Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 24 Decembrie 2024 sunt:
Salut TPU! Sunt un elev de 17 care vrea sa dea la Facultatea de Drept, si mai apoi sa devina judecator. Intre timp, studiind pentru Bac, la istorie, am ajuns in sfera politicului si a inceput sa se...? (mai mult)
Bună, este nevoie de autorizatie pentru a avea o tombola cu premii la târguri sau festivaluri?
Buna ziua. Cum pot reface actele de identitate. Sunt in cumpana asta de mult timp si vad ca nici politiea nu ma poate ajuta cu nimic
Ai voie să conduci o motoretă pe câmp sau în pădure, dacă nu ai permis?
Salutare TPU, am și eu o întrebare legata de drumurile publice. 1 Este vreo lege care interzice sa te joci cu mingea pe o strada pe care nu prea trec mașini și e mai tot timpul goala? Și ...? (mai mult)
Stiu ca filmatul in spatiul public este legal. O persoana care filmeaza alta persoana in spatiul public, fara vointa ei, poate pati ceva?
Salut, încă îmi continui studiile și din ce am înțeles luna aceasta pe 8 a fost ultima alocație, in noiembrie când voi incepe sa primesc iar o sa primesc și pe lunile iulie și august?
Știe cineva cine a ieșit viceprimar în Oglinzi, Neamț? Întreb pentru a doua oară. Poate îmi răspunde cineva.
Salutare. De ce acte am nevoie pentru un transfer de la un liceu din orașul actual la un liceu din alt oraș (unde voi locui foarte curând)?
Anul asta sunt alegeri parlamentare si locale si în contextul actual avem nevoie de barbati adevărați cu varsta pana in 50 de ani, care au facut performanta, care sunt puternici fizic si psihic, ...? (mai mult)
Am o intrebare, am fost anul trecut la o facultate pe buget, iar din anumite motive a trebuit sa ma las, anul asta vreau sa ma bag inapoi la o facultate la taxa insa imi cere la dosar o adeverinta ca...? (mai mult)
Bună ziua. Îmi puteți spune cum se calculează cele 60 de zile de la suspendarea permisului? Mă interesează dacă se ia în calcul si ziua în care am depus cererea de renunțare la dovada de circulație...? (mai mult)
Cum au apărut clanurile din București în anii 90'?
Salut, stie cineva în ce tari din Europa poti da de permis DACA NU LOCUIESTI ÎN TARA RESPECTIVA? De exemplu eu nu vreau da dau în Romania de permis, vreau în orice alta tara din Europa si nu stiu...? (mai mult)
Bună ziua. Dacă o persoană apare pe poliția română căutat pentru ca are de executat o pedeapsa de 5ani trafic droguri mare risc + căutat pentru tentativă de omor și el a reușit să fugă ...? (mai mult)
Salut, am pierdut certificatul de naștere si imi trebuie pentru a-mi face buletinul. As vrea sa stiu ce acte îmi trebuie si in cat timp il eliberareaza
Salut! Am și eu o întrebare legată de bursele de la facultate, eu am luat anul acesta bursa de performanță, în fiecare lună câte 1200 de lei, iar acum am curiozitatea dacă bursele se dau în...? (mai mult)
Salutare! Va urma să plec la mare în Grecia și o să plec doar cu un părinte. La vamă trebuie ca procura să fie tradusă?
Se poate da amenda daca cineva copiaza o poza postata public la profilul cuiva de pe Facebook si o arata altcuiva intr- un mesaj privat? Dar daca cineva arata linkul catre ceva compromitator pentru persoana...? (mai mult)
Salut, daca am postat pe imgur niste diplome cu informatii destul de personale precum cnp, adrese si asa mai departe are ceva? Am fost nevoit sa le public si sa iau linkul pentru un CV la o angajare....? (mai mult)
Salut! Pe 7 iulie am facut 14 ani si trebuie sa imi fac buletinul si nu gasesc pe nimeni care sa tunda pentru ca toata lumea e la bp si stiu ca termenul este de 15 zile, primesc amenda daca mai stau 1...? (mai mult)
Salut TPU! Vreau să mă înscriu la facultate, dar diploma mea de bacalaureat este puțin şifonata şi foarte uşor rupta intr-un colț. Este bună şi aşa sau trebuie să o schimb?
Buna ziua! Am terminat anul acesta clasa a 9- a pe un învățământ profesional, știți cumva daca ma pot transfera pe învățământ liceal si sa nu repet din nou clasa a 9 a? Menționez faptul ca...? (mai mult)
Buna ziua, Imi puteti spune dupa luarea testului pentru un concurs la o institutie de stat, iti negociezi salariul imediat dupa sau se ia dupa o grila, legea salarizarii personalului? Astept raspunsurile...? (mai mult)
Cum o pot convinge pe sora mea sa nu se cunune religios? In interiorul ei, stiu ca nu vrea, dar este oarecum obligata de parinti sub pretextul ca "asa se face"…. Eu mor de frustrare cand aud asa ceva…...? (mai mult)
Am cumpărat o mașină prin un IFN prin rate lunare. La nici un an după preluare s- a blocat efectiv motorul. Iar reparația era peste valoarea de cumparare a masinii.La interogarea rar, mașină avea...? (mai mult)
Salut! Am pus o intrebare acum cateva zile in care am explicat situatia mea. Daca sun la protectia copilului, mama bunica si fratele meu vor intra la puscarie? Stiu ca cei de la protectia copilului ma...? (mai mult)
Daca au reușit să tragă în Trump, înseamnă că asta are bodyguarzi nu foarte bine pregătiți, sau ce?
Salut, cand dai sala la scoala de soferi intrebarile sunt ca pe acest site? https://www.e-drpciv.ro/ (DAU FUNDA)
Recent, am fost nevoit sa particip la un eveniment religios, in urma insistentei membrilor familiei mele, desi am o aversiune puternica fata de astfel de locuri, pe care le consider pseudostiintifice...? (mai mult)
Dragi romani, ce ati face daca copilul vostru ar fi Sapiosexual? 99% au raspuns ca l-ar rupe cu bataia…
De ce românul traditional e homofob, transfob si isi bate nevasta? iar cand aude de cuvinte precum "educatie sexuala", "menstruatie" etc face crize…
Wassup ma boys, are ceva daca sunt singurul negrotei din clasa? ce fac daca iau bully de la colegi? scot BBC-ul la ei?
Lucrez la mc, am 17 ani și salariul brut de 3700 de lei și tichete de masă în valoare de 40 de lei pe zi. Știe cineva dacă tichetel de masă se acordă după scăderea impozitelor etc la salariul...? (mai mult)
Bună ziua, la UMFCV ca student la master pe laborator nu se poate lua bursă de merit sau cea socială?
Credeți ca armata obligatorie ne- ar ajuta sa avem mai multe efective sau credeti ca mai bine ne dotam cu arme nucleare pentru descurajarea oricarui inamic, stim ca nato are dar ar fi bine si Romania...? (mai mult)
Buna ziua, am deschis o firma SRL care ofera servicii de livrare. În prezent, nu am niciun angajat în companie Am dreptul de a lucra livrând comenzi în mașina mea deoarece sunt administrator...? (mai mult)
De ce adeptii miscarii legionare nu prea au multa inteligenta?
Bună ziua am avut permisul suspendat pe 4 luni ce acte îmi trebuie să-l scot și ma pot duce cu mașina
Salutare tuturor! Am pierdut procesul în instanță împotriva pvnx, cu suspendarea permisului de conducere pe 30 zile. Problema este ca m- a prins în străinătate (Italia) când s- a dat decizia...? (mai mult)
La noi în România de ce nu sunt împușcați urșii în masă așa cum se face în statele vestice?
Se pot casatorii 2 persoane de sex opus care nu pot face copii?
Cat costa sa legalizezi un act la notariat in 2024? (diploma de bac / fisa matricola)
Salut! Am avut de curand un accident din cauza unei crize comițiale pe care am facut- o la volan în care am rezultat doar eu cu leziuni, urmand 10 zile de spitalizare. Intrebarea este despre costurile...? (mai mult)
Am o intrebare, daca stie cineva. Baiatul meu a luat bacul acum cateva zile si trebuie sa plece din tara, poate sa-i scoata altcineva diploma de bac sau trebuie sa mearga personal sa o ridice?
Mama s- a gândit da imi lase moștenire o casa la țara cu teren aferent. Ideea este ca mai am 2 frați. Problema este ca eu sunt luat in tutela de către mama ( atenție nu adoptat ). Daca ea imi face...? (mai mult)
Salut! Am 16 ani si un singur parinte, adică mama, tata a murit in 2010. Vreau sa ma emancipez, adică să devin majoră legal de acum. Trebuie sa am o sursa de venit, adica sa fiu angajată ceea...? (mai mult)
Buna seara, sa zicem ca un SRL doreste sa incheie un contract de cesiune a drepturilor de autor cu un minor, 14 ani. Obiectul contractului este urmator: minorul va crea clipuri video in scopul de a promova...? (mai mult)
Spuneti- mi si mie logica, de ce daca loveste cineva cu arma alba isi ia in cel mai bun caz inchisoare cu suspendare chiar daca gen ii da in mana sau umar iar daca da cineva un pumn poate sa scape fara...? (mai mult)
Buna ziua, am făcut 18 ani și am depus cerere sa primesc alocație că eu continui liceul etc, alocația retroactivă vine de când am depus acum 3 luni dosarul sau vine din toate lunile din care n-...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
DrMihailoviciS întreabă:
radu383838 întreabă:
luiza247 întreabă:
Mariusikr întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Friends
Si tu ai urmarit cu sufletul la gura aventurile celor 6 prieteni? Descopera cate mai stii despre ei.