Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 4 Ianuarie 2025 sunt:
Este adevărat ca în viitor nu vei mai avea voie sa campezi pe nicio plaja din Europa? Deja în Spania și Grecia nu mai ai voie decât pe câteva plaje amenajate! Eu nu vad cu ajuta aceasta măsură ...? (mai mult)
O cunostinta primeste mesaje de la un tip pe care il cunoaste, a fost coleg cu ea la facultate, ce ii tot spune ca s- a indragostit de ea. Ea i- a spus ca are pe cineva dar el din cand mai trimite mesaje.in...? (mai mult)
Hello! Cât timp durează să îți faci pașaport electronic simplu, vreau să merg într-o excursie în Egipt și nu știu dacă am timp să-mi fac pașaport. Mulțumesc frumos!
Salutare, as dori sa ma informez in legatura cu procesul de inscriere la scoala de soferi pentru redobandirea permisului de conducere anulat. Inteleg ca incepand cu data de 21 iulie a.c. as avea permisiunea...? (mai mult)
Daca un prieten care nu are permis de conducere a facut o gluma si a mutat masina altui baiat dintr un loc in altul iar eu doar m- am uitat si nu m- am atins de masina sau sa intru in ea, am ce sa...? (mai mult)
Cineva din familie, a snopit la propriu o alta persoana (ambii majori, 35+ ). Victima, din ce am putut eu afla, are un plămân perforat, astăzi trebuia să fie operat, dar nu s- au putut (cred ...? (mai mult)
Salut TPU, as dori sa aflu ce lucruri sunt necesare pentru vanzarea unui apartment si ce cheltuieli voi suporta
Bună ziua! Daca am fost înselata de catre o firma ( Servicii de pompe funebre), cu o factura care nu corespunde cu ceea ce am platit eu, deoarece calculand costul fiecărui serviciu, imi da o suma...? (mai mult)
Care este statutul legal al saloanelor de masaj erotic?
Daca seful meu vorbeste foarte urat cu noi si ne injura cand se enerveaza unde îi pot face reclamatie? In afara de HR in fabrica deoarece acolo no sa- i faca nimic deoarece se cunoaste cu îia de la resurse...? (mai mult)
Pentru a fi un ambasador al unei bănci, promovând produsele și serviciile acesteia (presupun că, oficial, s- ar numi consultant financiar, a nu se confunda cu ideea de angajat, pentru că voi ...? (mai mult)
Buna seara! Eu lucrez la o multinationala, custumer services, sunt agent ( chat, apel ) si as avea nevoie de 3 luni de concediu neplatit. Nu as vrea sa plec definitiv ci sa imi rezolv niste probleme. ...? (mai mult)
Exista lege care prevede ca nu ai voie sa pui muzica in birou la serviciu timp de 8 ore?
Buna ziua, daca am avut un accident si nu m- am prezentat in 24 ore la accidente ușoare deoarece a ramas sa ma vad maine cu celălalt conducator auto pentru a întocmi amiabila dar acesta nu a mai răspuns...? (mai mult)
Teoretic vorbind. Daca o cunostinta are 3 copii in plasament, iar sotul respectivei cunostinte a fost prins cu o arma detinuta in mod ilegal si a primit o sentinta de 2 ani cu suspendare, care sunt...? (mai mult)
În urmă cu două săptămâni am primit o citație, de la poliție, in care trebuia sa ma prezint in calitate de martor pentru săvârșirea infracțiunii de "violare a vieții private". Poliția mi-...? (mai mult)
Dacă am dat datele de pe buletin, pot fi acestea folosite rău intenționat? Eram la un supermarket cu o colega si ea si- a luat un vape, dar nu avea la ea buletinul fizic, asa ca am făcut de ...? (mai mult)
Daca o persoana are glaucom si cu celalalt ochi nu vede deloc persoana poate beneficia de insotitor?
Salut, am o curiozitate! Ieri aveam în afara localității 130 km/h, iar din sens opus a venit un camion iar în spatele lui la 2 m un logan de poliție cu radar cred. Iar la 1 km m- am întâlnit cu...? (mai mult)
Salut, am 17 și am fost prins cu un scuter de 50 și procurorul a decis să meargă cazul mai departe, eu vreau sa dau în armată și să dau de permis...Mă va încurca? Am înțeles că o faptă neprivativă...? (mai mult)
Salutare, pot folosi o bicicletă electrică (are pedale) care atinge 40-45kmh fără permis?
Salut,pot conduce mașina tatălui meu im curtea firmei unde lucrează el(am sub 18 ani)? Din câte am mai citit aici se aplica codul civil și are legatura cu administratorul nu cu politia rutiera
Salutare! As avea doua intrebari. Are un profesor dreptul sa imi ia telefonul chiar daca sunt major? Ce se poate face daca am nevoie la toaleta in timpul orei de curs si profesorul nu imi da voie?
Salutare! Scriu in legătura cu o situație. Bunica mea, tot spune ca primăria comunei unde locuiește ii este datoare cu un teren de 2200mp deoarece a lucrat pe raza comunei mai mult de 30 de ani. Imi...? (mai mult)
Salutare, am si eu o intrebare: In cazul in care se doreste deschiderea unei afaceri de tip inchiriere skijet- uri, desii skijeturile acestea au peste 2.5m lungime si puterea unui motor este in jur de...? (mai mult)
Salut, TPU! As dori sa aflu daca as putea sa- mi dau mama in judecata pentru abandon de familie, avand in vedere ca a fugit din tara cand aveam 5 luni si nu a platit niciodata pensie alimentara cu toate...? (mai mult)
Va salut! În aceasta seara, m- a oprit politia, a venit la geam a cerut actele după care a spus ca m- a verificat ei înainte online și au văzut ca am înmatricularea suspendata! Eu mașina am luat-...? (mai mult)
Salutare, cine ma poate ajuta ca nu gasesc pe net exact ce ma intereseaza si nu prea stau sa citesc toate prostiile! Daca am parbrizul la masina spart si ma opreste nenea militianul, cum ma premiaza?...? (mai mult)
Buna seara. As vrea sa va intreb, ce masuri legale pot lua pentru nerespectarea programului de liniste? M- am interesat putin, am citit legea, am citit si cazuri multe in care lumea a avut aceasta ...? (mai mult)
Îmi poate explica și mie cineva care e treaba cu permisul de vanzare? Mai demult nu amendau persoane care încercau sa își vândă legumele și fructele! Acum peste tot se găsește un polițist care...? (mai mult)
Salut. Lucrez la o firma cu sediul in cealalta parte a tarii fata de unde locuiesc eu si unde imi desfasor activitatea. Din nefericire am avut o problema medicala serioasa si am fost nevoit sa stau mult...? (mai mult)
Sunt unele firme care au tot timpul anunturi de joburi cu cerinte aberante. De ani de zile. Nu stiu nimic despre piata muncii din Romania, dar exista vreun bonus pentru cei care fac angajari? Oare sunt...? (mai mult)
Ce inseamna sa fii inchis cu "regim special" in inchisoare?
Contura romă este parte din patrimoniul national sau nu? Si niste argumente vă rog
In Romania perioada de proba se facw sub un contract?
Salut TPU! Oare pot circula cu o masina care am cumpărat-o la second hand fără fiscal? Dacă nu ce as putea păți dacă sunt prins de unitățile de politie?
De ce oamenii politici nu se straduiesc sa elimine traficantii de droguri din Romania? De ce se permite circulatia lor?
Buna ziua. Este o lege care zice că dacă vânzătorii îmi refuza sa-mi sa da bonul, pot beneficia de bunul respectiv fara plata. Știu un magazin care nu da bonuri. Cum ar trebui sa procedez?
Buna! Poți aplica pentru permis de conducere dacă ai obținut cartea de identitate provizorie în România de mai puțin de 6 luni?
Cand va avea loc repartizarea operatorilor de calculator in sectiile de votare pentru ziua de 9 iunie 2024?
Bună, astăzi am fost oprit pentru prima dată de poliție - neavând răbdare să merg până la un giratoriu la 100 metri am făcut stânga pe linie continuă pentru a intra într- o parcare. Am primit...? (mai mult)
Salut, Stau la bloc, vecina de deasupra are un bichon care latra tot timpul. Eu am un copil de un an, care nu poate sa doarma. Uneori nu mai suport, imi vine sa plang de nervi. Ce pot face? Legal...? (mai mult)
Bună seara, am fost oprit de către poliție și am primit avertisment 2 puncte, chestia este ca eu conduc cu o dovadă cu drept de circulație care este valabilă până pe 3 mai, polițistul respectiv...? (mai mult)
Buna ziua, eu vreau sa-mi fac o viza de flotant, dar baiatul meu trebuie sa-si faca buletinul pe adresa curenta in buletin peste cateva luni. Eu as putea sa-i fac buletinul?
Buna ziua! Am cumparat recent o masina am toate actele in vederea transcrierii pe numele meu dar am o mica nelamurire! Trebuie sa duc contractul de vanzare - cumparare primit de la vanzator la mine la...? (mai mult)
Se poate gasi pe site-ul de la casa de pensii daca seful mi-a platit contributia la casa de pensii ca angajat la firma lui?
De ce e islamul atât de strict? Și de ce majoritatea tarile musulmane au la baza legea Sharia și nu o constituție?
Daca vreau sa locuiesc in chirie la varsta de 16- 17 ani este vreo problema? Cel mai probabil parintii mei o sa suporte costurile lunare pe chirie dar in rest o sa ma intretin singur, vreau doar sa stiu...? (mai mult)
Ce părere aveți despre dreptul Israelului de a se "autoapăra" după atacul cu drone al Iranului? Înțeleg că Iranul trage multe sfori în Orientul Mijlociu, dar după ce ai aruncat în aer o ambasadă...? (mai mult)
Salutare! În această seară, am fost surprins de aparatul radar cu 77km/h în limită de 50 km/h. Toate bune până când a venit la geamul meu și îmi zice că îmi dă amendă că el nu dă Advertisment...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Mindfulness întreabă:
Alina23333 întreabă:
RADUCU12369 întreabă:
ipost întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
2 Broke Girls
Te-ai amuzat si tu alaturi de Max si Caroline in serialul 2 Broke Girls? Hai sa vedem daca esti un expert al acestui serial!