Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 9 Ianuarie 2025 sunt:
Cum pot afla numele politistilor locali din orasul meu, dar a celor de la politia nationala,(din oras) dar a bugetarilor care lucreaza in primarie?
Dacă o fată cu care ești împreună a făcut poze cu tine și videoclipuri cu tine de bun acord iar băiatul trimite acele poze și clipuri unei persoane în privat, acest băiat fiind fostul ei bărbat...? (mai mult)
Daca vreau sa pictez un perete al unei cladiri abandonate in Bucuresti, de a cui aprobare am nevoie? Primarie?
Salut! Astazi m- am certat cu o fata si i- am zis afirmatia ca este usuratica si ca a facut acte sexuale, ea a facut print si ma ameninta ca o sa dea printul la directoare si politie. Are ce sa imi faca?...? (mai mult)
Știe cineva cand se va vota legea privind permisul de la 17 ani? Am înțeles ca in primăvara asta, dar nu stiu cand mai exact. Mulțumesc
Bună ziua! Recent am fost implicată într- un accident rutier. Eu sunt cea vinovată, nu am acordat prioritate. În urma impactului a sosit ambulanța la fața locului, dar nimeni nu a ajuns la spital....? (mai mult)
Care este prețul în 2024 de cumpărare a unei garsoniere ANL sau a unui apartament cu doua camere pentru o persoană cu handicap?
Salutare, pentru cei care au fost in Anglia am avut abonament la un furnizor three doar cartela cu abanoment, iar cand am parasit Regatul nu am mai platit abonamentul, am incercat sa- l inchid dar n-...? (mai mult)
Bună. Părinții mei sunt în străinătate (Olanda mai exact) doar tata. Mama e decăzută de la drepturi. As vrea sa merg la el doar că am 17 ani, mai am câteva luni până fac 18 ani. Cum ...? (mai mult)
Sunteti de acord sa va predea o femeie franceza, chiar daca a spalat toaletele publice ale italienilor timp de mai bine de 10 ani? A invatat carte pe branci in Italia. Limba vulgului. Ce motiv ar avea...? (mai mult)
Salut, mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 60 de zile, cum fac sa il redobandesc? adica sa il primesc mai repede inapoi
Agenti de paza pot sa bata pe cineva care vrea sa îl bata?
Ca paznic ai voie sa bati pe cineva care încearcă sa te bate în timpul serviciului?
Salut. O mica intrebare. Tin cont politistii asa de mult sa opreasca masinile de incepatori care merg sa zicem, in limita de viteza normala? Adica, sa nu mearga cu 20km/h mai incet, sa mearga normal?...? (mai mult)
Salut tuturor, am și eu o întrebare, Sunt în Spania și doresc sa mi achiziționez o trotineta electrica, este obligatorie casca? Dacă este o lege în acel sens doresc dacă se poate sa mi le redati,...? (mai mult)
Ce legi sunt pentru primirea coletelor in Buc, din tari asiatice sau SUA? Acestea trebuie ridicate personal de la un oficiu postal Posta Romana tip vama? Pot sa vina si la domiciliu prin curier? E ...? (mai mult)
Salutare TPU, bine v- am gasit! Sper ca sunteti bine cu totii si sanatosi! Am si eu o intrebare... daca am un antivirus pe care l- am folosit cateva luni (e o subscriptie pe 2 ani), dar care este inca...? (mai mult)
Daca am făcut accident prin neacordare de prioritate și mi-au suspendat permisul pentru 3 luni se mai poate întâmpla ceva mai departe?
Este ok ca o femeie de 50 de ani, dupa ce a lucrat la toaletele publice italiene ca femeie de serviciu, sa vina sa predea franceza in Romania? Are o diploma obtinuta inainte de a pleca. Cu ceva ajutor,...? (mai mult)
Salut,o ambulanta mai are prioritate dacă folosește luminile albastre sau rosi dacă nu sunt în funcție?
Vreau să fac testament fiicei din prima căsătorie a soției! Poate să-l atace cineva?
Salut. Dacă fac hotspot la telefonul meu și la laptop cu telefonul de la firma la care lucrez ma poate pune sa plătesc ce am consumat?
Bună, m- am programat să dau sala pentru examen și o să dau 3 zile după ce împlinesc 18 ani, luna martie, însă acum am realizat că- mi expira fix de ziua mea. pot merge cu buletinul de 14 ani?...? (mai mult)
Buna ziua, Am infiintat o pepiniera cu puieti de nuc. Am facut rost de o colaborare pe termen lung cu un ONG care se ocupa de reimpaduriri in Olanda. Ce acte ar trebui sa am la mine in momentul in care...? (mai mult)
Bună ziua! Mi s- a suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile din cauza vitezei. Întrebarea este: Dacă susțin testarea pentru reducerea perioadei de suspendare și nu promovez examenul, ...? (mai mult)
Salutare, ce se va întâmpla cu frontiera pe verde cu Bulgaria dacă o sa intram în schengen? Dacă vămile o sa dispară, asa o sa dispară și sectoarele pe verde? N o sa mai fie polițiști de...? (mai mult)
Cum caracterizati un om care la o cearta incepe sa-si scuipe amicii, desi acestia, culmea, l-au ajutat in trecut de mai multe ori?
Salut TPU, daca am gasit un caine pot sa il iau acasa daca nu are zgarda? Spune legea ceva despre asta?
In Romania exista o lege care reglementeaza vanzarea de chimicale (unele fiind toxice)? Dar in restul UE? Sa zicem ca ma pasioneaza chimia si vreau sa-mi cumpar pentru experimente :)
Buna, am o intrebare, daca se intampla sa am 10 absente intr- o luna imi voi pierde bursa sociala? sunt confuza pentru ca pe internet scrie ca de la 20 o vei pierde, deci de la 10 sau 20? (nu am acest...? (mai mult)
Este legal sa lucrezi 12 ore dupa pauza 24 ore si iar 12 ore...pauza. etc. de luni pana duminica?
Salut, am doua întrebări, astăzi am primit o amenda de viteza ce n- am plătit- o in 15 zile, acum amenda ar valora undeva la 1500 de lei și am inteles ca dacă nu o plătești ti se vor pune bani...? (mai mult)
Salut. Azi mi-am cumpărat masina. Ce trebuie sa fac prima data asigurare sau ce trebuie sa fac? Îmi poate spune cineva pasi ca eu nu prea știu.
Mergem sa înscris un scuter la primărie doar cu talonul?
Ce se intampla daca vrei sa pleci din chirie inaintea termenului contractului, anuntand proprietarul din timp. Pot sa pierd garantia dar in afara garantiei exista posibilitatea sa trebuiasca sa platesc...? (mai mult)
Am terminat profesionala si am continuat pentru mai departe la seral. Am 18 ani si mai pot primi alocatie? Am intrebat la secretariatul liceului si eu au spus ca nu.
Vreau sa ma mut in chirie, am gasit oferte pe placul meu dar as dori sa ma mut numa pentru cateva luni maxim 6 luni. Insa contractul de inchiriere se face pe minim 1 an. Pot sa denunt unilateral contractul...? (mai mult)
De ce a fost retras licenta radio galaxy pe cea din Caransebes 99.1?
Buna! Unchiul meu consuma alcool in timpul serviciului, fiind patron crede ca isi permite, dar apoi conduce masina pana acasa, pot sa reclam undeva acest lucru fara sa afle ca eu l- am reclamat? Mi-...? (mai mult)
Am o dilema daca pretul la raft a unei sticle de apa la pet de plastic este 3.39 si la iesire ajunge 3.89 atunci eu zic ca nu e corect si trebuie sa fie afisata pe eticheta cu pretul corect defalcat ca...? (mai mult)
Bună seara. Dacă eu am făcut un card revolut pe numele bunicii și ea are ajutor social este vreo problemă? Îi se poate tăia ajutorul?
Salutare TPU, aș avea o întrebare, vecinul meu a vandut casa iar acum noul proprietar nu este de acord cu un geam ce este pe partea aceea, precizez ca nu este gard între case. Din cate am cautat ...? (mai mult)
Buna ziua. Suntem 4 frati care am mostenit casa parinteasca, fiecare cu cota parte egala obtinuta prin succesiune la notar. Am vrea sa o vindem dar unul din frati nu vrea. Ce e de facut? ...? (mai mult)
Exista vreo reducere a prețului asigurării pentru mașină(RCA) pentru persoanele cu handicap grav? Ofer funda pentru detalii
Bună seara! Am depus și eu o cerere pentru teren gratuit pentru tineri sub 35 ani și răspunsul primariei a fost " Nu exista teren inventariat disponibil în acest sens " Unde as putea contesta acest...? (mai mult)
Bună seara! Am depus și eu o cerere! Teren gratuit pentru tineri sub 35 ani și răspunsul primariei a fost " Nu exista teren inventariat disponibil în acest sens " Unde as putea contesta acest raspuns?...? (mai mult)
Ce reactia ati avea daca un coleg v-ar insulta si v-ar scuipa in fata fara sa fiti vinovati de ceva? Va scoate pe voi vinovati pentru o imprejurare nefericita creata de alte persoane.
Cam care sunt sanctiunile pentru un minor care a santajat pe alt minor cu poze nude?
Salut TPU, va rog putina seriozitate, o prietena a primit niste poze deepfake cu ea de pe un cont fals, faptasul in urma acestui gest probabil de frica si- a inchis contul de Instagram, se poate face...? (mai mult)
Buna! Am primit in posta o înștiințare din Germania cum ca nu voi avea voie sa conduc timp de o luna si 2 puncte penalizare, am trecut pe rosu, am primit amenda si am platit- o pe loc, oare sanctiunea...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
Osana254 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Ted
Ai trait si tu aventurile ursuletului adus la viata, Ted, atat in Ted 1, cat si in Ted 2? Atunci, hai sa vedem cat de multe iti mai amintesti!