Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 2 Noiembrie 2024 sunt:
Salut, am cumparat recent o masina inmatriculata in Romania deja si urmeaza sa scot numerele noi, masina este rulata in Romania de mult timp, am fost la primarie si am primit atat eu cat si proprietarul...? (mai mult)
Am sunat din greșeală la 112 și am închis repede. Au trecut 40 de minute și nu m-am sunat nimeni înapoi. Este posibil să primesc amendă sau să mă sune înapoi?
Daca la anul vreau sa ma inscriu la alta facultate dar la facultatea la care sunt acum am restante si refaceri acestea ma pot afecta sau împiedica din a- mi depune dosarul si sa- mi schimb facultatea?...? (mai mult)
Salut la toata lumea! Pot da de permis daca nu am terminat 10 clase? (2024)
Bună, care este situatia? Dacă cineva a fost repentent de două ori şi nu merge pentru a treia oara cum este? Exmatricularea sau abandonul dacă este clasa a 11 a nu poate să fie dat afară sau ce...? (mai mult)
Deci Diana Sosoaca nu mai are nicio șansa sa candideze la prezidențiale oficial?
Locuim la sat inconjurati de cateva familii galagioase care au tot dat muzica la volum ridicat. In ultimele luni am apelat de repetate ori la 112 si Politia ne- a luat apararea iar intr- o oarecare...? (mai mult)
Bună! Dacă am vârsta de 16 ani și am terminat 11 clase liceu profesională cu diplomă, știți cumva dacă o să mai primesc alocație până la 18 ani?
Buna ziua, am speranța că voi fi ajutată la următoarea întrebare și să mă îndrumați cum se poate rezolva acest incident : este normal ca pe baza unei poze Dna directoare a liceului unde este...? (mai mult)
Buna, eu am aproape 17 ani, pot să conduc mașina? Și dacă da ce mașina și ce îmi trebuie sa pot să conduc?
Buna ziua! Locuiesc intr- un condominiu (o vila impartita in 2 apartamente, al meu si al vecinei), amandoua avem cate o camera la beci si as dori sa cumpar camera de beci a vecinei. Intrebarea mea e...? (mai mult)
Salut. In februarie 2023 am implinit 18 ani si trebuia sa duc niste acte la liceu pentru a primi iar alocatia. Intrebarea mea este daca si anul acesta trebuie sa duc acele acte, chiar daca nu am ramas...? (mai mult)
Bună ziua! Am o întrebare pentru cunoscători. Am anunțat ca vreau să plec din firmă unde lucrez. Am preaviz până în 18 octombrie. În această firmă primim al 13 lea salariu. Jumătate îi ...? (mai mult)
Buna! O intrebare am, ca sunt confuz in aceasta situație. Dacă părintele meu e divorțat și e căsătorit cu altcineva cu care au facut o casă dar casa este doar pe numele părintelui meu, iar...? (mai mult)
Pentru categoria A/AM este aceiași legislație ca la categoria B? În această perioadă învăț pentru categoria B și după aș dori să dau și de AM(pentru scuter), având legislația proaspătă...? (mai mult)
Ii poate face ceva politia unui cetatean despre care lumea stie ca in curtea lui, deci pe proprietatea lui, lasa intentionat otravuri din cauza carora mor pisicile vecinilor care trec prin acea curte?...? (mai mult)
Salut! Sunt moldovean ce detine dubla cetatenie: 1) Moldoveneasca 2) Romaneasca. Am facut catedra militara in Moldova, caci serviciul militar e obligatoriu aici, insa, daca de un caz ca serviciul...? (mai mult)
Am deschis o companie acum 7 luni. Doresc să- i schimb numele și vreau să știu dacă acest lucru va afecta data înființării? Pentru ca nu vreau sa pierd vechimea firmei. O altă întrebare este...? (mai mult)
In Romania mai exista "carte de munca"?
Buna ziua, am facut acum 3 saptamani un drugtest in Germania, consumasem cu cateva ore inainte si am asteptat pana azi rezultatele la sange, azi mi- au venit in Romania, mi- a iesit in sange 43, ...? (mai mult)
Am o intrebare, mama e pe arest preventiv de pe 4 septembrie, pentru ca este acuzata de furt, pe 10 are o audiere de cateva ore, cand aflam daca ii da puscarie sau ii da drumul sau cand poate suna ...? (mai mult)
Buna ziua! Doresc sa stiu daca sunt inscrisa in vreun partid politic.
Se mai alimentează cardurile de energie?
Salutare, sunt în Germania și am pierdut permisul de conducere, pot trece vama inapoi in Romania fără? Restul de acte le am buletin, asigurare, talon.
Buna, stie cineva pe bune de data asta unde as putea angaja la 14 ani chiar am nevoie? Sa fie la Resita.
Care mai e diferenta dintre simplii politisti (deci nu ma refer si la ofiterii care ancheteaza) si simplii jandarmi, daca si unii si altii au ca responsabilitate asigurarea linistii si ordinii publice,...? (mai mult)
Salut, ce se intâmplă când polițistul aplic doar avertisment în trafic se înregistrează undeva și rămâne mereu sau se șterge după un timp?
Dacă am depus acel dosar la secretariat ca să îmi intre în continuare alocația până când termin clasa a 12 a știți la cât timp îmi intră după ce am depus dosarul?
Salut TPU, am o întrebare eu sunt la o școală de șoferi din Călărași am dat sală în august am luat 26/26 și la traseu ma program in noiembrie la sfârșit, dacă pic traseul pot da la București...? (mai mult)
Salutare,am cumparat o masina de la cineva care mi-a oferit fiscalul pe loc si cum am fost gura casca si nu am ajuns inca sa imi trec masina pe nume fiscalul a expirat ce trebuie sa fac?
Salut. Cam cat este amenda pentru cineva care si-a spart pereti de susținere din apartament? Multumesc
Salut, am luat amendă pentru că am avut pozițiile 2 puncte 330 lei din care mi s- a dat la jumate adica 165 lei, întrebarea mea este când mă duc la primărie să achit amenda cei 165 de lei se ...? (mai mult)
Este nr masinii un nr de identificare national?
Am o întrebare dacă am terminat 12 clase dar nu am dat bacul atunci…, dar acum vreau să merg la o școală fără frecvență redusă câți ani trebuie să merg pentru a da bacul?
Este ilegal dacă fac poză la o scutire medicală pe care deja o am, și îi editez data de scutire apoi o trag la xerox și o predau la dirigă? Dacă da, ce poti pății dacă sunt prins?
Salut TPU,am o intrebare, daca am avut un proces verbal la 14 ani,va avea legătură cu cazierul meu, sau unde ma pot angaja in viitor? Mulțumesc!
Buna ziua! Spuneti- mi va rog frumos. cei de la ANAF cam in cat timp vor veni dupa ce vor fi sesizati? Problema este ca o cunostinta de a mea, un baiat sta in chirie de cateva luni impreuna cu iubita...? (mai mult)
Salut TPU! Dacă postezi desene animate pe YouTube primești copyright.Dar dacă le postezi pe Instagram primești copyright?
Bună ziua, știe cineva dacă decontează allianztiriac, dauna în uram unui accident din culpa comuna, am la ei asigurare cu decontate directă și nu știu dacă îmi decontează decontarea...? (mai mult)
In vechiul regim societatea era impartita in 3 STARI. De ce se spune Absolutism Monarhic daca societatea era IMPARTITA? Regii nu erau stapani pe pamant ci doar peste oameni. Regii de astazi vedem...? (mai mult)
Buna TPU! Ce pot sa patesc daca am incredintat masina unei persoana fara permis de conducere insa aceasta mi-a spus ca are permis de conducere
Credeti ca barbatii foarte inalti, de peste 1, 90 metri, se simt in sinea lor superiori fizic celorlalti barbati mai scunzi, considerand ca ii domina pe acestia si se pot impune cu usurinta in fața...? (mai mult)
Bună ziua! Soția mea a lucrat ca administrator public la o primărie de comună, o perioadă de 2 ani și 10 luni. În această perioadă salariul de administrator public stabilit de către primar a...? (mai mult)
Dat fiind faptul ca locuiesc la bloc si cineva rau intentionat din bloc arunca mereu cate un ambalaj de hartie sau alt rest de gunoi tocmai pe palierul meu, aproape de usa mea, as dori sa stiu daca am...? (mai mult)
Salut! Vreau sa cumpar un teren de 700 mp de la un proprietar ce se afla in Germania si are imputernicit prin Ambasada (legal). Terenul intreg are 1400 mp, dar 700 vreau sa cumpar si 700 ii raman la proprietar....? (mai mult)
Bună seara. Un șofer mi- a lovit oglinda de la mașină fiind în mers amândoi. Ne- am oprit, am discutat și a rămas să ne rezolvăm probleme fiecare (nu prea m- am putut înțelege cu el), apoi...? (mai mult)
Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu?
Bună, de mulți ani ma gândesc sa plec din nou în UK. Eu am locuit 4 ani acolo, însă când am plecat nu am luat niciun act cu mine, nici Nino, nici facturi, nici nimic și nu mi- am făcut nici...? (mai mult)
Salutare! Aveți idee după cat timp se declară un acident de muncă? Menționez ca nu am avut carte de munca iar patronul nu m- a plătit timpul pe care l am stabilit ( am stat 3 luni cu piciorul în...? (mai mult)
Salutare! Aveți idee după cat timp poți declara un accident de muncă? Acum trei luni am avut un accident la muncă unde mi- am fracturat călcâiul și glezna la picior, am stabilit cu patronul că...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Marius22222222222 întreabă:
Xena20 întreabă:
led10 întreabă:
octav005 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Up (Deasupra Tuturor)
Ai urmarit cu emotie povestea lui Carl si a lui Ellie? Ai prins drag de Russell, dar si de amicii sai, Dug si Kevin? Afla cat de bine ii cunosti!