Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 10 Ianuarie 2025 sunt:
Buna ziua. intrebarea mea este urmatoarea. Daca sunt sofer de tir si am produs un accident din care rezulta doar pagube materiale, sa presupunem, firma la care lucrez imi poate da asigurarea? Sau suport...? (mai mult)
Salutare TPU, am luat examenul de reducere a perioadei de suspendare, problema este ca am inteles de la domnii politisti ca pentru a se aproba reducerea perioadei trebuie sa completez un formualr doar...? (mai mult)
Buna ziua, Am si eu o curiozitate, am permisul retinut pe o perioada de 60 de zile pentru depasire neregulamentara (depasire pe linie continua), perioada se prelungeste daca nu dau examenul de...? (mai mult)
Bună ziua, Am procură prin care am dreptul să semnez documente în numele tatălui meu și să solicit diverse documente în numele lui. El și mama sunt divorțați și vrem să vindem apartamentul...? (mai mult)
Buna seara! Am o amenda de 300 de lei neplatita de un an si vreau sa o platesc, cat credeti ca s-a facut? Multumesc
Daca lovesti o femeie sau un copil iei pedeapsa mai mare decat un barbat?
Ce se intampla daca tvr1 fiind televiziune detinuta de stat incalca legea?
Bună ziua, eu stau în chirie cu contract înregistrat la Anaf, dar nu mai am o copie a contractului iar proprietarul nu dorește sa mi de a una de unde pot scoate o copie?
Hei, TPU, pot să fac o plângere la Poliție dacă eu am dat telefonul cuiva, de fapt, eu am făcut schimb cu altcineva, de telefoane, dar acum mi- l vreau înapoi, dar acum nu mai vrea să mi-...? (mai mult)
Dacă în Decembrie 2023 am împlinit 18 ani, dar nu mi- am schimbat Cartea de identitate (buletinul), pentru că este valabil pana în Decembrie 2024, pot sa ma înscriu la școala de șoferi? Practic...? (mai mult)
Am acest drept ca sa imi parchez si eu masina pe un loc trasat cu vopsea alba, dar fara nici un numar de imatriculare ori tablita, masina prin care sa rezulte ca apartine probabil cuiva, sau risc amenda?...? (mai mult)
Salut.Am si eu o intrebare, recent am achizitionat o mașină si trebuie sa fac Contract de Vânzare- Cumpărare cu fostul propietar, după ce fac contractul pot sa fac din nou aceleași contract cu unul...? (mai mult)
De ce cand un cuplu afla ca o sa aiba un copil se grabeste sa mearga la starea civila? Adica unii nu se grabesc asa tare ca asteapta pana face femeia ditamai burtoiul in luna a 8 a dar tot se cheama ca...? (mai mult)
Pot sa dau de permis dacă am 17 ani și 9 luni? Mă poate lua cineva în spațiu ca să pot da de permis?
Daca as fi dat cu materiale pirotehnice si am purtat cagula pe stadion si am fost legitimat de jandarmi mi se poate deschide dosar penal sau maxim interdictie pe stadion si amenda? Dansii neavand dovezi...? (mai mult)
Buna! Daca o persoana a dat cu masina peste un biciclist si i- a murit pe loc, menționez ca persoana are peste 60 de ani si diabet, iar biciclistul i- a aparut dintr o data in fata, poate avea sanse...? (mai mult)
Doresc sa încep o afacere imobiliara, pot face afacere ca persoana fizica sau trebuie sa ai firma pentru a putea face afacere? Ma refer la afacere serioasa sa iti faci casa, vinzi, iei alt teren, ...? (mai mult)
Dacă am 16 ani sunt gravida iubitul meu are și el 16 familia lui e de-acord, dar mama mea nu, putem avea probleme legale?
Daca un sef te umileste grav la locul de munca si tu te sinucizi nu raspunde penal seful? Eu as fi de acord, o sa zic si motivele 1.sunt sefi buni manipulatori care chiar pot sa te faca sa te simti atat...? (mai mult)
De ce iti trebuie salariu mare, vechime, giranti, etc. pentru a lua o casa de la banca, stat sau interprindere? De ce nu pot sa ma duc efectiv la banca cu primele 2 rate, sa imi ofere o casa, iar...? (mai mult)
Buna TPU, daca am primit interdicție pe stadion și amenda fara dosar penal se trebuie in cazierul juridic?
Un personaj politic din SUA, Nikki Haley, a pierdut voturile în statul Nevada, împotriva unei opțiuni "None of the above" (niciunul de mai sus, adică oamenii au pus ștampila pe căsuța în care...? (mai mult)
Este legal programul de munca de 14 sau 15 ore de munca pe zi urmat de 24 ore libere? Ce liber legal ar fi pentru orele respective de munca? Multumesc
Buna TPU, anul acesta merg cu work and travel și am luat interdicție pe stadion, oare o sa fie vreo problemă la interviul de viza sau nu are vreo legătură?
Salutare, in urma cu cativa ani tatal meu a murit si am inceput sa primesc o pensie de urmaș atata timp cat frecventam o forma de invatamant legal, in fiecare an trebuia sa trimit dovada de la liceu...? (mai mult)
Voi ati mai pomenit de impozit pe pensie? Mi- a aratat cineva un cupon de pensie si avea cateva sute de lei opriti pentru impozit, asa scria acolo. M- am uitat pe net de curiozitate si cica cei care au...? (mai mult)
Bună ziua! Soțul meu este condamnat la 5 ani de închisoare. A făcut 1 an și 2 luni în închisoare și 1 an în arest la domiciliu. Cât mai are de executat sau când poate face pentru eliberare...? (mai mult)
În legislație pot afla niște amănunte precum până când mai pot profesa ca învățător- educator doar cu liceul pedagogic? Sau unde pot afla aceste lucruri? Am auzit doar un zvon, că da, vor...? (mai mult)
Ce s- a mai intamplat in lume in ultimele 2 luni? Ca am fost in vacanta :)) si n- am mai urmarit nimic. Razboaie, molime, lovituri de stat, proteste, cutremure, extraterestri? Aceste domenii m- ar...? (mai mult)
Salut TPU, ce primesc daca am depasit limita legala de viteza cu 11 km? era drum de 70 km/h si eu am avut 81 ce pățesc ca imi vine sa mor? eram cu masina firmei
Hei, TPUași, nu prea mă uit eu la știri, dar acum stând cu mama și auzind știrile, am văzut că au zis că România stă pregătită în caz "de orice". Deci să înțeleg că războiul ar ...? (mai mult)
Salut, daca am cumpărat un vehicul iar acesta are "înmatricularea suspendată", eu având toate actele, inclusiv "fiscal" copii după buletine etc, o pot înscrie pe numele meu?
Buna ziua! Am o întrebare! Am moștenit pământul și casa de la bunica mea, a fost al ei, tata mai are 2 fiice din alta căsătorie, poate veni la casa bunicii? specific că, casa a fost construită...? (mai mult)
Buna seara stimati colegi de pe TPU! Imi cer scuze in fata dumneavoastra a tuturor, dar am o mare rugaminte la cei din voi care ma puteti ajuta. In caz ca nu este voie sa scriu ceea ce urmeaza sa scriu,...? (mai mult)
Buna ziua, urmează sa îmi expire buletinul dar pașaportul și permisul sunt încă valabile eu sunt stabilit in alta tara dar as vrea sa merg acasa câteva zile, intrebarea este dacă vreau sa merg...? (mai mult)
Leasing la o mașină fără carte de munca, cum funcționează?
Bună ziua cum pot afla dacă sant angajat cu carte de munca
Buna ziua stimati colegi de pe TPU! As dori sa imi spuneti cei care va pricepeti sau ati trecut prin asa ceva, cam ce ar trebui sa fac in situatia urmatoare : Mama mea a primit mostenire in urma cu circa...? (mai mult)
De ce stanga la noi in tara este asa de unita, dar dreapta atat de dezbinata?
Daca Rusia cucereste parti din Ucraina sau chiar tot statul in intregime, locuitorii acelui stat vor fi obligati sa vorbeasca limba rusa? Vor fi deportati? Sau nu e cazul?
A urmarit cineva interviul istoric cu Putin, aseara? El a fost intrebat de jurnalistul Tucker daca are vreun interes sa invadeze Polonia, Letonia. El a raspuns ca nu are absolut nici un interes in nici...? (mai mult)
Cum sunt tratate persoanele care dețin Cartea de Identitate cu adresa în apartamente/adrese unde deja locuiesc alte mii de persoane? Adresez această întrebare pentru că sunt originar din Republica...? (mai mult)
A calatorit cineva cu Lot polish airlines? Sunt ceva formulare specifice de completat pentru calatorie cu un minor, fara al doilea parinte? Multumesc anticipat
Salut, Are ceva dacă mașina are 7 locuri pe certificatul masinii. Și eu am 5 locuri în mașină, lipsesc 2 scaune, cred ca erau pentru copii. Pot lua amenda? Sau
Buna. Lucrez la un depozit impreuna cu inca 2 persoane. Unul dintre colegi se preface ca are probleme de sanatate si aproape luna de luna lipseste cel putin 2- 3 zile, pe motiv ca il doare ba capul,...? (mai mult)
Salut. Dacă vreau sa îmi pun un număr preferențial dar nu pot merge acum sa înmatriculez masina, pot sa rezerv numărul? Am cautat dacă este valabil nu e vorba de un jumări pe care l.am mai avut...? (mai mult)
Buna ziua! Pentru un copil care termina in Anglia nivelul secundar, mai exact Y11, daca se intoarce in Romania sa isi continuie studiile unde s-ar incadra?
Daca lipsesc de la scoala (ca sunt bolnava) 2 săptămâni, nu voi mai primi bursa?
Camera de consiliu- 16 civil Tip solutie: Încheiere Solutia pe scurt: Admite cererea de abţinere formulată de doamna judecător C. A.- M., Preşedinte al completului de judecată C10. Constată că...? (mai mult)
Bună. Ieri am fost sa îmi cumpăr un telefon pe abonament. Am fost mai întâi la Vodafone unde mi- am facut abonament pe cartela și mi- a zis ca după un an pot sa îmi iau telefonul ceva de vechime...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
FloriGn2 întreabă:
BraiRotSkibidi întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
The Walking Dead
Ai curaj sa faci testul referitor la unul dintre cele mai inspaimantatoare seriale, The Walking Dead? Hai sa vedem cat de multe stii despre acesta!