Pot obține cazier fiscal de la ANAF dacă sunt din Republica Moldova? Țin să precizez că nu am cetățenie românească, am doar permis de ședere pentru studii.
Dacă am strabism 2 + și vad perfect și nu se observa cu ochelarii iar fără se observa puțin doar când sunt obosita, pot trece de fisa medicala de la academia de politie?
Unde e mai rau si mai periculos? 1. In India? 2.In cartierul Ferentari? 3.In Somalia? 4.in Texas?
Credeti ca e legal sa faci grafitti pe strada sau poți face doar în spațiul tău?
In cat timp pot sa- mi eliberez diploma de licenta? Am terminat facultatea in 2019, mi s- a dat o adeverinta care atesta ca mi- am luat licenta. Acea adeverinta a expirat dupa 12 luni. Anul trecut prin...? (mai mult)
Buna ziua, vin cu o intrebare... Cum pot sa-mi refac buletinul daca certificatul de nastere l-am pierdut?
Eu l-am dat pe tata in judecata pentru ca nu a mai platit pensia alimentara pentru aprox 3 ani, cat timp dureaza sa primesc din bani dupa ce terminam judecata?
Stie cineva daca se vara asta se poate calatori Romania- Anglia? De asemenea, este nevoie de viza sau merge doar cu pasaportul? Nu ma intereseaza sa stau mult, in jur de 10 zile- 2 saptamani, din motive...? (mai mult)
Ce înseamnă termenul "fisură în lege" în contextul avocații exploatează fisurile din lege?
Codul de Procedură Penală poate fi considerat lege penală?
Codurile comentate, de exemplu codul penal comentat, sunt considerate doctrină?
Ce avantaje ar avea creșterea termenelor de prescripție?
Salutari TPU, am si eu o intrebare pentru cei care si-au facut ISCIR pentru motostivuitor, la voi a durat mult scoala?
Bună TPU! Cum aș putea concepe un proiect de politică publică? Ce pași esențiali aș putea urma? Este un proiect pentru facultate, m- am uitat și pe internet, însă aș dori să mai văd și...? (mai mult)
Cat este bursa de stat pentru elevii peste 18 ani pe luna?
Salutare TPU, Vreau sa plec în afara tarii, dar am buletinul expirat și nu am domiciliu, mi- a spus un prieten ca pot sa- mi fac un CI provizoriu și cu acesta sa- mi fac un pașaport temporar. Poate...? (mai mult)
Buna ziua! Sunt intr- o situatie cat de cat dificila! Am picat orasul de doua ori la rand(sala am luat- o din prima fara probleme) si urmeaza ca saptamana viitoare trebuie sa ma programez la oras pentru...? (mai mult)
Bună! Azi m- a oprit politia pe strada ca nu purtam masca. Mi- a cerut datele și mi- a spus ca data viitoare sa fiu mai atenta sau ceva de genu, nu am reținut. Sunt minoră, s- ar putea să primesc...? (mai mult)
Salut TPU. Pot fi declarat "apt" la examinarea medicala de la o scoala de politie daca sa zicem ca am o anemie? (talasemie minora).
Mda. Sora mea tocmai și-a luat o teapa pe olx de 30 de lei. A dat un avans în cont dupa care a fost blocată. Credeți ca poliția ar putea sa o ajute?
Vecinul meu își parchează tirul când vine acasă de la lucru pe marginea drumului și ocupa toată partea de întrare pe podul casei mele, astfel oricine vine la mine trebuie sa parcheze în strada....? (mai mult)
Bună ziua! Eu și soțul meu locuim cu mama mea. Noi am renovat și terminat casa, am investit, pentru ca dorim sa rămânem toți 3 împreună. Mama mea ar vrea sa ne treacă și pe noi proprietari,...? (mai mult)
Salut TPU, revin cu cateva intrebari legate de circulatia cu trotineta electrica pe strazi dar si pe trotuare, eu am varsta de 16 ani si am inteles ca nu am nevoie de casca de la 16 ani in sus ca sa ...? (mai mult)
Mi- a fost suspendat permisul pe o perioadă de o luna, a trecut acea lună dar nu am luat încă permisul, ce se întâmplă dacă conduc acum fără permisul luat? Precizez încă odată că acea lună...? (mai mult)
A avut vreodată cineva permisul ANULAT (nu suspendat) din cauză că a condus sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe? Aș vrea să știu după cât timp ați putut să faceți școala...? (mai mult)
Pentru examenul de vedere pentru permisul auto, pot sa trec daca cu un ochi vad perfect normal, iar cu altul nu pot distinge literele de jumatate de centimetru la o distanta de un brat? Am auzit ca...? (mai mult)
Recent faceam exchangeuri intre platforme. De exemplu : Cineva imi dadea banii in paypal iar eu ii dadeam skrill sau paysafe. Trecem peste asta. Mi- a platit cineva 50€ paypal sa ii dau banii in ...? (mai mult)
Salut! Am făcut un cont fals de Facebook și am vorbit cu diferite persoane. Iar ele sau dus la poliție. Poliția imi poate afla locația exactă de unde trimiteam mesajele? Precizez ca am sters ...? (mai mult)
Salut. Am primit acasă un plic de judecătorie despre o faptă petrecuta acum 2 ani.(este vorba de niste petarde, situația incheindu- se atunci relativ repede, fara amenda).In plic am găsit renunțarea...? (mai mult)
În ce situatii poate fi atacat un testament autentificat la notar?
Pe vremea lui Ceausescu existau cluburi, discoteci? Daca nu, de ce?
Infracțiunea de omor calificat este o infracțiune distinctă de omor sau este o varietate a acesteia?
Ce se va întâmpla cu o persoană care nu avea discernământ atunci a când a comis o faptă?
Infracțiunea de luare de mită este o infracțiune gravă?
Dacă nu plătești o făcutără la Avon ce se întâmplă? Colega mea de apartament tot primește scrisori și mesaje de la ACOD care spun că trebuie să plătească altfel va fi dată în judecată...? (mai mult)
Salut! Saptamana viitoare as vrea sa merg sa dau pretestarea pentru categoria B...am totusi niste intrebari. 1. Daca nu am intrat la ore de legislatie si am invatat acasa, are ceva? Mi- a zis doamna...? (mai mult)
De ce in Elvetia si Italia sunt preturile asa mari?
Salut! In urma cu un doi ani jumătate am primit o amenda rutiera pe care am platit- o in termen de 15 zile lucrătoare, la jumătate însă online. Luna trecuta însă am primit citație cum că trebuie...? (mai mult)
Dacă un polițist este singur in mașina și te ia cu radarul are dreptul să îți ia permisul? La o viteza de 107 km/h unde viteza maxima admisă este de 50 km/h cu un permis de mai puțin de un an ...? (mai mult)
Buna, TPU! Eu si cu fratele mijlociu suntem intr- un "razboi" cu fratele meu mai mare. Mama noastra a murit acum 2 ani si tatal nostru acum 7 ani. Cand a murit tatal nostru, i- am cedat 50% din casă....? (mai mult)
Salut TPU! Am uitat complet de rovinietă timp de 4 luni(din decembrie până în martie). Astăzi mi- a venit prima amendă din decembrie. Am înțeles că vine o amendă pe lună. Acum vin cu întrebarea...? (mai mult)
La amenzile contaventionale de circulatie se adauga penalitati?
Salut tuturor. As vrea sa stiu si eu ce acte trebuie pentru pensionare pe caz de boala. Va multumesc!
Salutare, m- a prins fără carnet, s- a dat pedeapsa, au trecut 10 zile de contestație, după cât timp vine poștașul cu scrisoarea ca să pot să mă duc la poliție să- mi ridic carnetul? Mai...? (mai mult)
Bună ziua. Îmi trebuie test negativ sau faci carantină 14 zile dacă merg din România în Italia(Sicilia)?
Pentru tricicletele electrice care nu depășesc 25km/h este obligatorie casca de protectie?
Bună! Ați dori ca România să se unească cu Republica Moldova? De ce da sau de ce nu?
De ce pe vremea comunismului nu aveai voie sa iesi din casa dupa ora 9 sau 10 seara?
Salut! Ce îți poate face poliția din străinătate în cazul în care la un control de rutină îți cere actele mașinii și constată că asigurarea mașinii este valabilă doar în România?
Salutare! Am două întrebări în legătură cu profesia de procuror. 1. După ce îți termini studiile la INM și treci examenele, pe baza rezultatelor te vor repartiza ei la un parchet? Primești...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
RitaHNZ întreabă:
1onur întreabă:
Invictusman2025 întreabă:
LisaJulie întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Gramatica clasa a V-a
Verifica-ti cunostintele de Gramatica pentru clasa a V-a