Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
Pe site- ul Bibliotecii Naționale a României există, printre altele, evidența tuturor bibliotecilor din țară. Aș dori să știu unde găsesc o evidență a tuturor căminelor culturale din țară....? (mai mult)
Poți scoate din Spania un bebeluș, tu ca mamă doar cu certificatul de naștere al copilului? Copilul nefiind spaniol.
Salut! Care e motivul pentru care angajatorii fac contracte pe câte o lună? Eu semnez prelungirea de câteva luni numai pe câte o lună. Și așa le face și unor angajați care sunt de cel puțin un...? (mai mult)
Salut! Astazi am intrat pe CNAS (Casa nationala de asigurari de sanatate) sa verific daca sunt asigurat si am avut o surpriza destul de mare, apar ca si neasigurat. Inseamna ca angajatorul meu nu- mi ...? (mai mult)
Salut! Am 13 ani și am dat comanda de niste petarde, acelea fiind "Corsar cu un foc", acestea au gramaj mic, este șansa sa vina poliția la ușă? și dacă da, care sunt consecințele?
O persoana cu handicap gradul 1 e scutita de la impositul pe venit, pe orice venit?
Eu stau cu iubita mea intr- o locuința in chirie, ea are si un copil mic(nu avem contract de inchiriere).Ea ma santajeaza ca poate sa ma dea afara din locuința cu poliția pentru ca are un copil.Eu ...? (mai mult)
Buna ziua! Sunt proprietara unei locuinte si parintii si- au lasat apartamentul si s- au mutat la mine acasa. De cand s- au mutat, au pus monopol pe casa si zilnic sunt scandaluri, certuri, amenintari!...? (mai mult)
Salut,TPU! Eu fac 18 ani pe data de 4 februarie, si vreau sa ma duc luni pe 30 noiembrie sa-mi fac buletinul (sa l schimb). Vreau sa stiu daca se poate!
Salutare! Am o prietena ce a terminat facultatea in Romania dar ea este din Republica Moldova. Inainte de finalizarea facultatii a ramas insarcinată, fară a avea cetatenia romana inca :( exista...? (mai mult)
Daca am amenzi la primarie, pot sa imi fac pasaport? Si daca da, cat dureaza?
De ce SUA nu incepe sa isi foloseasca armamentul nuclear in Siria?
Dacă sunt dat în urmărire în România. Pot merge sa ma predau din Belgia, fără sa mă retină la controalele de frontieră? Pe drum, ex în Olanda, Franța, Austria, Germania, Ungaria.
BUNA ZIU, am 1775 m patrati cu tot cu casa si am certificat de mostenitor 3/4 din masa succesorala la care au renuntat 3 frati si vreau sa inchiriez prin notariat la un vecin, pot?
Să zicem că un hoț intra noaptea in vila unui om înstărit ca sa fure. Proprietarul vilei aude zgomot și iese să vadă despre ce e vorba. Hotul se afla la mansarda. Reușește să intre și iasă...? (mai mult)
Bună! Vecinul meu își construiește un grajd de capre lângă casa mea, țin sa menționez ca are peste 10 capre. Care este distanta legala la care are voie sa construiască fata de casa mea?
Ce părere aveți despre Augusto Pinochet? A făcut bine sau rău?
Propun sa începem proteste împotriva dorinței guvernului de a anula târgurile de Crăciun pentru a acoperi "gaura economica". Dacă le pasa de economia noastră nu au decât sa își anuleze pensiile...? (mai mult)
Se zice ca daca nu se detensioneaza treaba in Israel, conflictul se va extinde mult in afara zonei. Ce parere aveti? Adica cu alte cuvinte ar veni WW3 zic eu. Vom ajunge acolo? Care credeti in procente...? (mai mult)
Salut, acum 3 luni și 2 săptămâni am avut un accident cu mașina (eu și cu un taxiu fara pasageri) domnul a coborât și gur din mașină era doar agitat după accident nu avea nimic grav a refuzat...? (mai mult)
Bună ziua, Am de gând sa iau o mașină din alt oraș și mașina are ca defect discul de ambreiaj, dar nu stiu cum sa procedez cu înscrierea pe numele meu, cu fiscalul? Ma poate ajuta cineva? Am...? (mai mult)
La transfer ce media contează dacă sunt a clasa X-a de la Evaluare Nationala sau cea de care am terminat a 9-a?
Bună TPU! A făcut cineva o lucrare de licență/disertație despre guvernarea electronică și mă poate ajuta cu câteva informații? Mulțumesc!
De ce sunt atatea razboaie in Orientul Mijociu?
Salut! Lucrez la o firma și primesc bonuri de masa știu ca de la 1 Oct sau mărit bonurile la 35 lei dar noua ne da bonuri de 20 lei și ne zice ca nu e obligat sa ne mărească bonurile este...? (mai mult)
La transfer la anumit profil dacă nu reusesc aprobarea va fi aprobat la optiunea a doua sau raman la vechea mea scoala?
Buna ziua! In cat timp intra banii in cont de la iesirea din sistemul de protectie sociala? Sau indemnziatia pentru continuarea studiilor? Si daca i-ati primit, v-au dat si din urma gen din vara?
Buna seara! Vreau sa depun dosarul de bursa sociala la facultate, dar am o mica nelamurire. S- a schimbat legea, venitul pe membru trebuie sa se calculeze pe ultimele 12 luni (octombrie 2022- septembrie...? (mai mult)
Cat are voie un tir sa mearga pe autostrada? Eu stiam ca 90 km/ora!
Vreau să mă transfer la altă scoala şi as vreau să ştiu când trebuie să merg după actele în vechea scoală după ele. Când fi aprobat eventual transferul meu sau înaintea?
Salut, e un coleg la mine la lucru care tot caută scandal și NIME nu ii face nimic. Am vorbit și cu șeful de schimb și cu șeful mare, NIME nu îl calmează pentru că e vechi mă gândesc..eu am...? (mai mult)
Bună. Eu sunt singur și muncesc cu ziua pe la oameni și locuiesc într- un cimitir în podul unei capele de mulți ani dar poliția mă alungă mereu, la fel și dascălul și preotul bisericii deși...? (mai mult)
Salut! Am auzit ca de la 1 Oct se mărește salariu minim pe economie este adevărat și bonuri de masa este adevărat?
Bună dimineața, dragi useri TPU! Mă numesc Mircea și am 23 de ani, locuiesc în Cluj- Napoca. Vreau să abordez un subiect legat de politică, și anume implicarea tinerilor în politică, prin...? (mai mult)
Stiti ca salariul minim pe economie a fost marit de la 1 octombrie 2023 de la 3000lei la 3330lei brut si aproximativ 2079lei net. Problema este ca eu lucrez ca operator call center din februarie anul trecut...? (mai mult)
Salut TPU! Tocmai am terminat clasa a 12- a și fiindca am picat bacul la mate ( cine s- ar fi asteptat?) m- am inscris la somaj sa iau cateva parale, fiindca am inceput pregatiri intensive pentru ca ...? (mai mult)
Buna seara, Am 2 popriri venite la servici, eu iau banii de doua ori pe luna, iar angajatorul imi face poprirea de 2 ori pe luna, este legal asa ceva?
Hai Salut.Am o întrebare? Statul plătește la românii schimbarea de hormonii a persoanelor transgender?(de exemplu un bărbat transgender care trebuie să ia testosteron) Și vă rog încetați...? (mai mult)
Salut! Vreau sa ma stabilesc în Germania. Ce suma de bani este realista pentru plecare?
Salut! Sunt angajat MAI la pompieri. Unchiul meu de curand a intrat la inchisoare. Ma afecteaza cu ceva?
Bună fraților, am o întrebare.O persoane transgender își poate schimba sexul in buletin?(dacă nu cam cât durează să dai în judecată statul?+ poți câștiga cazul).Aș dori să- mi raspundă...? (mai mult)
Salut! Poți avea permis de conducere romanesc și german în același timp?
Salut! Îmi poate explica cineva cum funcționează clasele de impozitare în Germania?
Din punct de vedere legal poți deține o arma ak47 în România?
Salut din nou! Am primit un mesaj acum o lună că cică să plătesc datoria cu 60% reducere până pe 31.10. 2023 mesajul e de la Kruk România ce să fac în privință cu asta? E scam sau? Am aproape...? (mai mult)
De ce Romania e o țară de proprietari având în vedere că am fost jumate de secol sub comunism?
Este permis portul de obiecte de auto aparare ca și elev?
Salutare,stie cineva cat mai tine greva procurorilor?
Cand o tara e invadata, din cauza razboiului, ce se intampla cu oamenii care lucreaza in cofetarii, restaurante, terase? Cine mai are nevoie de aceste distractii sau cine isi va permite produsele daca...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
IonelFlorianUrzica întreabă:
bunny1b întreabă:
Auricape întreabă:
annonimaaaa555 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Delia
O stii pe Delia de cand facea parte din trupa N&D? Te provocam sa ne demonstrezi ca esti fan adevarat!