Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
Salut TPU. Am avut un accident rutier, s- a clasat dosarul (victima sub 90 zile îngrijiri) si azi am reușit sa obțin copiile de pe dosar. Problema e in felul următor, am citit procesul verbal de...? (mai mult)
Bună! Sunt clasa a 9- a pe profilul științe ale naturii si vreau sa mă transfer după sfârșitul modulului 2 la un alt liceu, tot pe profilul științe ale naturii. Am avut media de examen 8.90,...? (mai mult)
Care este cea mai bună formă de guvernământ și de ce?
Au trecut doua saptamani de cand am un nou job si tot nu am un contract. Unde pot reclama in aceasta situatie? Sa il amenint cu asta intai pe patron, sa vad daca se schimba ceva, sau fac direct...? (mai mult)
Întrebându- vă ieri legat de treaba cu legislația legată de parcările cu handicap, am priceput care este legislația. Deci chiar apreciez și vă mulțumesc. Însă ceva tot mi- e neclar. Deci...? (mai mult)
Buna, de curând am luat teapa cu o vila pentru revelion, as putea trimite declarație la anpc?
Conform noii legi sau modificări care vor apărea în curând, oamenii care au bani "la sertar" strânși de luni de zile sau ani, nu mai au ceva la mână să justifice de unde au acele sume mari. ...? (mai mult)
De ce zboară Klaus Iohannis cu avioane private și Administrația Prezidențială nu vrea să dezvăluie costul zborurilor? Întrebare inspirata din reportajul Recorder:...? (mai mult)
Salut! Sunt clasa a 12 a pe mate-info. Am realizat ca nu pot face fata la bacul de pe acest profil. Exista vreo posbilitate de a ma muta pe stiinte ale naturii modulul urmator?
Inca am ramas cu intrebari de cand cu atentatul de la festivalul de muzica din Israel. Voi credeti ca a fost totul aranjat? De ce festivalul a fost organizat fix langa Gaza? De ce armata nu a...? (mai mult)
"Punerea în mișcare a acțiunii penală împotriva mea" (mi s- a făcut un drog test la volan) Acest răspuns l- am primit în urma rezultatelor de prezenta droguri în urină și sange(urină pozitiv,...? (mai mult)
Daca la 20 de absente se scade un punct la purtare la cate absente iti face preaviz de exmatriculare? Daca se mai face
Ce se intampla daca de mâine nimeni de pe planeta nu mai plătește cu cardul? Toată lumea plătește cash
Salut, trecea pe internet acum ceva vreme precum că dacă au trecut 14 zile de la test, poți alege sa nu mai fie trecută nota in catalog, așa este?
Salut! De la anul urmează să încep serialul, se aplică aceleași drepturi privind gratuitatea la tren? Poate a mai făcut careva dintre voi seral. Când am întrebat la un ghișeu CFR despre a spus...? (mai mult)
Bună,un elev de a 9-a poate primi bursa tehnologica, bursa de merit și bursa sociala toate 3 odata?
Buna, este posibil sa ma dezic de tata in calitate de copil al acestuia?
Pentru SIAS sau SAS ce trebuie să ai academia de poliție sau facultatea de poliție?
Bună seara! În 2018 am avut un atelier de pictura acasa și am vândut picturi pe pânză pe o perioada de 6 luni. Am avut acele venituri pe card bancar și s- au acumulat 16.000 de ron pe 2018 pe ...? (mai mult)
Salut, astazi am primit o amenda deoarece am fost prins fumand in curtea liceului, pot plati amenda la primaria in orasul unde am fost amendat sau trebuie in orasul meu?
Salut, am si eu o intrebare la care as vrea sa fiu lamurit. Daca se poate la raspuns sa fie atasat si un articol de lege. Cine este obligat sa plateasca curentul si caldura pe scara blocului, chiriasul...? (mai mult)
Bună! Peste o săptămână (marțea viitoare), am proba teoretică (sala) și aș vrea să vă pun 2 întrebări: 1. Site- ul "școalarutieră.ro" este bun pentru a face chestionare? 2. Cei care ...? (mai mult)
Va salut. O întrebare. O masina adusa din Germania, momentan numere zoll, o sa iau numere roșii săptămâna aceasta. Îmi poate retine politia talonul pentru evacuare?
Pot lua videoclipuri funny de pe tiktok sau din alte videoclipuri de pe Youtube si sa le repostez pe yt fara sa am 'probleme' legale?
Exista o lege care spune ce obligatii are un membru de familie si daca nu le respecta risca sa fie trimis la tribunal si apoi sa fie zburat din casa?(Nu ma refer la sot sau sotie, oricare alta categorie...? (mai mult)
Buna! Doresc sa postez niste portrete pe Instagram si pe pagina mea de Facebook, ambele noi, pentru fotografie. Ideea e ca nu mai sunt in contact cu o persoana care apare in destul de multe dintre aceste...? (mai mult)
Vreau sa merg la munca in Germania. Am 23 de ani, si masina mea este pe numele tatalui meu vitreg, asigurarea la fel. Pot merge cu masina in Germania? Vreau un raspuns mai detaliat in caz ca aveti cunostine....? (mai mult)
Salut, sunt intr- o suspendare de 60 de zile a permisului(motivul a fost o depasire pe linie continua). In urma discutiei cu politistul, a spus ca pot face o reducere de 20 de zile a suspendarii daca...? (mai mult)
Hei, TPU! Conform legislației cât este amenda pentru o mașină parcată pe locurile cu handicap? Se ia și permisul? Și dacă acele locuri sunt mai multe și ele sunt goale, conform legislației...? (mai mult)
Salut. In urmă cu o săptămână a fost un accident în fața casei mele care a fost surprins de camera mea de supraveghere (camera prinde atâta curtea mea cât și parte din carosabil). La momentul...? (mai mult)
Ce părere aveți de plafonarea platilor cash? Nu vi se pare corupție pe față? Ce a fi să renunțăm toti la plățile cu cardul? Cică la Ciolacu că minimul de trai decent pentru o familie e de ...? (mai mult)
Salut! Ma aflu in UK și as vrea sa știu dacă pot sa tractez pana in Romania o platforma cumpărată din uk cu o mașina de Ro.
In afara de a concedia, ce se poate face când angajatii unei companii nu asculta de superiori? Sub scuza ca nu pot mai mult nu își îndeplinesc sarcinile, iar unii dintre ei se cred atat de indispisensabili...? (mai mult)
Bună,dacă eu la 16 nu mai am nicio legătură cu părinții, mai am nevoie de acel document pentru a putea da de permis pentru motocicleta?
Bună TPU, am 16 ani sunt elev, iar anul viitor când o sa am 17 ani vreau sa ma mut cu un prieten de 16 ani in chirie deoarece nu prea ma înțeleg cu regulile din cămin. Părinții sunt de acord cu...? (mai mult)
Bună! Te poți transfera de la un liceu cu profil pedagogic la unul cu profil militar? Dacă da, care sunt testele de diferențiere pentru clasa a X-a?
Am și eu o întrebare, am 16 ani și în urmă cu 2 săptămâni m- am mutat la iubitul meu, iar părinții mei mă amenință ca mă scot de la liceu și ca nu o să mai pot merge la liceu, pot face...? (mai mult)
Bună! Dacă am scos cazierul în urmă cu o lună pentru ceva, iar în prezent îmi trebuie pentru altceva pot să mă duc la poliție s-o iau?
Buna, am 17 ani și vreau sa plec din Uk în România singură cu Wizz și nu am procură, nimic, pot sa trec?
La cate luni de munca îmi pot lua concediu macar 4-5 zile?
Bună! Poate să-mi recomande cineva un avocat bun în București? ( specializat în dreptul proprietății )
Care credeți că sunt cele mai mari probleme în lume la momentul actual?
Salut, de curând am primit o amendă pentru un derapaj controlat într- o parcare, as dori sa știu dacă aș putea face contestație pentru a trage de timp pentru că am nevoie de permis pe toată...? (mai mult)
Bună! Este legală căsătoria cu 2 sau mai multe femei respectiv cu 2 sau mai mulți bărbați în același timp în România?
Buna ziua, am un copil si tatal nu doreste sa il recunoasca, ce sanse am sa il dau in judecata sa plateasca pensie alimentara?
Bună ziua, de curând m- am mutat la țară la o casă în chirie la niște oameni din mediul rural. Acești așa zis proprietar au închiriat o casă și un pământ care nu le aparțin nu sunt proprietar...? (mai mult)
Buna ziua. Vreau sa aduc din Italia in România electrocasnice și mobila, la vama se poate trece? Trebuie acte?
Buna ziua, sunt amenintat de o persoana pe care am cunoscut- o pe internet. Ma santajeaza. Vrea sa ii trimit o anumită sumă de bani. Daca nu fac asta, a zis ca imi posteaza poze indecente pe rețelele...? (mai mult)
Buna! Întrebarea mea este legata de zilele de concediu de o odihna. Daca eu am lucrat sa spunem ca 6 luni full time. Si am acumulat 10 zile de co, iar in a 7- a luna mi- am schimbat norma la part time....? (mai mult)
Bună, știți careva concediul prenatal cât se plătește adica de la31 de săptămâni se plătește 75% pana naști și după ce naști 85 %dacă știți careva?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
IonelFlorianUrzica întreabă:
bunny1b întreabă:
Auricape întreabă:
annonimaaaa555 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
101 si 102 Dalmatieni
Ai urmarit cu drag aventurile nazdravanilor cu pete si ale ticaloasei Cruella de Vil? Cat de multe stii despre filmele artistice? Dar despre animatia 101 Dalmatieni?