Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 23 Februarie 2025 sunt:
Am 25 de ani un job stabil, nu am gasit persoana potrivita dar imi doresc enorm sa adopt un bebe. Este posibil?
Buna seara, am si eu o nelămurire si sper sa primesc un raspuns. Eu sunt in concediu de creștere copil care e pe sfarsit si trebuie sa ma intorc la munca. Am ales sa revin cu 2 luni mai repede pentru...? (mai mult)
Ce credeti despre evenimentele din SUA? : Invazia Capitoliului, Revoltele dupa moartea lui George Floyd? (Indiferent de care parte ati fi) Asta pe langa criza economica cauzata de pandemie, resimtita...? (mai mult)
Se poate spune ca grefierii lucreaza pentru Ministerul Justitiei? Poate parea o intrebare stupida, dar am nevoie sa stiu 100% de la cineva care lucreaza in sistem sau stie sigur.Multumesc!
A facut cineva recent un imprumut la ING in valoare mai mare de 50k euro sau macar 50k? Din cate vad are dobanda cea mai mica 4, 84%, as fi interesat ce salariu este nevoie, stiu ca depinde de la caz...? (mai mult)
Salutare, m- am angajat de peste 3 luni și precum e valabil la multe locuri de muncă, 3 luni e acea perioadă de probă. Am depășit cele 3 luni cu aproape 2 săptămâni deja și nu am primit nicio...? (mai mult)
Daca nu m-am dus la examenul pentru reducerea suspendarii in primele 30 zile mai exista vreo sansa sa il pot da acum(dupa cele 30 zile)?
Ok deci am si eu o intrebare la care tot caut raspunsul si nu- l gasesc, gasesc legile despre asta dar nimic concret... Un prieten are 17 ani, este in afara acum cu mama lui, tatal lui a semnat procura...? (mai mult)
Vreau sa mi se plateasca concediul pentru anul trecut. Eu nu am luat decat 6 zile, ultimele doua saptamani cu exceptia zilelor de sarbatoare (24- 25 decembrie si 31 decembrie, 1 ianuarie)....? (mai mult)
Pentru ce-i adeverinta de salariat? Mai pe intelesul fiecaruia si fara copy& paste daca s-ar putea. Multumesc in avans!
Va salut cu respect, am si eu o nelamurire in privire cu un contract de inchiriere facut intre proprietarul garsonierei si mine. La data de 04.08. 2020 am facut cu dumnealui un contract de inchiriere...? (mai mult)
Pt cei ce au terminat Dreptul si au asistat la autopsii, o lamurire: ce se intampla cu sangele decedatului dupa cateva ore, de se face afirmatia ``nu mai avea sange``?
Mai sunt poligoane auto in Craiova?
Salut, Am dat si eu 3 gauri in perete de beton mai trebuia o gaura si terminasem, la ora 15:00 am dat gaurile si a venit un taran prost cu gura mare la mine la usa cand putea sa vorbeasca calm si civilizat...? (mai mult)
Se poate cumva da examenul pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului si dupa primele 30 zile? Mi- a venit instiintare ca mi s- a luat permisul abia dupa 17 zile si imediat au venit sarbatorile...? (mai mult)
Salutare! Vreau si eu sa stiu cum e cu succesiunea aceasta. Socrul meu, are de dezbătut o moștenire, cu 2 frați! Unul dintre frați, NU vrea sa dezbata mostenirea... Daca se apucă socrul meu...? (mai mult)
Salutare TPU, am si eu o întrebare, exista un cod penal care să facă referința la accidentul cu un animal fără intentie? Adică sa omori un animal fara sa vrei si sa te bage la închisoare?
Buna dimineata tuturor. Am si eu un abonament la Internet prin cablu dar merge foarte prost si sa zicem ca undeva la un sfert din luna nu functioneaza. Eu pana la urma platesc pretul intreg. In fine, ...? (mai mult)
Cam cati angajati are un inspectorat scolar judetean?
De ce acte ai nevoie pentru casatoria la primărie?
Sunt într- o situație puțin ciudată. Tocmai ce am semnat contractul de munca la un angajator, iar ulterior, mai exact a doua zi am primit un telefon de la un alt angajator care oferă un...? (mai mult)
Buna, daca un cuplu se casatoreste, apoi le revin mostenirile parintilor dupa deces, devin acestea bunuri comune dobandite in timpul casniciei? Au parte de ele atat sotul cat si sotia in egala masura,...? (mai mult)
S au mărit alocațiile? Cât sunt acum?
Am dat o pre- comanda de pe cel.ro. Comanda a aparut confirmata si plasata. Putin mai tarziu mi- a fost brusc anulata, inainte de etapa de livrare. Voiam sa va intreb daca contractul era deja incheiat...? (mai mult)
Cum pot obține un ordin de restricție? Și ce pedepse primește persoana care încalcă un ordin de restricție?
Daca doi se casatoresc si după ei ii revin niste proprietati, sau invers, dobandeste el niste mosteniri...acestea vor fi bunuri dobandite in timpul casatoriei, deci la comun?
Pot trage pe cineva la răspundere, legal pentru că a distribuit niste mesaje dintr-un grup de wattsapp altor persoane fără acordul meu?
Buna am o întrebare dacă soțul are niste rate pe care acum i le retrage din salar de ce s- a pus propire și pe cont unde intra doar alocația de stat și ccc, salarul îl primește cash, se poate ...? (mai mult)
Ce acte îmi trebuie pentru eliberarea cazierului judiciar? Domiciliul este în alt județ decât cel în care îmi scot cazierul.
Ce inseamna coproprietate?
Salutare Multi dintre voi ati ras de faptul ca nu exista doevzi pentru frauda electorala In SUA https://www.youtube.com/watch?v=F7jH6GaqAU0 Aveti aici un prim exemplu
Și tot cu referire la blogul de sănătate pe care vreau sa îl fac, am voie legal ( nefiind medic sau terapeut ci doar pasionat de domeniul sănătate)sa recomand pe blogul meu suplimente alimentare ...? (mai mult)
Din cursul de nutriție și cel de sănătate de la Sola Scriptura pot/am voie sa pun anumite informații pe blogul meu de sănătate daca precizez întotdeauna sursa? La fel și din cărțile mele ...? (mai mult)
Am uitat cand sunt programat sa dau orasul..am fost sa dau sala, si imediat ce a aparut pe ecran "Admis" trebuia sa selectez data cand vreau sa dau orasul, dar de emotii si stres am uitat.Imi si rusine...? (mai mult)
Hei am o întrebare ce specializare de polițiști se ocupa cu "investigațiile " gen sa meargă pe teren sa cerceteze sa aresteze si din astea. Ma refer la "investigatii" nu de alea ca se cearta 2 oameni...? (mai mult)
Ce se întâmplă în situația în care ambele camere ale Parlamentului sunt sesizate cu aceeași propunere legislativă?
Care sunt motivele pentru care se poate schimba data de nastere si prenumele din buletin? Se poate folosi motivul ca au incurcat parintii bebelusii nascuti in luni dfierite?
Salut, TPU! In luna septembrie m- am ales cu un dosar penal pentru amenintari. Ieri cazul s- a solutionat cu renuntarea la urmarirea penala. Intrebarea mea este: Partea vatamata poate sa conteste acest...? (mai mult)
Salut exista vreo sansa ca in tarile vestice sa se produca o criza sau ceva rau si Romanii sa se intoarca in Romania?
Cine mai plateste impozit pe casa, daca parintele a decedat? Sunt obligati mostenitorii sa plateasca acest impozit daca acel pamant, inca nu s-a impartit la niciunul?
doresc sa intreb daca am un curs ajutator teoretic de tractorist cu atestat si fara permis si fara practica de condus pot lucra pe tractor in perimetrii de parcuri si gradini inchise?
Am o intrebare! Am inteles ca nu s-ar mai da diferente pentru mutarea de la un profil la altul anul acesta din cauza pandemiei, este adevarat? Daca nu stiti nu raspundeti gresit, va rog.
Numarul de rromi(tigani) din Romania scade sau creste?
am 61 de ani si doresc sami aflu vechimea de munca prestata ancepand din anul 1974 pana an anul 2007.deoarece nu mai detin carte de munca.tin sa mentionez ca sant din Bucuresti.
Am o mica problemuta, am cateva absenta la scoala (undeva la 20 de absente) din cauza problemelor tehnice, adica orele in care nu am avut internet sau a fost o pana de curent si m- au impiedicat...? (mai mult)
Pana la urma cum se face depunerea impozitului on- line? Ok am citit si am inteles ca pot sa ma programez pe zoom dar pentru semnatura digitala NU poti sa faci online, si mai trebuie sa si platesti 40...? (mai mult)
Dacă mă aflu în somaj tehnic 75%, oare pot să lucrez la un market ceva la 4 ore cu contract?
In cazul unui divort intre doua persoane, cu un copil minor, este neaparata nevoie de avocati, mai ales daca sotii nu sunt de acord in privinta custodiei copilului?
Bună, Revin cu altă întrebare legată de cartea de identitate... Împlinesc vârsta de 18 ani pe 17 ianuarie și am pus documentele vineri. Astăzi l- am primit (13 ian) fiindcă îmi va trebui...? (mai mult)
O persoana cu deget mare de la mana replantat poate obține permis de conducere?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
BitchInRedDress întreabă:
brokxy întreabă:
militiaromana întreabă:
ApostolDaniela întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Meghan Trainor
Cat de multe stii despre artista care a urcat in topuri cu piesa "All About That Bass"?