Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 10 Ianuarie 2025 sunt:
Casa in care locuiesc, este împărțită in acte la doua persoane, este a tatălui meu si a altui barbat, a fost lăsată moștenire. Eu locuiesc in aceasta casa de ceva timp si am facut schimbari ...? (mai mult)
La facultatea de Admistratie publica aveam de făcut un referat despre izvoarele de drept. Am făcut-o dar nu găsesc exemple pentru ele. Caut exemple de: Cutumă Doctrină Jurispondență
Ce partid vi se pare voua ca ar fi ok? Ca tot alegerile parlamentare? Si ce parere aveti despre Geoana?
Bună ziua, de câteva zile mă chinui să dau de instituția care se ocupă de fondul de garantare a Creanțelor salariale și nu- i găsesc. Trebuie să primesc banii de concediu de la o firma care ...? (mai mult)
Bună seara, dacă am fost prins de politie ca stăteam la volan și nu mi-a făcut nimic, pot sa pățesc ceva adică poate sa-mi facă dosar penal?
FUNDA.Am si eu o mica nelamurire.In 2018 am facut un credit la Provident.In 2020 el a devenit scadent.Eu in prezent mai am sa le dau din acel credit(sold) si fac plati saptamanale mult putin le dau mereu.Pana...? (mai mult)
Salut TPU. Daca eu sunt major si am un frate mai mic eu pot fi tutorele lui legal? Ca sa dau un exemplu cand face o excursie cu scoala pot semna pentru el pe fișa aceea pe care i-o da diriginta?
Pot raporta pe cineva la poliție pentru fapta de amenințare (conform Art. 206, Alineatul 1 și 2) dacă am doar 15 ani fără ca unul dintre părinți să fie prezenți?
Buna ziua, de câteva zile mă chinui să dau de instituția care se ocupă de Fondul de garantare a creanțelor salariale și nu- i găsesc. Trebuie să primesc banii de concediu de la o firma care a...? (mai mult)
Ce spuneti, o sa fie anul asta al 3 lea razboi mondial daca nu o sa faca pace Israelul cu Hamas?
Buna, pe 30 și 1 nu am putut sa ma duc la munca deoarece mi- a fost foarte rău de la gastrita iar medicul mi- a zis ca- mi da medical după 2 iar m- a sunat managera ca ei nu i- am adus niciun medical...? (mai mult)
Bună, dacă mi-a murit mama in perioada când eram in concediu medical, mai pot beneficia de cele trei zile libere de deces?
Salut, a fost cineva la munca in Germania la scaune auto? M-ar ajuta mult un ras.
Credeți că Putin și Xi Jinping sunt chiar on the same side sau fiecare își urmărește interesul?
Bună tuturor, a trecut careva printr- un accident auto, produs de altcineva, si care are lupus? Care sunt procedurile pentru despagubiri? Nu vor sa ia in calcul faptul ca persoana are lupus! Ce ar ...? (mai mult)
Salut! Mai am aproape 2 ani de liceu si as vrea sa devin jandarm. Sunt o fata, am stat in Anglia 11 ani (fac 18 ani. Am venit in Romania la 15 ani.) si as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Stiu romana....? (mai mult)
La multi ani tuturor! De sarbatori am hotarat sa imi fac vacanta de iarna in oraselul bunicilor.Ei bine cu doua zile inainte de Revelion am fost sa fac cumparaturi pentru petrecerea de Revelion dar la...? (mai mult)
Când cineva fură imaginea de marcă și lucrurile asemănătoare mărcilor al unor firme faimoase, se consideră furt de identitate al afacerii sau furt de proprietate intelectuală? Site- ul firmei...? (mai mult)
Buna seara! M- am pensionat in 2014. Fireste, am o copie a Cartii de munca la Dosarul de pensionare. Originalul Cartii de munca aflat in posesia mea a fost distrus din greseala. Implica vreo problema?...? (mai mult)
Salut TPU conform legii am voie sa ma mut singur la 16 ani daca am acordul parintilor?
Daca copilul sta a unul din parinti, iar judecatoria a decis sa plateasca pensie alimentara celalat parinte, pensia alimentara se plateste de cand sa depus dosarul sau de cand sa pronuntat decizia. se...? (mai mult)
Salutare! Este prima dată când scriu aici, dar doresc și eu un mic sfat... Dețin un SRL cu caen 4791 (Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet) Dar de curând...? (mai mult)
Dacă dau de permis A1 la 17 ani, după ce împlinesc 18 trebuie sa dau iar scoala? Pt a1
De unde pot obține Cazier cu mentiunea: EXAMEN AUTO
Daca sun la 112 deoarece un vecin da cu petarde, in cat timp vine politia?
Dacă 2 tineri vor sa se căsătorească: Băiatul este neam cu o persoana și cu fiica aceleia și băiatul ei este var de gradul 4 Iar fata este neam cu bărbatul femeii cu care băiatul este neam ...? (mai mult)
Salut, TPU! Cei care au ajuns președinți, atunci când votul universal nu era respectat au ajuns la putere pe cale democratică? Adică au fost aleși de popor, dar fără posibilitatea sclavilor ...? (mai mult)
Salut TPU, daca un vecin ma reclama ca dau cu materiale pyrotehnice (petarde) categoria P1, vine Politia la usa sau ce se intampla
Am 18 ani si vreau sa plec in Italia o saptamana cu avionul. Imi trebuie neaparat pasaport sau pot pleca doar cu buletinul?
Bună seara dacă am făcut accident de mașină și nu am fost băut sau drogat și am dosar penal după cat timp dispare
Salut! Voiam sa aflu din punct de vedere juridic daca oferi sex oral (cunilingus sa zicem) inclusiv unei minore cu acordul sau poate prin alte metode de convingere, este considerat aceasta fapta...? (mai mult)
Am luat permisul auto recent, de la anul vor sa pună legea cu maxim 100cp pentru începători, vreau sa îmi iau un golf 5 1.9 tdi 104cp. Este ok dacă apuc sa îl iau inainte de promulgarea legii?
Un amic a furat din imedio o sticla de suc din prostie si in parcarea mall ului respectiv a venit un om care l a luat efectiv pe sus sa l duca in mall si la intrarea in mall l a batut si i- a luat sticla...? (mai mult)
In cazul in care nu ma pot prezenta personal la o institutie (Casa de pensii) si trebuie sa trimit copii certificate, , Conform cu originalul" cine imi poate face aceasta certificare pe acestea? Specific,...? (mai mult)
Dacă o persoana care a stat cu tine în casa și i ai făcut buletin pe adresa ta și între timp și a cumpărat ap personal mai ești obligat sa ii faci buletin pe adresa ta sau trebuie sa își facă...? (mai mult)
Salutare, am o întrebare pentru cunoscători. Dacă eu de ex am o firmă, iar aceasta intră în faliment, ce se întâmplă cu bunurile firmei, cum ar fi cu o mașină, aceasta se ia de către stat...? (mai mult)
Dacă am fost prins conducând o categorie pe care nu o am,(B) și am categoria(A1) pot să scap doar cu amenda și suspendare 6 luni?
Dacă o persoana prin intermediul aplicației discord m-a înșelat cu niste produse virtuale în schimbul unei sume de bani, se poate sancționa conform legi?
Salut! Urmează sa plec înapoi pe camion și nu mai merg cu autocarul, ci cu avionul. Cat bagaj am voie sa iau pe avion?
Buna ziua! Am fost reinmatriculata in cadrul aceleiasi facultati la acelasi program de licenta. In primul an am fost la buget, al 2 Lea la taxa, si deoarece nu am trecut un examen in primul an nu ...? (mai mult)
Bună. Știe careva dacă poți schimba numele de familie? De exemplu persoana respectiva (eu) primesc cetățenie americană și evident renunț la cea românească imi pot schimba numele de familie într-...? (mai mult)
Mihai Antonescu a fost fratele lui Ion Antonescu?
E adevarat ca de sarbatori sunt mai multi cei care se gandesc la moarte decat in alte perioade ale anului? Daca da, cum se explica?
Credeți că în fostele state din blocul comunist, oamenii mai regreta conducătorii comuniști?
Buna! Un agent provenit dintr- un concurs din sursă externă poate candida la Academia de Politie, FR, in aceleasi conditii in care poate candida un agent care a terminat o scoala de politie, adica...? (mai mult)
Cum credeti ca se va termina razboiul din Ucraina?
Daca pun un sticker in autobuz sau in mall cu o echipa de fotbal iau amenda?
Pe cererea de inoire C.I. se trece "recrut" daca am fost in 2002 la biroul de recrutare?
Buna,am și eu o intrebare.Pot iesii din țara fără procura părinților chiar in ziua in care am împlinit 18 ani?
Care sunt criteriile unui minor de a călători în uniunea europeană? Poate fi acompaniat de orice major?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
JohnDillinger0906 întreabă:
FloriGn2 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Mancare
Cat de multe stii despre obiceiuri culinare, originile alimentelor si nom nom nom?