Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 4 Februarie 2025 sunt:
Salut! Tatăl meu a murit in 2010 iar mama e in Germania si vrem sa merg la ea 2-3 zile, insa eu sunt minora, am 16 ani. Cum pot face sa ies din țară legal, sa pot merge la ea neinsotita?
Un agent de pază are dreptul să te lovească dacă furi?
Daca am actiuni la o firma care nu prea are profit si aceasta da faliment, o sa am dreptul la o parte din banii obtinuti din vanzarea terenului/firmei?
Buna ziua, am o intrebare legata de o mostenire. Asta este arborele genealogic al familiei Angela și Costica(strabunicii mei) —>Ghița și Tanța(bunica mea)(decedati) 1Tanța(decedata) - >Tatal...? (mai mult)
Salutare! Daca am picat bacul anul trecut la o materie, anul acesta trebuie sa dau iar competentele?
Dacă am lucrat, fără contract de muncă, ci doar de colaborare, ca manpower/zilier în H&M și promoter în diverse magazine, precum Kaufland, DM, Dr. Green, Auchan etc. se pot menționa în ...? (mai mult)
Buna, Despre succesiune Se poate face succesiune in cazul in care apartamentul nu este intabulat?
Buna ziua, am făcut în luna iunie 18 ani, anul acesta și nu mai doresc să continui liceul... (sunt clasa a 11 a...). Ce trebuie sa fac ca să nu- mi mai vină alocația? După ce îmi retrag dosarul...? (mai mult)
Bună. Oare ce aș putea face dacă am pierdut fiscalul auto al mașini, pe care l- am primit de la vechiul proprietar, și nu am mai apucat să trec mașina pe mine. Știți cumva dacă poate fi dublicat?...? (mai mult)
Am și eu o întrebare, prietenul meu are iubita minora (13 ani ) iar ea Isi dorește sa se mute împreună cu iubitul ei, care sunt demersurile sa o poată lua sub protecția lui sa nu întâmpine vreo...? (mai mult)
Bună ziua, am avut ceva neînțelegeri cu soția și ea a băgat divorț, la primul ședința la tribunal pentru a stabili cu cine stă fiica noastră eu am câștigat, a făcut apel și a pierdut și...? (mai mult)
Salut,am si eu o intrebare privind legea cu 5 ani diferenta intre majori si minori, imi poate explica cineva mai in detaliu cum sta cu legea asta?
Am observat ca exista un proiect/lege cum că la 40 de absențe se scade cate un punct la purtare. Legea se aplică de anul ăsta scolar (2023-2024) sau de la anul viitor (2024-2025)?
Am și eu o întrebare: de ce patronul nu face o petiție către stat să reducă impozitul pe salarii? Am observat că patronul se eschivează, dând vina ba pe stat, ba pe lipsa de profit, mințind...? (mai mult)
Buna, Despre succesiune. Mama mea a murit săptămâna trecută, rămânând doar tatăl. Eu fiind singurul fiu, adult. Pe numele lor este un apartament. Întrebarea mea este: Trebuie sa merg la...? (mai mult)
Cand va vom avea in Romania salarii de 10.000 lei pe luna?
Bună ziua. Logodnicul meu este în Finlanda. Cred ca e arestat ….de alaltăieri nu dăm de el niciunde. Tel îi sună dar nu răspunde nimeni. Însă, nimeni nu ne a anunțat nimic, nici pe mine nici...? (mai mult)
Cine mai crede ca peturile se reintorc la noi fără nici o prefabricare, altfel nu vad logica de ce nu trebuie să aiba nici o boțitură ( să nu fie deloc stâlcite)
Salut, vin cu o intrebare, poate cineva care este in domeniu poate raspunde, sunt sportiv de performanta, mai exact skandenberg, din 2022 avem federatie oficiala cu finantare de la stat, am gasit...? (mai mult)
Dacă deschid o fabrică de zahăr și fac milioane de euro, se presupune că am făcut milioanele de euro din fabrica de zahăr?
Daca lucrez pe un post administrativ la stat in Buzau, as putea cumva sa fiu transferata in Bucuresti la un moment dat? (la cerere)
De ce până la 12 ani nu ai voie cu bicicleta pe un drum public?
Salut TPU, Am 20 de ani și nu mi- am făcut buletinul niciodată pentru prima oară deoarece nu am fost în țară nici la 14 nici la 18 ani iar acum am posibilitatea să îl fac vreau să știu dacă...? (mai mult)
Pot lua permisul de vanatoare daca eu am cazier care are legatura cu drogurile?
De ce un preot își poate pierde funcția dacă divorțează?
Ai voie cu pantaloni scurți pe avion?
Ce se întâmplă dacă te treci sub alt nume pe un proces verbal?
Am o intrebare care s- ar putea sa vi se para stupida dar nu am gasit un raspuns concret nicaieri. Persoana care are atat calitatea de mostenitor legal rezervatar cat si cea de legatar poate renunta la...? (mai mult)
Buna ziua, mi- am pierdut buletinul iar din unele motive nu îl pot face timp de 2 luni dar vreau sa mă angajez pe vacanța de vară, se poate cumva să mă angajez fara buletin? Am înțeles că dacă...? (mai mult)
Am trimis poze cu o colega unui prieten de pe Facebook si eu i- am spus ca e frumoasa dar el zice ca- i frumoasa dar nu ar avea sanse cu o fata ca el! M- a blocat pe Facebook dar i se vede numele si poza...? (mai mult)
Am un avion de luat din Bucuresti pana in Beograd Serbia, si din Serbia catre Elvetia, conform Politiei de frontiera, cetatenii romani nu au nevoie de pasaport in Serbia, doar de actul de identiate,...? (mai mult)
Buna ziua. Ca să depun o declarație la secția de politie pot sa ma duc cu poza buletinului meu pe telefon? Sau să mă duc cu copie, sau trebuie neapărat buletinul fizic să-l prezint?
Bună ziua. Recent părinții mei au transferat un imobil în proprietatea mea, ce a fost deconectat de la rețeaua electrică, deoarece a venit un uriaș și ei au refuzat să plătească. E posibil...? (mai mult)
Ce proceduri trebuie urmate dupa ce in urma unui accident usor (tamponare) a 2 autovehicule trebuie urmate, daca am declarat accidentul la politie, am primit de la agentul constatator dovada de reparatie?...? (mai mult)
De ce acte am nevoie pentru a baga șomaj? (Fost angajat, nu elev)
Buna! Locuiesc in strainatate si vreau sa aplic la facultate prin programul Romani de pretutindeni. Domiciliul meu din buletin este in Romania, iar aici stau cu chirie, deci nu pot sa pun domiciliul ...? (mai mult)
Minorii pot intra în secțiile de votare?
Salut. Miercuri am avut evaluarea la locul de munca și mâine împlinesc 3 luni de când sunt angajat. Oare mâine trebuie sa semnez noul contract?
Salutare! Cu permis de categoria B am inteles ca pot conduce motociclete de 125. Care este echivalentul in kw? Pentru motocicletele electrice gen sur ron? Le pot conduce cu permis de categoria B?
Mi- am pierdut portofelul și avem în el buletinul și permisul. Care este procedura pentru a- mi recupera actele? Eu pe 19 am niste competente și o să îmi trebuiască buletin neapărat. nu le mai ...? (mai mult)
Salutare, am început orele de condus am făcut doar 4 ședințe, și de ceva timp instructorul ba nu se simte bine ba are probleme de sănătate, are voie să facă așa ceva? Menționez că am platit...? (mai mult)
Atunci când se dă un apartament/garsonieră în regim hotelier, iar cel care îl da e persoană juridică (firmă), se poate face un contract cu turistul sau vreun proces verbal de predare - primire,...? (mai mult)
Salutare dragi români de pretutindeni de origine daco- romană. Am o întrebare despre istoria noastră frumoasă. Dupa retragerea romanilor din actualul teritoriu românesc ce s- a mai întmplat pe-...? (mai mult)
Bună ziua Am și eu o problema cu propietara garsonierei Are contract făcut la anaf si dansa vrea sa ma dea afara pe motiv ca nu am platit intretinerea si o luna chiria si din câte am înțeles ...? (mai mult)
Bună! Stiti cumva daca se acorda bursa (de studiu, nu de performanță) pentru o mențiune la etapa județeană a unei olimpiade? Mersi
Bună! Stie cineva daca se acorda bursa pentru mențiune la etapa județeană la o olimpiada?
Salutare, știe cineva ce este mai exact o declarație oficială de identitate a băncii?
Am o intrebare care imi șade in cap de ceva vreme. Ce inseamna pentru tine sa fi liber?
Buna ziua! As vrea sa intreb daca stie cineva ce sentinta as primii sau ce pedeapsa pentru rezultatul negativ in sange dar pozitiv in urina in analizele iml pentru drug test. Cand mi as recupera...? (mai mult)
Prostimea - Ucigașii votului Hristos S- a Înălțat! Ne uităm în jur, și observăm cum aceiași hoți, aceiași ciocoi, și aceiași trădători CÂȘTIGĂ voturile, într- un mod cât se...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
RAY întreabă:
UnchiulRamiz întreabă:
Renata0808 întreabă:
gllopel întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Voltaj
Stii toate melodiile formatiei Voltaj si te consideri un adevarat fan? Hai sa vedem cat de bine cunosti formatia!