Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 3 Februarie 2025 sunt:
Hello, Nu fac nici o discriminare, doar vreau sa spun asa: pentru cele/cei care considerati, ca daca lumea o sa fie condusa de femei, va fi o lume mai buna... Tin sa mentionez ca avem multe femei...? (mai mult)
Dacă ai o restanță de plată de 200 de lei la ANAF, are voie să îți pună poprire pe toate conturile fără o hotărâre judecătorească sau decizie de executare silită?
E greu dreptul la facultatea de drept? I- am vazut pe unii acolo cu ditamai cartile dupa ei... E ca medicina? :( Ma intereseaza primul an mai mult. Si de cate tipuri e dreptul, sunt anumite ...? (mai mult)
Buna ziua! Am si eu o intrebare daca imi permiteti. Am un prieten care trebuie sa plece in strainatate la munca si are nevoie sa isi faca buletinul luna viitoare deoarece momentan are buletin provizoriu...? (mai mult)
S- a anuntat ca Joe Biden s- a retras din cursa electorala si ca este inlocuit de Kamala Harris. Cam repede gasit si aprobat inlocuitorul. Intrebarea este: e permisa inlocuirea la acest stadiu al campaniei...? (mai mult)
Salut, dețin o motocicleta cu numere provizorii(Rosii) și ca documente am doar autorizația provizorie de circulație eliberata de poliție. Dacă am modificări la sistemul de evacuare și sunt oprit...? (mai mult)
Mama e proprietar pe domiciliu iar bunica, vânzător, are drept de întreținere. Pana acum mama a trebuit sa aibă și semnatura bunicii pentru reînnoire de buletin. Bunica a decedat, acum cum se...? (mai mult)
Salut, dacă am numere rosii la masina și am modificări ilegale pe masina(evacuare, folii pe față, jante, faruri) și sunt oprit de RAR, ce se intampla? Având numere rosii nu am fost încă la registru...? (mai mult)
Buna ziua, am o firma de livrare pe care am deschis- o acum aproximativ 4 luni. Nu am niciun angajat în companie. Doar eu, care lucrez în companie, livrez Bolt Food la mașina mea. Doresc să angajez...? (mai mult)
Vin cu o întrebare foarte serioasa, voi ce parere aveţi de legile din România? Zilnic vad cazuri la tv cu crime, cu violatori mi se pare ca legile sunt mult prea blânde pentru ce se întmpla în ...? (mai mult)
Buna seara, pot lua daune morale dupa tatal meu care a decedat in urma cu 3 ani? A fost batut si lovit in cap, pot face procedura in instanta dupa aceasta perioada?
Sunteti feministe?
La cate absente nemotivate la locul de munca se poate sa fiu concediata?
Salut TPU, din cate am inteles de la LUME, in Parlament se fura, partidele sunt "mafii", trebuie sa ai relatii ca sa ajungi sus etc. Sunt chiar curious pe ce se bazeaza LUMEA. Nu vreau sa zic ca...? (mai mult)
Dacă mașina mea, este pe firma mea și dacă vreau să trec granița din România în Bulgaria, am nevoie de procură? Mulțumesc
Bună TPU! Am și eu o întrebare care mă frământă. Ieri am fost cu niste oameni random pe care i- am cunoscut în tren într- un supermarket de la mine din oraș după ce ajunsesem în gara - menționez...? (mai mult)
Eu și vărul meu avem o relație suntem verișori de gradul 5 ne placem reciproc eu am 18 ani și el 21 nu știm cum să le spunem părinților noștri despre asta noi ne iubim.E ok dacă avem relație...? (mai mult)
Buna ziua, pe data de 11.08. 2024 imi va expira permisul de conducere, este vreo problema daca nu mai doresc sa il reinnoiesc? Nu vreau sa ma trezesc cu vreo amenda in cutia postala ca nu am reinnoit...? (mai mult)
De ce mopedele sunt interzise minorilor?
Buna ziua! Am si eu o problema Tatal meu a murit si are o locuinta insa suntem trei frati dar problema e ca numai eu am tinut legatura cu tata. Fratele meu mi- a zis ca el cedeaza partea lui din locuinta...? (mai mult)
E obligatoriu sa imi aduc buletinul la scoala? Fac 1km in fiecare zi pana la scoala (mergand)
Salutare am un vecin care are un câine care latră non stop și este foarte deranjant, am fost și l- am rugat frumos dacă poate face ceva cu el, nu i- a plăcut și a început să vorbească urât...? (mai mult)
Este legal ca sălile de jocuri sa fie supravegheate și audio?
Cum as putea sa dovedesc la Itm ca angajatorul ma forțează sa demisionez? Discuția a fost fata în fata, de înregistrat sau filmat nu se pune problema ca e ilegal.
Bună! Cum se pedepsește legal sau dacă se pedepsește legal faptul ca angajatorul te anunta printr- un mesaj ca îți desface contractul de munca fără ca tu sa îți faci cerere de demisie? Apoi afli...? (mai mult)
Am 16 ani îmi doresc foarte tare să mă mut cu iubitul meu părinți mei nu sunt de acord cu el și vrem să ne mutam în alt oraș.Ce se poate întâmpla dacă părinți mei sună la politie?
Am 18 ani am 3 frați 2 mai mari care ma urăsc pentru ca sunt fata și ca trebuie moștenirea părinților împărțită în 4 ei au 32 și 26 de ani și mai am unul care are 23 de ani cu care ma înțeleg.De...? (mai mult)
Salut,ce consecințe voi avea daca ma duc calare pe cal prin centrul orașului unde exista si zone cu terase si dupa continui pe drum public prin oraș? Săvârșesc ceva infracțiune?
Deci am facut o prostie foarte mare, cateva luni am fost angajat la o firma si erau niste oameni cam rai la firma aia, ma jigneau, se purtau cam urat cu mine, dintre care unul singur ma jignea cel ...? (mai mult)
Salut, am avut proces pentru pensie alimentara s- a luat decizia conform spuselor lui tata, dar aștept pronunțarea, se tot amână din aprilie, urmează din nou pe 24 o soluție, se va pronunța...? (mai mult)
Poți călători singur cu avionul de la ce vârstă? (Din Romania în zona Schengen)
Bună ziua! Ce ați alege: soldat gradat profesionist(SGP) la terestru(arma auto) sau SGP la aerian? Există posibilitatea de a avansa ca maistru militar din SGP la aproape 40 de ani ai mei? Am studii ...? (mai mult)
Aș putea să depun fișa de demisie la un loc de muncă, în perioada de probă și cu terminare imediată, fără perioada de preaviz?
Bună ziua! Am 17 ani și vreau să plec cu avionul cu iubitul meu major în Antalya, în vacanță. De ce voi avea nevoie exact la aeroport dus- întors, nu- mi doresc să fim întorși. Vă multumesc...? (mai mult)
Pot sa ma inscriu la liceu fara buletin?
În timpul examenului practic auto, polițistul verifică cele 3 fotografii de pe fișa de examinare făcute în timpul examenului teoretic (la sală)? Dacă în vreo poză din cele 3 apar cu privirea...? (mai mult)
Vreau să dau la diicot,ce trebuie să fac,știu ca trebuie să o urmez o facultate de drept,pentru a ajunge procuror, după pot da la diicot?
Dacă începe razboiul și voi fi obligat sa ma înrolez în armata as putea sa ma înrolez în cadrul unei alte armate din NATO pentru ca eu consider ca armata romana are generali care nu știu sa facă...? (mai mult)
Îmi pot schimba numele dacă am 18 ani? Pur și simplu nu vreau sa mai port numele tatălui meu de familie, iar mama nu e divorțată de el și vreau sa știu dacă pot lua numele vechi al ei.
Salut TPU. Vreau sa ma inscriu la politehnica Timisoara. Eu pot fi scutit de taxa de inscriere pentru ca sunt orfan de mama (ea a murit in 2021) si ideea e ca nu stiu ce optiune sa aleg pe site ul politehnicii...? (mai mult)
Ce se întâmplă dacă îi spui cuiva țigan în loc de rom?
Ce amenda risc daca merg cu 300 km la ora pe autostrada cu motocicleta?
Bună, ce aș putea face dacă fratele meu vitreg s- a mutat la mine vrea să mă violeze? Mă face de râs și mă mai și bate pe deasupra? Adică să vină el în casa mea și să mă bată și să...? (mai mult)
Mi- am lasat masina parcata intr- o parcare fara plata. Fara placutele de inmatriculare pentru ca am fost sa imi fac inmatricularea la masina dupa termenul de o luna de zile de la cumparare. Si maine...? (mai mult)
Am rămas fără permis anul trecut(20.04.2023) pentru conducere sub influența substanțelor psiho active, analizele nu mi- au venit, nici la declarație nu am fost chemat Întrebarea mea este: după...? (mai mult)
Salut, cunoasteti vreo carte in care se explica, cum functioneaza parlamentul, care sunt functiile si rolul acestora, etc? Vreau sa inteleg putin, cum este condusa tara, insa nu stiu de unde sa incep....? (mai mult)
Daca am primit incheierea dosarului penal cat timp mai dureaza da fiu chemat in instanță?
Sunt în proces de divorţ cu soţul, acum nu mai locuiesc cu el. Casa in care am stat în timpul casniciei e a mea de la mama şi tata, el nu a contribuit cu nimic la ea.Din punct de vedere legal îmi...? (mai mult)
Salut, am primit un mesaj de la un nr din Indonezia care spune asa: [Poșta Română] : Coletul dumneavoastră a ajuns la depozitul local, dar nu poate fi livrat din cauza lipsei numărului...? (mai mult)
De obiciei cat îi ia politiei sã te găsească Daca sa zicem ca politie stie ca am facut ceva ilegal si are paypalul meu cât timp ii ia sa contacteze pe cei de la paypal, sa trimita scrisoare acasa...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Alexandru7890 întreabă:
Augustius întreabă:
DaciaRomania întreabă:
antoniaidk întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Indicativele auto ale judetelor din Romania
Cat de bine recunosti unde a fost inmatriculata o masina dupa indicativul judetului?