Instanțele din România încă mai folosesc Codul Penal din 1969?
am o întrebare daca sunt înscris la scoala auto si am examenul pe 12 03 2021 si un preten de al meu are pe 12 02 2021 dar el nu poate sa ajunga si vrem sa facem schimb de programări se...? (mai mult)
Salut. S-a votat până la urmă legea aia ca daca n-ai 10 clase nu poti face permisul?
Voiam sa va intreb daca este adevărat ca prin lege, in cazul in care un echipaj rutier ma oprește sa zic pentru folii neomologate sau becuri arse sau orice alta defecțiune la mașina, am la...? (mai mult)
Mi-am făcut actele de somaj de adult ca cel pentru liceeni, am pierdut 60 zile acum nu știu ce trebuie sa fac mai departe după ce ma angajez. Va rog seriozitate.
am o nedumerire in privinta traiului in Romania, ma refer la pensii.Sa zicem ca am lucrat 20 de ani ca politist cu un salariu de 4000 lei si sa zicem ca iesi la pensie. Pensia aia pe care ...? (mai mult)
Salut, am o problema, eu sunt trecut pe numele mamei, numele de familie al ei este Năstase, cel care îl am și eu. Dar vreau sa trec pe numele tatălui meu, Stoica, ei nu stau împreună, eu stau...? (mai mult)
Dacă sunt angajata la stat primesc maternitatea de la ei, dar dacă sunt la privat plătește maternitatea statul sau directorul firmei? Dau funda
Se poate cumva da examenul pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului si dupa primele 30 zile? Mi- a venit instiintare ca mi s- a luat permisul abia dupa 17 zile si imediat au venit sarbatorile...? (mai mult)
Daca faci facultate primești un spor de 25 la sută la salariu?
Pot lua alocatia daca am 17 ani sau trebuie sa mearga un parinte?
Daca ai vreo boala psihica te pot respinge patronii la interviu?
Salut, daca la data savarsirii infractiunii un baiat avea 17 ani raspunde penal? Intr- o luna face 18 ani, am mai vazut o lege ca cei cuprinsi cu varsta intre 14- 18 ani raspund penal dar nu li se poate...? (mai mult)
Dacă sunt începător cat. B și am semnele de începător pe mașină și conduce cineva cu experiență mașina având semnele montate și trece pe lângă o cameră radar unde normal ar ...? (mai mult)
De curand, am facut un comentariu pe Facebook, in care, ca ultimul redus mintal am abuzat de asa zisul umor negru pentru a spune tampenii referitoare la abuzul asupra animalelor (cu detalii)....? (mai mult)
Stie cineva unde pot verifica un titlu de proprietate pentru teren extravilan? Am copie dupa titlul, dar nu mai am originalul si vreau sa verific daca datele din copie corespund cu cele din...? (mai mult)
Revin(din nou) Stiti ca banca iti ia o taxa de administrare lunara. Am cerut un extras de cont si m-a surprins ca pe el nu e notat că banca imi percepe aceasta taxă. Oare de ce?
Câte de ore de conducere se fac pentru categoriile C, CE?
Cum pot sa imi trec o proprietate pe numele meu, lasata mostenire de la parinti? Ce acte trebuie facute, care e procedura si varianta mai avantajoasa?
De la ce varsta poti conduce un autovehicul in Romania?
Dar dacă se duce cineva în locul meu sa ma programeze la traseu, poate? Ca eu fiind la munca nu ajung pana la ora 2
Cum pot verifica online daca mama mea are probleme la anaf? Imi cere cod de inregistrare si nu pot sa ii fac cont pe platforma aceea a lor..nu am timp sa ma deplasez la vreun ghișeu.
Sunt intr-o dilema. Am primit cadou o lanterna cu electrosoc si nu stiu daca am voie sa o port la mine sau daca e legal sa o folosesc in autoaparare. Multumesc!
Bună, as vrea sa obțin o viza de flotant. Știți cumva dacă buletinul se da pe loc sau în câteva zile?
Sper ca asta este categoria corecta. Am dar acum ceva timp sala si am picat. Urmeaza sa o dau din nou peste 2 zile. Intrebarile sunt: 1. trebuie sa mai platesc odata cei 89 de lei? si 2. Stiu ca...? (mai mult)
Ce este vacanța parlamentară? Parlamentarii sunt încă în vacanță?
Sa traiti, am si eu o intrebare pentru dumneavoastra, astazi am avut un proces pentru o contestatie facuta de mine la o plangere contraventiala (0, 04 mg alcool) la care am renuntat in instanta astazi...? (mai mult)
Astăzi am dat sala, am fost admisa, dar din greșeală am dat renunta pentru programarea la traseu! Ce pot face în cazul asta? Pot merge la ei pentru programare? Seara faina tuturor!
P. S nu e contul meu TPU. Daca tu ai niste bănuţi, să zicem, la o banca, platesti ceva că îi ai la aceasta bancă? Si plus de asta. Nu ar trebui ca banca sa iti ofere ceva bani in plus din moment...? (mai mult)
Facem jocul maghiarilor? Ce- i cu noi? Nu ne mai cunoaştem interesele? https://evzdetransilvania.ro/comitetului- director- al- tvr- cluj- a- fost- demis- pentru- ca- a- difuzat- programe- dedicate-...? (mai mult)
Salutare, am o întrebare, dacă ma pot angaja la politia locala chiar dacă nu am diploma de bacalaureat? Mulțumesc!
In Romania numarul de rromi este in scadere sau in crestere?
Credeti ca o sa adopte in viitor o lege incat sa nu mai poti intra in anumite tari vestice fara vaccin anti-covid?
Salut, TPU! Cum sta treaba cu indemnizatia de somaj pentru absolventii de liceu? Trebuie sa te prezinti in fiecare luna la vreun ghiseu, pentru banii respectivi sau se livreaza automat in cont, timp...? (mai mult)
Oare vor fi proteste împotriva actualului guvern?
Incepe operatiunea Big Brother la ANAF: https://www.capital.ro/anaf- incepe- razboiul- pe- 11- ianuarie- va- avea- acces- la- toate- conturile- bancare- ale- romanilor.html https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/anaf-...? (mai mult)
Studenții (in afara de profilul medical) se vor vaccina in etapa a 3 a?
Am primit asta de la Cec Bank" Notificare de reziliere unilaterala contract de emitere card de debit". Maine voi merge sa imi inchid contul. Cum se procedeaza si ce acte trebuie sa am la mine? ...? (mai mult)
Posibila speța: semnez documente care atesta informarea pacientului de către medic asupra unei investigații. In locul medicului vine o asistenta, ca medicul lucrează de acasa. Nu stiu ce medic a condus...? (mai mult)
Am dosar penal în desfășurare pentru ca am cumparat online emitatoare de sunet cat. P1 și sunt încadrat în legea 126/1995 art, 37 alineat a. Pe 29 am predat cutiile pe care le mai aveam nu m- au...? (mai mult)
Este adevarat ca daca ti-a expirat buletinul si nu te duci imediat sa-l faci, daca trec 2-3 luni, iti da amenda?
Am inteles ca scoala de soferi categoria B poate fi inceputa de la 17 ani, cu un instructor privat, iar dupa, la 18 ani sa dau examenele. Dar nu stiu cum se procedeaza, ma duc la orice scoala...? (mai mult)
Buna dragilor! Cei care v-ati reinnoit cartile de identitate in 2021, aceste au si cip si amprenta, asa cum se spunea inca de la inceputul anului trecut, sau sunt tot ca cele de pana acum?
Ce se intampla daca nu-mi fac buletinul de 14 ani la timp? Eu stiu ca e termen de 15 zile, care deja au trecut. Ce se intampla daca il fac cu o saptamana mai tarziu?
Salut, daca cineva a mers cu masina si a lovit o (nu a lovit alta masina sau o persoana ) dupa care a luat masina alta persoana si a fost prinsa la volan si cu 0.21 alcool in aerul expirat, i- a fost...? (mai mult)
Când un polițist rutier te oprește în trafic și îți cere documentele, verifică dacă sunt autentice cum se verifică în vămi?
Salutare am o nelămurire M am cunoscut cu o fata și ne înțelegem minunat faza e ca ea e vara bună cu vara mea Ionela (tatăl meu e var bun cu tatăl Ionelei, iar eu sunt var de a doilea cu Ionela)...? (mai mult)
Dacă preşedintele unei ţări - cu un important rol pe arena internaţională - este un pic senil, ce se întâmplă cu ţara respectivă? O ia în jos? Sau merge înainte pentru că problemele oricum...? (mai mult)
Va e dor de Vadim Tudor?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
brokxy întreabă:
militiaromana întreabă:
ApostolDaniela întreabă:
Alida_Maria_1988 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Curiozitati despre caini
Cat de multe stii despre cel mai bun prieten al omului?