Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 1 Ianuarie 2025 sunt:
Ar fi posibil ca cineva să fie pensionar și să aibă afacere PFA/SRL, fără să-i fi anulat dosarul de pensie?
Buna ziua! Prietena mea a cumparat un apartament iar mama ei este codebitor, nu coproprietar! Doar prietena mea este proprietar, insa eu o ajut cu plata ratei la casa, platim 50- 50! Am dori sa fim ...? (mai mult)
Dacă fac o procura cu cineva la o masina, pot schimba numerele de inmatriculare, in contextul in care masina nu e pe numele meu dar am procura facuta? O am pe 3 ani Gen sa schimb preferintele. ...? (mai mult)
Salut! Cumnatul meu a facut un contract de inchiriere cu Telerenta. A primit in schimb un telefon nou pentru care acesta trebuia sa plateasca 200ron/luna. Este contract de inchiriere nu rate. El nu a mai...? (mai mult)
Ai voie sa intri într- o scoala care nu este a ta și sa participi la ore? Maine vreau sa îmi vizitez o prietena la ore și sa stau cu ea.Copiii din școala ei au săptămâna altfel și nu fac nimic...? (mai mult)
Cum se calculează media la purtare pentru jandarmi?
Vreau sa aflu mai multe detalii despre legea mirosurilor! Deși stau intr- un sat aproape de București la mine sunt foarte mulți oameni care dau foc la cauciucuri și miroase groaznic peste tot! Cum...? (mai mult)
Hei, daca am 17 ani si 8 luni imi pot schimba buletinul (pe alta adresa)?
Buna! Daca am deteriorat carnetul de student va mai trebui sa dau anunt in presa sau trebuie doar atunci cand este pierdut?
Pot face plangere împotriva unei persoane careia i-am împrumutat o suma de bani si refuza sa mi-i mai inapoieze? Mulțumesc
Bună! Vreau să devin procuror și am două întrebări de adresat celor care au terminat INM- ul... Ce presupune acest program de formare? Se ține la București sau se poate să îl parcurg și în ...? (mai mult)
Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu aceasta informatie. Mi- a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 3 luni si nu am platit amenda, mi se poate restitui permisul cand expira...? (mai mult)
De ce nu pot lucra persoanele cu schizofrenie dar persoanele cu o forma ușoară de retard mental pot? Am o ruda diagnosticata cu schizofrenie iar doctorul i- a spus ca nu poate sa se angajeze! Ce ar trebui...? (mai mult)
Daca am picat proba practica la ex auto orele care mi se cer suplimentar se platesc sau tin de scoala ce a fost platita?
Vreau sa intru in concediu prenatal de luna viitoare pentru ca în mai trebuie sa nasc, nu știu data exacta dar de la 1 vreau sa fiu în prenatal. Trebuie sa duc ceva de la angajator la medicul de familie?...? (mai mult)
Dacă doresc să merg la Gară să filmez trenurile..., ( pe YouTube există foarte multe videoclipuri ). Dar eu aș face o doar pentru mine, nu să postez undeva... Gara e domeniu public nu? Am voie...? (mai mult)
Cat costa actele atunci când cumperi un apartament sau o garsonieră?
Salut! Acum câteva zile un coleg l- a batut pe alt coleg in clasă, când diriginta a întrebat ce s- a intamplat eu (fiind seful clasei) am zis ca acel coleg s- a lovit de tablă deoarece asta mi- ...? (mai mult)
Buna! Urmeaza in iulie sa termin primul an de facultate la buget.Pot alege sa platesc taxa acestui an pentru a putea urma o alta facultate tot la buget?
Salutare, am 18 ani si recent m- am indragostit de o fata de 15 ani, as vrea sa stiu daca este legala aceasta relatie, da am citit toate legile despre abuzurile sexuale insa nu mi- a oferit raspuns ...? (mai mult)
Dacă Rusia atacă Ucraina cu o rachetă nucleară având impact major în Ucraina, va răspunde cineva cu o altă rachetă nucleară? Sau se va sfârși războiul în favoarea Rusiei, occidentul ...? (mai mult)
Cum fac și eu foști șefi să îmi plătească integral intervenția chirurgicală de la buza în urma unui accident de muncă? Precizez ca am foaia de internare de zi în care scrie ca a fost accident...? (mai mult)
Având 1 an și 2 luni la ultimul loc de muncă și lucrând câte 5- 6 zile pe săptămână câteodată și marțea fie de la 12 fie de la 18 până la 2- 6- 7 dimineața Miercurea de la 12 la 2-...? (mai mult)
Salut, am nevoie de ajutor cu o informatie. Mi- a cazut portofelul din buzunar si cand am plecat am trecut din greseala fara sa imi dau seama cu masina peste el si din ce am observat mi s- a indoit permisul!...? (mai mult)
Bună ziua, Dacă îmi iau concediu prenatal + postnatal + lunile tatălui (deoarece tatăl o să intre în ccc), zilele de concediu pentru anul acesta o să rămână tot 21? Vă rog fără răspunsuri...? (mai mult)
Salutare, locuiesc într- un apartament cu chirie împreună cu o persoană apropiată, pe contractul de închiriere am semnat amândoi: 1.cine are drepturi mai multe? 2. dacă doresc să dau afară...? (mai mult)
Trebuie să declar veniturile la ANAF dacă lucrez la Glovo?
Mi se pun ani la pensie dacă lucrez la Glovo?
Salutare, dacă vreau să vând un bun în rate unui prieten și vrem să facem un contract de vânzare/cumpărare de ce aș avea nevoie? De asemenea trebuie validat la notariat? Mulțumesc.
Bună ziua, am o întrebare, eu vreau să îmi iau 5 zile de concediu dar nu legate și întrerupte pe 29- 30 aprilie și 2- 7- 8 mai, trebuie să fac mai multe cereri sau pot face doar una de pe 29...? (mai mult)
Bună ziua! Am achiziționat o pereche de încălțăminte, dintr- un magazin din mall. Din păcate nu au buni si a trebuit să le fac retur. Politica de retur este de a veni cu bonul și produsul in...? (mai mult)
Credeti ca religiile abrahamice sunt o problema sociala?
Un candidat la alegerile locale este persoana publica? Poate oricine sa ii publice extrasul de carte funiciara pe retelele de socializare?
Am si eu nelamurire. Sunt din Republica Moldava si am obtinut cetatenie Romana. Sunt in Germania si m- a oprit politia cu buletin Ro si aveam permis de conducere MD. Mi s- a spus ca nu mai am voie sa conduc...? (mai mult)
Este adevărat ca în viitor nu vei mai avea voie sa campezi pe nicio plaja din Europa? Deja în Spania și Grecia nu mai ai voie decât pe câteva plaje amenajate! Eu nu vad cu ajuta aceasta măsură ...? (mai mult)
O cunostinta primeste mesaje de la un tip pe care il cunoaste, a fost coleg cu ea la facultate, ce ii tot spune ca s- a indragostit de ea. Ea i- a spus ca are pe cineva dar el din cand mai trimite mesaje.in...? (mai mult)
Hello! Cât timp durează să îți faci pașaport electronic simplu, vreau să merg într-o excursie în Egipt și nu știu dacă am timp să-mi fac pașaport. Mulțumesc frumos!
Salutare, as dori sa ma informez in legatura cu procesul de inscriere la scoala de soferi pentru redobandirea permisului de conducere anulat. Inteleg ca incepand cu data de 21 iulie a.c. as avea permisiunea...? (mai mult)
Daca un prieten care nu are permis de conducere a facut o gluma si a mutat masina altui baiat dintr un loc in altul iar eu doar m- am uitat si nu m- am atins de masina sau sa intru in ea, am ce sa...? (mai mult)
Cineva din familie, a snopit la propriu o alta persoana (ambii majori, 35+ ). Victima, din ce am putut eu afla, are un plămân perforat, astăzi trebuia să fie operat, dar nu s- au putut (cred ...? (mai mult)
Salut TPU, as dori sa aflu ce lucruri sunt necesare pentru vanzarea unui apartment si ce cheltuieli voi suporta
Bună ziua! Daca am fost înselata de catre o firma ( Servicii de pompe funebre), cu o factura care nu corespunde cu ceea ce am platit eu, deoarece calculand costul fiecărui serviciu, imi da o suma...? (mai mult)
Care este statutul legal al saloanelor de masaj erotic?
Daca seful meu vorbeste foarte urat cu noi si ne injura cand se enerveaza unde îi pot face reclamatie? In afara de HR in fabrica deoarece acolo no sa- i faca nimic deoarece se cunoaste cu îia de la resurse...? (mai mult)
Pentru a fi un ambasador al unei bănci, promovând produsele și serviciile acesteia (presupun că, oficial, s- ar numi consultant financiar, a nu se confunda cu ideea de angajat, pentru că voi ...? (mai mult)
Buna seara! Eu lucrez la o multinationala, custumer services, sunt agent ( chat, apel ) si as avea nevoie de 3 luni de concediu neplatit. Nu as vrea sa plec definitiv ci sa imi rezolv niste probleme. ...? (mai mult)
Exista lege care prevede ca nu ai voie sa pui muzica in birou la serviciu timp de 8 ore?
Buna ziua, daca am avut un accident si nu m- am prezentat in 24 ore la accidente ușoare deoarece a ramas sa ma vad maine cu celălalt conducator auto pentru a întocmi amiabila dar acesta nu a mai răspuns...? (mai mult)
Teoretic vorbind. Daca o cunostinta are 3 copii in plasament, iar sotul respectivei cunostinte a fost prins cu o arma detinuta in mod ilegal si a primit o sentinta de 2 ani cu suspendare, care sunt...? (mai mult)
În urmă cu două săptămâni am primit o citație, de la poliție, in care trebuia sa ma prezint in calitate de martor pentru săvârșirea infracțiunii de "violare a vieții private". Poliția mi-...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
gabicoo întreabă:
Kufu95 întreabă:
1onur întreabă:
Stefanbos73727 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Automobile
Iti plac masinile? Dar cat de multe stii despre istoria lor?