Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 23 Februarie 2025 sunt:
Se poate face parcare privată in fata blocului, in condițiile in care deja exista o parcare publica, dar la parter exista o farmacie și un magazin alimentar?
Cat m-ar costa, aproximativ, actul notarial de donatie din partea sotiei pentru jumatate dintr-un teren, pe care dansa l-a obtinut prin donatie?
Daca salarul brut mi s-a ridicat cu 150 lei si daca de acum incolo mai lucrez inca doi ani pana la pensie o sa am atunci pensia mai mare?
Salutare! Cat trebuie sa fie rata de incidenta pentru a putea merge toata lumea la scoala? Stiu ca doar in scenariul verde merg toti, dar cand este acel scenariu? Sub 1 la mia de locuitori sau sub 1.5...? (mai mult)
Acum 2 zile a fost politia la mama mea sa ii zica ca eu și cu tatăl meu suntem implicați într- un dosar penal din 2018. Cum ca am lucrat la o firma sau cu o firma. Suntem chemați în data x la ...? (mai mult)
Am o curiozitate, oare exista vreun mod in care as putea detine legal un pui de caprioara?
Ce credeți despre doctorii pneumologi care dau bir cu fugiții din spitale și clinici din cauza coronavirusului? Va zic sincer, am sunat la 10 clinici private moderne și cunoscute din oraș și toate...? (mai mult)
Ce scenariu este in Craiova?
Purtarea măștii este obligatorie și în scara și boxa blocului sau numai în spațiile publice?
Salut, am o intrebare, am 6 frați si 2 mătuși, casa in care locuiesc inca din copilarie este pe numele bunicii mele, mătușile mele ma roaga sa- mi fac actele la casa, intrebarea mea este cam ...? (mai mult)
Salut, TPU! Am primit o citatie in care scrie ca trebuie sa ma prezint la judecatoria de langa orasul meu. Pe citatie scrie ca obiectul este "Confirmarea renuntarii la urmarirea penala". La ce se refera?...? (mai mult)
Ati dat vreodata pe cineva in judecata pentru insulta in scopul de a obtine daune morale? Cum a fost? A durat mult procesul? Au fost mari sorti de izbanda? Ce probe ati folosit?
Când împlinesc 18 ani mă pot transfera singură la alt liceu?
V- ati gandit vreodata ce s- ar intampla daca am incepe sa folosim termenul de "rrom" cu sens peiorativ, exact cu conotatia pe care o are cuvantul tigan in ziua de astazi, adica acela de persoana rau-...? (mai mult)
Buna ziua! Am o garsoniera care are cadastrul facut in 2002, pe care doresc sa o vand. Intrebarea este daca este vreo lege care te obliga sa actualizezi cadastrul pentru ca notarul sa poata sa imi faca...? (mai mult)
Buna, am si eu o curiozitate, este legal sa circuli cu un motostivuitorul prin parcarea unui complex sau parcarea unor magazine daca acesta nu este înmatriculat? Este o lege referitor la asta?
De ce oamenii se indragostesc de lideri autoritari, dictatori? Cum reusesc acestia, chiar si in zilele noastre, sa seduca mare majoritate a populatiei si sa preia puterea?
E ilegal sa detii numarul de pe cardul altcuiva si sa-l folosesti fara ca acesta sa stie?
Primesc amenda dacă intarzii o săptămână? Caci trebuie sa îmi schimb buletinul dar programările online sunt ocupate... M-as duce și fără programare dar îmi e ca merg degeaba
Azi m-a oprit controlorul si eu aveam cardul expirat, mi-a cerut buletinul s-a uitat dar nu a notat nimic si mi-a zis ca o sa imi vina amenda acasa, a zis doar sa ma sperie(am 14 ani)!?
Scoala incepe sigur 100% pe 8 februarie?
Este buna cartea de cod rutier 2012?
Salut TPU, cunosc o persoana care beneficiaza de pensie de handicap in valoare de 1800 lei lunar pe motiv ca este orb. Problema este ca această persoană vede destul de bine in conditiile in care pescuieste...? (mai mult)
Cat m-ar costa (aproximativ) actul notarial de vânzare-cumpărare (casa o primesc gratis de la părinți)? Valoare casa:50-60000 euro +teren 2000mp
Bună ziua, cum poate sa te prindă politia daca ai un cont fals pe Facebook cu pozele cuiva? Sunt mii de conturi false! Au dat legea aia noua in care faci inchisoare de la 1 la 5 ani daca ai cont cu ...? (mai mult)
Salut, daca mi-am zgariat masina in fata portii de la tara ce trebuie facut? Trebuie luata autorizatie de reparatie de la politie? Si se primeste amenda?
Este vreo diferență între primirea unei case cu titlu de donație față de contractul de vânzare- cumpărare? Și care ar fi mai avantajoasa dintre cele două? Mă refer la banii dați pentru acte....? (mai mult)
Salutare oameni buni. Voi nu v- ati gandit vreodata de ce alcoolul nu este regulat ca si drogulile prin lege? Adica, atatea crime si violente se petrec sub influenta alcoolul, accidente de masini, crime,...? (mai mult)
Bună ziua, lucrez la o firma de curierat sunt angajat la ei de 5- 6 luni, acum 2 săptămâni a plecat un manipulant care sorta marfa și m- a băgat în locul lui. Sunt și curier și manipulant m-...? (mai mult)
Cum se procedeaza taierea alocatiilor din cauza absentelor, e o taiere permanenta sau alocatia revine din urmatorul semestrul?
Salut! Dacă faci două facultăți in paralel, poți să iei bursă la ambele? (bineînțeles dacă ai media necesară la amândouă)
Pot obtine somaj daca nu lucrez? Am 24 de ani, problema este ca nu mai găsesc nicicum un job cat de cat ok. Si stau deja fara job de un an de zile
Ambilopia, se poate conidera un risc major pentru un șofer?
Salut TPU! Am intrat intr- o mare problema. Luni am cumparat o masina second hand, am primit toate actele, contract de vanzare cumparare, iar proprietarul a spus ca imi da fiscalul ziua urmatoare ...? (mai mult)
Daca am pierdut placuta cu numarul de inmatriculare si vreau sa iau un duplicat, trebuie sa fac programare online pe DRPCIV sau ma duc direct la ghiseu? Pe site la DRPCIV nu vad programare...? (mai mult)
De ce orasele Suceava si Iasi arata foarte bine, iar orasul Vaslui arata naspa? E vorba de coruptia din primarie sau are legatura cu istoria?
Îmi poate da cineva un link sau sa îmi explice cum trebuie redactata o sesizare cu privire la câinii maidanezi de pe strada? În ultimele 2 săptămâni, toată strada e plina de câini fără stăpân...? (mai mult)
Buna TPU! Cu cat timp inainte de a expira buletinul, pot depune cererea de eliberare a CI? Trebuie sa imi reinoiesc buletinul inainte de a expira cu ceva timp, dar nu stiu procedura
Am si eu o întrebare, sunt din Republica Moldova si peste 2 luni fac 18 ani si doresc sa dau la scoala de șoferi, pot da cu permisul de sedere?
Salut! De ce in Romania trebuie sa fii smecher, tare in gura, tupeist? De ce mereu doar acesti oameni ajung departe, iar cei corecti ajung oameni de rand?
Ce restricții mai sunt in vigoare? Mai este stare de alerta? Am voie sa ies afara dupa ora 23:00 fara motiv?
Buna seara, pentru avizul Colegiului Medicilor in vederea infiintarii unui cabinet medical trebuie sa depun un regulament de organizare si functionare al cabinetului, intrebarea mea este, acesta trebuie...? (mai mult)
De ce se nasc din ce in ce Mai putin copii? Sistemul de pensii se va prabusii?
Salut! Ce se intelege prin nulitate relativa a procesului verbal de contraventie?
Recent, a trebuit sa platesc o asigurare de sanatate. Doamna de la ghiseu mi- a spus, , are de platit din urma"'., , Mai intai platiti, ca sa putem fi la zi" Zic, , Doamna, nu are...? (mai mult)
M- am decis sa parasesc locul de munca. Vineri am fost la un interviu, am fost acceptat si sambata i- am comunicat sefului situatia, a fost de acord in schimb a spus ca de luni o sa fac cererea de demisie...? (mai mult)
Un tata cu salariul de 5.000 LEI trebuie sa plateasca pensie alimentara. Ce suma de bani o sa fie nevoit sa plateasca?
Buna, pot intabula o casa pe mine la un notar din orice oras sau doar din judetul unde apartine imobilul?
Salut. Am pierdut numarul de inmatriculare din spate. Pot sa mai circul cu masina pana scot alta placuta? Merge cu o foaie A4 trasa la imprimanta, pusa in folie si pusa in geam?
Salut! Am o problemă, cu locurile de parcare! Foarte mulți vecini, au tras sfori...pus pietroaie de 100 de kg, crengi..navete de plastic.și tot felul de piedici, ca semn că locurile sunt ocupate! ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
BitchInRedDress întreabă:
ApostolDaniela întreabă:
militiaromana întreabă:
Adi1987 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nicole Cherry
Esti fan Nicole Cherry? Hai sa vedem chiar acum cat de multe stii despre tanara artista!