Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 20 Februarie 2025 sunt:
Revin cu o întrebare, am gard facut in gradina inspre vecinul meu, mai nou a disparut un boltar de beton vechi alb care era la porți ca sa nu le trântească vantul la anexa. A disparut si l- am vazut...? (mai mult)
Salut, vreau sa ma înscriu în armata ca sgp, as vrea sa știu și eu ce înseamnă sporuri, adică undeva scria de exemplu salariu de 2200 lei care se adauga sporuri.
Pe adeverinta de vechime la anii lucrati la o firma se pun cumva ca "2 zile nemotivate" intarzierile sau ca am fost in medical?
Buna ziua. Doresc sa va intreb ceva legat de infierea unei persoane majore, aceasta avand deja varsta de 36 de ani. Exista o limita maxima a varstei pana la care cineva poate infia o persoana adulta? ...? (mai mult)
Cum vi se par noile legi pentru stoparea covid, in orasele cu incidenta peste 4? Eficiente sau nu? Daca nu, cum credeti ca ar trebui modificate? (inchidere magazine si restrictii circulatie seara) ...? (mai mult)
Buna ziua! In cazierul judiciar ce se trece si se trec si avertismentele!? Vreau o lamurire! Ce se intampla cu averitsmentele!
Vreau sa caut anii de munca efectuați de soțul meu care a decedat. Cum fac?
Dupa parerea mea politia romana si jandarmeria sunt inutile, cel putin la mine in oras, mai nou sunt buni doar sa stea la panda dupa oameni fara masca si inainte de pandemie opreau oameni pe strada pentru...? (mai mult)
Ce parere aveti despre faptul ca in Cuba si in Coreea de Nord nu se vinde Coca Cola si alte produse "vestice"?
Bună TPU! Dacă faci niște băuturi pentru slăbit și nu ești în domeniu, iar apoi recomanzi cuiva acele băuturi altor persoane. Acele persoane se îmbolnăvesc (din acele băuturi pe care le- ai...? (mai mult)
Bună! Vecinii mei și- au cumpărat 3 caini din rasa ciobănesc corb, toate bune și frumoase până acum 2 zile când au hotărât să- i lase liberi prin curte în timpul nopții, ceea ce a dus la...? (mai mult)
Salut. Trebuie să mă deplasez anul ăsta în Portugalia cu un proiect și am fost să scot cardul de sănătate european. Mi- a venit acum o săptămâna cardul, dar avea la data expirarii 01/01/0001....? (mai mult)
Ce cursuri există pentru tinerii NEET? Și ce face statul pentru aceste persoane?(organizare cursuri, programe de formare etc)
Buna TPU! Care este procesul de cumparare a unui apartament? Unde trebuie sa te duci si ce anume sa faci? Cum este procesul cu intabularea imobilului etc? (Bucuresti)
Cum se incheie contractele de vanzare/cumparare cand exemplu : cineva vinde o casa, iar cumparatorul ii ofera o alta casa(sau masina) + diferenta in bani?
Salut, am si eu o intrebare, am dat sala ieri si am luat- o cu 24 de puncte dar pe fisa pe care a completat- o politistul nu scrie cu cate puncte am luat- o, scrie doar data cand sunt programat la oras,...? (mai mult)
Care sunt valorile cele mai importante ale unui popor?
Buna! Daca salariul meu este de minim pe economie, cati bani trebuie sa iau pe luna la prenatal?
Auzisem ca după 3 luni de proba la un serviciu nou poate sa îți dea o săptămână sau o luna libera (ca sunt obligați sa îți dea) asta depinde de locul de munca?
Dacă am uitat ca trebuie sa plătesc amenzi, pot sa ma duc la finante sa intreb?
Se poate divorța de o persoană care se află în comă? Adică să zicem că acea persoană se află în comă de mai mulți ani și soțul vrea să divorțeze de ea ca să- și refacă viața. Cum...? (mai mult)
Salut, pentru testarea obligatorie la permise, sunt obligat sa plătesc amenda? Gen sa vin cu chitanța sau nu e nevoie?
Bună ziua, am depus cerere pentru schimbarea buletinului copilului care a împlinit vârsta de 18 ani. Cererea este depusă din data de 18- 02 iar la secția de poliție nu a ajuns nici acum, ce pot...? (mai mult)
Care mai sunt zile libere pentru toată lumea gen sarbatori?
Buna, . Cum pot afla dacă mai sunt membru PSD? Îmi aduc aminte, acum 8 ani am depus o cerere ca și membru. În prezent am devenit o persoana neutră și doresc sa aflu dacă mai sunt și cum pot...? (mai mult)
Salut.Daca am amenzi pot sa trec o garsoniera pe numele meu?
Buna, am si eu o intrebare...mentionez ca eu si tatăl copilului nu am fost căsătoriți...aș dori sa il dau un judecata pe tatăl copilului pentru pensie alimentară și să participe la creșterea...? (mai mult)
Salut! In legatura cu zilele de concediu de odihna, se pun la numaratoare si zilele in care eu sunt liber normal? Adica de luni - vineri lucrez, iar sambata, duminica sunt liber, se pun si astea 2 zile...? (mai mult)
Stie cineva daca din 2021 cand se vor schimba buletinele cu cele de dimensiunea unui card bancar vom fi nevoiti sa ne schimbam buletinele chiar daca nu au expirat?
Salutare, urmeaza sa ma vad cu o fata maine (300km dus intors)..Problema este ca o sa fiu pe drum spre casa dupa ora 20 iar in drumul meu este o localitate ce necesita declaratie de la ora 20, nu o ...? (mai mult)
Salutare, ma aflu într- o dilemă, am fost implicat într- o tamponare, un scuter s- a strecurat printre mașinile oprite in coloana și a alunecat lovindu- mi ușa mașinii, rezultând o ușa înfundata...? (mai mult)
Cetatenii sesizeaza politia prin apel la 112 doar in cazurile grave (crime, batai, accidente, talharii in plina strada, violuri, persoane cautate, etc.) sau o pot face si daca sunt implicati in incidente...? (mai mult)
Stie cineva daca exista site- uri de statistica romanesti care se ocupa cu masurarea populatiei cat si despre studii stiintifice realizate de catre romani pe subiecte legate de tara? As vrea independent...? (mai mult)
Buna ziua. Am o intrebare: Buletinul mi- a expirat de cateva zile dar am vazut o lege in care zice ca fiind stare de alerta inca e valabil. Am depus actele pentru cel nou dar au zis ca dureaza pana ...? (mai mult)
Buna TPU! Am depus actele pentru cartea de identitate in februarie, datorita faptului ca am divortat, si implicit am schimbat numele. Am peste 45 de zile de cand astept si nu se stie nimic. Am nevoie...? (mai mult)
De ce poliția română nu îți face nimic când trișezi cu magnetul la aparate slots? De ce codul penal nu prevede fapta asta? Fundă.
Salut.Vreau sa inmatriculez o masina pe numele meu.Nu am amenzi, dar fratele meu are. Avem aceeasi adresa.Ma poate afecta la inmatriculare?
Aur cheama lumea la proteste, am primit si un email de la ei prin care zic cam asa : " OPRIM NEBUNIA! Luni, ora 17:00, în fața Prefecturii din fiecare județ, se protestează împotriva...? (mai mult)
De ce polițiștii si jandarmerii se plimba pe langa protestatari?
Buna, mi- a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, insa in cateva zile imi expira cele 3 luni de numere rosii, trebuie sa astept pana recuperez permisul pentru a o inmatricula sau pot fara?...? (mai mult)
Bună ziua, o întrebare. Dacă polițistul ridica bratele și îi oprește pe cel din fata și spatele sau, eu care nu sunt în fata sau spatele lui, vreau sa dau stânga și ma intersectez cu cel...? (mai mult)
Moldovenii sunt jumate rusi jumate romani? Stiu ca republica Moldova a aparut dupa caderea URSS
Buna ziua, imi va expira curand actul de identitate (22 de ani). La 18 ani parintii m- au luat in spatiu, eu la momentul de fata inca locuiesc cu ei (deci nu schimb adresa de domiciliu), va fi totusi...? (mai mult)
Buna, in urma cu un am m- a prins politia cu dovada expirata a permisului de conducere de 2 zile. Mi- au spus ca imi face dosar penal, dar nu m- au chemat la judecatorie si nu am primit nimic acasa sau...? (mai mult)
Imi trebuie declaratie sa aduc pe sora mea cu masina care soseste noaptea cu autocarul din Franta in Buzau? Stam la tara
Salut, am o nelamurire, in contractul meu de credit imi apare "Valoarea totala platibila, calculata in baza ipotezelor utilizate pentru determinarea DAE mentionate mai jos este de 6981.60" asta ar fi...? (mai mult)
Salut TPU! Am o curiozitate, daca politia te opreste la un control rutier, iar tu asculti ceva ofensator pentru domnul politist(ex: Parazitii - Antimilitie) din punct de vedere legal iti pot cere sa opresti...? (mai mult)
Salut, daca mi-au expirat cele 3 luni de numere rosii sunt obligat sa inmatriculez masina sau mai pot amana o luna si sa nu circul cu ea? Sunt ceva obligatii? Multumesc!
Buna! Aș avea o intrebare, daca nu am permis de motocicleta si împing motocicleta pana pe camp are cineva ce sa imi faca? Mentionez ca este un cross neinmatriculabil! Mulțumesc!
Un copil nascut in Italia din mama romanca si tata albanez poate avea dubla cetatenie (romana, albaneza) fiind trecuta pe preumele lui? In acest caz trebuie facute 2 pasapoarte?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
D7Alina777 întreabă:
Ionut2025Tz întreabă:
BitchInRedDress întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Vrajitorul din Oz
Ai calatorit alaturi de Dorothy si Toto in taramul de basm? Hai sa vedem cate iti mai amintesti!