Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 19 Februarie 2025 sunt:
In Germania cat de scump e curentul? Am vazut ca aproape toate casele au panouri solare.
In urma comunicatului "Adaptarea programului de învățământ militar preuniversitar la măsurile anti COVID- 19" de pe pagina MApN.ro, școlile militare ar fi trebuit să fie deja în vacanță/respectiv...? (mai mult)
In mod legal daca ai rapit o femeie pe o perioada de 12 luni, ai violat-o si se naste un copil, ce drepturi ai ca tata?
Buna! Am si eu o intrebare: Daca cineva are un deces în familie, duce ulterior la job o copie a certificatului, ce se întâmplă cu acea copie? Rămâne în arhiva la locul de munca drept justificare...? (mai mult)
Am voie afara la 5 am?
Salut, in urma cu cateva ore am primit un avertisment pentru o mica greseala pe declaratie de deplasare. Politistii au considerat ca fiind prima abatere de acest gen sa imi dea avertisment. Intrebarea...? (mai mult)
Bună TPU, am și eu o întrebare: Dacă te oprește politia și sunt de părere ca ești beat și nu au la ei un etilotest au voie să-ți ia cheia de la mașină pana fac rost de un etilotest?
Salut, care este valabilitatea unui avertisment, primit pentru o mica problema pe declaratia pentru deplasare? Tin sa mentionez ca am comunicat poltistului doar data nasterii si numele.
Buna! O cunostinta a luat amenda din cauza vitezei. El sta in Rachitoasa (Bacau). Ar putea achita amenda la taxe si impozite Bacau?
Cine are idee ce se intampla daca te prinde politia dupa ora 22 pe strada fara declatie?
Daca arunc o coaja de banana pe strada INTENTIONAT la baza unui copac deoarece aceasta este un ingrasamant natural poti fi amendat pentru aruncarea gunoiului?
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr- o problema. In martie 2019 a murit tatal, ramanand in viata mama, cu cei doi copii. Acum, aprilie 2021, se doreste realizarea succesiunii. Va rog sa- mi spuneti...? (mai mult)
Cum e legea pentru biciclete electrice nerestrictionate (60-70kmh)? - permis? - taxe, asigurari? - alte costuri?
Fraților, sunt într- o situație foarte nasoală. Știți străbunicul acela despre care v- am tot vorbit? Atunci când a fost arestat, bunicul și frații săi au luat fiecare câte puțin din lucrurile...? (mai mult)
Salutare, am 23 de ani, stau cu parintii intr- o garsoniera sociala, a luat- o tata din 1996. Tata are 70 de ani, mama are 82 si nu este ok cu sanatatea... din pricina unei datorii la intretinere...? (mai mult)
Eu stau in chirie intr- un bloc cu 4 etaje intr- un oras mic. Nu stau cu forme legale (acolo nici nu controleaza nimeni daca legea se aplica sau nu). Imi cere 100 euro pe luna plus intretinerea care ...? (mai mult)
Folosește cineva aplicațiile pentru știri? Pe care și de ce?
China este o tara bogata sau saraca? Adica eu vad pe internet poze cu orase din china care arata mult mult mult mai bine decat alte orase mari gen Los Angeles, Dubai
Salutare! Cine a condus cel mai bun guvern al României în ultimii 10-15 ani și de ce?
Cum evaluati relatiile Rusia - Romania? De cand este presedinte Iohannis, ce imprudente au fost fata de Rusia? Multumesc.
Mi- a dat un prieten un bilet castigator la pariuri in valoare de 120 RON. M- a rugat sa ma duc eu sa- i scot. Pot sa ridic castigul daca am cartea de identitate expirata in starea de alerta ( e considerata...? (mai mult)
Salut TPU, revin cu o intrebare legata de permisul de conducere A1 incepand cu varsta de 16 ani, as vrea sa stiu daca pot sa ma inscriu daca un parinte e plecat in alta tara si unul e cu mine, din cate...? (mai mult)
Buna TPU! Zilele astea imi schimb buletinul (primul act de identitate la vârsta de 18 ani) si nu stiu care e faza cu acel act, , Fisa cu impresiunile decadactilare...", imi poate da cineva mai multe...? (mai mult)
E legal sprayul cu piper in Romania? Ma gandeam sa-mi iau unul, pentru ca nu ma simt deloc in siguranta cand merg noaptea singura pe strazi
Salut TPU, detin un rottweiler si am 14 ani,iar politia mi-a spus ca daca mai ies cu el imi da amenda, mentionez ca stau la sat si cainele este ff cuminte, pot iesi cu el la plimbare? Dau funda
Salut TPU! Vreau sa inmatriculez o masina deja inmatriculata in RO, am inteles ca prima data trebuie sa merg la primarie si dupa la politie, dar nu stiu precis cu ce acte trebuie sa ma duc la fiecare....? (mai mult)
Poti sa ii dai cuiva drept de trecere printr-o portiune de teren fara sa fii nevoit sa separi acea portiune de teren la cadastru? Dar nu co-proprietate pe tot terenul!
Sa spunem ca pana la urma vom avea politicieni ca lumea pentru tara noastra, chiar daca toata lumea crede ca nu vom avea. Dar, vreau sa pun mai mult accentul pe populatie. Vor fi mii de schimbari spre...? (mai mult)
Buna TPU! Stie cineva daca pentru transferul de la un liceu din strainatate inapoi la unul din tara se mai dau sau nu acele "diferente"? Tin sa mentionez ca vreau sa ma mut la un liceu pe profil uman, ...? (mai mult)
Daca am cumparat o masina si inca nu am apucat sa fac talonul pe numele meu, dar am talonul vechi, este vreo problema?
Salutare! Aseară venind din București după ora 11, am fost opriți de un echipaj de poliție. Șoferul a fost testat cu un drug test, iar rezultatul a ieșit pozitiv pentru cannabis. Agentul de poliție...? (mai mult)
Neata! Pe data de 31 "tata" care este propietar al locuintei impreuna cu sora lui a castigat procesul de evacuare cu mine eu fiind "fiul" lui. Nu stiu pe ce baza a castigat si cum pentru ca eu nu am fost...? (mai mult)
Buna seara, chiar nu stiu unde sa intreb ce si cum, am deschis un cont pe eliteslots de jocuri poker pacanele, am jucat un timp pe el si am depus bani din cardul lui cumnatu, sora fratele, in fine!...? (mai mult)
Aplicarea legii penale mai favorabile poate fi eliminată din Codul Penal?
Buna, ma puteți ajuta și pe mine cu ceva? Vreau sa fac un test de paternitate. Soțul meu mi- a spus după 16 ani ca mai are o fata de care nici el nu era sigur pana acum 2 luni, nu au ținut legătura...? (mai mult)
O lege care ajunge în Parlament trebuie să primească avize favorabile de la toate comisiile permanente?
Salut! Este permis accesul cu trotineta electrica in autobuz?
Doar pentru cei cunoscatori: Cum procedez pentru a-mi pune drepturi de autor pe o denumire/ nume de organizatie?
Amenda Stb. Acum doua săptămâni am luat amenda ca m- a prins fără bani pe cartela și nu am avut de unde sa plătesc călătoria. Au spus controlorii ca îmi vine amenda acasă 500 de lei, am zis...? (mai mult)
Bună. Sunt majora si părinții mei au divorțat. Vreau sa trec pe numele mamei. Știi ce acte trebuie? Si unde sa ma duc?
Revin cu o întrebare, am gard facut in gradina inspre vecinul meu, mai nou a disparut un boltar de beton vechi alb care era la porți ca sa nu le trântească vantul la anexa. A disparut si l- am vazut...? (mai mult)
Salut, vreau sa ma înscriu în armata ca sgp, as vrea sa știu și eu ce înseamnă sporuri, adică undeva scria de exemplu salariu de 2200 lei care se adauga sporuri.
Pe adeverinta de vechime la anii lucrati la o firma se pun cumva ca "2 zile nemotivate" intarzierile sau ca am fost in medical?
Buna ziua. Doresc sa va intreb ceva legat de infierea unei persoane majore, aceasta avand deja varsta de 36 de ani. Exista o limita maxima a varstei pana la care cineva poate infia o persoana adulta? ...? (mai mult)
Cum vi se par noile legi pentru stoparea covid, in orasele cu incidenta peste 4? Eficiente sau nu? Daca nu, cum credeti ca ar trebui modificate? (inchidere magazine si restrictii circulatie seara) ...? (mai mult)
Buna ziua! In cazierul judiciar ce se trece si se trec si avertismentele!? Vreau o lamurire! Ce se intampla cu averitsmentele!
Vreau sa caut anii de munca efectuați de soțul meu care a decedat. Cum fac?
Dupa parerea mea politia romana si jandarmeria sunt inutile, cel putin la mine in oras, mai nou sunt buni doar sa stea la panda dupa oameni fara masca si inainte de pandemie opreau oameni pe strada pentru...? (mai mult)
Ce parere aveti despre faptul ca in Cuba si in Coreea de Nord nu se vinde Coca Cola si alte produse "vestice"?
Bună TPU! Dacă faci niște băuturi pentru slăbit și nu ești în domeniu, iar apoi recomanzi cuiva acele băuturi altor persoane. Acele persoane se îmbolnăvesc (din acele băuturi pe care le- ai...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
petroneladiva882882 întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
BitchInRedDress întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Sinonime
Cat de bine stai cu sinonimele? Poti gasi rapid unul pentru "eclatant"?