Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 10 Ianuarie 2025 sunt:
Ce reactia ati avea daca un coleg v-ar insulta si v-ar scuipa in fata fara sa fiti vinovati de ceva? Va scoate pe voi vinovati pentru o imprejurare nefericita creata de alte persoane.
Cam care sunt sanctiunile pentru un minor care a santajat pe alt minor cu poze nude?
Salut TPU, va rog putina seriozitate, o prietena a primit niste poze deepfake cu ea de pe un cont fals, faptasul in urma acestui gest probabil de frica si- a inchis contul de Instagram, se poate face...? (mai mult)
Buna! Am primit in posta o înștiințare din Germania cum ca nu voi avea voie sa conduc timp de o luna si 2 puncte penalizare, am trecut pe rosu, am primit amenda si am platit- o pe loc, oare sanctiunea...? (mai mult)
Buna ziua! Am o întrebare pentru cei din acest domeniu. As putea intra in armata română dacă sunt trans (bărbat) care ia hormonii? M- ar putea descalifica luarea de hormonii? Mulțumesc anticipat!...? (mai mult)
Buna.O întrebare pentru cineva care cunoaște bine legile sau chestiile legate de asta. Mama mea a murit în 2001 când aveam un an. Acuma am 24 dar sunt la facultate însă îmi e cam greu să găsesc...? (mai mult)
Salut! Recent am avut o intamplare interesanta in trafic. Conducand linistit, o dacia alba mi- a taiat calea si s- a oprit la un semafor de culoare rosie in fata mea. Aparent era un domn politist la vreo...? (mai mult)
Am cumparat un apartament de la un dezvoltator nou finalizat anul trecut, la momentul cumpararii liftul nu functiona, si nu am sesizat ca se aude foarte tare in casa ori de cate ori merge. Ap este aproape...? (mai mult)
Bună ziua! Angajatorul mi-a incheiat contractul de munca cu absent nemotivat. Eu am muncit doua luni si 15 zile la respectivul, dupa mi-am dat demisia printr un mesaj. Ce pot face?
Nota la purtare mai poate fi reparata? De exemplu daca sunt la liceu in clasa 12 a si am nota 8 la purtare desi vreau sa dau la scoala de politie, dupa 8 saptamani revine nota la purtare la loc? Adica...? (mai mult)
E corect ce a facut aceasta femeie? A inregistrat convorbirile cu o colega pentru a i le arata in privat directoarei si pentru ca aceasta sa o dea afara, astfel incat sa vina ea in locul ei. Toate acestea...? (mai mult)
Buna ziua! Am si eu o intrebare. Poate sa isi deschida cineva un srl (fratele meu) cu sediul unde deja eu detin o intreprindere individuala?
Au voie profesorii să întârzie jumătate de oră, iar în restul celor 20 de minute să le dea copiiilor test?
Mi se pare foarte trist faptul ca unele persoane fac copii nu pentru vor ei cu adevarat, ci pentru faptul ca sunt impinsi de parinti, rude sau societate de la spate, de ce nu au curajul sa- si traiasca...? (mai mult)
Salutare TPU, o sa primesc raspuns la cererea pe care am facut-o pe reducerea perioadei de suspendare? Precizez ca am fost admis la testul de reducere a perioadei. Ofer funda
BUNA ZIUA! A fos amendat directorul societatii pentru viteza. Se poate contesta amenda pentru ca pv de contraventie s- a facut pe persoana fizica si nu aminteste nimic de persoana juridica pe care este...? (mai mult)
Este corect ce a facut aceasta colega? A trimis un link pe site- ul de la serviciu in care se afla un interviu despre sora bolnava de schizofrenie a unei colege. Link- ul a fost trimis pentru a se razbuna...? (mai mult)
Salut! Vreau sa fac contestatii la toate amenzile primite sunt vreo 10 - 20 - 30 nu stiu exact cate. Cateva luate pe corona si stiu ca alea vorba au picat dar de unde ca m- am uitat si nu s- a sters...? (mai mult)
Este o infractiune faptul de a da "share"unor persoane private, a unei poze care este postata public de o persoana pe Facebook, pe pagina profilului ei? Adica, poti sa mergi la Politie si sa reclami...? (mai mult)
Vreau să îmi personalizez un tricou cu logoul de la Mc. Pot avea probleme legale în legătură cu drepturile de autor? Am înțeles că se poate, mai ales dacă vreau de exemplu să îmi pun o poză...? (mai mult)
Buna, tutror! ce pot face in situatia urmatoare? O colega m- a invitat la mare asta vara pentru 10 zile. Ne cunosteam de 7 ani si mereu vorbeam la telefon normal cu ea. Am fost in aceeasi scoala timp ...? (mai mult)
Unde se înființează ONG-urile, asociațiile etc? Tot la ONRC ( registrul comerțului) sau în altă parte?
Am dat împrumut 500€ unei persoane iar termenul de restituire l- am stabilit a fi acum 4 luni in urmă aproximativ. Am incercat să o contactez prin mai multe mijloace dar mă ignoră total. Deși e...? (mai mult)
Salut TPU, bunicul meu la lasat pe vecinul meu cand si- a facut casa sa o puna pe hotar cu motivul ca nu are intrare in curte daca nu o pune pe hotar, bunicul a decedat iar casa este al parintilor mei,...? (mai mult)
De ce religiosii si conspirationistii mai au drept de vot in 2024?
Va salut! Am o intrebare: banii economisiti trebuie declarati la ANAF?
Bună ziua. Mi a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 60 de zile, depășire linie continua. Întrebarea mea este, dacă dau examenul pentru micșorarea perioadei cu o treime și nu l iau, îmi...? (mai mult)
De ce romanii(majoritatea) sunt atat de intoleranti si ignoranti cand vine vorba de persoanele care au alte orientari sexuale sau cu cei de etnie rroma?
Sa zicem ca radiez o masina cu datorii si o pun pe alt nume. Datoriile raman pe numele vechi sau nu e nici o sansa sa o radiez si sa ii schimb proprietarul?
Buna ziua as dori si eu o solutie eu am stat in chirie aproximativ 6- 7 luni de la propietar cu hartie facuta de mâna in care precizeaza ca da in chirie apartament nr scara strada pe o perioada de n ...? (mai mult)
Salut, ieri am mers într- o intersecție care este structurată în câte 2 benzi paralele pe direcția verticală și orizontală, similar cu un giratoriu doar ca prioritatea se acorda în paralel ...? (mai mult)
Bună seara, a trecut cineva prin situata sa aibă permisul de conducere suspendat și sa conducă în perioada suspendării? Eu am făcut asta și nici nu am oprit la semnalul polițistului cu un atv....? (mai mult)
Bună seara! Pot sa îl dau pe vecinul meu în judecata? El și-a construit scările pe proprietatea mea și nu vrea sa le strice.
Daca lovesti pe cineva oare poti sa scapi doar cu amenda? sau daca amenintit dar gen sa fie asa mai horror?
Femeie, nascuta in anul 1970, cu 35 de ani de vechime in munca, din care 10 ani incadrata cu grupa a II- a de munca si 1 an in conditii grele de munca, cu doi copii crescuti, as vrea sa stiu in ...? (mai mult)
Salut TPU as dori si eu sa inmatriculez o masina cumparata de la un dealer roman cu numere straine as dori sa stiu si eu niste etape, factura este pe numele meu, rar- ul l- am făcut, acum nu stiu...? (mai mult)
Salutare TPU, mi- a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 60 de zile, am susținut examenul de reducere a perioadei de suspendare și l- am promovat apoi am trimis documentele la sediul...? (mai mult)
Bună! As vrea sa știu dacă certificatele de căsătorie sunt scrise doar la mana sau merg și la calculator apoi pusă semnătura?
Buna! Eu sunt din constanta si imi trebuie sa fac rost de un cazier judiciar pentru scoala auto, dar acum stau in Bucuresti pentru absolvirea unei facultati si nu prea pot sa dau pe acasa. Problema este...? (mai mult)
Salut, a mai fost cineva după permisul suspendat în București Udriste, in weekend după program lucrează de la 8-10 in weekend?
Buna seara! Daca va rog frumos, stie cineva sa imi spuna cam cat ar costa o procura/imputernicire la notar? Mentionez faptul ca zilele viitoare va trebui sa ma duc cu mama mea la un notar din cate am ...? (mai mult)
Buna, am implinit 18 ani si am depus cerere de alocatie pentru ca inca n am terminat liceul. In cate luni trebuie sa imi vina alocatia din urma? colegii mei care au depus cererea in septembrie au primit...? (mai mult)
Https://www.bizbrasov.ro/2024/02/12/regulile- de- iesire- din- sensul- giratoriu/#google_vignette Explicați- mi și mie cum se poate respecta "prioritate de dreapta" într- un cerc?! Cum? Care e ...? (mai mult)
Pot depune de acum cererea de demisie pentru luna martie?
Buna dimineața am si eu o nelămurire am semnat un angajament de plata cu cei de la kruk, în angajament specifica doar ca dacă nu se respecta se va anula si se va face executare silita. Eu am plătit...? (mai mult)
Sa va vad logicilor. Ipotetic, sa presupunem ca sunt roman, cu parinti romani, dar am totusi o bunica unguroaica. O singura bunica e unguroaica din toti 4 bunici pe care ii am eu, restul fiind romani...? (mai mult)
Salut, cum se calculează suspendarea permisului, dovada am avut- o până în data de 17:12:2033 am fost admis la redobândire, la 60 zile din 90 Am făcut un calcul de pe data de 18:12:2023 pe 16:02:2024...? (mai mult)
Am 2 absente la scoala mai primesc luna viitoare bursa de merit, nu?
Salutare, daca aveam viteza 140 si am încetinit imediat cum am văzut poliția pe la aproximativ 135 130 si nu m au oprit politia, mai pot primi amenda acasa? Prin posta?
Bună ziua Cât durează Soluționarea unui dosar penal cu permisul suspendat? Precizez că am avut toate actele la mine și nu știam că am permisul suspendat pentru puncte penalizare De 10...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
FloriGn2 întreabă:
BraiRotSkibidi întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Te consideri fan al filmului de mare succes Avatar? Hai sa vedem cate iti mai amintesti despre planeta Pandora, populatia Na’vi, Toruk si Omaticaya!