Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 22 Februarie 2025 sunt:
Daca ai o problema de natura juridica si personal nu cunosti niciun avocat bun, cu multa experienta si succes, cum procedezi sa- ti gasesti unul de care sa fii sigur in proportie de peste 90% ca iti ...? (mai mult)
Salut... am o intrebare sau mai bine spus o serie de intrebari. Am o cunostinta care a fost arestata pentru 30 de zile pentru o fapta grava, curiozitatea mea este data exista vreo cale de a afla public...? (mai mult)
Ce se preda la scoala de politie vasile lascar? Si in materie se mai regasesc romana si engleza?
Salut, daca la 18 ani dau de BE, la 21 de ani, daca voi da de C mai am nevoie de a da de CE pentru a avea aceasta categorie?
Salut! Cat mai trebuie sa tin cauciucurile de iarna?
Salut TPU. În primul rând, am voie dacă am 18 ani să posed un pistol cu bile de cauciuc(Airsoft)? Si în al doilea rând, dacă da, îl pot purta cu mine peste tot? Gen pe drum, la magazin, ...? (mai mult)
În cazul în care cineva a contribuit câțiva ani pentru pensie privata, dar din motive medicale e nevoit să- șifaca pensie de boala, va primi bani doar din contribuție sau se va cumula cu ce ar ...? (mai mult)
Buna! Parintii mei sunt divortati. Sunt in custodia mamei, tatal meu fiind obligat sa imi plateasca pensie alimentara. Imediat implinesc 18 ani si as vrea sa imi schimb numele (sa iau numele de fata al...? (mai mult)
Salut, TPU! Am niste bani pe un card la care nu am acces deoarece am uitat actele si toate cele in strainatate si dureaza pana imi vin in tara. Am primit somatie ca voi fi executat silit pentru niste ...? (mai mult)
Cum se calculeaza pensia pentru o persoana care se pensioneaza pe caz de boala, care lucrase cu contract cand era sanatoasa, timp de mai multi ani? Pe ce criterii se determina suma de bani pe care o...? (mai mult)
Cum as putea sa refuz orele suplimentare la un loc de munca, intr- un fel sa nu se supere sefii pe mine ca nu vin la suplimentare si cand imi gasesc orice greseala sa ma arda, ca un fel de razbunare....? (mai mult)
Este legal sa folosesc sa sa detin o arma airsoft daca nu am 18 ani (am 17 ani)?
Salut! Ma numesc Iulian și am 12 ani. De ceva timp, vreau sa ma mut la mama mea după ce am stat cu tatăl meu vreo 5 sau 6 ani. Tatăl meu, este jandarm, deci cunoaște legea destul de bine. El îmi...? (mai mult)
Buna dimineata. Imi puteti spune de ce daca o persoana este absolventa de medicina si apoi de farmacie, nu poate profesa si ca medic si farmacist in acelasi timp? Este pentru ca nu poate fi membru in ...? (mai mult)
Sunt daca promovăm categoria E. Vom avea subcategoriile trecute pe permis : BE, CE,DE, C1E,D1E? FUNDA!
Tatalui meu pe luna cand ia salariul ii este luat instant 379lei(întreținere) si ii este data mamei mele, mai pot face ceva sa o virez pe cardul meu?
Protectia copiilor se baga in familiile rromilor? Am vazut pe TikTok tigani care isi posteaza copilele cu cearceafurile murdare de sange si copilele par foarte tinere. Sub 15
Hei TPU! Sunt in concediu medical iar angajatorul meu refuza sa imi plateasca concediul medical, ce se poate intampla daca ii fac reclamatie?
De ce acte am nevoie sa imi fac un card împreună cu tatal meu? Locuiesc cu mama iar ei sunt divorțați
Pot vira alocația si alimentara pe cardul de bursa?
Cum au reușit americanii sa trimita un rover la 460 milioane de km (nu 4 km) si inca nu avem tratamente pentru boli grave :)) că au bani stiu dar de ce nu se investeste in altfel de cercetari?
De ce neomarxismul este acceptat atat de usor in universitatile din lume fiind inoculat de catre profesori in mintile studentilor, dar neonazismul este considerat periculos in comparatie cu acesta? Desi...? (mai mult)
Poate tatal meu sa îmi puna pensia de întreținere pe card?
Salut TPU! Am o întrebare pentru cei care au dat de două ori examenul pentru atestat CPI, E posibil să îmi dea întrebări semănătoare si la al doilea examen? Specific ca primul l- am picat cu 11...? (mai mult)
Daca încă nu am 16 pentru permis categoria a1 si dau cu o luna inainte pot începe orele de conducere cu o luna inainte sa fac 16 ani?
Buna, tocmai ce m-am mutat din Anglia si vreau sa schimb permisul pentru cel din Romania, stiti cumva daca pot sa conduc cu permisul de Anglia pana am timp sa merg sa il schimb?
Salut! Zilele astea o sa cumpăr o masina daca iau fiscal și nu o înmatriculez ce termen am de 30 de zile sau de 90? După termenul acesta ce se va întâmpla cu masina? Se va radia automat? In caz ca...? (mai mult)
Bună dimineața. Nu o s- o lungesc prea mult. Bunicul meu vinde o casă la țară, iar peisajele tare drăguțe... Curtea 2000mp... Ideea e ca a început să facă totul pe ascuns. Am auzit recent...? (mai mult)
Salut,in Romania de ce toata lumea zice ca sunt oameni care nu au ce manca si chestii de astea? Ca eu vad pe strazi numai oameni bogati, pe internet la fel lumea plina de bani...
Buna ziua. De curand am avut un accident auto din vina celuilalt autovehicul. Acesta nu a avut polita RCA iar eu am reusit sa imi deschid un dosar pe asigurarea mea CASCO unde au fost atasate procesele...? (mai mult)
Salutare. Am o intrebare, nu sunt in domeniu Vecina mea i- a facut testament uneia. A vrajit o pe baba, au fost la notar. Baba a ramas doar cu duplicatul(originalul la escroaca). Acum vrea sa o...? (mai mult)
Nu mi- am incarcat abonamentul la timp si m- au prins controlorii. Nu m- au pus sa semnez niciun proces verbal, doar mi- au zis ca se trimite ANAF. Intrebarea e cum as putea afla daca mi- au aplicat intr-...? (mai mult)
Atunci cand vrei sa cumperi o locuinta, trebuie neaparat sa ii transferi banii pe card vanzatorului sau poti sa platesti cash? Ma refer la o suma de vreo 20-25mii euro.
Stie cineva daca se trec in cazierul fiscal amenzile date pentru neplata calatoriei de transport (stb)? Si daca da, daca le platesti acestea se radiaza?
Ce sa fac in cazul in care restaurantul responsabil de livrarea masei calde a retinut cardul de masa si nu a livrat masa? Pentru cei care stiu programul de la guvern Masa Calda am o problema. Bunicii ...? (mai mult)
Am și eu o întrebare mai "politică". De fapt, tine mai mult de sociologie, dar are legătură și cu politica. Cum se explică orientarea unor oameni spre partide de dreapta, ei făcând parte din...? (mai mult)
Pot să cumpăr dintr-un amanet un produs dacă am 15 ani?
Am un certificat de naștere deteriorat, unde îl pot preschimba?
Salut. Azi am dat o țeapă. Am avut un Iphone 12 pro max clona şi am găsit gasit pe olx unul original si mi l- a trimis cu verificare colet...am verificat coletul si i- am dat retur dar cu clona,...? (mai mult)
Buna, daca sa spunem ca am 16 ani si am fugit de acasa, politia o sa ma caute sau nu pentru ca sunt majora?
Salut. Ma gândeam sa iau pe nume casa bunicii mele ca mai apoi sa stau acolo dupa ce moare ea. Dar "problema, " sta cam asa, bunica mea nu vrea sa o lase pe numele meu decât cu condiția sa aibă drept...? (mai mult)
Trebuie sa nasc în iulie. Pot sa merg pe concediu îngrijire copil abia după 1 luna jumate de la naștere, adică la 1 septembrie? Jobul meu e mai mult online la birou.
De la cati ani poti face ce vrei fara acordul parintilor?
Buna, din cate stiu eu poti sa faci ce vrei de la 16 ani. Asa am auzit. Acum nu stiu daca este adevarat! Deci ce vreau sa va întreb este ca esti major de la varsta de 16 ani? (adica poti face ce?)
Nu mi- am incarcat la timp abonamentul si m- au prins controlorii. Nu m- au pus sa semnez nimic. Mi- au zis ca doar se trimite la Anaf. Acum majoritatea o sa imi spuneti ca e vina mea ca nu mi- am incarcat,...? (mai mult)
Heii, am vazut la televizor o stire ca cica poti sa te casatoresti de la 16 ani. Este adevarat sau trebuie cu acordul parintilor? (stirea este din 2010:)) dau funda!
Cât timp durează să mă cheme la serviciul de probațiune? Menționez că hotărârea definitivă a fost pe data de 25 ianuarie iar pe 5 februarie au expediat cele 10 zile de contestație.
Salut TPU! Mă interesează să înființez o echipă de voluntari, însă totul să fie legal, cu acte cum s- ar zice. Am citit puțin pe Google și am înțeles că trebuie să înființez o Asociație,...? (mai mult)
Buna TPU! Acum câteva zile am venit în altă țară dar vreau sa ma duc înapoi în Romania, faza e ca sunt minor și am numai 16 ani și voiam să știu dacă există vreo metoda de a trece granițele...? (mai mult)
Daca ma programez pentru refacerea cartii de identitate, se respecta ora programarii sau e posibil sa se decaleze substantial?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
perfectgirl7 întreabă:
BitchInRedDress întreabă:
fr1tz întreabă:
Invictusman2025 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Literatura universala
Cat de multe stii despre literatura universala?