Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 23 Februarie 2025 sunt:
Buna ziua! Am 16 ani vreau sa plec acasa la iubitul meu de 21 de ani deci cum s- ar spune nu plec cu totul pur si simplu in fiecare saptamana de vineri până duminică poliția poate sa intervină cu...? (mai mult)
Bună TPU! Am o nelămurire. Urmează sa ma angajez la primul meu job și ei m- au chemat de joi. Am dus toate actele pentru angajare doar ca nu am semnat nimic încă, managerul a spus ca abia a trimis...? (mai mult)
Daca esti prins ca ai dat masina cuiva care nu are permis iti face dosar penal ok? Dar poate chiar nu ai stiut acel om nu are permis si l- ai intrebat si a zis ca da! Acum stam sa controlam pe toata lumea...? (mai mult)
Salut, vreau sa inmatriculez la primarie un scuter, detin doar cartea si un contract de vanzare cumparare, am fost la primarie si mi s- a zis ca imi trebuie o chitanta de la cel ce a avut scuterul inainte...? (mai mult)
Ion Rațiu era mai bun de președinte ca Iliescu in 1990?
Sunt însărcinată în luna a 4 a. Vreau sa merg pe risc maternal. Cat as avea, dacă brutul pe ultimele 6 luni a fost de 3880, iar înainte de cele 6 luni, 1 an am avut brutul 3660? Ma afectează...? (mai mult)
Parintii mei vor sa imi faca o donatie de 20 mii de euro pentru a- mi cumpara o garsoniera, pentru ca mi- am absolvit cu bine studiile superioare intr- un domeniu destul de respectabil. As dori sa stiu...? (mai mult)
Bună seara, tatăl meu a fost operat de o tumora maligna la buza(carcinom scuamocelular) în urma biopsiei a ieșit că tumora a fost maligna. Acum are probleme cu ganglioni si urmează sa fie din nou...? (mai mult)
De ce peneliștii nu sunt de acord cu tăierea pensiilor de serviciu ale militarilor și polițiștilor?
Salut TPU. Dupa casatorie cand trebuie schimbat buletinul pentru ca s- a schimbat si numele, legat de adresa, trebuie luata in spatiu persoana respectiva chiar daca ea pe buletinul actual are o adresa...? (mai mult)
Salut, am auzit ca se poate da sala pentru categoria B inainte de a implini 18 ani este adevarat?
Nu ar fi bun un nou regim in Romania? Adica egalitarism? Daca as avea putere politică l-aș instaura și azi.
Mama mea este in Uk, nu are cum sa vina in tara si ea vrea ca sa ma imputerniceasca pe mine sa pot angaja un avocat in numele ei, pentru ea, iar eu inca o data sa imputernicesc tot in numele ei avocatul...? (mai mult)
Din moment ce ai plecat de mult timp de la un furnizor de energie electrica dar fara sa închei contractul in prealabil, doar ai trecut la alt furnizor imediat, mai are dreptul primul furnizor sa iti...? (mai mult)
Salut! De la ce vârstă se poate lucra legal și în ce domeniu? Vreau informații sigure, nu auzite de la vecinul.
Oare cand se termina starea de alerta?
Salut, mi- am scos cazierul judiciar recent, pentru un loc de munca, dar au intervenit niste probleme si nu au putut sa ma mai angajeze, iar acum am iar nevoie de unul insa cazierul nu l- am primit...? (mai mult)
Buna, stie cineva cum pot gasi datele unui proces din Italia la fel ca in Romania, pe portalurile instantelor de judecata, sau oriunde altundeva? Multumesc
Salut TPU! Eram cu un prieten cu mașina după ora 23:00 si ne- a oprit politia, dar nu pe motiv ca nu eram in casă, ci pentru că amicul meu parcase mașina aiurea. Polițiștii au coborât. Unul dintre...? (mai mult)
Buna! Vreau sa ies din țara intr-o săptămâna doar ca încă am buletinul de 14 ani, am făcut 18 in Decembrie dar buletinul îmi expira doar in 2022, ar fi vreo problema? Pot trece granița?
Salut. As dori sa-mi cumpar un motor de 80cc la 16 ani. Aici imi trebuie permis sa conduc in localitate sau doar inregistrat la primarie? Multumesc!
Buna, daca imi revine o casa (de la parinti, dupa decesul lor) care are impozitele si taxele neplatite, o pot intabula pe mine la notar fara sa platesc impozitele restante?
Pentru pistoalele cu aer comprimat este nevoie de ceva autorizare? Aș prefera să îmi oferiți mai multe detalii
Ce se întâmplă când un șofer cauzează un accident de circulație din care rezulta decesul unei persoane, iar șoferul vinovat supraviețuiește, întra la pușcărie? Doamne ferește sa nu se întâmple...? (mai mult)
Buna! A studiat cineva dreptul in cadrul facultatii de drept? Imi puteti spune, va rog, ce ramuri se studiaza si ce carti imi recomandati despre acestea? Multumesc mult!
Alocatie taiata. Cum a plecat tata din Germania nu am mai avut alocație de aproape 2 ani. Am fost sa intrebam la primărie, ne- au trimis la Timișoara sa vedem si au zis ca ii taiata, in rest nimic. ...? (mai mult)
Recent m- am căsătorit la starea civilă. Am înţeles că din punct de vedere legal aş beneficia de zile libere plătite, în afara celor de concediu de odihnă. De câte zile libere...? (mai mult)
Salut, o întrebare la care aștept un răspuns serios. In data de 25 Decembrie m- a oprit poliția din cauza sunetului tobei mele. Constatand ca nu am permis la final întocmind dosar penal. Am ...? (mai mult)
Se da un anunt de vanzare teren 683 mp: Persoana Fizica vand parcele de teren, acum și în rate de până la 2 ani direct de la proprietar. Preț: 18 euro/ m2( + TVA ) Comision: 0% 4 intrebari: ...? (mai mult)
Buna seara, am văzut ca s- a schimbat legislația pentru drone și voiam sa intreb câți ani trebuie sa ai minim ca sa deții o drona legal si sa faci toate cele necesare pentru ridicarea acesteia. ...? (mai mult)
Salut TPU, am si eu o intrebare pentru cine stie amanuntit despre ce este vorba, ce "putere" are un maresal in cadrul armatei (ma refer aici ca el detine toata puterea Legislativa, Executiva si Judecatoareasca?...? (mai mult)
Buna ziua, deci am o problema cu primăria și nu știu cum sa o dau în judecata pe motiv ca ma minte de 2 3 ani, am hârtii cum ca trebuie sa primesc 8 hectare de pământ și primarul tot ma minte...? (mai mult)
Mama are din prima casatorie un baiat cu handicap care are deja 28 de ani. Cand el avea doar 4 ani mama a divortat pentru ca avea probleme cu bautura. Intrebarea ar fi poate sa mai primeasca...? (mai mult)
Am nevoie de părerile voastre. Un domn in varsta (nu părea deloc un sarantoc ori nevoias era elegant imbracat) pe care l- am cunoscut recent, fiindca mi- a ajutat parintii cu o lucrare la...? (mai mult)
Se stie ca Alexandru Ioan Cuza a luptat pentru unitatea romanilor si pentru eliberarea romanilor de sub jugul strain. Insa putini stiu ca nationalismul nu este calea spre adevarata unitate a umanitatii,...? (mai mult)
Ce au vazut americanii la Biden, incat l-au votat? A fost un vot anti-Trump?
De ce există banii? De ce gen nu există undeva un loc unde sa își ia fiecare bani cati vrea?
Salut. Se mai dau amenzi acasa? Aveam o viteza mare in localitate, din sens opus se apropia o masina de politie. Am incetinit si politia a inceput sa- mi dea flash- uri. Oare primesc ceva acasa? Mentionez...? (mai mult)
Eu am contribuit 2 ani la AVIVA la pensie privata! Am avut un salariu destul de mărișor 3700 Lei bani in mână ca nu mă pricep la net si brut dar vreau sa spun că eu luam 3700 lei bani in mână...? (mai mult)
Am inteles ca daca nu iti actualizezi datele la bancă banca are dreptul de aţi pune poprire pe cont, ce inseamna sa actualizezi aceste date? Banca deja are datele tale, de ce sa mai faci asta? Și ...? (mai mult)
Ce se intampla daca tai un fir de curent ce trece prin curtea mea?
Buna ziua! Doresc sa vand o casa, pe contractul de vanzare cumparare sunt trecut eu si sotul care a decedat in urma cu un an. Am 6 copii, dar nu mai pot da de toti, cum pot face sa vand aceasta casa?...? (mai mult)
Salut TPU Am nevoie de adeverința medicală cum sa sunt apt pentru școala auto Însă când am fost mic acum 7- 8 anii, am avut pensie pe boala, , epilepsie, , Cine știe cum pot obține acea...? (mai mult)
Dacă Biden moare în timpul mandatului, ce se întâmplă? Preia Kamala președinția până la sfârșitul celor 4 ani ori se declanșează alegeri anticipate?
Persoanele care cântă la instrumente muzicale pe stradă deranjează liniștea publică sau își exercită dreptul la liberă exprimare?
Cum au ajuns persoanele de etnie roma sa fie bogate? Vad ca poarte numai aur si din cauza asta intreb
Buna! Voi cand ati depus cererea pentru primirea alocatiei pentru elevii majori care frecventeaza cursurile liceale? Inainte sau dupa implinirea varstei de 18 ani? Pe net am cautat, insa unii spuneau...? (mai mult)
Bună ziua am o întrebare daca am bagat divortul si am o fetita, domiciliu la fetita a ramas la mama ei si eu trebuie sa platesc o pensie dar avem custodie comună si in zilele impare este la mama si...? (mai mult)
Daca iti depune angajatorul salariul in cont la banca, acesta plateste vreun comision?
Salut, vin și eu cu o întrebare. O ruda de a mea are la vânzare o mașina, el este in Italia și mașina înscrisă acolo, singura problema e ca mașina a rămas pe numele la vechiul proprietar, ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
BitchInRedDress întreabă:
brokxy întreabă:
militiaromana întreabă:
Adi1987 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Directia 5
Acordurile celor de la Directia 5 iti incanta urechile? Descopera cat de multe stii despre ei.