Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 20 Februarie 2025 sunt:
Buna ziua! Unde locuiesc nu este adresa de buletin iar la primarie nu sunt inregistrata. Daca merg la Politie sa depun o plangere impotriva cuiva platesc vreo amenda ceva?
Salut, am facut recent 18 ani si pentru ca buletinul a expirat am fost sa imi fac altul. Intrebarea mea : Cand ma duc sa il ridic? Pe foaia pe care am primit- o scrie termen 30 de zile ..Deci daca am ...? (mai mult)
Dacă am o piesă electronică care are 5 grame de argint, cum pot să o transport in mod legal din România in Anglia. Tinând cont că nu am cum să am bon la ea că e fabricată în urmă cu 30...? (mai mult)
Ai voie sa mergi pe langa un scuter de 50 cu set de 80 pe langa el(gen sa il impingi) pana cand ajungi pe drum forestier sau pe camp?
Salut! Vreau să îmi fac un canal de Youtube și să postez versuri de la piese(lyrics), cu melodia originală pe fundal, întrebarea este dacă am nevoie de aprobare de la artistul respectiv pentru...? (mai mult)
Cu tokken de la bancomat CEC Bank pot scoate bani direct in euro? Bani trimisi din strainatate. Funda!
Salut, am 37 ani am facut procuri speciale cu matusele mele ca au renuntat la terenul de la tara in favoarea mea(2 matusi) problema este ca mai am 1 unchi si 2 surori care nu vor sa cedeze in favoarea...? (mai mult)
Ce se poate întâmpla dacă ai întreținut relație sexuala cu ea fiind de acord?
Sa il actionez in instanta? Sa va zic teapa luata de mine la cumpararea unei masini second hand, o adevarata experienta si sa imi spuneti ce parere aveti. TEAPA A LA RUSANDORY&ADY TRANS SRL, REPREZENTANT...? (mai mult)
In afara de strada, locul public pe unde mergi, ce mai poate insemna domeniu public? Interiorul unei institutii a statului sau interiorul unui mijloc de transport in comun (autobuz, tren, metrou, ...? (mai mult)
Numai revizuirea Constituției trece prin CCR sau și adoptarea unei noi Constituții și înființarea unei noi Curți Constituționale?
Salut! Rog sa raspunda doar cei care chiar stiu. In 2022 am de lansat o racheta. O racheta fara pilot ce va decola si va intra in orbita pamantului. Doresc sa stiu ce autorizatii si de la cine sunt necesare...? (mai mult)
Pentru pescari, ce acte iti trebuie pentru a putea da la peste pe Dunare (orbu,gropeni, stancuta, giurgiu)?
Buna seara. Am și eu o nedumerire dacă mă puteți ajuta, mulțumesc. Doresc să mai inscriu la școala de poliție, întrebarea mea este, cazarea in unitatea de învățământ este obligatorie? ...? (mai mult)
Dacă eu sunt electromecanic si am nevoie in geanta mea de scule de diverse lucruri printre care cuțite lame și alte obievte periculoase tăioase și ascuțite pentru tăiat găurit înțepat... Cun...? (mai mult)
Ce viitor întrevedeţi pentru Partidul Comunist Chinez? Sunt deja acum în China peste 1000 de miliardari. Alţii vin din urmă, oameni bogaţi şcoliţi în prezent în universităţi occidentale. ...? (mai mult)
Salut! Îmi puteți spune va rog cum pot scoate fiscalul? Am cumpărat mașina și acum vreau sa o pun pe numele mamei. Am fost la fisc și am pus fiscalul pe numele meu. Acum cu ce trebuie sa ma duc la...? (mai mult)
Buna,TPU! am o intrebare, de unde pot sa ma informez cu privinta la eliberarea unei adeverinte de etnie roma pentru a intra pe locurille de Rromi la facultate sau unde trebuie sa ma duc?
Bună ziua! Urmează sa nasc în iulie. Eu merg la munca pana la final. As vrea sa știu dacă pot lua prenatalul de la 1 septembrie? Sau e obligatoriu sa îl iau din momentul în care nasc?
Pentru a ne reprograma la traseu trebuie să așteptăm 2 săptămâni neapărat sau dacă am făcut cele 6 ore și avem adeverința, ne putem reprograma mai repede?
Care este diferența între o casă de avocatură și o firmă de avocatură?
Cât de mult se extinde în sus proprietatea ta? Adică cât ai putea să te întinzi cu etajele în înălțime? Sau poate zbura o dronă peste curtea ta? Dacă da, de la ce înălțime?
Salut daca eau amenda pentru o regula incalcata a circulatiei si nu semnez procesu verbal ce se va intampla
Nu sunteti deranjati de reclamele la vaccinare din orasul vostru? In Buc sunt peste tot. Practic e vorba de bannere mari puse pe stalpi, cu muraturi si scarbe cu bratul la vedere, intr- un peisaj distopic/cyberpunk....? (mai mult)
Sunt la facultate in anul 1, la buget, primesc bursa de merit pe ambele semestre si am 2 intrebari: 1. Daca imi retrag dosarul sa plec la alta facultate, trebuie sa platesc taxa? 2. Daca ma retrag...? (mai mult)
Hey, tuturor. Daca o minora care are aproape 17 ani (peste 3- 4 luni ii implineste) si este tinuta in casa fara niciun motiv bun o perioada lunga de timp, sa zicem 1 luna, exceptand carantina care a...? (mai mult)
Daca un oraș e in carantină poți să ieși din el?
Hey. Este normal ca un parinte sa iti tina de la varsta de 14 ani buletinul, si tu sa nu il ai niciodata la tine, pana la varsta de 18 ani? Pentru ca mama mea cam asta face, nu mi- l da nici cand ...? (mai mult)
Dacă umblu cu semnele de începător și am mai mult de un an de când am luat carnetul, chiar mai multe zeci de ani, pățesc ceva dacă mă oprește poliția?
Bună. Când îți dai demisia de la o companie privata ex post de receptionera. Ce acte primești și ce acte semnezi? Primești și nota de lichidare? ( am înțeles ca ea trebuie semnata după ce primești...? (mai mult)
Dacă am dat bani unui tip pe Instagram pentru un pont sportiv si nu a fost câștigător, pot depune plângere la poliție? Am si ibanul lui
De la ce varsta poti deveni presedinte in Romania?
Cresc cazurile de Covid iar o parte din populaţie refuză să respecte măsurile de siguranţă obligatorii, precum simpla purtare a măştii în metrou, troleibuze si alte mijloace de transport in ...? (mai mult)
A citit cineva cărțile lui Karl Marx, Engels și alții, fără să se gândească la tiranii din secolul trecut sau ce din China sau Corea de Nord?
Ai mai multe drepturi la 17 ani sau la 18? Care e diferenta in mare parte? Care e diferenta exacta?
Cat trebuie sa imi intre alocatia? Nu am primit-o din iunie 2020, precizez ca atunci am implinit 18 ani. Ar trebui sa imi intre in aprilie 2021.
Pot calatori din Bucuresti pana in Bals, Craiova cu microbuzul? Sau este carantina si trebuie sa completez o declaratie?
Ce părere aveți despre prostia infinită a stimatului dl Sorin Cîmpeanu, preaiubitul nostru ministru al educației? Dl a decis ca, din 2 aprilie până în 4 mai, să stagnăm fără motiv. În luna...? (mai mult)
Am un prieten care a intrat in arest preventiv, insa nu stiu la ce penitenciar, el fiind din alt judet fata de cel in care locuieste. Intrebarea mea e cum pot lua legatura cu el?
Buna ziua! Va fi o carantina nationala in perioada urmatoare a tarii daca da pe ce perioada!? Vreau sa fiu lamurit!
Acum 3 ani au fost date fotografiile mele la acces direct cum m- as fi spanzurat. Bunica mea si tatal meu s- au speriat foarte tare. Fiind minor si tatal meu neavand o situatie prea buna financiar...? (mai mult)
Bună seara! Dacă am făcut accident cu mașina si am luat amenzi pentru viteza și polița mi- a dat puncte de penalizare si am fost dat și în judecata tot din cauza accidentului ca dansului nu i-...? (mai mult)
La vârsta de 24 de ani, Corneliu Z. Codreanu îl împuşca în faţa unui tribunal din Iaşi pe prefectul poliţiei. În loc să fie condamnat pe viaţă, a fost achitat în scurt timp. Credeţi că...? (mai mult)
Salutare. Vreau sa împăduresc o bucata de pământ (100 puieti) cu scopul de a folosi cheresteaua peste 10 - 20 de ani. Pământul este intr- o zonă agricolă, pe un deal cu vii si porumb in mare ...? (mai mult)
Am permis de conducere obtinut in Italia, acum sunt in Romania si am pierdut permisul, cum obtin permis romanesc?
Astazi am trecut pe langă o camera de rovinieta, nu o aveam valabilă, dar am oprit într- un peco si am facut după aceea. O să primesc ceva amenda pentru asta? Noua rovinieta este valabila pe toata...? (mai mult)
Care sunt posturile de stiri comuniste si care sunt non comuniste? Multi au zis de antena 1 ca e de comunisti
Se poate demisie la zi fără preaviz in perioada de 90 zile de proba? Funda!
Inainte de a face 18 ani, ai drepturi? La 17 de exemplu, esti coplet, cum s-ar zice? Care e diferenta in mare parte?
E adevarat ca localitatea Constanța intră în carantină? Și când?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
D7Alina777 întreabă:
Ionut2025Tz întreabă:
BitchInRedDress întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Vrajitorul din Oz
Ai calatorit alaturi de Dorothy si Toto in taramul de basm? Hai sa vedem cate iti mai amintesti!