Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 10 Ianuarie 2025 sunt:
Salut. Ieri am picat traseul și vreau să mă reprogramez. Pot sa fac acele ore obligatorii după ce pici orașul, cu alt instructor de la altă scoală?
Mărirea pensiei cu 13.8% se va face din brut sau din net?
Buna, beneficiez de indemnizatia lunara de plasament de la Ajipis in fiecare luna daca aduc o adeverinta la 3 luni precum ca muncesc. Momentan luna aceasta sunt in concediu neplatit si astazi nu am primit...? (mai mult)
Salut, am 15 ani și mă gândeam să îmi cumpăr un pistol airsoft de pe eMag sau ceva să mă joc în curte și să exersez ținta. Dar mi e frică dacă e ilegal deoarece am mai citit și trebuie ...? (mai mult)
Buna ziua. Am o problema pe care Primăria Capitalei și Primăria sector 1 și ANCPI nu o pot rezolva, de 1 an, ma trimit de la un for la altul. Am pe actul de proprietate o adresa și pe intabulare...? (mai mult)
Salut, am 52 de ani și 33 de ani vechime în câmpul muncii, beneficiez de 9 ani de ieșire mai repede la pensie deoarece am niște ani lucrați la grupa 1 și 2, când as putea sa ies la pensie anticipata?...? (mai mult)
Daca platesc o amenda online pe ghiseul.ro, se mai intampla ceva? De exemplu sa vina politia la mine acasa sa imi vada dovada de pe mail? A fost de 50 de lei ca am dat cu petarde
Deci o prietena a pățit o chestie ciudata. Eram la banca și a vrut sa pună niște bani doar ca cel de dinainte plecase fără sa finalizeze tranzactia și prietena mea a dat anulare și bancomatul ...? (mai mult)
Buna ziua. Din pricina unor dosare de executare silita sunt pus in imposibilitatea de a incasa salariul pe card de teama de a nu fi blocat sau executat prin poprire. La noul loc de munca se face viramentul...? (mai mult)
Pensia de invaliditate ca urmare a unui accident de munca e mai mare decat cea obisnuita? Sau la ce ajuta raportul ala de la ITM cu accidentul de munca pe care il cere casa de pensii? Ma refer strict ...? (mai mult)
Salut, aseară am făcut un abonament cu telefon pe numele lu Bunicu, doar cu o poza cu buletinul și o confirmare video, ce se poate întâmpla dacă nu plătesc, sau pot păcăli sistemul? Sau pot...? (mai mult)
Bună. Am făcut o tranzacție pe un site Grin care trebuia sa dau like- uri la niste videoclipuri pe YouTube. Ei mi- a cerut să fac o tranzacție cu banii care eu trebuia să pun o suma și ei îmi dădeau...? (mai mult)
Cam în cât timp credeți că SUA va fi depășită de către China ca putere economică, militară și geopolitică globală?
Salut! Am si eu o problema si nu stiu ce sa fac. Am fost bolnav aproape 3 luni si am primit de la munca mai putini bani decat ma asteptam. Respectiv, am primit undeva la 1600 lei (bani, care ...? (mai mult)
Salut TPU, tocmai ce am picat sala. Nu stiu daca nu m- am pregatit destul pentru ca acasa faceam lejer chestionare de pe stie- ul oficial si le luam. Am auzit ca tine foarte mult de noroc si nu pot sa...? (mai mult)
Salut, de la ce varsta poate cineva sa- si imputerniceasca copilul pe mine? Adica ce varsta trebuie sa am eu? Eu am 20 si fata 15, părinți despartiti(nu au fost niciodată casatoriti) mama in strainatate...? (mai mult)
Daca in Transilvania Ardeal sunt numai unguri care abia știu românește, când joacă sepsi sau Miercurea- Ciuc imnul este in maghiara și ei canta in maghiara, totul e maghiar la zona aia, care este...? (mai mult)
Bună, am 2 prieteni care au fost prinși la furat, sunt ambiii minori și au încercat sa plece fașă sa plătească o pereche de blugi de 180lei, ce se poate întâmpla?
Dacă mă angajez la un nou loc de muncă îmi mai trebuie un act ceva de la fostul loc de muncă? (Am lucrat doar luna)
Trebuie sa plătești pensie alimentara la un copil de 21 ani care este înscris la IFOS și aparține de ministerul apărării naționale? Și nu de ministerul învățământului?
La facultate, pentru bursa sociala trebuie se declar si alocatia la "venituri obtinute de catre solicitant"? Am luat alocatie 3 luni din cele 12 luni precedente pe care mi le cere la venituri, dar...? (mai mult)
Salut, TPU! Ce părere aveți despre Georgia Meloni și Erdogan? Am auzit multe telvziuni și site- uri, care susțin că cei doi sunt de extremă dreapta. Însă nu tot timpul televiunea spune și adevărul....? (mai mult)
Credeți că țările musulmane ( în afara de Turcia) vor deveni vreodată seculare? Vor avea bărbații și femeile aceleași drepturi?
Salutare! În urmă cu 4 ani a fost făcută o reclamație la politie împotriva mea și a altor persoane pentru furt si loviri (eram minor iar reclamația a fost făcută degeaba), iar după aproximativ...? (mai mult)
Salut,am o intrebare ce patesti daca politia te prinde pe un motor de 600cc tu avand permis de 16 ani de motocicleta de 125cc.Imi puteti spune ce consecinte sunt? seriozitate va rog
Salut Pot sa circul în uniunea Europeană cu o mașină înscrisă în Bulgaria dacă îi fac ITP în România?
Salutare, tata este titular în contractul pe o garsoniera luată de la icral, acum fiind AFI, Care sunt demersurile pentru a mă bagă în contractul casei, pentru a mă face pe mine titular?...? (mai mult)
Ai voie sa dai petarde de CRACUN dacă ai peste 17 ani?
Dacă am permisul suspendat in România, pot conduce în altă țară?
Cum se acorda zilele libere de la angajator in cazul unui deces?
Dacă sunt aici persoane care se ocupă de domeniul juridic legislativ, îmi doresc să știu care este procedura legală pentru situația în care te trezești că nu ți- ai primit pensia deja de două...? (mai mult)
Ce parere aveti? https://www.mediafax.ro/politic/iohannis- despre- inceperea- negocierilor- de- aderare- pentru- r- moldova- si- ucraina- un- rezultat- istoric- 22216950 Credeti ca daca Ucraina si Moldova...? (mai mult)
Bună! Sunt in proces de divort cu sotul meu, domiciliul lui este in casa in care am locuit noi impreuna, respectiv casa parinteasca a tatalui meu, acesta nu vrea sa paraseasca locul, avem multe divergente...? (mai mult)
De ce trebuie sa dam bacalaureatul din atat de multe discipline? Sunt clasa a- 9a si aproape toti profesorii ne repeta in continuu ca dam bacul din engleza sau franceza oral (competente lingvistice) din...? (mai mult)
Ce pedeapsa ar trebui sa primească oamenii care se dau drept cerșetori și de fapt au vile și haine scumpe?
Salut. Dacă am luat țeapă cu Selfpay,mai pot da de individ cumva? Deoarece pe chitanța cu scrie nimic,nici date, nici nume și nici nr de card
Ce s-ar fi intamplat daca nu existau cele doua razboaie mondiale? Ar fi ramas Europa in mare parte rurala, nu am fi avut tehnologie pe care o avem acum?
Am vazut ca aparet se vor mari salariile bugetarilor de la 1 ianuarie cu 5%. Acum intrebarea mea e...5% din brut sau din net? Impozitati sau nu? Multumesc!
Salut,am fost prins în localitate cu viteza de 102, sunt începător si vreau sa știu dacă se mai prelungește cu încă 30 pe lângă alea 90! multumesc
Dacă Elon Musk ar candida la prezidențiale în SUA ar avea șanse sa câștige?
Salutare TPU. Azi am intampinat o chestie. Mi- a dat mama mea mesaj si m- a intrebat de o amenda de 1000 lei pe care eu o am de acum in jur de 2 ani neplatita. Ideea e ca bunica mea a fost la primarie ...? (mai mult)
De ce unele țări au o inflație atât de mare iar altele nu?
Buna ziua, ma aflu intr- o dilema si nu stiu exact unde sa caut un raspuns la intrebarea mea. Vreau sa dau de cat a2 si B…ideea este ca locuiesc intr- un oras in care nu exista scoala pentru subcat ...? (mai mult)
Vii să candidezi la Primărie, ești noname, ai un mesaj bun și vrei să faci ceva pentru oraș. Nimeni nu te ascultă. Dorel este la al treilea mandat deja, este pus în acuzare în 3 dosare DNA ...? (mai mult)
Buna ziua. Eu și soția mea dorim sa divorțăm, eu am cumpărat un apartament în București prin programul prima casa înainte de căsătorie cu 2 ani, soțul are dreptul la imobil?
Cat de legal este sa fac un giveaway la care se pot înscrie toți cei care dovedesc ca m-au votat la Localele de anul viitor (2024)? Candidez independent.
Salut, am auzit ca din 2025 se vor scoate vizele pentru SUA, (sursa este de la stiri este ceva siguri stiu ca s- a discutat cu ambasada sau ceva de genu) ce inseamna asta? Ca asa oricine o sa ajunga ...? (mai mult)
Bună seara, într- o seară am dat să intru în casă, ușa de la intrare în apartament era plină de scuipat, știu cine este cel ce mi- a făcut asta, am făcut poze, aș vrea să știu dacă...? (mai mult)
Salut! Care sunt sancțiunile dacă circul cu ITP și asigurare expirate?
Salut, aș dori să știu dacă ajung polițistă mă mai pot ocupa in timpul liber si cu alte meseri?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Furnicuta000 întreabă:
Generalgrevious031 întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
JohnDillinger0906 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Literatura universala
Cat de multe stii despre literatura universala?