Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 9 Ianuarie 2025 sunt:
Cei care ati fost operatori de calculator in sectiile de votare, cum a fost ziua voastra de munca? Am inteles ca dupa ce se termina votarea si numarati voturile trebuie sa insotiti presedintele sectiei...? (mai mult)
Bună, mă numesc David, și aș vrea să știu dacă pot pleca de acasă, am vârsta de 17 ani, majoratul îl am în decembrie, iar eu plănuiesc să plec în iunie împreună cu cel mai bun prieten...? (mai mult)
În urma unei contestații am descoperit ca am avut o judecata pe contencios administrativ intentata de primărie in anul 2021, dandu- se sentința în același an pentru transformarea unor amenzi în...? (mai mult)
Salut, pentru scoala auto dacă am 17 ani și 9 luni, buletinul îmi expira în 3 luni, ca să ma pot înscrie la scoala auto trebuie sa îmi reînnoiesc buletinul? Înainte sa expire
Buna! Voiam sa va intreb urmatorul lucru:daca nu imi iese media peste 9, 50 pot lua bursa de merit, avand in vedere ca am premii la olimpiade judetene?
Salut! Am si eu o intrebare… am parintii cu handicap, pot sa fiu insotitor la ambii?
Salut TPU, am si eu o problema, împart curtea alături de mătușa mea și suntem branșate amândouă la același contor la electrica, casa mea fiind trecuta ca "anexa" în contract. Ea având o perioada...? (mai mult)
Salut TPU, vin si eu cu o scurta intrebare. Daca eu am 18 ani si gagica mea are 17 si facem sex, poate sa imi faca ceva politia? Daca anunta
Buna ziua. Cat este amenda pentru persoana fizica daca ma prinde ca machiez intr-un loc inchiriat fara acte?
As vrea sa știu care este amenda in cazul nerespectării noii legi care prevede pentru tineri sub 21 de ani mașini mai slabe de 100cp.
Salut, ieri am patit ceva destul de neobisnuit. Am avut un telefon de vanzare pe olx, un iphone 12. M- am intalnit cu un baiat sa- l vand in cartier, in jurul orei 7 seara. Ei erau doi baieti, unul...? (mai mult)
Bună, azi când ma duceam spre casă, m- a oprit poliția, pentru un control de rutină, nu aveam permisul și buletinul la mine, le- am uitat. A coborât la mine un polițist tinerel, de vârsta...? (mai mult)
De ce la piesa erikai nu s- a ofensat nimeni, dar când a făcut Teodor aceeasi piesa cu același mesaj și aceleași versuri toți s au ofensat doar din cauza ca e bărbat? De ce mai exista standarde...? (mai mult)
Bună ziua, mă confrunt cu o problemă foarte mare și nu știu cum să procedez și ce să fac. Sunt căsătorit de câteva luni, soția are buletinul pe adresa mamei mele (unde și locuim amândoi)....? (mai mult)
Salut Am primit în posta o citație de la politie ca trebuie sa ma prezint în termen de 5 zile. Exista o rubrica pe citație unde trebuie completat datele șoferului care a condus masina pe 11 ianuarie...? (mai mult)
Buna TPU, intreb in pe cine stie legea, ajutati va rog. Practic problema e asa, am o casa contruita pe terenul meu pentru care am obtinut aprobarea cu mare scârbă a mătușii mele care are terenul...? (mai mult)
În România am avut ajutoare sociale(din care am inteles ca s- au platit contribuții, precum cea de sanatate, nu stiu dacă si cea pentru somaj), sunt angajat în Germania de 5 luni până în prezent,...? (mai mult)
Buna ziua toata lumea, recent, niste baieti care intamplator, au un prieten comun cu mine, au inceput sa ma agreseze verbal pe platforma Steam. Eu doresc sa deschid un dosar/sesizare in privinta...? (mai mult)
Trebuie să fac cursuri în IT? Mă interesează să devin operator de calculator la vară la alegeri și am 26 ani dar mai rar am folosit tabletele. Știu că voi fi nevoită să susțin un examen dar...? (mai mult)
Salutare! Am un apartament la parter, as dori sa construiesc balconul, cum îl au și vecinii de sus. Ce legi îmi permit sa fac acest lucru? Cei de la primărie au zis ca nu se poate. Terenul din...? (mai mult)
Daca am 18 ani si imi cumpar un pistol airsoft cu 6.1 joules am nevoie de autorizatie sau permis? Sau pot tine pistolul cu mine pe strada sau in masina cand merg undeva? (Dau funda)
Bună ziua! Ce drepturi și obligații am dacă mă înscriu într-un partid politic?
Buna ziua, eu am permisul suspendat in România și as vrea sa trimit pe cineva sa mi- l ia in locul meu, îmi puteți spune toți pașii prin care pot face o procura cuiva? Eu sunt in Germania, iar...? (mai mult)
Bună ziua! Dacă mâine îmi cumpără cineva mașina cu numerele rosii trebuie sa îi fac si procură ca să facă el rar- ul, nu? Si restul de acte? Fiscalul pot sa il dau dacă nu e încâ înregistrată...? (mai mult)
Bună seara. Am un dosar pentru un "conducere sub influența substanțelor" dar se regăsesc doar în urină, repet doar în urină 1. De aprox o lună sunt la capitolul măsuri și excepții luate ...? (mai mult)
Voi mai primi vreun răspuns de la politia rutieră cu privire la cererea de reducerea perioadei de suspendare daca eu am promovat examenul de reducere a perioadei și am depus toate actele necesare? Voi...? (mai mult)
Buna, Inspectoratul General Al Jandarmeriei Romane (IGJR) este detinut de Ministerul afecerilor interne (M.A.I.)? Sau greșesc? Cum sta treaba cu astea?
E legal sa fac poze paginii unei cărți și să o citesc? (Fără să le dau altcuiva)
De ce nu se schimba președintele in Rusia ca deja e plictisitor Putin asta?
La o cearta, reusiti sa nu ridicati vocea? Vorbiti cu calm si cu respect indiferent de agresiunile celuilalt, care va insulta nefondat si va mai si scuipa?
Pot beneficia personal de pensia de întreținere (alimentară) dacă sunt majoră? Eu am 18 ani (fac 19) și mei au divorțat acum un 2 ani. Mama este încă obligată să plătească pensia alimentară...? (mai mult)
Salutare. Există sancțiuni în vederea conducerii unui vehicul cu tracțiune animală sub influența alcoolului?
Fostul meu mi- a făcut poză dezbrăcată când nu eram atentă.El susține că nu are nicio poză dar o altă persoană mi- a spus ca acesta a vrut să- i arate poza cu mine doar ca persoana respectivă...? (mai mult)
Am fost prins fără permis de conducere.Mai pot obține acum permis de conducere?
Bună ziua, urmatoarele 3 zile nu mergem la liceu deoarece sunt simulari, iar pentru urmatoarele 2 daptamani vom merge de la 7 dimineața in loc de 8 si pana la 3 in loc de 2, adica 8 ore pe zi. Am...? (mai mult)
Daca am facut 2 ani de facultate la taxa si vreau sa ma inscriu la inca una in regim de buget, am voie? Funda!
Buna! Am 26 ani si ma intereseaza sa devin operator de calculator. Ma descurc foarte bine cu telefonul meu mobil si chiar si cu Easyboxuri si casele selfscan de la supermarketuri insa tablete nu am mai...? (mai mult)
Bună ziua tuturor! La câte dosare penale te poate baga la închisoare? Este adevărat ca te poate baga și la un singur dosar penal, din ce am auzit te poate baga doar după ce ai 4 dosare penale....? (mai mult)
Buna dimineata! Ma intereseaza sa devin operator de calculator probabil in toate cele 4 alegeri din acest an daca prima zi va merge bine. Am 26 ani si ma descurc foarte bine cu tehnologia dar pana in ...? (mai mult)
Ati considera normal ca un coleg sa va scuipe daca tipati la el pe buna dreptate? Aveti perfecta dreptate intr- o anumita privinta, dar el se preface suparat si va face circ ca sa va denigreze si sa va...? (mai mult)
Buna! Tocmai am dat sala si trecut. M- am programat pentru traseu de pe calculator si am plecat. Nu mi s- a scris nimic pe dosar - ce punctaj am luat sau unde si cand am traseul. Si la voi s- a intamplat...? (mai mult)
Cum reactionati cand un om o face pe prostul in fata voastra, desi ii aratati clar ca nu- l credeti? El in continuare isi sustine minciunile si va batjocoreste, desi nu i- ati facut absolut nimic altceva...? (mai mult)
Ca sa pot intra la scoala de politie, cum se ia in calcul media de la purtare adica daca am media la sfarsit de clasa a 12a cu nota 9 si anii trecuti am avut nota 5 mai pot intra la scoala de politie?...? (mai mult)
Salut, imi poate spune cineva in cazul meu daca vecinul meu ce e sofer pe tir poate sa si- l parcheaza in fata casei mele? In ideea in care intre tir si casa se afla un rau cam de 3 metri latime si 4 ...? (mai mult)
Salut, daca mi-a fost retinut permisul de politie o sa imi vina prin posta sau trebuie sa ma duc dupa el?
Hei! Am o întrebare. Dacă am dat bacul și am picat la o materie, însă nu am putut susține examenul la materia la care am rămas în toamnă, anul viitor pot susține doar la materia la care am ...? (mai mult)
Bunaziua, in 2020 mi s- a deschis dosar penal iar acum in 2024 am primit o instintare sa ma prezint la parchet, citez "am peocedat la afisarea prezentei, nefiind indeplinite conditiile de inmanare a...? (mai mult)
Salut! Am făcut o comanda de pe Emag fără să știe mama mea deoarece este un cadou care as vrea sa il dau (este doar un lănțișor mititel) și am auzit ca la plata trebuie să am buletin sau acordul...? (mai mult)
Dacă am 13 ani, pot face comenzi online? De exemplu doar de pe Emag. Am luat un lanțișor micuț și voiam sa l fac cadou mamei iar la plata am auzit ca trebuie sa am buletin sau acordul unui...? (mai mult)
Buna seara! Va expun situatia mea, si la sfarsit am o intrebare. Acu cateva zile, am circulat pe un drum national, in fata mea fiind o autoutilitara. Am stat dupa ea de ceva vreme, si cand am ajuns...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
Osana254 întreabă:
FloriGn2 întreabă:
DaciaRomania întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Egiptul Antic
Faraoni, piramide, zei si mumii. Intra intr-o lume misterioasa si fascinanta.