Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
Buna dimineata! Prietena mea este din Republica Moldova, nu detine acte romanesti, doar moldovenesti. S- a casatorit recent, iar sotul de asemenea nu detine acte românesti, fiind moldovean ...? (mai mult)
Dacă noul proprietar păstrează numerele de înmatriculare a rulote cumpărate, la înscriere mai trebuie prezentate plăcuțele cu numerele de înmatriculare a rulotei de catre fostul proprietar?
Salut! Am fisa medicala expirata si peste 2 zile am proba practica categoria B...Si problema este ca nu am unde sa refac fisa medicala în aceste 2 zile pentru ca este weekend.Ce pot face în situația...? (mai mult)
Ce s-ar intampla daca România ar deveni monarhie constituțională?
Salut TPU, ce acte trebuiesc cand cumperi o masina? mulțumesc
Daca mergi dintr un stat Schengen in Romania care nu e in Schengen, ti se verifica si in aeroport acolo actele sau doar la sosire in tara?
Sunt interesat sa cumpar o masina, iar vanzatorul mentioneaza că din 2023 nu se mai da fiscal pe loc…ceva lege noua? Chiar nu stiu cum as putea proceda sa o cumpar, fara sa ma trezesc ca are amenzi...? (mai mult)
Situatie reala. Soferita cu ochii in telefon aflata in trafic, pieton neatent in dreptul trecerii de pietoni. Cine ar fi fost vinovat in cazul unui posibil accident? Am inteles ca se lucreaza la o ...? (mai mult)
Buna,conteaza dantura pentru academia de politie Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti? Conteaza daca am pete negre pe dintii din fata? sau daca am niste carii plombate?
Daca Germania ar fi castigat al doilea razboi mondial, oare Hitler s-ar fi oprit la Europa? Sau avea un plan sa cucereasca toata lumea?
Daca eu am fost declarat apt la fisa medicala la vedere pentru permis dar eu intre timp mi'an pus ochelari, trebuie sa declar ceva?
Se poate face plângere daca un profesor aplica o pedeapsa colectivă elevilor? O parte din colegi făceau gălăgie și ne a dat test
Salutare! As vrea sa fac o contestatie pentru o amenda, am depasit o masina de scoala care mergea foarte incet (30- 40 km), de pe linie discontinua si am iesit un pic peste linia continua (100- 150 metri,...? (mai mult)
Adică Iohannis s-a dus în Africa pentru turism, nu semnează și ceva contracte bune pentru România?
Hello lume! Am lucrat in Germania pentru 6 luni, iar nu am primit banii de concediu, pe 15 octombrie am primit banii pe ultima luna de munca (septembrie) iar ieri pe 15 noiembrie trebuia sa primesc ...? (mai mult)
Este legal sau ilegal ca o persoana să facă concursuri fake? Adică să facă un concurs și când e sa fie vorba de extragerii și de premii brusc apare o "problemă" cu poliția și după astea dispare...? (mai mult)
Daca am un an de experiență de a1, se pune si ca experiența la masina? Adica daca trec de la a1 la B, trebuie sa mai pun semnul de începător?
Buna! Stiti ceva despre bursa medicala la elevi? Am auzit ca poti lua bursa daca porti ochelari si ai dioptria care trece de 2 sau - 2. Este adevarat? Puteti oferi mai multe informatii? Scuze daca am gresit...? (mai mult)
Salut! Ma pot reprograma mai devreme pentru proba practica la categoria D. Ieri am luat sala și sunt programat pentru traseu în aprilie.
Daca faci o gluma, ca unii prieteni de- ai mei mai faceau gen daca stai dezbracat la web la caterinca si se duce vreun destept la politie, ce poti pati? Nu de aia dar de acum sunt mult mai atent ca nu ...? (mai mult)
Buna! As dori niste informatii.Am categoriile B si C si as vrea sa fac D si D+E. Oare mi se pune categoria E si la categoria B si la C?
Salut, cand ma duc la bar sau pe strada este un barbat care ma tot provoaca si sare la bataie.Eu nu vreau sa am probleme voi cum ati reactiona sau ce pot sa fac?
Buna! Dacă am împrumutat bani cuiva(prin transfer) și mi-a înapoiat doar o mică suma, iar restul sumei nu o mai pot recupera, se poate apela la un avocat pentru recuperare?
Salut! Azi am luat sala pentru categoria D și am fost programat pentru traseu pe 2 aprilie 2024. Dacă merg peste o săptămână sau doua sa ma reprogramez ma poate programa mai devreme, se mai eliberează...? (mai mult)
Buna seara, daca dovada cu drept de circulatie de 15 zile a fost intocmita pe data de 06/11/2023 iar suspendarea este una de 60 de zile, data recuperarii permisului de conducere o sa fie 21/01 sau...? (mai mult)
Salutari, Mergeam pe o sosea cu linie discontiuna noaptea. In fata aveam o scoala de soferi. Nestiind strada foarte bine si neiluminata, am depasti scoala, pe linie discontinua. In fata nu am stiut...? (mai mult)
Salut, am luat o amenda în Germania, cu numere de România, mi- a venit plic fără IBAN, am completat foaia am trimis- o în Warendorf și după 2 săptămâni a sunat un prieten de al meu la ei ...? (mai mult)
Salut, TPU Astazi in parcare la Lidl am atins fara sa vreau pe cineva! Acasa mi- am dat seama, ptc am vazut ca am o urma de culoare neagră pe bara din fața (masina mea e gri) Nu stiu ce sa fac! Daca...? (mai mult)
Benificiez de pensie pe caz de boală in România daca in Spania sunt pensionat pe caz de boala?
Daca plătesc pesnsie, și urmează să nasc un alt copil, mai sunt obligata sa plătesc pensia alimentara in continuare?
Când reînnoiești atestatul de marfa pentru camion câte examene dai?
Buna seara! Un pașaport la urgente in cât timp este eliberat? Mulțumesc! As vrea sa îmi spună cineva care chiar a făcut recent pașaport
Salut! Daca am declarat la notar că nu am avut nicio formă de venit și am avut castiguri la jocurile de noroc ce pățesc?
Salut TPU, vin și eu cu o întrebare. Eu cu o prietena suntem judecate pentru tâlhărie calificata și complicitate la tâlhărie calificata. Deoarece dansa i- a introdus în băutură somnifere și...? (mai mult)
Buna,pot lua bursa de merit? Ca de exemplu 2 colegi au avut media 10, un coleg 9, 94 care apoi am urmat eu cu 9, 78,in rest este sub 9, 50
E legal sa VINZI lucrari de licenta? Va rog raspundeti doar daca stiti
Am o întrebare, orele de condus se pot tine si pe întuneric? Eu peste 2 sap incep orele si am uitat sa-l intreb pe instructor daca facem si noaptea:))si n-as vrea sa-l mai deranjez.Va mulțumesc!
Salut TPU, pot incepe orele de condus daca nu am facut acele analize pentru ochi si toate cele, pot incepe acele 2 săptămâni de legislație rutiera (teoria)?
Neata! De un an jumatate am un card de credit de la Ideea Bank pe care nu prea stiu sa il folosesc foarte bine. Platesc rata lunara minima in fiecare luna dar luna aceasta am observat ca nu am mai putut...? (mai mult)
Salut! As vrea sa stiu daca este legal ca fiul meu sa aiba un spray cu piper la scoala. Astazi dupa ore a fost amenintat de niste baieti pe strada si as vrea sa stiu daca este legal sa aiba un spray cu...? (mai mult)
Salut tuturor, azi am dat traseul pe care din păcate l- am picat, însă consider că nu este neapărat vina mea deoarece instructorul meu nu mi- a explicat mai nimic, toate orele a stat pe telefon...? (mai mult)
Constructii care nu necesita Autorizatie de Constructie?
Care este diferenta mai pe scurt intre categoriile auto B si B96? Multumesc
Salutare! Recent mi- am achiziționat o moară de făină de porumb și una cu ciocănele; ambele funcționează la tensiunea de curent de 380V. Motorul de pe moara de făină are o capacitate de 7, ...? (mai mult)
Vineri mi- a venit alocația aia pentru că îmi continui studiile deși sunt majoră (Sunt a 12a și am 18 ani), dar loc să îmi vină pe card, așa cum am completat pe cerere, a ajuns la bunica prin...? (mai mult)
Bună! Vreau să plătesc cu tichetele de vacanță și ceva îmi dă cu virgulă. Pensiunea e în Sibiu, dar proprietarul e din București, a zis că putem să ne întâlnim să plătesc direct la el...? (mai mult)
Buna seara! M- am inscris pentru problele in armata si am tot auzit vorbe cum ca la proba medicala te dezbraca complet gol intr- o sala cu mai multi candidati si te examineaza. Asa este? Si daca este asa...? (mai mult)
Buna seara tuturor! Este permis ca un angajat de la taxe si impozite sa ofere informatii telefonice despre mine unei persoane necunoscute? O persoana fizica din alt judet a sunat sa se intereseze de mine...? (mai mult)
Bună seara, în seara asta mi- a fost reținut talonul de la mașină iar pe dovada înlocuitoare cu drept de circulație 15 zile este termenul trecut gresit(12.10.2023- 22.12.2023)ce pot face în acesta...? (mai mult)
Salut, intr- o seara conduceam masina unui prieten si langa noi era o masina cu doua fete si un baiat pe care i stiam, iar un prieten de ai nostri a coborat la ele vrand sa vorbeasca cu respectivul baiat,...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
IonelFlorianUrzica întreabă:
bunny1b întreabă:
Auricape întreabă:
annonimaaaa555 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
House of cards
Esti fan adevarat al super serialului House of cards? Hai sa-ti testezi cunostiintele despre acesta chiar acum!