacă nu fac sex cu el le trimite parintilor si prietenilor mei poze cu mine (i- am trimis mai de mult niște poze nud). Am încercat să...? (mai mult)
Cat a fost alocatia pe luna trecuta?
Daca locuinta mea este pe ex- ul meu, eu fiind acum intr- o alta relatie, dar avand legaturi bune cu fosta, in cazul in care vreau sa vand locuinta, rezolv ceva daca imi da ex- ul procura, respectiv...? (mai mult)
Buna,am si eu o întrebare, in Romania este permis ca un minor de 13 ani sa meargă neînsoțit cu trenul?
Salut, am luat amenda de pe prima carantina 16000 lei si mia s- a facut proprire pe card de 16000 lei am facut si contestatie dupa ce am primit amenda si tot mi- au facut proprire, ce este de facut? ...? (mai mult)
Dupa parerea voastra cum va renunta Coreea de Nord la comunism?
De ce in Romania in ultimii 20 de ani s-au scumpit alimentele cu 300%? Nici macar in cele mai dezvoltate tari nu s-a scumpit asa mult.
Salutare tutror. Am o intrebare legata de inmatricularea unei motociclete. Cat timp am la dispozitie(pe timp de pandemie) sa o trec la primarie pe numele meu? Sunt 30 sau 90 de zile?
Am câștigat o tombolă. Pe site scria că trebuie să am 18 ani și am pus că am 18 ani dar în realitate nu am. Credeți că mai pot revendica premiul?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
RitaHNZ întreabă:
1onur întreabă:
Invictusman2025 întreabă:
Wrestlingbataie25 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Suits
Nu ai pierdut nici macar un episod din Suits? Hai sa-ti testam cunostiintele si sa vedem daca te poti numi un fan adevarat!