Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 4 Ianuarie 2025 sunt:
Salut tuturor, ma aflu in Italia de cand aveam 7- 8 ani, si de atunci nu mam mai intors in tara.Intrebarea mea este: cand ma voi intoarce in tara pentru q face primbul buletin, o sa primesc o amenda?...? (mai mult)
Dacă am permis categoria B, pot sa conduc motocicleta?
Buna ziua, tatal meu are ajutor social/venitul minim de incluziune(nu stiu care din ele) iar sora lui vrea sa ii dea un logan din 2005. Pe internet scrie ca ai voie sa detii masina dar sa fie mai veche...? (mai mult)
Eu ma gândeam sa nu merg la vot chiar dacă sunt tânără deoarece am cântărit toate opțiunile și cam toată lumea se încadrează la, , raul mai mic "! Totuși doresc sa va cer și vouă părerea,...? (mai mult)
Bună ziua, este aici cineva care studiază sau a studiat in liceul Cronos la fără frecventă? Am nevoie să știu cum funcționează orele de predat și de examene? când trebuie să te prezinți pentru...? (mai mult)
Are dreptul poliția să-mi verifice și să-mi controleze telefonul la secția de poliție intrând în poze conversați etc
Cum se procedează sa faci RAR-ul la o mașină, cum scoți numerele roșii? Implica mai multe drumuri?
Bună, bună. Ce acte mi ar trebui la vama siret?! As vrea sa vizitez pe cineva în Cernăuți pentru o săptămână sau două. P.s sper c am nimerit categoria.
"Bună! Mă întrebam recent dacă, în vederea intrării României în Spațiul Schengen, posturile de muncă în cadrul Poliției de Frontieră vor scădea. Mă pregătesc pentru Academia de Poliție...? (mai mult)
Salut. Cum pot sa imi schimb numele? Ma numesc Petronel Posirca - Pompieru. Nu radeti... asa au vrut parintii nu m- au intrebat si pe mine. Mai am si nume de botez dar nu ajuta. Astept sugestii de...? (mai mult)
Salutare, am voie sa fac screenshot la o conversatie de pe un grup postand pe alt grup? Fara sa cer un acord la cine a scris pe grup. ( Stiu ca nu am voie sa postez screenshot din conversatii private....? (mai mult)
De la ce vârstă pot face o campanie prin care sa pot strânge fonduri în scop caritabil?
Fraților... Apropo de alegerile prezidențiale 2024, pe cine votați? În cine aveți încrederea superlativă pentru a ne conduce? Sincer și hotărât, îl aleg cu mâna pe suflet pe Geoană! Trecând...? (mai mult)
Salut, am fost acum 2- 3 ani prin Olanda și mi am făcut un cont revolut pentru că îmi cereau la muncă ca să- mi poată facă contractul, iar acum tot primesc mesaje sa le trimit codul fiscal. Eu...? (mai mult)
Pana la ce varsta poti candida ca primar?
Salut TPU. Am achiziţionat bilet la un festival care este peste 16 zile de pe iabilet dar nu mai pot ajunge si am dat cerere de retur. In termene si conditii scrie ca imi vor da suma totala daca cererea...? (mai mult)
Dacă am luat în clasa a 4 la o olimpiadă locul 2 și pe una de județe 3, mai iau in prezent pe clasa a 6 bursa? Deoarece le-am găsit acum 2 zile diplomele.
Buna ziua! Mi- a fost retinut permisul pentru ca mi- a iesit pozitiv thc ul, trebuie sa astept rezultatele la analize sa merg la tribunal sa primesc termenul pentru care trebuie sa astept sa iau din nou...? (mai mult)
Buna! Poate este cineva in aceesi situatie ca mine la politehnica. Consider ca nu ar trebui sa platesc taxa pentru inscriere (caz monoparental) doar ca nu stiu cum ar trebui sa arate cererea catre rector...? (mai mult)
Bună ziua. Din punct de vedere legal este considerata cruzime împotriva animalelor sau tortura uciderea insectelor? Exista repercusiuni dacă postez online filmulețe cu gândaci omorâți prin diferite...? (mai mult)
Salut. Dacă am domiciliul în Dolj si eu am serviciul în București mai exact ilfov, pot da de redobandire Permis auto cat B în București? Sau trebuie în Orașul reședință de județ?
As putea vota pe 9 ani in cazul in care împlinesc in iulie 18? In cazul in care am buletinul de 18 ani s-ar putea?
Salut, TPU unde as putea face o sesizare pentru un magazin? Sa spun povestea pe scurt este un magazin care vinde produse expirate, personalul nu e deloc amabil, nu te baga in seama plus ca angajatii...? (mai mult)
Salut, e ilegal sa propun unei fete majore sa facă sex cu mine pe bani?
Salut. De curand 10/04/2024 am vazut la tembelizor cum, ca consumul de curent de la retea este gratis noaptea. Intrebarea care ma macina este de unde stiu astia cand eu am consumat curentul atunci cand...? (mai mult)
Salut! Cat durează preavizul? Se pun și zilele de weekend în preaviz sau doar zilele lucrătoare?
Buna! O persoana cu leucemie poate avea permis de conducere?
Este ceva normal ca am bătut-o pe una grav, ca îmi cerea bani și nu ma lasă în pace?
Nu înțeleg de ce, dar aud din ce în mai multe vorbe despre acest subiect. "Nu se poate face școala de șoferi cu buletinul de 14 ani" - Persoanele care zic asta zic ca te considera tot minor,...? (mai mult)
Ce metode ar fi sa calatoresc singur la 16 ani in Italia?
Am picat sala pe 21 martie, mi-am făcut programare și am fost programat pe 16 aprilie, din câte știu eu nu te primește în dacă ai mai puțin de 15 zile lucrătoare?
Iau pensie de urmas dupa tatal meu decedat si urmez o scoala postliceala dar eu n-am mai fost si am fost exmatriculat. Ce consecinte are acest lucru si ce ar trebui sa fac. Vă rog mult, Dau funda.
Salut, de curand am pierdut un proces si trebuie sa platesc cheltuieli de judecata pentru avocat, iar apoi se mentioneaza ca taxa judiciara in cuantum de X lei este nedatorata. Ce inseamna? Multumesc
Dacă s-ar face referendum pentru legalizarea unor droguri ca marijuana ați vota pentru sau împotriva având în vedere ca în multe țari din Europa se legalizează? Argumentați?
Bună! Vă rog frumos să mă ajutați cu ceva, astăzi am fost cu un prieten la Darina și am făcut o idioțenie. Ne- am decis să furăm niște produse în val de 88 de ron, o angajată avea ochii...? (mai mult)
De unde se ridica permisul auto si ce acte imi trebuie? Mentionez ca am pierdut dovada inlocuitoare de circulatie, ce e de facut? Vreau raspuns urgent
De unde se ridică permisul auto suspendat si ce acte imi trebuie?
Salut TPU, conform actualelor legi, ar avea cineva voie sa conducă o trotinetă electrică limitată la 25 km/h la vârsta de 14 fără 2 săptămâni?
Bună ziua stimați avocați, mă poate lămuri și pe mine cineva cu deviza asta data de instanță care nu o contest și regret amenzile luate sub influența alcoolului. O perioadă mai neagră după...? (mai mult)
Salut, sunt de altă religie, îmi aduc notele de la religia mea pentru la școală. E obligatoriu sa stau la oră de religie de la școală? As dori și unde pot găsi asta in lege. Mulțumesc
Daca o anumita firma da in judecata statul roman pentru ca nu i- a platit ceva sau pentru ca nu a lasat firma sa faca ceva in Romania cine va fi judecatorul? :)) Este vreo diferență dacă firma ar...? (mai mult)
Buna ziua. Am achizitionat, pe persoană juridică, de pe pc garage un monitor. La achizitie am bifat desfacerea coletului la livrare. Cand am primit coletul, au fost mai multe produse, cutia monitorului...? (mai mult)
Salut TPU. O intrebare din curiozitate. Am vazut tot felul de filmulete din Sua cu masini fugarite de politie si abia ii prindeau. In Romania daca nu opresti la semnalul agentului si in cele din urma...? (mai mult)
Am numere rosii valabile o lună, cum procedez pentru a le prelungi încă 30 de zile?
Buna ziua, daca suntem in UK si mama mea a scos- o de la scoala generala din Romania in 2019 pe sora mea si a continuat sa primeasca alocatia din Romania dar nu a primit/depus hartie sa primeasca din ...? (mai mult)
Ce se întâmplă dacă închizi un drum public?
Presupunem că sunt studentă la o facultate și am o soră, iar sora mea este înscrisă la o altă facultate din aceeași universitate unde sunt înscrisă. Se poate ca noi 2 să putem opta pentru a...? (mai mult)
Daca am luat suspendare, am auzit că trebuie să aștept să îmi vina prin poștă un plic in care mă va înștiința când trebuie să mă duc la probațiune și când să încep munca in folosul ...? (mai mult)
Buna. Scurta istorie: m- am dus de dimineata la spital, ca aveam programata o interventie si ajungand la 7:30, nu am platit parcarea publica (Brasov). La ora 8 aveam alarma pe telefon, sa platesc ora...? (mai mult)
Știu că pentru unii membri poate întrebarea va fi luată la mișto sau vor oferi răspunsuri la mișto. Dar întrebarea asta, are legătură cu un subiect mai "sensibil" că să zic așa. Nu voi oferi...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Mindfulness întreabă:
Alina23333 întreabă:
RADUCU12369 întreabă:
3105 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Hannah Montana
Vrei si tu ce-i mai bun din ambele lumi? Afla cat de multe stii despre serialul Hannah Montana chiar acum!