Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 10 Ianuarie 2025 sunt:
Dacă cineva refuză să se înroleze, într-o situație de asediu sau război, ce alte drepturi i se mai poate lua, înafarā de închisoare de la 2 la 7 ani? Cum se stabilesc anii respectivi?
Buna ziua. Acum 3 ani am luat o amendă de 130 euro din cauză că am trecut pe roșu la semafor, acea amenda nu am plătit- o și am plecat în Austria și vreau să mă întorc înapoi în Germania....? (mai mult)
Am și eu o întrebare. Dacă am putut lucra în Austria pot întra și în Germania sa pot lucra având în vedere ca acum 3 ani am avut ceva probleme cu o amenda neplatita.
Salutari! Cum poate cineva deveni coproprietar daca se afla in concubinaj?
Am și eu o întrebare. Dacă am putut lucra în Austria pot întra și în Germania sa pot lucra având în vedere ca acum 3 ani am avut ceva probleme cu o amenda neplatita
Buna ziua. Am și eu o întrebare. Dacă am putut lucra în Austria pot întra și în Germania sa pot lucra având în vedere ca acum 3 ani am avut ceva probleme cu o amenda neplatita
Facultatea poate reține diploma de bacalaureat daca nu plătesc taxa semestriala? In al doilea semestru de facultate nu m- am mai dus și nu am apucat sa mi retrag dosarul pentru că am plecat din ...? (mai mult)
Salut! Vin și eu cu o întrebare. Vreau sa trec mașină pe numele tatălui mei, dar am 2 amenzi pe numele meu. Una de 200 și alta de 50. Oară mă va încurca in momentul in care voi vrea sa o ...? (mai mult)
Salut, Daca ai terminat o facultate la buget, dar mai vrei sa faci una, exista posibilitatea de a plati prima facultate incat sa poti merge la buget la cea de-a doua?
La ce se se referă coeficienții din legea de salarizare? De ex: 1, 67, 1,70 etc.
Buna dimineata, am o intrebare, Daca un parinte doreste sa vina in clasa copilului sau si aduce o marturie falsa sau adevaratace poate aduce la batjocora sau facut de ras in fata clasei despre o alta...? (mai mult)
Salutări, de în urmă cu aproape 2 ani am avut un abonament la Telekom, știu ca luasem și un telefon la vreo 700 de lei. După aproximativ 4- 5 luni am plecat din România pentru o perioadă iar ...? (mai mult)
Am avut venituri în România pana la începutul lui mai 2023, iar de atunci lucrez cu contract legal în alta tara UE, cu toate obligațiile platite și nu am alte venituri din România. Vin câteva...? (mai mult)
Astazi pentru prima data dupa 4 ani de zile de cand am un labrador la bloc au venit doi oameni de la politia locala la usa si mi au spus in felul urmator: Ca sunt nevoit sa fac un tabel cu toti vecinii...? (mai mult)
Ce părere aveți despre Diana Iovanovici Șoșoacă?
Bună ziua, dacă am condus fără permis în trecut și între timp mi-am luat permisul poate sa mi-l anuleze?
Salut. Nevasta mea legal a fugit de acasă cu cumatrul și nasul la copii. A luat și fetele și actul de căsătorie și certificatele de naștere. Una de 1 an și alta de 3 jumate. Ea bea și se droghează....? (mai mult)
Cunoașteți un model de plan de afaceri care să arate regimul juridic al firmei respective? Mă interesează să fac un astfel de plan, dar nu știu exact ce ar trebui să menționez în cadrul...? (mai mult)
Salutare. Recent am cumpărat o masina din Germania care are tot chitul pentru cârlig pe masina dar nu are cârligul:)). Oare voi avea probleme la rar?
Dacă am buletin de Făgăraș pot face permisul auto în Sibiu?
Salut, as vrea sa stiu daca ma pot transfera de la universitatea de inginerie a autovehiculelor rutiere din Iasi, la facultatea din Bucuresti pe aceeasi filiera daca termin anul 1 fara restante. Si daca...? (mai mult)
Salut! Îmi poate spune cineva care este capacitatea cilindrică maximă pentru permisul A1, AM? Respectiv cel de la 16 ani. Aș vrea să mă înscriu și eu, deci cu acest scop vă întreb pe voi
Buna! Pot construii o casa pe parter daca am frontul steadal de 11, 7 metrii in loc de 12 metrii cat ar trebui? Specific ca terenul total are o suprafata de 950 metrii si este in forma de L. Pe acest...? (mai mult)
Lucrez intr- un departament call center si in fiecare zi de vineri ramanem cel putin o ora peste program pentru a face curat si pentru a numara oamenii care s- au prezentat la evenimente. Nu suntem platite...? (mai mult)
Dacă ma angajează intr- un loc în locul unei persoane ce pleaca in concediu maternal, ce tip de contract voi avea? Mi s- a spus de perioada de proba dar nu dacă e determinat sau nu, poate fi și ...? (mai mult)
Bună seara! As dori dacă se poate sa îmi spuneți dacă se mai poate depune contestație în momentul în care ești închis. Cumnatul meu a avut o condamnare, dar cu suspendare. A avut o perioada...? (mai mult)
Bună ziua, recent mi- a luat permisul în Austria, pentru alcool, aveam în auerul respirat 0, 61, mi l- a luat pe 4 luni, eu am plecat de acolo ca am rămas fără muncă, și nu mai puteam sta,...? (mai mult)
Salut sunt clasa a 9 si de curand am fost la alt liceu in curte sa ma vad cu niste prieteni si m- a prins directoarea m- a intrebat liceul si numele complet, i- am spus, acum sunt curios se poate intampla...? (mai mult)
Buna ziua, am 16 ani si mi s- a facut dosar penal pentru furt calificat, am luat dintr un magazin 2 produse de cosmetica, pe care le am achitat dar dupa ce m au prins, dosarul penal va aparea in cazier...? (mai mult)
M- am înscris într- un partid politic doar ca sa îmi umplu timpul liber cu o ocupație de care sunt pasionat. Însă mă tentează ideea de a candida pentru a fi pe lista de parlamentar. Menționez ...? (mai mult)
Salut,aș dori să cumpăr niște acte pentru atv,ele sunt din Germania,are briful mic și cel mare,dar nu și contractul de vânzare cumpărare, îl pot înscrie?
Salut! Recent mi- s- a luat permisul pentru depasire pe linie continua pe 60 de zile si am primit dovada 15 zile. Ce se intampla daca mai depasesc o data pe linie continua de ex. și ma oprește iar politia....? (mai mult)
Salut sunt un baiat de 18 ani care vrea sa dea de permis problema este ca am probleme cu vederea, mai exact port ochelari +6 la ambii ochii, pot lua permisul in aceste conditii?
Buna TPU. Conform legislatiei din tara noastra, ce vechime trebuie sa ai in munca pentru a putea beneficia de pensie? Iar daca nu implinesti anii corespunzatori, ce se intampla, ce alternative sunt?...? (mai mult)
Am primit 3 ani cu executare, am făcut acord de recunoaștere. Dacă normal sunt 8 luni la an, voi face doi ani? Și din astea doi ani 2/3 din pedeapsa pentru ca am făcut acordul sau? Chiar n am înțeles...? (mai mult)
Buna ziua, daca am de platit cheltuieli de judecată 1400 de euro de acum aproape 10 ani nu se prescrie? Vreau sa merg în martie la agricultura și mi- e frica sa nu ma retina pentru suma asta. Nu mai...? (mai mult)
Am aruncat cu un ou intr- un om de pe o cladire, l- am nimerit pe picior si a venit la mine. Mi- a dat o palma pe ureche si l- am batut, practicand Taekwondo de 3 ani, poate suna la politie sa zica ...? (mai mult)
Buna TPU,am și eu o întrebare, daca am 2, 3 restanțe in anul unu și m-am înscris în programul work and travel, o să îmi dea greu viza sau nu sunt așa de importante aceste restanțe?
Se primeste puscarie pe furt de pedale?
Băieții fără 8 clase beneficiază de ajutor social? Cauza find asta?
Buna dimineata, unde pot face o reclamație unui elev pentru comportament?
Buna tuturor, daca iei o amenda de viteza in Germania si nu o plătești, se prescrie dupa un anumit timp?
Salut. Cum pot afla dacă am amenzi neplătite sau reclamații la politie în Austria și Germania?
Bună TPU, am fost la direcţie pe 15 şi am semnat ca să pot pleca. Eu mâine fac 18 ani, am stat la un asistent maternal, în câte zile se trimite de la direcţiee până la comisie ce am semnat...? (mai mult)
Hello! Voiam sa stiu daca efectuarea de tranzactii mici cu ajutorul unui card personal (50-150 lei) poate afecta eligibilitatea primirii ajutorului social si a bursei sociale.
Bună seara, am 28 de ani și sunt înscrisă la seral, mai pot primi bursa?
Câtă închisoare va face Vlad Pascu, dar Loredana Atănăsoaie?
Salut, o întrebare, am un contract de întreținere făcut la notar, se numește uzufruct viager, a trebuit sa merg la primărie sa ma pun la impozit, întrebarea mea este dacă încă nu a murit...? (mai mult)
Am vapat în autobuz iar controlorul care nu era în timpul serviciului a sunat și a cerut filmarea de pe camera de filmat din autobuz fără a- mi lua datele și a zis ca îmi trimite amendă acasă,...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
JohnDillinger0906 întreabă:
FloriGn2 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Proverbe romanesti
Cine sapa groapa altuia, departe ajunge? Cine se trezeste devreme, casca toata ziua?