Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 10 Ianuarie 2025 sunt:
Care sunt criteriile unui minor de a călători în uniunea europeană? Poate fi acompaniat de orice major?
Bună ziua TPU Deci, părinții mei au murit amândoi iar casa mi-a venit ca și moștenire, întrebarea mea este, credeți ca o pot vinde dacă vreau? În contextul în care sunt moștenitorul casei
De ce sunt unii șoferi care lucrează la BOLT, și filmează pasagerii? Practic fac un conținut pentru YouTube dar filmează și pentru siguranța lor nu? Pentru ca mai sunt pasageri violenți etc...? (mai mult)
Bună ziua! As avea o întrebare. De curând am trimis o scrisoare într- un arest preventiv. Dacă se trimite pachete sau scrisori cuiva dintr- un arest, politia poate sa îți facă ceva? Chiar dacă...? (mai mult)
Buna dimineata! va rog am.nevoie răspunsuri serioase:ati avut unii dintre voi proces? A durat la cineva mai mult de 3-3, 5 procesul? Multumesc anticipat!
Are voie un parinte sa posteze poza cu mine fara acordul meu daca am 14 ani?
Salutare, vreau sa scot nr roșii la o mașină adusa din afara dar contractul nu e pe numele meu, trebuie sa merg cu persoana care e trecuta pe contract? Și am nevoie de ceva de la primărie sa scot...? (mai mult)
Salutare, acum de câteva zile am adus o mașină din afara(Germania numere provizori), cineva mi- a zis sa nu ii scot numere anul asta ca să nu plătesc impozit pe anul 2024, este adevărat și...? (mai mult)
Buna! Dacă eu sunt un creștin ortodox pot sa fiu împreună cu o fata care este adventista!
Am si eu o intrebare care ma macina acum in sfanta zi de Craciun: ce se intampla cu cashu'? De ce nu mai avem bani cash? V- ati dat toti pe plata cu cardul? Sau din contra, platiti tot cash ca nu inteleg....? (mai mult)
Care sunt criteriile pentru a face credit la apartament? Varsta, vechime de lucru etc... Cat timp durează pana iti este aprobat dosarul?
Salut! Am o problema și as avea nevoie de sfaturi! Am 24 de ani și sunt student la medicina în anul 5! Eu stau în chirie intr o garsoniera pentru ca sunt din provincie! Vecina mea este medic rezident...? (mai mult)
Bună ziua. Am si eu o intrebare, în data de 30.11. 2023 am fost sa predau permisul acesta fiind suspendat din cauza a acumulării a 15 de penalizare. Permisul a fost predat în acele 5 zile recomandate...? (mai mult)
Ce parere aveți de circul din Parlement cu protagoniștii Simion și Șoșoaca?
Pot sa conduc pe poteca in fata curți chiar dacă n-am permis?
Salut, eu stau cu bunica mea, nu ne prea intelegem sunt curios are vreo sansa sa ma scoata afara? apartamentul e 50% al ei si restul fetelor (are 2 fete printre care si mama una dintre ele)ma tot ameninta...? (mai mult)
Ce pot sa fac in aceasta situatie Au venit colindatorii si fac zgomot dar suntem in deja orele de liniste 22-08 nu gandesc ca cineva vrea sa doarma
Care sunt sărbătorile legale care se plătesc dublu dacă se merge la serviciu în zilele respective?
Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speță: Pe data de 18.12. 2023 am depus dosarul de pensionare pentru limita de varsta cu reducere varstei standard de pensionare la casa de pensii iar pe...? (mai mult)
Va mai castiga Donald Trump un nou mandat de președinte la Casa Alba de presedinte al Statelor Unite ale Americii? Voi ce credeti? Sau nu mai are șanse mari asa ca prima data? Eu mi- as dori sa iasă...? (mai mult)
Buna seara, Cum se poate face sa fac reclamatie telefonic, ori prin mail, unei case de pariuri? Intreb fiindca in zona unde locuies eu, sunt foarte multi minori care isi petrec zilele, si mai ales...? (mai mult)
Daca un copil/elev ori la gradinita, general sau primara este declarat disparut pentru un numar de zile si apoi este regasit, acestuia ii se vor motiva absentele? Si de asemenea depinde de caz? De exemplu...? (mai mult)
Salut! Cum se procedează când pleci la munca prin agenție? Ma interesează ca sofer de camion. Mulțumesc!
De ce romii vin la metrou, pun colinde la boxă și se plimbă prin tot metroul, cerând banii? Au voie să facă așa ceva?
Ar trebui interzise petardele în parcurile mici și în preajma locurilor de joaca pentru copii?
Ce este mai periculos pentru societate? Extrema dreapta sau extrema stângă?
Salut tuturor! Ieri la ora 9:00 am admis la permisul de conducere categoria B și am fisa de examinare cu admis, întrebarea mea este, pot să urc la volan azi la o tură prin comună? Țin să menționez...? (mai mult)
Salut! Ce se întâmplă dacă faci taxi fără asigurare valabilă?
Dacă am vândut masina,când ma duc sa scot fiscalul și sa o scot de la impozit, am nevoie de cartea mașinii în original? Menționez ca a rămas la cumpărător cartea.
Sunt minor si vreau sa trec vama cu sora mea, am facut o autorizare legala la notar, dar nu mai gasesc documentul fizic, am doar o poza digitala, pot sa trec vama doar cu poza sau nu?
Salut! Am vândut o mașină și trebuie sa scot fiscalul și sa scot masina de la mine de la impozit. Ca sa scot fiscalul am nevoie de cartea mașinii în original sau doar copie?
Salut! Dacă am vândut o mașină cu contract de vânzare cumpărare și am oferit fiscal cumpărătorului și el nu schimba talonul, îmi pot veni amenzi?
Buna ziua! Vad ca a mai fost pusa intrebarea asta pe TPU : https://www.tpu.ro/legislatie- politic- social/salut- am- si- eu- o- intrebare- prietenei- mele- i- a- murit- bunicul- si- m- a- intrebat- daca-...? (mai mult)
În ce țări cetățenii nu au voie sa treacă granița? ( în afara de Coreea de Nord)
Daca ofer meditații online trebuie sa îmi declar veniturile la ANAF? Există alte aspecte legale de care trebuie sa țin cont?
Salut, am si eu o intrebare, vecinul meu a sapat dupa gardul lui, adica la mine pe proprietate o groapa cam de 50×50cm si a betonato si inauntru si a pus ceva ca si o teava nu stiu exact ce este, ...? (mai mult)
În cazul in care sunt pensionat cu data de 18.12. 2023, in anul 2024 primesc marirea de pensie cu 13, 8%?
Bună ziua! ce- i care știți, dacă mă puteți ajuta, în 2016, am făcut un abonament la Orange, am plătit telefonul decât 1 an, azi mi- au venit niște fișe de la judecătorie, și sunt...? (mai mult)
Bună ziua! în cazul pensiei de limită de vârstă, care este data concreta de iesire la pensie? Este data cererii de la casa se pensii sau se poate incheia contractul de muncă ulterior acestei...? (mai mult)
Salut am o nelămurire, am luat permisul de categoria A2 recent si mi.am cumparat o motocicleta, , limitata A2" iar cand m.a oprit politia s- a constatat faptul ca nu se poate limita legal si ca am savasit...? (mai mult)
Ce trebuie sa faci ca să radiezi o mașină din circulație?
Salutare! De curând m-am angajat la o firma care mi-a cerut să îmi fac SRL. As dori sa știu mai exact ce taxe ar trebui să plătesc eu, la un venit de 10.000 lei sa zicem. Mulțumesc!
Bună seara! Dacă am ramas însărcinată și eu lucrez ca muncitor sezonier în Germania.statul roman ma poate ajuta sa primesc indemnizație?
Daca vreau sa reclam un simplu chioșc care nu a dat un bon fiscal odata ce am cumparat un produs, sau care vinde tigari la bucata, cum fac? Unde ma duc, ce spun, etc. - Si legea care spune ca ...? (mai mult)
Buna ziua! Se poate iesi la pensie pentru limita de varsta in conditiile urmatoare? Sex:femeiesc Data nasrerii- 20.07.1964 Lucru grupa 1 de munca - 4 ani Lucru grupa a2a de munca- 5 ani 8luni Lucru...? (mai mult)
Cineva drag mie a primit o oferta de munca pe 4000 de lei net lunar. Nu a citit bine contractul si a aflat ulterior in contract ca i s- a dat minimul pe economie, ceea ce e ilegal, e o minciuna pentru...? (mai mult)
Bună, am 16 ani si mi- am pierdut buletinu, stau cu bunica mama mea e plecata in străinătate si nu poate sa vina sa îmi facă altul, eu am buletinul făcut pe alta adresa decat bunica mea și îmi...? (mai mult)
Bună, am o întrebare cam complicată, tatălui meu i s- a dăruit casa de la tatal său și fratele tatălui meu a primit alt teren. tata are din prima căsnicie 2 copii urmând să divorțeze și...? (mai mult)
Buna seara, azi mi- a spus o vecina că un polițist de la rutieră mi- a făcut poza la numărul de înmatriculare, dar a mai făcut și altora, dar nu a lăsat nimic în geam sa fiu înștiințat ...? (mai mult)
Care ar fi consecințele interzicerii avortului în România?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
JohnDillinger0906 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Ted
Ai trait si tu aventurile ursuletului adus la viata, Ted, atat in Ted 1, cat si in Ted 2? Atunci, hai sa vedem cat de multe iti mai amintesti!