Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 21 Februarie 2025 sunt:
Buna ziua. Am și eu o întrebare, pot pleca in Germania doar cu pașaport fără buletin?
SE AUDE DE LA MINE DIN APARTAMENT O FRECVENTA AUDIO ce se intinde pe tot spectrul cuprins intre 0 si 300 Hz cu o putere de 20 Decibeli. MA DERANJEAZA, MA FACE SA MA IA CU AMETEALA, MA FACE SA IMI VINA...? (mai mult)
Profesia de notar este mai dificilă decât cea de avocat?
Salut! Cum pot contesta selecția făcută de un centru zonal de selecție? Proba de rezistenta s- a dat pe o ploaie torențială, cu bălți strânse peste tot și o bonificație de doar 15 secunde, ...? (mai mult)
Buna ziua! Exista vreun site pe care se regasesc schemele blocurilor dintr-un anumit oras?
Salut TPU! As vrea sa știu, pentru școala de șoferi, totul despre tuneluri și poduri, mai exact, când și cum se staționează sau unde poți depăși și toate cele care îmi pot pica la un...? (mai mult)
Revin la o intrebare. Daca bunicii mei au casa la munte, casa ii va reveni mamei si matusilor, apoi mie si copiilor matusilor? In acest caz de exemplu, cand voi calatori voi putea sa raman sa zicem ...? (mai mult)
Salut! As vrea sa știu următoarele lucruri: Dacă acuzatul la data săvârșirii infracțiunii era minor iar judecata de face după ce împlinește 18 ani cum se procedează? - limitele pedepselor...? (mai mult)
Unde poti reclama sau ce masuri legale poti lua fata de un site care nu isi respecta angajamentul/obligatiile fata de cititorii sai?
Buna ziua! Am o intrebare! Fac 18 ani in data de 17/03 si am examenul teoretic la sala in data de 18/03! Mi- am depus actele pentru buletin in luna februarie si mi s- a spus ca in data de 16/03 sa merg...? (mai mult)
Termenul "suspendarea judecății" este sinonim cu termenul "suspendarea procesului civil"?
Buna ziua. In caz de succesiune cum alegem cine ce jumatate din teren ia? Din cate stiu, pe cartea funciara apare terenul si cotele respective, de exemplu 1/2 si 1/2. Este un cadru legal sau o intelegere....? (mai mult)
Am circulat fără permis, am primit 6 luni cu suspendare, când primesc carnetul? Nu zice nimic de carnet
Am o citatie :Sunteti chemat in instanta in calitate de INTIMAT in dosarul talharie calificata. Partea citata are dreptul la un avocat cu care sa se prezinte la termenul citat. Mentionam ca: Partea...? (mai mult)
Cineva pe care cunosc, a primit un sfat prost de a achizitiona mai întâi un detector de metale si apoi sa meargă cu el să il înregistreze. A achiziționat un detector de metale de pe un site străin...? (mai mult)
Profesia de avocat este stresantă?
Pot obtine un act (declaratie scrisa) cu semnatura si stampila de la un psiholog despre o anume persoana, pe baza unor inregistrari audio cu aceasta, pentru a demonstra ca acea persoana are anumite probleme...? (mai mult)
Buna ziua. Am cateva intrebari despre testamentul notarial. - Ai voie sa instrainezi bunuri imobile care sunt trecute pe testament? - Testament (update) anularea/modificarea unui fost testament. -...? (mai mult)
Buna ziua, am si eu cateva intrebari in legatura cu examenul pentru categoria B persoana fizica. 1) Daca am viza de flotant pot sa dau examenul in Bucuresti? 2) Pentru a confirma experienta necesara...? (mai mult)
Profesia de notar este o profesie juridică mai bună decât profesia de avocat?
Dacă suntem 3 case într-o curte, e obligatoriu sa fie ieșirea comuna sau se poate împărți la fiecare?
Bună TPU! Bunicii mei mi- au dat un apartament (cu acte) și sunt proprietară de mulți ani însă recent bunica a murit iar bunicul mă amenință că mă dă afară. Poate face asta dacă mi- au dat...? (mai mult)
Buna ziua! Locuiesc intr- un apartament inchiriat dintr- un bloc privat. Am si loc de parcare subteran. Recent, s- a reparat sistemul de degivrare al intrarii in garaj si cheltuiala a fost impartita intre...? (mai mult)
Buna TPU! Dupa achizitionarea unei masini pentru prima oara, care sunt ceilalti pasi de urmat?
Buna seara. Mi- am pierdut astăzi cardul de debit(de salariu) eu am fost sch. 2 la munca, când am ieșit la pauza mi- am dat seama din aplicația cardului ca cineva a efectuat câteva tranzacții sub...? (mai mult)
Cum ar fi aratat Romania daca Iliescu nu exista pe Terra?
Salut, cum pot comunica cu cineva care este judecat penal in altă țară (in cazul meu Germania)? Detalii: Persoana a fost arestat aproximativ acum 2 luni la politia Bacău 2 săptămâni aproximativ. ...? (mai mult)
Bună ziua TPU! Un prieten bun de- al meu are o problemă destul de mare pot spune eu. De fapt familia lui. Cer seriozitate, vă rog! Să răspundă doar cei ce se pricep! Părinții lui acum 3 ...? (mai mult)
Care guvern vi s-a parut cel mai bun din 1990 pana acum? In Romania
Buna, cum se poate trece un teren din extravilan in intravilan?
Salut! De cand a inceput pandemia, noi, majoritatea oamenilor lucram de acasă. Eu, personal, am lucrat de acasă o perioadă scurtă la începutul pandemiei, dupa care, datorita faptului ca nu am...? (mai mult)
Am fost angajat anul trecut la o firma de mobila unde patronul ma tot mintea ca ma plateste si nu m- am platit decat doar 1200 lei in 7 luni! Acum mama a vorbit cu el si a promis ca ma va plati! Voi ce...? (mai mult)
Salut, vreau si eu ca oamenii competenti de cel putin 20+ sa- mi spuneti si mie cine a condus Romania de la revolutie incoace. Bineinteles ca o sa venit unii cu "PSD- ul conduce de 30 de ani" nu ma ...? (mai mult)
Buna TPU! Am nevoie de un extras CF ONLINE, în cat timp de la plasarea comenzii voi primi acest extras de la ANCPI?
E normal ca la 16 ani un baiat sa doarma pe la prieteni acasa? Pe la prieteni din alte orase etc. Am un prieten care face asta si m-am intrebat mereu cum il lasa parintii sa faca toate astea))
Hey TPU, am o intrebare legata de ceva important, daca un prieten trimite o poza pe un grup iar apoi eu o editez putin (scriu niste chestii [nevulgare] in dreptul unor persoane) iar apoi trimit pe acelasi...? (mai mult)
Individul care e reponsabil de graficul salarial al angajatilor (institutie de stat) a gresit cand mi- a calculat salariul si acum trebuie sa platesc 1000 de lei. Am intrebat detalii despre aceasta 'greseala',...? (mai mult)
Care sunt avantajele și dezavantajele guvernării unui stat printr-o coaliție de guvernământ?
E normal sa nu iti scrie pe aplicatia cardului cine ti-a pus proprire pe salariu? Sa iti retraga bani si sa nu primesti nicio notificare? Nici prin posta nimic? Nu am datorii
Se poate intra in Timisoara pentru inmormantare? Daca da, cate persoane in masina? funda
Profesia de notar este o profesie ereditară?
E adevarat ca trebuie minim 10 clase pentru a da de permis?
Ministrul justiției a afirmat că nu este de acord cu creșterea după ureche a pedepselor prevăzute de Codul Penal. Ce înseamnă "creșterea după ureche" a pedepselor?
Daca ti se pune proprire pe salariu, ti se blocheaza accesul la card pana cand se plateste datoria? Se retrage tot salariul?
Salut comunitate! am si eu o situatie la care caut un raspuns sau pareri. Cu o alcoolemie de 6.8 si un accident rutier din care nu s- au facut victime, soferul nevatamat fiind la prima abatere, ales ...? (mai mult)
Salut. Este legal să înveți lista de culori la păcănele și să câștigi? La Book Of Ra Deluxe fundă
Salut tuturor Din câte am înțeles tineri pana in 35 de ani care se căsătoresc primesc 15.000 lei de la primărie Noi ne- am căsătorit in 2019 si nu am primit acești bani Credeți ca ar mai...? (mai mult)
Salut! Ma pot programa la examenul teoretic(sala) inainte sa fac 18 ani pentru ziua cand fac 18 ani sau dupa?
Poate cineva sa imi explice ce inseamna asta? incep procesul din nou? sau cum? Solutia pe scurt: Admite cererea de abţinere formulată de doamna judecător in cauza ce formeaza obiectul dosarului nr....? (mai mult)
Hey mâine am un fel de sceneta dar improvizație in care un tata isi bate sotia si isi abuzeaza copii. Ce l- aș putea întreba pe tata si pe copii acestora ca avocat al sotiei ca sa par ma convingtoare...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Ionut2025Tz întreabă:
BitchInRedDress întreabă:
LisaJulie întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Egiptul Antic
Faraoni, piramide, zei si mumii. Intra intr-o lume misterioasa si fascinanta.