Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 13 Februarie 2025 sunt:
Salutare tutror. Am o intrebare legata de inmatricularea unei motociclete. Cat timp am la dispozitie(pe timp de pandemie) sa o trec la primarie pe numele meu? Sunt 30 sau 90 de zile?
Am câștigat o tombolă. Pe site scria că trebuie să am 18 ani și am pus că am 18 ani dar în realitate nu am. Credeți că mai pot revendica premiul?
Buna ziua. Lucrez la o firma ca Asistent manager, pe contract scrie ca sunt in proba 90 de zile. Intrebarea mea este daca pot sa imi dau demisia la zi. Sau sa plec cand vreau eu.
Salut TPU! Stie cineva daca bursele sociale ale studenților se acorda și pe perioada vacantei se vara?
Am un vecin si acesta arunca tot felul de porcarii la mine in curte mai ales mancare stricata si resturi. Am gasit intr- o dimineata 5 Pești putreziti si inca niste carne stricata. Problema e ca am niste...? (mai mult)
Buna ziua, am și eu o intrebare, daca am postat pe Instagram o poza facuta din spatele a doua prietene pe strada pe care le uram, și acum mi au dat mesaj că ele cheama politia etc. Nu s- a vazut ...? (mai mult)
Trebuie sa duc un membru de familie intr-un oraș vecin ( cu scopul de a emigra ), ce scriu în declarație?
Ce parere aveti? Se poate susține că toate sondajele de opinie reflectă corect realitatea investigată?
Credeti ca se va aproba ordin judecătoresc pentru identificare pentru niste înjurături pe un site de stiri adresate unor oameni? Gen procurorul va accepta asa ceva?
Buna tuturor. Cei care au un magazin on- line pe shopify prin dropshipping ce parere aveti v- ati descurcat cu magazinul si cu toate documentele care trebuie sa le faci si cu contabilitatea, dupa cit...? (mai mult)
Buna tuturor. Cei care au un magazin on- line pe shopify prin dropshipping si in cele 14 zile de incercare nu ati pus un cont bancard da ai produsul la tine pe pagina poate sa cumpere cineva sau nu? ...? (mai mult)
Daca lucrez duminica normal se da 2 zile libere sau ziua platita dublu. Dar daca lucrez in duminica mare, care este liber de la stat, ar trebui sa imi dea ceva pe langa astea?
Este adevarat ca mai nou exista o lege care nu le da voie (cu mici excerptii) angajatoriilor sa ceara cazierul deoarece sunt "chestii" personale?
Buna, am un frate de 17 ani, cu probleme de handicap fffff mici (are grad mintal de handicap) dar cel mai mic, el gandeste bine, se poate vorbi cu el...astazi cand a iesit afara, un om l- a pus sa-...? (mai mult)
O masina de 3000 euro e scumpa? Cat trebuie sa muncesti pentru una? Sau daca faci imprumut la banca pe 24 de luni cat trebuie sa platesti pe luna?
Buna! Am o intrebare, se poate sa lucrezi 10 ore pe zi din care 1 ora pauza de masa, ceea ce inseamna 9 ore de munca 5 zile pe saptamana si sa fii incadrat cu minimul pe economie fara sa primesti bani...? (mai mult)
Buna ziua. Astazi am fost prins si inregistrat de aparatul radar intrand cu 80 km/h intr- o localitate. In afara localitatii aveam viteza corespunzatoare insa ajungand in dreptul indicatorului cu localitatea...? (mai mult)
Președintele României este cel mai puternic om din stat?
Buna ziua dragi prieteni.Va rog sa ma ajutati cu privire la aceasta problema. Eu sunt despartit de 6 ani de sotie dar nu legal, doar separati. Avem 2 copii minori, fete 15 si 9 ani.In urma cu 3 ani, ...? (mai mult)
Dacă înscriu un scuter de 49 cc pe primărie pot sa circul cu el pe drumuri publice fără permis de scuter? Sau dacă am permis, pot sa circul cu scuterul și dacă nu e înscris? Ms. :)
Sunt chemat în instanta in calitate de intervenient. Dacă nu ma prezint ce se poate întâmpla?
Salut TPU! Vin și eu cu o întrebare. Mi-am luat o masina din Germania și nu am venit cu acele numere de Germania. Cum trebuie sa procedez ca să îi pun numere roșii și cat ar dura procedura?
Buna ziua! Sunt inscrisa la privat la Universitatea Danubius Galati, am anul asta de facut licenta, intrebarea mea este daca imi intreb profesorul coordonator daca poate sa imi faca lucrarea contracost...? (mai mult)
Salut! As dori sa stiu si eu cum se calculeaza pensia pentru o persoana cu handicap grav. Aceasta este incadrata in munca cu grupa 1 de munca(conditii deosebite). Cati ani va lucra pana va obtine pensia...? (mai mult)
Salut TPU. Azi eram cu niste baieti de 15 16 ani afara si trecem pe langa niste jandarmi si noi strigasem dupa niste fete "FA" si jandarmii au crezut ca am tipat la ei. Si jandarmii pana la urma a ...? (mai mult)
Salut all, am și eu o întrebare mai complicată. Deci am 15 ani și vreau să plec cu mama în Anglia și am nevoie de procură de la tata și tata nu vrea, mama și tata sunt căsătoriți, ce ar...? (mai mult)
Sunt chemat în instanta in calitate de interveninet. Dacă nu ma prezint ce se poate întâmpla?
Unde e mai ieftin sa traiesti la oras sau la sat?
Pot conduce un scuter/moped 50cc pe un drum european? (ex:E581)
Buna ziua. Am o intrebare. Cand are voie politia sa iti sparga usa? Ca am dat o petrecere cu niste colegi si cand a ajuns politia in fata blocului am stins luminile si nu am deschis usa la politisti.
Să zicem că s- a făcut un precontract de vânzare- cumpărare a unui teren intravilan cu casă între două părți (vânzător, cumpărător). Cumpărătorul îi oferă jumătate din sumă vânzătorului...? (mai mult)
Ce/cine a provocat criza din 2009?
Am contul pe Facebook de 10 ani, însă nu am văzut niciodată pe Facebook așa ceva. Ieri mi- a apărut un anunț, o reclamă care părea a fi din partea unei bănci cunoscute din România în care...? (mai mult)
Ce inseamna scoala de corectie?
Unde sunt mai multi golani, in rural sau in urban? Ca si procent.
Dacă am fost prins conducând un moped fără permis cu o alcoolemie de 0.27 și mi s- a deschis dosar penal, fără a primi nicio înștiințare, amendă sau altceva. Dosarul a fost trimis în parchet,...? (mai mult)
Este vreun site sau aplicatie sa vad daca am o amenda de platit pentru transportul in comun? Am avut o intalnire cu controlorul de ratb si mi- a facut proces dar nu aveam bani la mine. Am plecat la ...? (mai mult)
Salut, în urma unui accident cu mașina omul a dat în judecata politia și sunt chemat și eu în judecata ca fac parte din proces. (sunt chemat în calitate de intervenient)/ Faza este ca nu am timp...? (mai mult)
Unde e mai multa libertate in viata de zi cu zi, in Romania sau in tarile din Vest?
Unde trebuie sa mă duc și ce documente îmi trebuie daca vreau să îmi schimb numele de familie?
Buna seara. Dacă mi s-a furat buletinul și am examen de conducere in câteva zile, cum se poate proceda? Se poate legitima și cu certificatul de naștere? Multumesc
Trebuie sa fiu sunat de cineva pentru a afla când mă pot duce sa imi ridic buletinul? Mulțumesc anticipat!
Unde pot reclama un curier daca nu a vrut sa urce pana la etajul 10 pentru ca nu mergea liftul?
Este pacea pe pământ un obiectiv imposibil?
A fost America interesată de Prientul Mijlociu doar din cauza petrolului? Sau exista si alte motive?
Bună dragilor. Am mare nevoie de voi, vă rog să răspundeți dacă știți. În ultima vreme un cont de Facebook fals mă tot harțuiește și anume îmi strica imaginea lăsând comentarii la poze...? (mai mult)
Salut TPU! Recent am fost oprit de poliție și mi s- a suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile și am primit și 4 puncte- amendă. Mașina de poliție nu se afla staționată, aceștia m- ...? (mai mult)
Buna! Va rog sa imi spuneti exact daca pauza de jumate de ora de la servici e obligatorie sau nu, daca eu intru la ora 14 si nu vreau pauza, ies la 22. Dar directoarea imi spune ca e obligatoriu sa ...? (mai mult)
Bună! Un prieten vrea sa stie daca a trecut perioada de 2 luni de inscriere la șomaj după terminarea liceului mai poate sa se inscrie la șomaj din motive medicale?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
RitaHNZ întreabă:
1onur întreabă:
Invictusman2025 întreabă:
LisaJulie întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Piratii din Caraibe
Ai spirit de aventura si adori toate filmele seriei Piratii din Caraibe? Fii curajos si testeaza-ti chiar acum cunostintele!