Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 9 Ianuarie 2025 sunt:
Salut, daca mi-a fost retinut permisul de politie o sa imi vina prin posta sau trebuie sa ma duc dupa el?
Hei! Am o întrebare. Dacă am dat bacul și am picat la o materie, însă nu am putut susține examenul la materia la care am rămas în toamnă, anul viitor pot susține doar la materia la care am ...? (mai mult)
Bunaziua, in 2020 mi s- a deschis dosar penal iar acum in 2024 am primit o instintare sa ma prezint la parchet, citez "am peocedat la afisarea prezentei, nefiind indeplinite conditiile de inmanare a...? (mai mult)
Salut! Am făcut o comanda de pe Emag fără să știe mama mea deoarece este un cadou care as vrea sa il dau (este doar un lănțișor mititel) și am auzit ca la plata trebuie să am buletin sau acordul...? (mai mult)
Dacă am 13 ani, pot face comenzi online? De exemplu doar de pe Emag. Am luat un lanțișor micuț și voiam sa l fac cadou mamei iar la plata am auzit ca trebuie sa am buletin sau acordul unui...? (mai mult)
Buna seara! Va expun situatia mea, si la sfarsit am o intrebare. Acu cateva zile, am circulat pe un drum national, in fata mea fiind o autoutilitara. Am stat dupa ea de ceva vreme, si cand am ajuns...? (mai mult)
Ce parere aveti despre Diana Sosoaca?
Bună seara am o întrebare, am 14 ani și conduc un enduro cross 125cc iar eu merg prin pădure cu el dar în pădure dacă merg pot risca la o amendă între 2000- 5000 lei, întrebarea e dacă poate...? (mai mult)
Salut, TPU! Daca am executat o pedeapsa de 2 ani, cu executare, pentru vatamare corporala grava, in anii 2006- 2008, iar pana in prezent, cazierul nu este reabilitat. Oare, as putea opta pentru ...? (mai mult)
Vă salut cu respect. Daca am avut o condamare cu executare in 2006, eliberat in 2008 pentru vătamare corporala grava, (nu pe rutier) pot obtine permisul auto, daca nu am facut reabilitare după aproape...? (mai mult)
Salutare! Vreau să știu dacă pot ieși pe stradă doar cu lămpile de la Nr de înmatriculare aprinse. Nu mai am poziții pe spate.
Salut, luna trecută pe 10 februarie am implinit varsta de 17 ani si vreau sa va intreb daca pot cumpăra o mașină si să o trec la numele meu exact peste un an, adica atunci cand voi avea 18 ani si...? (mai mult)
Buna ziua! intreb si eu sau noi, este cazul unui actual consilier local, nesatul care mai doreste sa fie in continuare la urmatoarele alegeri, acest individ a fost si primar la o comuna vreo 20 ani si...? (mai mult)
Salut TPU! Am și eu o nedumerire. În prezent lucrez ca gestionar, având minim pe economie și a- și dori să- mi plătesc la o alta firma pe încă patru ore cartea de muncă, adică un salariu...? (mai mult)
De ce nu există pedeapsa cu moartea în România? Spre exemplu scursurile societății ca Vlad Pascu ar merita în mod vehement să fie executate. doar pentru că ar avea toată viața înainte nu l- ...? (mai mult)
Buna, as avea o intrebare, mi- a fost luat permisul pe 3 luni, a trecut 2 luni iar intr- o seara am incercat sa parchez masina in fata blocului, mentionez nu am condus prin oras, din spate a venit...? (mai mult)
Dacă în timpul examenului auto, examinatul lovește un pieton, ce se întâmplă din punct de vedere legal? Nu, nu am lovit niciun pieton, dacă la asta vă gândiți.
Buna seara! Am si eu o problema, mi- a fost suspendat permisul pentru 90 zile pentru depasirea limitei de viteza..am vorbit cu un politist, acesta mi- a spus avand permisul categoriei a1 de 3 ani si ...? (mai mult)
Ce o sa ne facem noi ăștia amărâți având în vedere ca războiul dintre Rusia și Ucraina va dura probabil zeci de ani sau mulți ani de acum înainte și alimentele se vor tot scumpi într- un ritm...? (mai mult)
Bună ziua! Știe cineva dacă va trebui să plătesc a doua facultate dacă pe prima nu am terminat-o (am fost exmatriculată)?
Bună ziua, am un srl si în anul 2023 nu am avut niciun angajat și am fost la impozit pe profit 16%, anul acesta pot trece la impozit pe venit 1% daca angajez acum pe cineva? Multumesc.
Ce trebuie sa fac pentru a inscrie un scuter la primarie cu numere galbene de comuna avand la scuter acte pe belgia(deel1, deel2 si un fel de civ)
Buna ziua! Ma confrunt cu o problema de ceva vreme, si as dori un sfat, sau un raspuns, pentru ca nu gasesc foarte multe informatii cu problema aceasta. In blocul in care stau, de cativa ani, ...? (mai mult)
Buna ziua.Intrebarea consta in urmatoarea situatie.In urma cu 2 saptamani s- a efectuat o reparatie la teava de gaze de la apartament si mi s- au taiat si cele 2 sigilii de la contorul de gaze cu stiinta...? (mai mult)
Salut, care sunt elementele de siguranță la o diploma de bac?
Salut. De ce iti face poza imediat dupa ce te-a audiat?
Vi se pare normal acest comportament? Am intrat in Profi sa cumpar carne si singura vanzatoare de la raion ma privea extrem de urat, cu mainile in sold. Cand am salutat, nu m- a salutat inapoi. Am cerut...? (mai mult)
Buna seara dragi prieteni. Am o nelămurire, am avut pana anul trecut un proces legat de o moștenire, și anul trecut în mai sa pronunțat hotărârea. După cât timp ar fi trebuit ca sa primesc acasă...? (mai mult)
Buna! Stie cineva un drum prin Suceava pe care as putea conduce fara sa fie politia? gen un drum privat. Mersi
Salut, in vara anului trecut am mers cu un scuter de 50 neînmatriculat și am fost prin de organele de poliție, mă întreb cazierul se va șterge la 18 ani? vreau sa dau la subofițeri in armată...? (mai mult)
Salut, am 15 ani, inca nu am un buletin făcut, daca ma opreste politia, ce risc eu si ce risca parintii mei?
Bună TPU am ieşit din plasament şi cei care împlinesc 18 ani îşi pot face un card şi dacă merg la şcoală în fiecare zi sau muncă primesc 25 de milioane problema e că am asteptat sa îmi vina...? (mai mult)
Salut, am și eu o întrebare legată de examenul de bac sunt foarte confuz de mult timp. De exemplu sa zicem că iau 3 la română și 5 la mate, 10 la geografie o sa fiu respins la cele două...? (mai mult)
Bună ziua, am cumpărat o mașină de la cineva acum o săptămână am trecut o Pe numele meu ia m făcut asigurare dar când m- am dus sa I schimb numerele și talonul mașini mi- au zis ca masina se...? (mai mult)
Am facut profesionala in loc de liceu. In clasa a 10a m au lasat corigenta si nu m-am mai dus sa termin. Acum m-am gandit si vreau sa merg sa mi dau bacul. ce ma sfatuiti sa fac?
Salut TPU! Doresc să aflu și părerea voastră, nu vreau să deranjez pe nimeni. Observăm cu toți tensiunile la nivel global, în principal acest "dușman" al nostru, Rusia. Sunt tânăr, 21 ani,...? (mai mult)
Bună ziua! Îmi poate spune cineva, concret, pe ce perioadă se suspendă permisul auto după clasarea unui dosar penal pentru vătămare corporală ușoară din culpă?
Buna seara! Ma intereseaza sa devin operator de calculator pentru alegerile europarlementare din 9 iunie 2024. As dori sa stiu care sunt conditiile minime si ce trebuie sa fac mai departe. Daca totul...? (mai mult)
Salut! Am si eu o intrebare. De ceva tim am asa o situatie.La un market unde intru zilnic, un tip de la paza imi cere bonul de casa. Nu mar deranja sa il prezint pentru ca nu fur nimic, insa o face doar...? (mai mult)
Care credeți că este jocul politic de a comasa alegerilor politice? Se cunoaște că urmăresc bani și putere, dar mai exact, ce fel de bani și ce fel de putere? Prin ce mijloace (consecințele...? (mai mult)
Cand eliberez cazierul judiciar va aparea in acesta inscris faptul ca sunt trimis ca inculpat intr- un proces care inca nu a inceput? Sau va aparea Solicitantul nu este inscris in cazierul judiciar(adica...? (mai mult)
Bună! Sunt elevă la liceu, și sufăr de Cyber Bullying încă din clasa a 9- a până în prezent (11)...din câte am aflat se poate face o sesizare de către părinți la director. Doresc să știu...? (mai mult)
Salut! Am depus actele pentru somaj in Germania dar pe ce data se baga bani are cineva vreo idee?
Ca urmare a unei fraude in vederea vanzarii unei masini, avand buletinul vinovatului, ma poate ajuta? Fiind mai explicit, vreau sa vand o masina care este dauna totala, iar baiatul care vrea sa ...? (mai mult)
Am și eu o întrebare, acum 2 ani am divorțat iar alocația era pe numele meu iar copiii au rămas la fostul, cum pot afla dacă inca mai este pe numele meu? Menționez că nu țin legătura pentru...? (mai mult)
Astazi am aratat degetul mijlociu unei fete de pe partea cealalta a intersectiei si m- au vazut 4 politisti pentru ca erau la 10 metri de mine. Mi- au cerut buletinul, au urcat cu el in masina. Nu s- ...? (mai mult)
Am și eu o curiozitate: În autobuz sunt cam neliniștit, cred că toată lumea mă bârfește, se uită la mine, râde de mine. Dacă o iau razna din cauza asta și- ncep să- mi pun mâinile în...? (mai mult)
Am 2 amenzi de autobuz neplatite cu proces verbal, fiecare de 200 de lei. Ar trebui sa ma ingrijorez daca nu le platesc?
Buna ziua, se da urmatoarea situatia: Vehicul care doreste sa faca stanga la iesire din peco, oprit, dar botul depasise linia de drum, deci avea putin din botul masinii in sosea. Un motoclist venind...? (mai mult)
Cum îți poți da părinții in judecată?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
Osana254 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Ted
Ai trait si tu aventurile ursuletului adus la viata, Ted, atat in Ted 1, cat si in Ted 2? Atunci, hai sa vedem cat de multe iti mai amintesti!