Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
Buna, am o intrebare daca am intrat in concediu fara plata fara voia mea, mai am contract de munca, mi se poate elibera adeverinta de salariat? E primul job si lucrez de putin timp nu prea ma pricep....? (mai mult)
Cand credeti ca vom putea calatori in SUA fara viza?
Salutare! Poate cei de la Superbet să vadă dacă un client pe platforma lor online este decedat?
Ce șanse sunt de a intra România în zona Schengen la următoarea votare?
Bună ziua. Dacă am un credit ne plătit în valoare de 1500 euro și sunt dat la executorul judecătoresc mi se poate pune sechestru pe masina doar pentru 1500 euro?
Bună ziua. Dacă eu aparțin de Târgoviște. Pot susține scoala de șoferi în Ploiești și examenul scris și practic sa îl dau tot în Ploiești?
Bună ziua, eu doresc sa înmatriculez o mașină pe numele eu la primărie. Dar nu sunt eu proprietarul curtii/casei. Întrebarea mea este trebuie sa vina și proprietarul curții/casei sau ma pot ...? (mai mult)
Salutare, seful unui prieten curand vrea sa il puna sa isi scrie demisia caci vor sa faca reducere de personal, dar din cate stiu acest procedeu se face prin concediere, nu prin demisia angajatului....? (mai mult)
De ce persoanele cu handicap nu sunt integrate mai mult in locuri de munca la noi in Romania? Dincolo in tari mai civilizate persoanele cu handicap sunt ajutate foarte mult de cei din conducerea lor...? (mai mult)
În ce țară este traiul mai rău Cuba, Venezuela sau Coreea de Nord? Sau ce ni se spune la știri este exagerat și nu chiar așa cum zic ei?
Diferențe între specializarea drept și op la poliție/jandarmerie
Salut, știți cumva daca pot merge singur la obținerea actelor pentru școala moto? De ex cazierul judiciar, avizul psihologic si fisa medicala se pot obține daca nu ma duc cu un adult? Am 16 ani
Daca am un dosar penal in care procurorul continua urmarirea penala, ma intereseaza daca pot parasi tara, stie cineva? Dau funda!
Care credeți ca este motivul corupției în Europa de Est? Știu ca peste tot se fura dar parca la noi se fura din ce în ce mai pe față! Bulgaria, Serbia, Albania, Muntenegru, Bosnia Herțegovina,...? (mai mult)
Avantaje și dezavantaje drept vs op la jandarmerie
Daca o femeie divorteaza si isi pastreaza numele de familie purtat in timpul casatoriei, in cazul unei recasatorii ce nume va aparea pe certificatul de casatorie? Cel din certificatul de nastere? Sau ...? (mai mult)
Lucrez la un magazin de electrocasnice, patronul în fiecare seara ne ia banii iar noi ziua nu avem cum sa dam rest. Este normal asa ceva? Ce as putea face? Ca m- am saturat sa trebuiască sa trimit oamenii...? (mai mult)
Daca am picat traseul scoala auto ma poate reprograma pentru a da din nou traseul? Sau trebuie sa merg la drpciv pentru a ma reinscrie? Cei de la scoala au spus sa le duc dosarul ca ma reprogrameaza ei...? (mai mult)
Salut TPU. Sunt anul 2 la facultate și vreau sa știu dacă nu mai merg deloc anul asta mai primesc bursa sociala? Și dacă rămân restantele din anul 1 ce se intampla daca nu le dau?
Bună! Ce ziceți că este mai bine să aleg pentru jandarmerie, drept sau OP? Aș vrea și argumente
Ce parere aveti despre domnia lui Alexandru cel Bun? ...? (mai mult)
Salut, am o întrebare, va urma sa plec cu avionul în alta tara (sa plec din România) și am o nelămurire la faza cu controlul. Dacă în buletin nu am barba si în realitate am barba, voi putea ...? (mai mult)
Ce parere aveti? ...? (mai mult)
Salut! Cum este cu sarbatorile astea legale care sunt platite 100% sau 200%? Daca nu eram sarbabatoare legala, nu eram platiti oricum 100% pe ziua muncita?
Este legal portul unui briceag cu lama de zece cm?
Care lege spune ca petardele pot fi folosite doar in zilele de sarbatori?
Un coleg de 13 ani care conduce masina, iar eu am 12 ani si nu conduc si toti ceilalți de 12-14 ani nu conducem. Este normal? Am auzit s-a schimbat legea. Poti sa conduci o masina de la 13?
Buna seara..am si eu o intrebare, nu stiu daca am scris corect intrebare la categorie...ma poate ajuta cineva cu un raspuns...cati ani de puscarie i- ar da unui baiat pentru proxenetism, batai, amenintari...? (mai mult)
Am si eu o intrebare, au voie medicii de familie sa ceara bani pentru motivarea absentelor, imi cere 10 lei pe o absenta
Buna ziua! Am inteles ca pot schimba buletinul cu 6 luni inainte de a implini 18 ani. Care sunt actele necesare cu care va trebui sa merg la evidenta populatiei? Multumesc anticipat!
Salut, Știe cineva câte este impozitul la un motor de 2798?
Buna! Dacă lucrez la o firmă privată ca vânzătoare cu contract full- time, într- o zi de sărbătoare legală lucrată ar trebui să mi se plăteasca dublu ziua respectivă? De ex de Sf Andrei sau...? (mai mult)
Va rog sa răspundeți cat mai repede. Am pus numarul fostei directoare de la generala pe un site de pariuri (pe chat) au sunat câțiva oameni, iar dupa o săptămână (azi) a venit politia la mine ...? (mai mult)
Salut! Acum 3 luni am ieșit pozitiv la drugtest, probele biologice le- au trimis la București și de atunci tot aștept..menționez ca nu m- am drogat niciodată. Cine ma poate ajuta cu un sfat? Am ...? (mai mult)
Bună dimineața, permisul meu de conducere a fost suspendat acum 3 ani de zile cand am fost prins si depistat pozitiv la canabis, am asteptat un an dupa analize si mi- a ieșit 0, 001 in sange si ...? (mai mult)
Care sunt legile in privinta petardelor?
Salut. Ce se intampla in fata legii daca faci dragoste cu o fata de 16 ani, avand 19 ani? Diferenta de varsta este de 3 ani si 1 luna sau cum si cum se aplica legea asta cu 3 ani?
Salutare, as vrea să știu ce petarde sunt legale de anul nou și artificii.
Buna seara la toată lumea, am și eu o întrebare cine ma poate ajuta. Am furat in Germania din magazin. Au venit polițai nu mi- a spus nimic, de fapt mi- a spus ca nu se va întâmpla nimic doar...? (mai mult)
Salutare lume, vreau sa va întreb ceva, ca sa pleci in Statele Unite ale Americii ce fel de pașaport îți trebuie, gen viza sau?
Buna seara, Ti se poate face dosar pensal doar pe baza camerei de supraveghere dintr- un magazin? Si daca da, cum te identifica? Adica mai exact erau 2 produse identifice, din greseala am scanat doar...? (mai mult)
Buna seara. Ce se poate face in aceasta situatie? Ca am colegii care dau pe un volum mare pe o boxa portabila din clasa si uneori dimineata toata pauza chiar si pana cand intra profesorul. Diriginta...? (mai mult)
Bună ziua! De vreo luna de zile mi s- a anulat permisul de conducere printr- o hotărâre judecătorească.Pot sa dețin un nou permis de conducere la un an de la hotărâre? Intrebarea mea ar fi pot ...? (mai mult)
Buna ziua stimati colegi de pe TPU! Spuneti- mi va rog frumos, daca mama mea are peste 70 de ani varsta, ar putea sa imi faca mie o imputernicire la notar sau ceva de genul pentru a ma ocupa in locul...? (mai mult)
Buna ziua stimati colegi de pe TPU! Spuneti- mi va rog frumos doar cei care sunt in domeniu sau au trecut prin asa ceva sau ceva asemenator cu situatia prin care trec eu acum in momentul de fata. Daca ...? (mai mult)
Ce trebuie sa fac daca am pierdut un pistol airsoft? Numarul de serie e pe CNP-ul meu, trebuie sa il declar pierdut sau?
Care este salariul unui judecator pe luna in România?
Exista vreo lege care sa specifice ca mamicile divortate cu copil in intretinere nu pot fi date afara de la locul de munca? In caz de concedieri. Am auzit ca nu se poate pana la 18 ani copilul sau daca...? (mai mult)
Am voie sa ma plimb unde vreau (campuri, paduri, munti etc)? Si daca nu, care sunt limitatiile legale?
Salut, cineva mi-a furat telefonul, era resetat fara cartela in el stiti cumva daca mai pot gasi telefonul sau macar pe individ?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
IonelFlorianUrzica întreabă:
bunny1b întreabă:
Auricape întreabă:
annonimaaaa555 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Dorian Popa
L-ai admirat inca de cand a aparut prima data in Pariu cu viata? Hai sa vedem cat de multe stii despre Dorian Popa!