Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 10 Ianuarie 2025 sunt:
Ce omologare trebuie sa aiba vehiculele ce pot fi conduse cu categoria B1 de carnet?
Salut. Deci: sunt angajat cu normă întreagă la o firmă, iar pe lângă acesta mai dețin și un PFA. Pe PFA mai plătesc CASS 10%, acum cu noile masuri fiscale din 2024? clCiteam că vor achita ...? (mai mult)
Buna! Doresc raspunsuri de la cei care au trecut prin asta sau stiu exact! Doresc sa- mi schimb prenumele romanesti, in altele. Cum procedez? Ce acte imi trebuie? Unde trebuie sa merg?! Mi se cere...? (mai mult)
Având in vedere ca am intrat in spatiul Shenghen pe spatiu aerian si naval, se poate ca un minor de 16 sa catoreasca singur cu avionul?
Salut, am niște întrebări, astăzi mi- a fost luat permisul pentru viteza, am fost prins cu 102 la ora, am primit o amenda de 750 de lei și sunt curios dacă nu o platesc ce se poate întâmpla...? (mai mult)
Ce înseamnă art 340 ncpp?
Bună ziua, pe angajare pe data de 11.01.24 și fizic am început pe 15 ian... Întrebarea este, la finalul lunii pe 31 ian ar trebui sa primesc un rest plata? Multumesc frumos anticipat!
Salut,am si eu o intrebare, trebuie intai sa fac ore de condus si dupa sa dau proba teoretica sau intai proba teoretica si dupa condusul?
Buna ziua! Am mers astazi la un magazin sa imi iau ceva dulce pentru ca am diabet si am avut glicemia mica, si vanzatoarea a refuzat sa imi vanda produsul pentru ca am diabet si cica "o sa mor daca il...? (mai mult)
Bună ziua. Dacă vreau ceva, de ce nu pot obține dacă e bunul meu?
Daca mi- a venit o instiintare de la executor judecatoresc cu poprire pe cont la serviciu si am salariu, poate sa imi ia si casa sau numai poprirea pe salariu pentru care am primit instiintare? Nu stiu...? (mai mult)
Buna seara! Am o întrebare, dacă luna trecuta am acumulat peste 10 absente, bursa socială este pierdută permanent? Sau a fost doar suspendată pe luna trecuta?
Bună ziua, am de vânzare o casă la țară cu teren 800 m² totali. Aveți idee aproximativ cât mă costă actul de vânzare-cumpărare cu taxe notariale și cele de stat?
Am vazut astazi speta urmatoarea si as vrea sa stiu si parerile dumneavoastra: "In urma unui conflict iscat intre cei doi, X ii aplica lui Y o lovitura in cap cu o statuie de bronz producand decesul acestuia." ...? (mai mult)
Salutare TPU, dupa terminarea suspendarii permisului indiferent ca am stat toata perioada de suspendare sau am trecut testul de miscorare a suspendarii mai sunt in atentia politiei 6 luni dupa?
Pot inchiria un apartament ca minor, cu acordul unui singur parinte? Parintii sunt divortati si sunt sub tutela mamei. Cred ca tata ar fi de acord sa imi semneze actul de inchiriere, dar e posibil sa...? (mai mult)
Buna seara! Lucrez in program de 12h, la ture de 12/24- 12/48. Problema generala a tuturor angajatilor, este ca nu ni se permite sa luam pauze, nici macar cea de 30 min ce este specificata in art 134;...? (mai mult)
Când beneficiezi de testul de redobândire pentru reducerea perioadei de suspendare? Si când este obligatoriu?
Buna! In Iunie împlinesc 18 ani și as vrea sa dau mai repede la scoala de șoferi. Știe cineva dacă ma înscriu acum dacă pot da examenul și sala tot acum sau când împlinesc 18 ani?
La rubrica amenzii de circulație suma este de 990 lei și 6 puncte penalizare. Lângă aceasta rubrica scrie jumate din minimul prevazut de lege, 495 lei. Cat o sa plătesc in termen de 15 zile?
Știe careva ce ATV pot conduce legal pe strada cu B1?
Salut, dacă faci un cont de insta privat gen ngl și postezi anumite lucruri scrise despre cineva și se afla despre tine poți păți ceva? Presupun ca nu din moment ce contul era privat
Dacă am categoria de permis B1 (L7e) care este capacitatea cilindrică maximă a unui ATV pe care îl pot conduce? Și dacă îl pot conduce și prin oraș?!
Buna! Cam cat costa sa faci o succesiune in ziua de azi?
Ce ptrebuie sa scriu in plangerea pentru un proces verbal pentru alcolemie?
Daca gat scoala de soferi ma pot inscrie dupa la examen si la Sala cand vreau? De ex daca nu ma simt pregatit inca pentru Sala si examen?
Pot obține carnetul de șofer cu 6 clase? Știu să scriu și să citesc Am un prieteni și fratele lui a dat de permis cu 5 clase
Acum 6 luni am plecat din Austria. Am avut acolo o chirie luata de la o firma de închiriere m- a ajutat cineva pentru ca eu nu știu germană. Eu după ce am plecat din Austria am plecat destul de grăbit...? (mai mult)
Buna, aseara am fost prins de jandarmerie cu o cantitate mica de iarba. Ce ar putea sa imi faca? avand in vedere ca am 16 ani. Pe foaia unde trebuia sa imi declare toata posesile, jandarmul nu a scris...? (mai mult)
Salutare TPU, astăzi mi- a fost suspendat permisul pentru 60zile pentru neacordare de trecere la pietoni.Ideea e ca polițistul mi- a spus ca am dreptul sa dau testul acela sa mi l reducă la 40 de zile....? (mai mult)
Contestația de la certificatul de handicap se poate anula dacă încă nu am primit rezultatul contestației? Sau după ce se dă rezultatul contestației, voi putea rămâne la cel vechi sau cel...? (mai mult)
Salut. Acum 6 luni am plecat din Austria. Am avut acolo o chirie luata de la o firma de închiriere m- a ajutat cineva pentru ca eu nu știu germană. Eu după ce am plecat din Austria am plecat destul...? (mai mult)
Salutare, de ce in Romania sunt legale raziile si filtrele astea de testare a alcomiei a conducatorilor auto? In Romania poate opri pe orice conducator la intamplare si sa ii faca un test de alcolemie...? (mai mult)
Dacă sunt în perioada de probă și vreau să- mi dau demisia, mai am nevoie de preaviz? A trebuit să completez și semnez un preaviz de 15 zile și în contract scrie că nu doar că nu am nevoie ...? (mai mult)
Salut. Se poate restitui banii pe un bilet interesează mai exact București-Viena?
Buna ziua, am facut o fapta de care nu prea sunt mulțumit, am furat niste produse in valoare de 105 lei, m au prins paznici, unul a vrut sa ma lase sa scap daca platesc iar celalat nu a vrut si a chemat...? (mai mult)
Buna ziua, Se poate sterge cazierul? sau e permanent pe toata viata?
Buna, vreau sa stiu daca ppt schimba bani deteriorati la orice banca si daca ii pot schimba daca sunt minor
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca,pentru vanzare lemn foc intre persoane juridice, platitoare de tva, se mai aplica taxare inversa, cf legii 216/2023. Multumesc!
În cât timp se eliberează cazierul auto pentru angajare?
Buna ziua, dacă băiatul are 17 ani poate călători cu cartea de identitate însoțit de unul din părinți? Părinții fiind divorțați
Buna ziua. Recent am avut parte de un caz interesant care m- a lasat foarte foarte confuz. Vorbeam cu un tovaras si foloseam in gluma cuvantul, , nigga", fara vreo intentie rasista, deloc. Noi am lucrat...? (mai mult)
Am terminat profesionala, si m-am inscris la seral. Pot primi alocatia de la stat daca sunt la seral
Stie cineva cand imi va fi cazierul curat? Condamnă la 2 ani închisoare cf. art.91 NCP suspendă executarea pedepsei sub supraveghere - termen de încercare 5 ani pentru săvârșirea faptei prevăzute...? (mai mult)
La absolvirea scolii postliceale de asistenti medicali trebuie neaparat sa ai diploma de bac in original si foaie matricola in original? Ma refer la absolvire nu la inscriere. De ce nu se accepta si legalizate...? (mai mult)
Am pus o întrebare aici acum câteva zile și când dau sa intru sa vad răspunsurile îmi apărare ca postare indisponibila...în fine, întreb din nou. Cu 2 ani in urma am avut un abonament la Telekom,...? (mai mult)
Bună ziua. Am o întrebare și doar aici m.am gândit sa scriu. In urma unui accident doar cu avarii mi s- a reținut permisul pe 90 de zile plus amenda. Mi s- a eliberat dovada cu drept de circulație...? (mai mult)
Dacă cineva refuză să se înroleze, într-o situație de asediu sau război, ce alte drepturi i se mai poate lua, înafarā de închisoare de la 2 la 7 ani? Cum se stabilesc anii respectivi?
Buna ziua. Acum 3 ani am luat o amendă de 130 euro din cauză că am trecut pe roșu la semafor, acea amenda nu am plătit- o și am plecat în Austria și vreau să mă întorc înapoi în Germania....? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
JohnDillinger0906 întreabă:
FloriGn2 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Nina Dobrev
Ai urmarit-o interpretand roluri precum Elena Gilbert sau Mia Jones? Dar cat de multe lucruri stii despre omul Nina Dobrev?