Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 8 Ianuarie 2025 sunt:
Buna ziua! Am cumparat un teren ce are poarta si gard la frontul stradal..vecinul ne cere bani spunand ca el a contribuit alaturi de vechiul proprietar la constructia gardului si portii, i- am spus sa...? (mai mult)
Bună ziua! Am propire totală pe cardul de salariu, deci nu pot scoate nici un leu (drepturile salariale sunt livrate prin banca OTP Bank) cum pot contesta și anula o executare silită și unde? Ar ...? (mai mult)
Salutare tuturor! As vrea sa va întreb dacă nu am permis și conduc masina pe pârâu adică pe un râu, am nevoie de permis sau nu e public? Drumul asfaltat e la 3 metri de râu.
Pe OLX mai pun anunturi sa vand cate ceva sau mai cumpar si cateodata primesc niste mesaje de pe niste conturi fake pe olx si dupa nume se vad ca sunt fake si cand sa apas pe acel nume sa ma uit pe contul...? (mai mult)
Bună TPU! Adineauri am primit un plic de la BCR despre pensii pilon 2, e primul meu job și nu știu ce înseamnă. O să- mi oprească o anumite sumă de salariu lunar, adică nu o să mai primesc...? (mai mult)
Salur, dacă i- am arătat un scenariu obscen unui prieten politia îmi poate da amenda pentru asa ceva? Totul a fost o gluma prin care s- a ras și doar i- am arata degetul, plus ca polițistul după...? (mai mult)
Ce diferență este între un polițist care a fost angajat din sursă externa, si unul angajat care a terminat școala de poliție?
Buna ziua, In urma cu o zi am trimis un contract de studiu in care am modificat perioada de studiu, semnaturile partilor contractante au ramas la fel, dar nu am primit confirmarea/ acordul de la ...? (mai mult)
După ce îmi dau demisia de la locul de munca cât timp mai sunt asigurat în caz de spitalizare pana ma angajez în alt loc?
Bună! Am contract de inchiriere pana in vara, dar din cauza vecinilor vreau sa ma mut cat mai curand. Ce drepturi/obligatii am ca si chirias? Eu 30 de zile nu mai pot sta. Ma gandesc ca proprietarul ...? (mai mult)
Buna ziua, aș avea și eu o întrebare legată de zborul cu wizz air. Dacă minorii de peste 16 ani din România vor sa călătorească în alta țară neînsoțiți, cum este posibil? Am încercat ...? (mai mult)
Dacă eu am permis categoria b și nu am pe verso codul 78 nu pot conduce automata? Am terminat școala de soferi pe manuala, și ar trebuie sa fac alta scoala pe automata sa obțin acel cod 78 care sa...? (mai mult)
Salut! Dacă iți eliberezi un cazier pentru angajare și la scurt timp schimbi acel loc de munca, poți cere un alt cazier? La cât timp distanță? Cât de des poți cere un nou cazier? Mulțumesc
Buna seara, momentan sunt in Olanda si as vrea sa plec cu mașina către Romania dar am fumat cannabis si nu știu daca trebuie sa aștept 30 de zile până se duce din sange sau pot sa plec si...? (mai mult)
Buna Ziua.Am fost trimis acasa de la locul de munca ieri, mi s- a spus sa imi dau demisia eu nu am semnat nimic.Problema a fost de la o colega de lucru cu care ma certam des din cauza ca eu nu voiam sa...? (mai mult)
Bună, sunt chemat pentru confirmare la renunțarea urmăririi penale, ar fi o problemă daca nu ma pot prezenta?
Salut, pe data de 30.01. 2024 mi- a fost reținut permisul plus amenda de 748 de lei, de atunci nu am mai plătit amenda iar acum 10 zile mi- a venit ceva acasa legat de aceasta amenda, eu nu sunt in...? (mai mult)
Salut. Exista vreo lege care sa imi interzica sa dau copie dupa tagul de la intrarea in scara blocului? Explicatie: Am facut o copie de tag pe care i l- am dat prietenei mele pentru a trece prin scara...? (mai mult)
Daca da cineva cu pumnul in tine ce e ilegal sa il tai cu cutitul? Pai e autoaparare, ce conteaza cu ce arma? Deci ca sa inteleg mai bine il las sa ma bata, realizati ca unu de 1, 90 poate sa dea cu...? (mai mult)
Am cât.B,B1, C,C1 am voie sa tratez un ansamblu de pana la 4250kg
Dacă am un scuter este înmatriculat dar nu mai am nici un act la el deoarece le-am pierdut acum as putea sa le recuperez?
Salut, TPU! Putem considera că Rommel și Heinrich Muller au scăpat de pedeapsa capitală, dată unor acuzați, în cadrul Proceselor de la Nurnberg, pentru că au murit înainte de începutul acestor...? (mai mult)
Bună, am un dosar care e în faza de judecată pentru deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu și încă unul săvârșit la o lună de la primul pentru conducere sub influența substanțelor,...? (mai mult)
Bună. Acum 2 sau 3 ani am fost într- o relație de 2 ani. În ultimul an am fost mai mult forțată sa fiu cu el. Ma viola zilnic, m- a filmat și am ajuns pe internet, îmi vorbea urat, ai mei nu...? (mai mult)
Este obligat angajatorul sa imi acorde concediu de studii? https://www.calculatorvenituri.ro/concediul- de- studii- - cand- se- acorda- concediu- cu- sau- fara- plata- cine- beneficiaza- si- cat- dureaza ...? (mai mult)
Mă tot contrazic cu cineva! PFA e firmă? Că cică nu e firma, că cică SRL e firma, eu știam că sunt amândouă firme numai că societăți diferite.
SALUT! Dacă am card la BT(Banca Transilvania) pot să depun bani pe card la un ATM CEC Bank?
Are voie profesorul sa verifice si sa controleze telefonul unui elev? Sunt in clasa a 9-a iar pofesoara mea de engleza ne ia si ne verifica conversatiile de pe telefon daca ne prinde ca il folosim
Banuia dna diriginta ca e ceva in neregula la o scutire medicala pentru scoala si a zis ca o trimite nu stiu unde, la directia de sanatate sa o verifice. Intr- adevar am modificat data de acolo, poate...? (mai mult)
Va ajunge Iohannis secretarul general nato? Ce parere aveti?
Buna ziua, nu am studiile terminate, cum pot face sa obțin diploma de 10 clase?
Bună ziua, am un scuter RKS model mai vechi nu mai am actele la el l- am primit "moștenire " de la taică- meu. Vreau sa știu dacă trebuie înmatriculat puterea motorului este de 0.8 KW 43km/h...? (mai mult)
Buna ziua, Dupa ce pici traseul exista in lege obligativitate sa faci cele 6 ore de condus inainte de reprogramarea traseului sau se poate elibera aceea adeverinta si pana la reexaminare sa faci acele...? (mai mult)
Are sau nu discernământ o persoana cu febră sau care are alta boala care îi creează durere?
Bună Seara, În trecut am găsit un câine abandonat pe stradă, l- am crescut, l- am iubit iar când a dat de greu numai eu i- am fost aproape, Maia este numele câinelui iar la vârsta de 5 luni...? (mai mult)
Buna TPU. Am un caz ciudat... Am nevoie de raspunsul unui avocat bun pentru intrebarea de mai jos : O minora a ramas insarcinata la 15 ani, tatal pe care ea sustinea ca l- a iubit de 20 ani acum nu...? (mai mult)
Salut! Sa răspundă cineva care știe sigur va rog. Tatăl meu a decedat de curând și am aflat de existenta pensiei de urmas. Mama încă nu are vârsta de pensionare, dar am văzut ca poate primi ...? (mai mult)
Pot sa ma inscriu in examenul auto(Categoria B) daca am Epilepsie? Am inceput sa dezvolt epilepsia pe la varsta de 12- 13 ani| acum am 19 ani insa nu mai este asa severa cum era atunci, de fapt nu prea...? (mai mult)
Nr. unic (nr. format vechi) : 11640/225/2023/a1 Data inregistrarii 24.11.2023 Data ultimei modificari: 19.02.2024 Sectie: . Materie: Penal Obiect: măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de ...? (mai mult)
Salut, am un vecin la etajul 3 care mi- a inundat 2 garsoniere la etajul 2, inclusiv o vecină de la etajul 1, ce pot face în privință cu asta? Îl pot reclama la poliție? Sau alte...? (mai mult)
Bună, aș vrea să merg într- o tabără organizată de școală timp de două săptămâni iar părinții nu mă lasă, am 17 și sunt în clasa a 11a, pot merge fara acordul lor? Tabăra este în...? (mai mult)
Https://observatornews.ro/fii- observator/iau- pus- catusele- elevul- din- mures- sia- batut- diriginta- de- fata- cu- mama- lui- a- vrut- sa- se- razbune- pentru- ca- a- chemat- politia- 566880.html Un...? (mai mult)
Buna! Am avut inventar acum cateva zile, dupa 5 ani.Am iesit lipsa 64000 de lei.Tin sa prezizez ca nu functioneaza camerele, am tot sunat si nimic.Am cerut mereu inventar dar nu m- au bagat inseama, ...? (mai mult)
O persoana care a fost dusa la psihiatrie cu salvarea si politia este fapta penala!?
Sotul a fost arestat. A făcut 1 an și 2 luni în penitenciar, pe urma ii sa acordat arestul la domiciliu(1 an) după terminarea dosarului la condamnat la 5 ani cu executare. Acestuia i- a dat regim ...? (mai mult)
Sunt in clasa a X a si trebuie sa aduc niste acte sa iau o diploma precum ca ma absolvit 10 clase, de ce acte am nevoie mai exact?
Cum pot sa ma apar având în vedere ca sunt singuratic de nebuni? Ce e mai recomandat și ușor de utilizat când ești și în panica și fără resurse un electroșoc sau spray paralizant? Baston electric...? (mai mult)
Salut! Dacă merg să lucrez în afară (Belgia, mai exact) si am pensie de handicap de gradul 2 (poliartrita reumatoida) în România, mi se anulează?
Salut! Cam ce pensii sunt pentru oamenii cu schizofrenie? Am in familie și na a fost și internat.
Buna seara, Sunt studenta in anul 2 la o facultate la buget, vreau sa imi iau examenele si sa inghet anul 2. Doresc sa incep alta, dureaza 3 ani. As mai avea 2 ani la buget, cum se procedeaza? ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Vanessa0911 întreabă:
Alexandru7890 întreabă:
anaznbuc întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Criminal Minds
Esti un fan adevarat al serialului Criminal Minds? Hai sa vedem daca reusesti sa obtii scorul maxim la testul nostru!