Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 22 Februarie 2025 sunt:
Salut! Ma pot programa la examenul teoretic(sala) inainte sa fac 18 ani pentru ziua cand fac 18 ani sau dupa?
Poate cineva sa imi explice ce inseamna asta? incep procesul din nou? sau cum? Solutia pe scurt: Admite cererea de abţinere formulată de doamna judecător in cauza ce formeaza obiectul dosarului nr....? (mai mult)
Hey mâine am un fel de sceneta dar improvizație in care un tata isi bate sotia si isi abuzeaza copii. Ce l- aș putea întreba pe tata si pe copii acestora ca avocat al sotiei ca sa par ma convingtoare...? (mai mult)
Credeti ca, se va ajunge la un nivel in viitor sa se lupta tarile gen america vs russia virtual?
Bună TPU, se mai pot elibera buletine in regim de urgenta?
Salutare! De 2 zile nu ma pot conecta pe insagram imi apare o eraoare si imi zice sa incerc in 2 minute. A mai patit cineva asa? MULTUMESC!
Buna ziua lucrez la o statie peco si dupa ceva timp am realizat ca nu merita atata munca pentru asa putini bani. tinand cont ca sunt tanar si am 12 clase terminate plus bac...as putea aplica undeva la...? (mai mult)
In cat timp ajung banii intr-un cont ING daca am transferat ieri in jurul orei 14 banii prin BRD!? Vreau o lamurire!
Trișorii la aparate de tip păcănele sunt pedepsiți de lege? Fundă.
Dacă ești notar stagiar este greu să găsești un formator care să te specializeze?
Buna TPU Astazi am fost insultata si făcută in toate felurile de catre o caserita a magazinului Cora pentru ca am iesit pe unde nu trebuie. Nu știam asta si mi- am cerut scuze si am vorbit respectuos....? (mai mult)
Salut, Activarea Windows-ului ilegal cu ce se pedepseste? Ma refer ca-l activezi gratis cu script.
Magistrații câștigă mai bine decât avocații?
Dacă în România este o inflație foarte mare de avocați, atunci de ce există așa de mulți tineri care se orientează către această profesie?
Pot fi dat in judecata de catre administratia caminului in cazul in care am renuntat la facultate, dar nu m-am decazat si am de plata 500 lei?
Mi- a fost suspendat permisul de pe 12 decembrie pentru 90 zile si nu stiu exact daca se calculeaza cu tot cu ziua de 12 sau incepand cu 13 decembrie. Doar cu buletinul si dovada trebuie sa ma...? (mai mult)
Salut, dacă am o amenda de viteza și trebuie sa fac fiscalul pe numele meu, deoarece acum câteva săptămâni am cumpărat o mașina, pot face acest lucru fără sa plătesc momentan amenda?
Ce este o instituție de drept penal?
Salutare! Iohannis ce lucruri a făcut până acum care să aibă un semnificativ impact asupra țării? Care sunt cele mai mari realizări ale lui din funcția de președinte?
Bună TPU, azi am primit o amenda în valoare de 500 de lei pentru ca nu purtam masca corect (o aveam sub bărbie) m- am luat "la cearta" cu domnul jandarm pentru ca nici dumnealui nu o purta corect o...? (mai mult)
Recent am cumpărat un camion din Polonia. Camionul a fost cumpărat la rândul lui din Anglia în 2020. esta nu a fost înmatriculat iar acum, după ce eu l- am cumpărat și doresc sa- l înmatriculez,...? (mai mult)
Am un SRL de servicii foto- video si un client trebuie sa imi dea de 1 an 2000 de euro. Ii tot sun si se scuza si se amana. As vrea sa ii dau in judecata dar nu stiu ce implica lucrul asta. Am inteles ...? (mai mult)
Există cursuri speciale sau recomandate făcute de stat sau proiecte in genul (organizate de cursuri)pentru tinerii NEET?
Salutare! Am vazut pe Youtube ca atunci cand intra mascatii peste un infractor in casa ii pozeaza toate sabiile, cutitele, pumnalele, topoarele etc. Pe internet gasesti tot felul de sabii, macete,...? (mai mult)
Daca pe data de 3 martie am fost sa eliberez atestatul CPI si cartela tahograf in cat timp poate sa fie gata?
Am primit astazi un telefon de la banca spunand ca as avea de platit o suma de bani. Tin sa mentionez ca din salariu in fiecare luna erau retinuti bani pentru a plati acea suma dar asta a fost acum multi...? (mai mult)
CNP-ul de pe buletinul de 14 ani este la fel ca pe cel de 18 ani?
Stiti cumva unde trebuie sa reclam repararea unui drum public dintr-un oras? La Primarie sau ceva administratie publica? In Brăila m-ar interesa.
Exista vreo posibilitate de a afla numele unei persoane doar pe baza nr-ului de la masina? (Exclusa varianta prin intermediul politiei pentru ca nu a facut nimic ilegal).
Salut,dacă am o mașina de 10.000€ și vreau să divorțez, trebuie să o impart cu fosta soție? Precizez că ea nu a contribuit cu nici un leu
Salut! Daca sunt in gimnaziu (in Ro) ma pot muta la scoala in Elveția fara astepta terminarea anului școlar? Și cum fac rost de cetatenie Elvetiana? PS: Tata lucrează in Elveția (de vreo 14 ani) și...? (mai mult)
Pana la ce varsta poti accesa fonduri europene?
De ce aviatorii primesc pensii de serviciu?
Ai voie să umbli cu telescopica în mașină? Sau e încadrată la armă albă? Dacă mă oprește poliția, mi-o poate confisca?
Bună ziua! Am permisul anulat până pe 31 iulie. Pot să dau sala înainte de 31 iulie sau trebuie să aștept și să dau după 31 iulie?
Salut TPU, imi poate spune cineva, din ce carte sau aplicație de pe google play pot învață pentru categoria a2? Mulțumesc, dau funda
Salut. Am ieșit în seara asta afara și fusesem intr- o cafenea sa beau un suc. Aveam bicicleta afara și am găsit rotile făcute praf. L- am sunat pe un băiat care îl bănuiesc, care mai făcea ...? (mai mult)
In ultimele zile, am vazut la stiri cazuri de politisti care au facut abuzuri asupra unor cetateni. Am curiozitatea sa aflu care ar fi forma minima de abuz pe care o poate face un politist? De exemplu,...? (mai mult)
Stiu ca se poate verifica cati bani am pe card, mi- a zis asta un politist, insa am o alta intrebare: se poate verifica cand am scos ultima data bani de pe card? Ce suma am scos? Sau ce am cumparat platind...? (mai mult)
Avocații își fac singuri contabilitatea sau angajează pe cineva să o facă?
Trecerea pe rosu la calea ferata reprezinta o infractiune sau o contraventie?
Salut TPU, am un tată destul de violent si vulgar cu mine si cu mama mea uneori si violent, ce aș putea să fac, la modul cel mai serios? De 10 ani am aceste probleme si o dată pe an se intampla ...? (mai mult)
Salut, daca citesc si din codul rutier din 2017 imi poate fi de folos? Eu in 2022 am sa dau de permis si am aceasta carte. Am sa citesc si din 2022 dar cand se va lansa.
Ce inseamna domenii de activitate suprasaturate?
Cum pot obține copyright în România pe o carte? Unde trebuie sa apelez, care sunt pașii pe care trebuie sa ii urmez? Am finalizat de scris o carte și vreau sa o public singur, fără editura, ...? (mai mult)
Buna! Prietenul meu a facut o mare prostie din lipsa de bani, a lucrat la un supermarket si in pauza de masă el si un coleg obișnuiau să nu scaneze toate produsele, ei fiind casieri, se întâmplă...? (mai mult)
Buna din nou! Am cum sa returnez inapoi pe cardul parintilor banii luati, ca sa nu imi mai fie frica?
Salut TPU! Am o intrebare, ce se intampla daca am consumat din cardul parintilor aproximativ 3000 de lei pentru un joc? Imi puteti spune? De asemenea, cardul expira luna aceasta, pot afla ca am consumat...? (mai mult)
Este posibila calatoria din Uk in Ro daca ai 17 ani?
Salutare TPU. As vrea zilele astea sa ma întorc înapoi acasă in România, la momentul actual locuiesc in Anglia. As vrea sa știu ce ar trebui sa am la mine ca sa ma pot întoarce, am 17 ani și am...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
fr1tz întreabă:
Invictusman2025 întreabă:
Delia65delia întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Gramatica clasa a V-a
Verifica-ti cunostintele de Gramatica pentru clasa a V-a