Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 22 Februarie 2025 sunt:
Buna ziua! Este legal ca o persoana sa locuiasca intr- un garaj al blocului? In special daca aceasta persoana nu detine un apartament in bloc si nu plateste intretinere? Si politia locala se ocupa de...? (mai mult)
Dacă cineva îți ofera o sumă de bani de buna voie, apoi cerandu- ti un favor, tu dupa ce ai luat banii nedorind sa ii indeplinesti favorul, poate sa te denunte la gardă cum ca te- a platit si nu...? (mai mult)
Dreptul civil partea generală este cea mai importantă materie de drept civil?
Vreau sa ma duc sa-mi scot diploma de absolvire de la liceu, nu vor să-mi elibereze diploma, pe motiv ca nu faceau la acea vreme, ce sa fac? În 2016 am terminat la particular?
Salut, am și eu o întrebare, de ceva timp am rămas fără carnet pentru un corn cu Șampanie, am stat 3 luni, în ultima săptămâna am avut o problema gravă și m- am urcat in mașina și m- ...? (mai mult)
Este posibila executarea silita pentru neplata unei RATE TELEFONICE?
Daca am facut o depasire si am depasit 100km/h si un radar neinscriptionat de politie a aprins beculetele albastre de la faruri dar nu girofarurile am sansa sa imi fie luat permisul cu o citatie prin posta?(au...? (mai mult)
Buna! Am facut o rata pentru un telefon pe care am platit- o un timp, dupa locul meu de munca s- a inchis firma dand faliment si nu am mai avut nici o posibilitate sa o platesc. Recent niste angajati ...? (mai mult)
Salutare grup, am si eu o intrebare, acum 2 luni jumate mi- a fost retinut permisul de conducere pe 90 de zile. Deoarece nu am 1 an de experienta nu am putut da examenul teoretic. Intrebarea mea ...? (mai mult)
Bună TPU, mi-am cumpărat un scuter de 50 cc. Si vreau sa dau de carnet A1 pentru el, vreau sa știu cum va decurge toată treaba cu orele de carnet și de ce am nevoie. Mulțumesc TPUhappy
Salutare. Am un prieten care a luat astazi o țeapa pe OLX cu un telefon, țeapă de 3100 lei. Greseala lui a fost ca a acceptat fara verificare colet. Mentionez ca datele si numarul de telefon ...? (mai mult)
La ce varsta se poate pensiona un om? Si cati ani in campul munci trebuie sa aiba ca sa primeasca pensie? Dau funda!
Salut! Va adresez o intrebare, vreau sa stiu daca s-a aprobat legea aia cu permisul da la 17 ani dar poti conduce doar cu insotitor? Zi faina
Mi-a zis un prieten ca are el o cunostinta si ca se deschid scolile in Craiova de saptamana viitoare. E adevarat?
Daca cineva intra in parcare, mergand drept inainte fara sa semnalizeze si cu viteza peste limita intra in cineva care intra din sens opus dar nu i- a cedat prioritate, taindu- i calea, cine este de...? (mai mult)
ÎN ROMÂNIA EXISTĂ EXCEPȚII PT STATUL ÎN CARANTINĂ!? De exemplu eu vin din Anglia in România aș vrea să nu stau în carantină pentru că mi se pare nedrept, necinstit si abuziv pentru că eu...? (mai mult)
Este legal ca 2 frati sa se căsătorească cu 2 surori?
Am viza de flotant pe Chiajna, asta ar însemna Iflov, unde dau examenul auto in București? Doamna de la scoala de soferi mi- a spus ca pot sa dau in Bucureștii Noi iar instructorul mi- a spus ca daca...? (mai mult)
Viza de flotant e acelasi lucru cu buletin de Iasi? Pt ca eu momentan am flotant in Iasi si vreau sa fac aceasta dovada pentru a depune cateva cereri la judecatoria din Iasi. Tocmai am sunat la Poltie ...? (mai mult)
Am o intrebare pentru un prieten al meu: Are 18 ani implinitit, dar problema e ca vrea sa puna un bilet la pariuri la agentie de 1 RON (nu e dependent/joaca doar de distractie) si nu i- a venit buletinul...? (mai mult)
Daca am facut un an de facultate la buget iar apoi am renuntat (nu am inghetat anul, pur si simplu nu am mai fost) si anul asta vreau sa dau la alta facultate, pot sa intru la buget la facultatea la ...? (mai mult)
Am 17 ani.As dori sa mă mut la prietenul meu, însă mama nu cred ca ar fi de acord.As dori sa stiu daca as putea sa dau o declarație ca stau cu el de bunăvoie si ce ar putea pați el.Nu vreau sfaturi...? (mai mult)
Dovada care a expirat pentru un permis suspendat se prelungește din oficiu în perioada de alerta?
Salut TPU! As vrea sa știu, pentru școala de șoferi, totul despre tramvaie. Adică, când și cum se depășesc, când au prioritate și când nu au și tot ce este nevoie, pentru ca in cartea...? (mai mult)
Salut! Știe cineva care e vârstă minima pentru a cumpăra țigări electronice? Și se poate vapa in curtea scolii?
Îmi pot ridica permisul înainte de termen dacă mi-a fost suspendat pe 2 ani?
Buna, daca mama a decedat dar a trait peste ocean, eu avand si alti frati din partea ei, cum pot afla daca mi- a lasat mostenire ceva? Practic, unde as putea sa intreb, la primarie? Cu fratii nu...? (mai mult)
Salutare, este corect din punct de vedere legislativ ca salariul administratorului de bloc si cel al femeii de serviciu sa se facă în raport cu suprafața fiecărui apartament?
Mi se pare mie sau a crescut numarul protestelor prin Europa, de cand cu covid? Au fost proteste anti masuri restrictive. Acum am vazut ca-s proteste de 11 zile in Barcelona pentru un rapper.
Buna, mie mi s-a intamplat sa vad multi pedofili in transporturi publice si as vrea sa am o arma de autoaparare. Am 14 ani dar nu stiu daca este voie sau nu. Va rog ajutor
Sora mea este însărcinată în 8 luni si s- a despărțit de prietenul ei. Problema e că nu are bani pentru spital, când va trebui sa nască ce o să facă? Mama s- a jurat că nu îi dă niciun...? (mai mult)
Buna seara, am o intrebare, am facut procura cu 4 frati si au mai ramas doi care nu vor sa- mi dea, notarul mi- a spus sa- i dau in judecata pentru ca nu pot face acte si sa chem masuratoarea pana cand...? (mai mult)
Un avocat poate să câștige milioane de lei pe an?
Buna ziua, Daca public o carte (lucrare) sub pseudonim, acest pseudonim trebuie inregistrat undeva? Si cum? Multumesc!
Salurare, tata in 2007 a facut un antecontract cu viitorul proprietar, aici intervine o problema, tata era cel care vindea si ulterior el a primit la vremea aceea 5000 de lei, problema este ca nu au...? (mai mult)
Dacă independenţa Israelului a fost declarată la 14 mai, de ce se sărbătoreşte anul ăsta la 15 aprilie?
Buna, am nevoie de ajutor. Eu si o prietena stam in chirie intr- un apartament in centrul Bucurestiului ce apartine unei firme destul de cunoscute. Ieri dimineata cand colega mea spala vasele, dulapul...? (mai mult)
Buna ziua! Am si eu o problema. Soțul meu in urma unui accident de mașină cu o căruță si un cal săvârșit de fratele meu fara victime doar masina avariată acesta a luat vina asupra lui de frica...? (mai mult)
Cât timp va mai rezista coaliția din Parlament și guvern?
Buna ziua! Am un tatuaj de la urma pana aproape de cot aproximativ 3- 4 cm distanta de cot, ideea e ca in unele tricouri nu se observa, in altele se vede din el. Pot candida la scoala de agenti? Eventual...? (mai mult)
Pescarusii au drepturi? (dau funda)
Salut TPU! Vreau sa stiu si eu daca mai poti da de permis categoria a1 ce acte iti trebuie, cate clase trebuie? B ul il am de 4 ani
Salut. Eu am permis, un prieten de al meu i- a luat cheile de la masina mamei si eu am condus fara ca ea sa ne dea voie. Daca se duce la politie eu pot sa patesc ceva? Intru la furt? Nu eu am luat cheile...? (mai mult)
Care este diferența dintre o infracțiune și o contravenție?
Ce se intampla daca nu platesti amenzile rutiere la timp?
Buna ziua. Daca moare un parinte, celalalt traieste si sunt 4 copii (din care 2 sunt vitregi- copii ai parintelui decedat) cum se imparte casa parinteasca?
Buna ziua, trebuie sa intocmesc o fisa a postului pentru medic dermatolog dar care are si functia de administrator al SRL- ului. Intrebarea mea este, fisa postului trebuie sa contina si date despre activitatea...? (mai mult)
Am încercat să înţeleg ce s- a întâmplat în anul 1948 în Palestina. Pe net sunt articole lungi, kilometrice despre acest subiect. Şi, citind un articol (pe wiki de exemplu), la fiecare două-...? (mai mult)
Buna seara, am o problema mare, locuiesc cu parintii intr- o garsoniera de la stat, tata o are de 24 de ani, am 23 de ani. Avem debite la intretinere, de 36.000 de lei, perioada in care ai mei nu...? (mai mult)
Daca ai o problema de natura juridica si personal nu cunosti niciun avocat bun, cu multa experienta si succes, cum procedezi sa- ti gasesti unul de care sa fii sigur in proportie de peste 90% ca iti ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
perfectgirl7 întreabă:
BitchInRedDress întreabă:
fr1tz întreabă:
Invictusman2025 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Zeitatile Greciei Antice
Stii cine este Zeus sau ce simbolizeaza zeita Afrodita? Dar ce reprezinta zeul Eros? Haide sa afli cat de multe stii despre zeitatile Greciei Antice!