Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 10 Ianuarie 2025 sunt:
Bună ziua. Doresc să printez și să comercializeze afișe de filme. Știți ce anume trebuie sa fac pentru a fi în legalitate cu acest lucru? Știu multe magazine care comercializează aceste produse...Va...? (mai mult)
Ce face un asistent social mai exact? Ingrijeste batrani sau alte persoane vulnerabile, la propriu? Adica le face cumparaturile, sta cu ei etc? Scuzati ignoranta, chiar as vrea sa stiu.
Salut. Am reușit sa adun 13000 RON amenzi. Am poprire pe cont, dar lucrez la negru. As dori sa știu unde pot sa aflu exact care este suma, amenzile sunt de la polițe, polițe locală, jandarmerie....? (mai mult)
Salut grup. Am avut o problema în 2019 în Germania, mai exact un conflictul cu un roman de al nostru. Ne- am certat el fiind băut s- a dus la poliție și a spus ca a fost agresat, ca a fost amenințat...? (mai mult)
Buna ziua, am comis un furt calificat indepartand alarmele dintr- un magazin de haine. Am platit prejudiciul. Sunt la prima abatere. Mi- am recunoscut fapta. Nu am comis nicio alta fapta penala inainte. ...? (mai mult)
Salut, De curând am o problemă. Sunt elev, fapt pentru care, ca orice elev, mai ieșim de la câte o oră să mergem la un suc (ca între colegi, fără să facem nimic rău). Într- o dimineață,...? (mai mult)
Salut, TPU! Principalul motiv pentru care Hitler a pierdut războiul în est, este pentru că nu l- a ascultat pe Goebbels? Adică ministrul propagandei naziste, l- a sfătuit să se țină de cuvânt,...? (mai mult)
Salut! Am ajuns la ora de matematica la 8 și 25, iar colegii mei dădeau test. Doamna profesoara mi- a pus absența, dar a motivat- o și ea mia dat si mie testul chiar dacă mai erau 25 de minute,...? (mai mult)
Bună seara! Este permis ca un locatar dintr-o scară de bloc să își monteze camera de supraveghere la ușa sa fără semnaturi din partea vecinilor?
Profesori pot să-ți pună nota pe o data unde ai absenta chiar dacă este motivata?
Salutare! Un polițist având calitatea de organ de cercetare penală ar putea investi/tranzacționa pe piața Forex?
Salut! Anul trecut am fost depistat la volan sub influența canabisului(consumasem cu 2 zile inainte).A mai fost cineva în situația asta? Cât a durat pana la redobândirea permisului?
Am demisionat și sunt în preaviz până la finalul lunii. Aș vrea să închei mai repede totuși. Ce se poate face? De asemenea, am depus cererea și nu știu dacă trebuie să mai primesc ceva hârtie...? (mai mult)
Daca un băiat de 18 ani a fost cu o fata de 14 ani și a întreținut relații sexuale cu fata aceia, fiind și ea de acord cu asta. Mama fetei știa asta, știa ce făceau ei, ce se va întâmpla ...? (mai mult)
Salut! Dacă am mai puțin de 6 luni la o firmă nu pot sa- mi iau medical? Cei de la firma mi- au spus ca nu se poate, și nu înțeleg de ce. Am făcut enterocolită și mă simt foarte slăbit, ...? (mai mult)
Bună, eu am fost condamnat la un an și sase luni cu executare, am terminat pedeapsa de executat din data de 05 07 2022 si vreau sa știu dacă am drept de examen auto.
Bună! Am si eu o întrebare legata de indemnizatia de crestere a copilului. In lege scrie ca trebuie sa ai venituri 12 luni cu 2 ani anterior nasterii copilului. Daca o persoana isi da demisia si nu se...? (mai mult)
Salut, conform legii care va intra în vigoare pe 1 iulie 2024 și va fi necesară deținerea permisului categoriei Tr, se mai poate conduce un tractor sau utilaj agricol cu categoria B? Tata are un ...? (mai mult)
Bună! Am o problemă, in satul in care locuiesc exista o vale, iar unii dintre locuitori nu beneficiaza de un pod de trecere pentru a ajunge la drumul principal, sa nu mai menționez că de abia se...? (mai mult)
Din diverse motive, nu penale, ANAF mi- a declarat firma ca fiind inactivă în urmă cu aproximativ 5 ani. Astfel, m- am ales cu cazier fiscal. Potrivit legii, nu voi mai figura cu acest cazier...? (mai mult)
Cum obtin copie certificat de divort de acum 40 de ani al surorii mele care a decedat (pentru succesiune)?
Salut! O persoana necunoscuta de pe Facebook, m- a abordat intr- un mod ne plăcut și l- am făcut "țigan " și el a spus ca se v- a duce sa- mi facă plângere la politie ca sunt rasista cu el. Nu...? (mai mult)
Buna ziua! Dacă am pierdut buletinul de Italia cum pot proceda sa îl refac? Tin sa Menționez ca nu mai locuiam la adresa din buletin dar avea termen de valabilitate
Salut TPU! Astazi la kaufland la self checkout am dat peste un domn mai batran, el s- a clatinat putin dar n- am vazut daca a cazut sau nu (mi- am cerut scuze imediat dupa ce l- am atins) Daca acesta ...? (mai mult)
Cum se poate face un contract de inchiriere? De exemplu, un proprietar are o camera libera in apartament si doreste sa o inchirieze. Cum se procedeaza?
Vă salut. Am nevoie de ajutor, de câteva sugestii. In iunie fac 18 ani și prin martie vreau sa ma apuc de școala de șoferi. Ideea e ca acum încerc sa fac mediul de învățare de pe e drpciv, ...? (mai mult)
Salut! In cazul in care as fi atacat de un porc mistret\animal salbatic iar eu l- as omorî cu o unealta de vanatoare cum ar fi o sabie de vanatoare in scop de autoaparare, ce sanctiuni as putea sa...? (mai mult)
Salut, o intrebare, implinesc exact peste o luna 18 ani, pot iesi din tara cu un parinte sau tot trebuie ceva act? Multumesc
Salutare, grup! Am și eu o mică problemă cu o firmă prestatoare de servicii, mai exact o firmă care se ocupă foto- video pe care i- am contractat la nunta pe care am avut- o în octombrie 2023....? (mai mult)
Salut, cum pot plati drepturile de autor la un radio online? Si cat ar costa?
Salut, pot conduce legal o motocicleta cu o capacitate cilindrica de 300 cm³, dar cu 9kw cu permis categoria A1? Am citit pe internet ca maximul este de 11kw la aceasta categorie, dar nu știu dacă...? (mai mult)
Buna ziua, am o intrebare am imprumutat bani pentru o o fosta iubita (i am cumparat masina imprumutand cu giranti) + si pentru noi. Pot recapata banii cumva, daca de ex. girantii sunt martori ca am ...? (mai mult)
Salut,sunt obligatorii orele de legislație de dinainte de sală pentru școala de șoferi?
Este legală înregistrarea convorbirilor telefonice fără ca cealaltă persoană să știe în România?
Salut, sunt cetatean roman, varsta 17 ani si traiesc in Germania de circa 3 ani. Acum cateva luni mi- am pierdut buletinul si am depins de Pasaportul meu romanesc, dar acesta a expirat luna trecuta. ...? (mai mult)
Bună,știe cineva ce acte trebuie pentru ajutorul de la stat de 1500 lei pentru copilul înscris la grădiniță? nu se știe nimic de acte, unde trebuie trimise
Salut. Am făcut școala de șoferi în Cluj, dar aș dori să o dau în Bistrița. Întrebarea mea e cum mut dosarul și cum mă înscriu acolo? Aleg o școală de acolo și vorbesc cu ei sau? Menționez...? (mai mult)
Salut, vreau să știu dacă pot plăti asigurarea medicală din București (menționez ca sunt din Slatina, Olt) și nu vreau să bat drumul până in Slatina ca e mult de mers dus- întors și nu vreau...? (mai mult)
Era să fiu pentru prima dată amendată azi dimineață pentru că patronul a "uitat" să ne plătească salariile ieri în conturile noastre bancare, mi- a expirat abonamentul STB azi noapte și nu ...? (mai mult)
Salutare! Daca din Roma calatoresc catre Romania doar cu buletinul dar avionul are escală in Albania care nu este in EU, imi trebuie neaparat pasaport?
Salut! Acum aproape doua luni am comandat ceva de pe un site, cu care sunt familiar, am mai comandat, au venit toate produsele rapid. De obicei primeam coletele prin curier (Cargus/Fan), iar pe factura...? (mai mult)
Bună seara, am și eu o întrebare! Dacă am de primit o moștenire și am datorii la bancă îmi poate lua moștenirea primită ca am datorii? Deci ea va fi pe numele meu.
Salut, am 23 de ani, ce trebuie sa stiu daca am facut un an de puscarie in afara cu executare si vreau sa ma angajez din nou acum? Acum sunt in tara. Si ce alte probleme pot aparea in viitor din aceasta...? (mai mult)
Buna. In cazul in care raman pe strada, din cauza ca mi s- a taiat salariul si chiria mi s- a marit, si nu mi- o mai pot permite, unde as putea merge de urgenta? Mentionez ca nu am o familie sa ma ajute,...? (mai mult)
Buna ziua! Eu de câteva luni am nascut și sunt pe maternitate. Funcția mea la locul de munca înainte sa întru pe maternitate era de Sef departament. Înainte sa întru în concediu am lăsat înlocuitor...? (mai mult)
După câte luni de munca pot lua macar 2-3 zile de concediu?
Este legal sa nu se dea caldura in licee/facultati?
Salut TPU. Astazi am fost sa-mi schimb buletinul iar doamna de acolo nu mi-a eliberat nici o dovada. As putea conduce pana cand imi face noul buletin? Daca ma opreste politia ce riscuri exista?
Bună ziua, Am luat o amendă contravențională în urma căreia am ales să nu semnez procesul verbal din cauza comportamentului nepotrivit al polițiștilor (mi s- a dat foaia în față de către...? (mai mult)
Pot sa fac chargeback dacă vânzătorul nu îmi răspunde la email uri, mesaje și nu am primit nici un update la comanda de ceva timp?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
JohnDillinger0906 întreabă:
FloriGn2 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Proverbe romanesti
Cine sapa groapa altuia, departe ajunge? Cine se trezeste devreme, casca toata ziua?