Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 6 Ianuarie 2025 sunt:
De unde se ridica permisul auto si ce acte imi trebuie? Mentionez ca am pierdut dovada inlocuitoare de circulatie, ce e de facut? Vreau raspuns urgent
De unde se ridică permisul auto suspendat si ce acte imi trebuie?
Salut TPU, conform actualelor legi, ar avea cineva voie sa conducă o trotinetă electrică limitată la 25 km/h la vârsta de 14 fără 2 săptămâni?
Bună ziua stimați avocați, mă poate lămuri și pe mine cineva cu deviza asta data de instanță care nu o contest și regret amenzile luate sub influența alcoolului. O perioadă mai neagră după...? (mai mult)
Salut, sunt de altă religie, îmi aduc notele de la religia mea pentru la școală. E obligatoriu sa stau la oră de religie de la școală? As dori și unde pot găsi asta in lege. Mulțumesc
Daca o anumita firma da in judecata statul roman pentru ca nu i- a platit ceva sau pentru ca nu a lasat firma sa faca ceva in Romania cine va fi judecatorul? :)) Este vreo diferență dacă firma ar...? (mai mult)
Buna ziua. Am achizitionat, pe persoană juridică, de pe pc garage un monitor. La achizitie am bifat desfacerea coletului la livrare. Cand am primit coletul, au fost mai multe produse, cutia monitorului...? (mai mult)
Salut TPU. O intrebare din curiozitate. Am vazut tot felul de filmulete din Sua cu masini fugarite de politie si abia ii prindeau. In Romania daca nu opresti la semnalul agentului si in cele din urma...? (mai mult)
Am numere rosii valabile o lună, cum procedez pentru a le prelungi încă 30 de zile?
Buna ziua, daca suntem in UK si mama mea a scos- o de la scoala generala din Romania in 2019 pe sora mea si a continuat sa primeasca alocatia din Romania dar nu a primit/depus hartie sa primeasca din ...? (mai mult)
Ce se întâmplă dacă închizi un drum public?
Presupunem că sunt studentă la o facultate și am o soră, iar sora mea este înscrisă la o altă facultate din aceeași universitate unde sunt înscrisă. Se poate ca noi 2 să putem opta pentru a...? (mai mult)
Daca am luat suspendare, am auzit că trebuie să aștept să îmi vina prin poștă un plic in care mă va înștiința când trebuie să mă duc la probațiune și când să încep munca in folosul ...? (mai mult)
Buna. Scurta istorie: m- am dus de dimineata la spital, ca aveam programata o interventie si ajungand la 7:30, nu am platit parcarea publica (Brasov). La ora 8 aveam alarma pe telefon, sa platesc ora...? (mai mult)
Știu că pentru unii membri poate întrebarea va fi luată la mișto sau vor oferi răspunsuri la mișto. Dar întrebarea asta, are legătură cu un subiect mai "sensibil" că să zic așa. Nu voi oferi...? (mai mult)
Ce soluție îmi recomandați la următoarea situație: Am început școala de șoferi într- un alt județ de care nu aparțin, dar la care mi- am făcut viză de flotant. Am terminat cursurile teoretice...? (mai mult)
Bună! Recent am născut, stau la părinții mei acasă, în vara ma mărit și trebuie sa îmi schimb domiciliul, pentru copil trebuie sa fac ceva? Sa modific la mine la primărie înscrierea sau sa...? (mai mult)
Salut! Acum cativa ani am avut un incident prin care mi- am pierdut vederea cu un ochi! Nu se mai poate face nimic sa rezolv asta. Intrebarea mea, as putea da de permis in situatia asta? Imi doresc foarte...? (mai mult)
Salut. Vreau sa stiu cand imi deschid o firma (SRL) daca am nevoie de semnatura asociatului (sau cum se face) deoarece acesta este plecat din tara.
Salutare tuturor, sunt însărcinată în 27 de săptămâni și sunt clasa a 12- a. As vrea să știu dacă o să pot beneficia de prenatal și indemnizație. Dacă da, aș vrea să știu care sunt ...? (mai mult)
Salut. Azi pe o străduță cu circulație în ambele sensuri venea o masina din fata și mi- a agățat oglinda. Nu am apucat sa ii vad numărul. Sunt șanse sa pic eu vinovat dacă ea a vazut numărul...? (mai mult)
Salut, pentru înnoirea buletinului ce acte îmi trebuie? Doar buletinul vechi sau și altceva?
Cine credeti ca va fi viitorul presedinte al Romaniei si de ce?
Sunt din București și am terminat liceul și am luat bacul în 2021 dar am primit doar foaia matricola și diploma de bac. Recent am aflat ca exista și diploma de 10 clase cea de finalizare a liceului...? (mai mult)
Buna ziua, daca pe viitor anul acesta un pompier ar vrea sa se pensioneze anticipat se mai poate sau s-a scos pensia anticipata?
La 15 ani te poti angaja?
Buna ziua, cu contract individual de munca se poate lucra la privat daca ești pensionat anticipat?
Buna ziua, daca un coleg este pensionat anticipat poate anul acesta 2024 sa cumuleze pensia cu salariul?
A fost cineva de pe TPU operator de calculator la alegeri?
Salut! A sustinut cineva examenul practic pentru desemnarea ca operator de calculator in cadrul alegerilor din Romania? Daca da, ma puteti ajuta cu informatii? Ce ati avut de facut la examen si cat de...? (mai mult)
Legea 280/2023 da dreptul femeilor gravide si persoanelor insotite de copii de pana in 5 sa aiba prioritate la ghisee si la casele de marcat din magazine! Cine ar trebui sa aplice aceasta lege? Eram ...? (mai mult)
Este uluitor că încă există persoane care practică discriminarea împotriva minorităților sexuale folosindu- se de religie. Care sunt sugestiile dvs. pentru a lupta împotriva acestei discriminări?...? (mai mult)
Pe data de 4 noiembrie 2023 am luat 6 puncte de penalizare și pe data de 5 aprilie 2024 am mai luat 6 puncte. Pe data de 5 mai se șterg primele 6 puncte sau se aduna cele 12 puncte și trebuie sa am...? (mai mult)
Bună dimineața, mă numesc Cristi,am o problemă cu cu găsirea unui loc de muncă, am cazierul judiciar pătat, și nu îmi găsesc de muncă pe nicăieri
O sa atace rusii nato? Sau noi sa trimitem trupe nato in Ukraina si sa sa declare razboi Putin?
Buna! Am vorbit cu o fata minora pe snapchat care s- a dat de 20 de ani cu cont fals, precizez ca eu am 21 si unu de ani! Fata a inceput sa dea poze nude si mi- a spus sa ii sau si eu Dupa ceva timp...? (mai mult)
Te poti face politist/jandarm/militar dupa liceu daca in clasele 5-8 ai avut media scazuta la purtare?
Buna! As avea o intrebare, pentru cunoscatori.Anul trecut am iesit din sistemul de protectie sociala, deoarece sunt student si am ales sa continui pe Isr, adica primesc niste banuti lunar daca continui...? (mai mult)
Bună ziua.As dori și eu un sfat o parere vis a vis de o problema a sorei mele.Ea are un dosar de executare silita ar mai avea de dat aproximativ 4000 de lei. Apartamentul fiind moștenire suntem 50- ...? (mai mult)
De ce minorii nu au voie să vizioneze videoclipuri cu conținut explicit?
De ce nu ai voie să intri în camera pentru personal?
Salut,pot face apel la a doua instanță dacă nu am făcut la prima?
Bună ziua, vreau sa fac o succesiune de teren + o casa și vreau sa ma duc la un notar sa îmi spună cât costa și ce acte sa aduc. Aveți idee dacă îmi mai trebuie ceva, iafara de cadastru, ...? (mai mult)
Salut, recent mi- am cumparat o masina si trebuie s- o inscriu. Vechiul propietar mi- a spus ca isi vrea numerele inapoi si sa i le aduc daca pot. Sigur ma imi vor da numerele vechi inapoi sa i le duc...? (mai mult)
De ce se pune controlul judiciar? Adica cand ti s-a dat controlul judiciar inseamna ca s-a clasat dosarul sau inca este in anchetare? Este ceva grav?
Salut, am fost in Germania prins conducând cu permisul suspendat in România, am avut parte de niște polițiști super de treaba, după testul anti drog și alcool ieșit negativ, mi au spus ca ...? (mai mult)
Sunt locatar al blocului la ultimul etaj am voie sa stau pe bloc? adica cand mai vreau sa fumez o tigara urc pe bloc direct. blocul este utilat cu bari de siguranta
Ce se întâmplă dacă îți exprimi organele genitale în public? Eu am făcut asta la școală, de asta întreb.
Salutare TPU! Am o nelămurire, nu știu când îmi expira dosarul pentru scoala de soferi. Țin sa mențin ca eu am făcut pregătirea între 25:09:2023-19:02:2024, deci ce dată se calculează?
Cand va avea loc tragerea la sorti computerizata pentru operatorii de calculator pentru alegerile din 9 iunie 2024?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Effy35 întreabă:
magda00 întreabă:
Love345 întreabă:
Maria246 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Test Romana Bacalaureat
Te-ai pregatit pentru BAC? Atunci te provocam sa raspunzi corect intrebarilor noastre si sa iei punctajul maxim!