Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 23 Februarie 2025 sunt:
Buna seara. Cineva care are calificarile unui avocat sau cunoaste legile? Am mare nevoie de ajutor, daca se poate, ma aflu intr- o situatie extrem de dificila si as dori sa adresez, in privat daca ...? (mai mult)
Buna ziua, am si eu o problema in legatura cu permisul de conducere. Pe data de 07.06. 2020 am fost verificat cu aparatul etilotest si rezultatul a fost 0, 04mg alcool, mentionez ca nu am fost la...? (mai mult)
Salut TPU! Sunt la facultate la unefs in primul an la taxa, iar din cauza unor probleme financiare as dori sa renunt.Voi fi nevoit sa platesc tot anul universitar daca renunt? Multumesc
Salutare, am luat permisul în județul Gorj și acum locuiesc în Craiova. Ulterior am schimbat și numele, pot ridica alt permisul din Craiova sau numai din Gorj se poate?
Se poate cumula pensia de handicap cu pensia pentru limită de vârstă?
Salut TPU. La marirea salariului minim pe economie, se va mai adauga 50 de lei?
Cine credeți că a fost cel mai bun președinte al Statelor Unite ale Americii în epoca contemporana? Și de ce?
Salut TPU! Am și eu o întrebare. Dacă cineva mi- a făcut o plângere penală, dar ulterior și- a retras- o: 1) Dosarul închis cu pricina, odată ce este închis, ce se întâmpla cu el? Se arhivează...? (mai mult)
Salut! Când vinzi o mașină, trebuie să plătești un impozit sau TVA ceva din suma de bani pe care ai primit-o pe mașină (persoana fizica mă refer)?
Daca ai o arma alba cu tine in ghiozdan cu protectie ai voie sa o transporti?
Au voie parintii mei sa ma duca cu ei in alta tara daca eu nu vreau(tin sa mentionez ca am 16 ani)? Ce se poate face in privinta asta daca oricum am vorbit cu ei explicandu- le ca vreau sa raman, tot...? (mai mult)
Sunt sanse sa mai vina vreodata PSD la guvernare? Sa nu vi se para ca i-as dori la guvernare, Doamne fereste.
Buna Seara TPU! Am o intrebare pentru cei din legislatie sau cine este avocat. Daca ai mei s- au despartit inainte ca eu sa implinesc 10 ani, iar eu am ramas pe numele lui taica- meu eu mai pot sa cer...? (mai mult)
Sa zicem ca am placere in a provoca oamenilor durere, durere fizica in cele mai cumplite moduri. Vreau ca senzatia victimei sa nu se termine repede. Si gasesc pe cineva care are placere in a fi torturat...? (mai mult)
Daca un politist a absolvit recent o scoala de politie/academie poate refuza repartizarea lui? (spre exemplu daca persoana respectiva este din judetul Galati si este repartizat tocmai la Constanta)
Salutari, ce ar insemna "... se considera ca nu exista interes public in continuarea urmaririi penale fata de aceasta deoarece apreciem ca ar exista o disproportie vadita intre cheltuielile implicate ...? (mai mult)
Am o întrebare am fost de față când s- a întâmplat și vreau să știu cum sta treaba. Daca o persoană majoră(care este sub jurisdicție și nu are voie sa lovească pe nimeni) atacă una minora...? (mai mult)
Ce relație are Romania cu Coreea de Nord în prezent? Căci înainte de 89 erau cei mai buni prieteni(cred că știți la ce mă refer)
Ce părere aveți de acest videoclip? https://www.youtube.com/watch?v=bBRaStZg7XI&ab_channel=ZonaIT
Vreau sa va explic problema mea si sa cer un sfat ce ar trebui sa fac. Actiunea are loc in Italia. La mijloc de ianuarie am raspuns la un anunt pe Facebook. Un baiat isi lasa camera in chirie (cu subentro)....? (mai mult)
Salut TPU! Am mai multe bijuterii din aur in jur de 15 si as dori sa merg cu ele cu avionul. Daca am actele tuturor bijuteriilor, pot trece? Dau funda! Sper sa primesc din surse sigure!
Salutare, In primul rand as dori sa stiu daca a mai trecut cineva prin aceasta problema si sa imi spuneti ceva concret nu presupuneri. Am primit o amenda pentru viteza din Austria, iar problema mea...? (mai mult)
Cate clase trebuie sa ai pentru a obține permisul de conducere in Spania?
Salutare TPU! Am inceput si eu o afacere cu Oua, Vand la rude si prieteni, intrebarea este: Exista niste taxe pe care trebuie platite in mod legal?
În Legea 263/210 Art. 84 Copiii au dreptul la pensie de urmaș: b) dacă își continuă studiile într- o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora,...? (mai mult)
Buna seara. Am o problema, daca ma puteți ajuta. Tatalui meu i s- au retras niste bani de pe cardul personal, maj exact 2000 ron pentru o amenda din 2017. Cand s- a dus sa verifice despre ce este...? (mai mult)
Cum se alege imnul național? Se compun notele și versurile în special pentru acest scop, de către cineva ales sau este o muzică ca oricare alta, și cineva alege una dintre ele ca fiind cea mai...? (mai mult)
Buna seara/dimineata/ziua, TPU. Exista posibilitatea de a solicita anularea permisului de conducere? Vreau sa- mi anulez permisul de conducere, nu il merit. Am permisul de 1 an si mi- am dat seama ca...? (mai mult)
Cine tine în evidență, Nr și organizarea surdomuților in Romania, pe scoli?
Au voie profesorii în semestrul 2, să pună notă pe caietul din semestrul 1 (ca și prima notă)?
Pot avea o mașina pe numele meu dacă am carte de identitate provizorie?
Vecinul fura curent, unde pot sa sun sa îl denunț? Am trimis mail la București însă echipa care a venit a primit șpagă
Salut am o intrebare! Fac 18 ani in 17 Martie. Am fost sa îmi depun actele pentru buletin și mi s- a spus ca in termen de o luna de la împlinirea vârstei de 18 ani o sa l primesc! Problema ii ca eu...? (mai mult)
Am o întrebare pentru cine e disponibil și vrea sa ma ajute, vreau sa îmi fac o programare sa îmi fac pașaport pe 5 ani iar când ma uit la variante îmi da mai multe gen pașaport simplu electronic,...? (mai mult)
Dolj pana la urma este in scenariul galben sau verde? Rata de 1, 13.
Ce se poate intampla daca un caine mușcă pe cineva in curtea proprietarului?
Salut,intre Germania si belgia este granita?
M-a prins politia cu 104 pe drum limitat cu 50km/h, mi-a venit azi instiintare sa ma prezint la sediu, ce amenda pot lua? sau imi ia permisu?
Mai e purtarea măștii obligatorie în spațiile publice deschise?
Salut! Voi ce înțelegeți prin aceste cuvinte? – "suportarea dobânzii pentru creditul contractat pentru achiziţionarea unui singur autovehicul şi pentru adaptarea unei locuinţe, conform nevoilor...? (mai mult)
Buna ziua! Am o uzina pe strada abandonata de multi ani, pot patii ceva daca intru in ea, cum ar fi sa patesc ceva la politie?
Daca vreau sa imi iau sau sa imi fac o barca cu motor imi trebuie vreun act? (Cand zic barca ma refer la o barca mica de ???? ~1m/2,40m)
Salut! Se poate da examenul scris pentru permisul de conducere înainte de a împlini 18 ani?
În procesul civil, ce este o instanță de fond?
Salut, deci am o problemă. Mama avea un credit de 20000 lei care nu a platit- o din 2016. Ea a decedat in iunie 2020. Casa era pe numele ei si eu sunt mostenitor cu fratele meu. Succesiunea nu ...? (mai mult)
Avocații sunt nevoiți să se deplaseze uneori la instanțe din alte localități decât cea în care își au biroul?
Stiti cumva daca e obligatorie purtarea mastii cand mergi cu bicicleta? Tocmai ce am fost oprit din aceasta cauza de jandarmi, au zis ca imi dau avertisment verbal. Le- am explicat frumos ca am iesit ...? (mai mult)
Hei, TPU nu cred ca e corect ceea ce se intampla :/ Tata a fost dat afara anul trecut din iunie de la locul de munca. Primeste somaj. Este greu de gasit un loc de munca pentru el fiindca e cu inima si...? (mai mult)
Se poate face parcare privată in fata blocului, in condițiile in care deja exista o parcare publica, dar la parter exista o farmacie și un magazin alimentar?
Cat m-ar costa, aproximativ, actul notarial de donatie din partea sotiei pentru jumatate dintr-un teren, pe care dansa l-a obtinut prin donatie?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
BitchInRedDress întreabă:
Adi1987 întreabă:
DaciaRomania întreabă:
militiaromana întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Resedintele de judet ale Romaniei
Cat de bine stii care sunt resedintele de judet din Romania? Hai sa descoperim!