Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
De ce îl urăște lumea pe donald Trump dar e indiferenta la senilul Joe?
Conform legislației românești cu ce se ocupa(sau ar trebui să se ocupe serviciul român de informații? Concret. Cu protectia informațiilor clasificate si exploatarea informațiilor din zona externă...? (mai mult)
Sa imi explice cineva ce e cu protocoalele vietii dintre sri si înalta curte de casatie si justitie si alte institutii. Sunt ilegale? Sau era o procedură normala?
Prin secret de stat ar trebui să înțelegem orice gen de informație care ar avea potențial sa creeze rusine pentru guvern sau sa ii afecteze imaginea in lume?
Persoanele care manifestă deviații sexuale (pedofilii, gerontofilii, zoofilii, necrofilii, sado- masochiștii și cei care practică incestul) suferă de boli psihice? Cum dobândesc aceste afecțiuni...? (mai mult)
Buna ziua, am avut acum ceva timp o tamponare in trafic, in urma asta am ajuns la comun acord sa facem amiabil după care am vorbit cu asiguratorul sa- mi ofere reparația dar in urma amiabilului mi ...? (mai mult)
Bună ziua! Unde aș putea găsi informații despre decontarea navetei? În cazul în care vii cu mașina la școală (serviciu) ești obligat să calculezi la prețul abonamentului de autobuz?
Ai voie din punct de vedere legal sa injuri politia? Adica sa le arati degetul sau jignesti verbal. Daca nu, puteti da legislatia si ce penalizare se poate acorda?
Https://youtu.be/Vpms0FgJfX4?si=eHVRBYhsSo2CayDd Trist! Și soluția? Chiar credeți că soluția este "expulzarea" acestor săli la marnea unei localități? Cam dubioasă soluție. Și nu...? (mai mult)
Buna seara. Doresc sa stiu daca pot lua bursa monoparentala (parinti divorati) daca sunt in custodia mamei mele care s-a recasatorit.
Dupa ce iei proba teoretica sala pentru permis atunci instructoru e obligat sa mai faca ore de conducere cu tine?
Nu am mai vazut un comentariu din 2015. Dar repet intrebarea in cazul in care legile s-au mai schimbat. Cei de la liceu seral au drepturi la bursa de merit? Ma refer la cei cu media peste 9, 50...
Cum pot sa imi recuperez salariul restant de la angajator daca ceilalti angajati sunt lingai?
Salutare! Vin cu o problemă în privința asigurărilor auto la Euroins. Și eu mă număr printre cei cu asigurare la Euroins. Din ce am înțeles guvernul a prelungit valabilitatea acestora până ...? (mai mult)
Bună! Care sunt motivele pentru care poți fi exmatriculat dintr-un internat sau chiar dintr-o școală? E obligatoriu să primești preaviz?
Salut, pot conduce un atv de 300 (22 cp) sau de 400 pe strada cu permis b1? Am vazut foarte multe raspunsuri de la diferite persoane ca nu poti conduce un atv care depaseste 21 cp dar sunt si persoane...? (mai mult)
Salut TPU. Alocatia mea este pe contul bancar al tatalui meu, are niste opriri pe card iar nu ma pot folosi de ea din plin din cauza unor restrictii impuse de banca, asa ca a luat decizia sa imi puna...? (mai mult)
Buna, vreau sa va zic ca am avut un incident acu catena luni cu niste băieți. Am fost agresată și bătută pe strada și cei de la poliție mi- au zis sa mai aștept sa fac 18 ani ca sa nu mai plătesc...? (mai mult)
Salut! Știe cineva care este vârsta minimă de pensionare pentru un colonel? Există posibilitatea de a ieși la pensie mai devreme decât acea vârstă chiar dacă ești apt medical?
Salut. Am si eu o nelamurire. Deci, anul asta in martie am depus cererea aia pentru alocatia de stat. Zis si facut, mi s- a specificat ca o sa imi fie intarziata alocatia cu vreo trei luni si dupa primesc...? (mai mult)
Ziceți- mi și mie logica. Ministerul a zis in lege și încă zice că cererile pentru bursa medicala și orfani pot fi depuse pe întreaga perioadă a anului școlar, iar la liceu mi s- au transmis...? (mai mult)
Bună! Am furat de la Profi un Sandwich în valoare de 8 lei și am fost văzut pe camere. Paznicul ma văzut și ma controlat. Ma pus managerul să plătesc sandwichiul de 2 ori că dacă nu cheamă poliția....? (mai mult)
Bună seara! Mă poate ajuta cineva? În urmă cu 20 ani mama a fost declarată moartă, din punctul meu de vedere consider că mătușa a declarat- o moartă ca să ia toată moștenirea de la mamaia!...? (mai mult)
Am împlinit vârsta de 18 ani, pensia alimentara s- a oprit momentan, dar continui studiile, am fost la avocat alaturi de mama, a plătit o sumă de bani și a spus că se rezolva (semănând și ...? (mai mult)
Am împlinit vârsta de 18 ani, cum procedez pentru a fi virată pensia alimentara din partea tatălui pe cardul meu?
Salut! Am facut recent 18 ani. Iar liceul l am terminat in vara. Alocatia de copil se mai da si in luna in care am devenit majora sau pe luna august a fost ultima data cand am primit?
Prin orasul vostru sunt probleme cu apa calda in mod regulat? In Buc se intampla de multe ori s- o opreasca, cate 4 zile, cate 10. La mine fusese oprita si aseara era calduta. Am zis sa ma spal pe ...? (mai mult)
Am dat o comanda din UK de haine si am platit hainele 800 lei + transportul 50 lei. Dupa am primit confirmarea pe mail si scrie "RO VAT = 140 lei", dar acesti 140 nu mi au fost luati de pe card, ce ...? (mai mult)
Conform Statutului Elevului, "elevilor le este interzis să părăsească perimetrul unităţii de învăţământ în timpul programului şcolar, cu excepţia elevilor majori". Regulamentul intern al...? (mai mult)
Ce părere aveți despre următorul citat (și cât de mult se aplică în cazul României): La fel ca bogăția sau sănătatea, libertatea politică poate fi pur și simplu ceva ce oamenii nu prețuiesc...? (mai mult)
Dacă în perioada de pandemie nu a existat lege care să prevadă că locuințele, proprietăți individuale, nu reprezintă spațiu de securitate sanitară, respectiv izolare și carantină, înseamnă...? (mai mult)
Salutare, acum un an am avut un cont de paypal pe care am făcut un trade cu un băiat, am primit 60 de euro de la acesta, i am retras prin iban apoi acesta a dat refound, acum cei de la paypal au ...? (mai mult)
Ce este "Declaraţia unuia dintre părinţi ori a unei terţe persoane, din care să rezulte faptul că identitatea declarată în cererea de eliberare a actului de identitate, coroborată cu imaginea...? (mai mult)
Eu si prietenul meu vrem sa ne cumparam o masina. Nu suntem casatoriti. Vrem sa contribuim impreuna pentru acest bun. Din cate stiu, masina poate avea inscris un singur proprietar. In cazul unei despartiri,...? (mai mult)
Deci sa zicem ca vin controlorii cu politistii in autobuz si eu n-am abonament stb si nu vreau nici sa le arat buletinul. Ce fac ei, ma aresteaza?
Buna ziua, am o problema în legătură cu înmatricularea masini. Am fost la înmatriculări să i- au numere preferențiale și domnul de la ghișeu a spus că seria de la motor din carte nu e buna, ...? (mai mult)
Sunt căsătorită în județul Brasov și locuiesc în București apare în veid3nta în București ca sunt căsătorită?
Buna! Am si eu o problema si nu stiu cum sa ies din ea…saptamana trecuta am cumparat o masina. Problema sta in felul urmator: Masina a fost a firmei A. Firma A este trecuta in carte si in talon. Firma...? (mai mult)
Se pot pune poze nude pe Facebook, sunt acceptate de Facebook?
Care este legea care stabilește înființarea, organizarea și funcționarea accesului părților la dosarele în care sunt implicați în instanțele de judecată din Rumânia?!
Care este legea care stabilește înființarea, organizarea și funcționarea platformei portal.just.ro?!
Salut, are voie un profesor sa își vinda culegerile sale(scrie de el) la clasa? Și sa ni le bage pe gat, comandand de la editura culegerile fara sa ne întrebe dacă le vrem sau nu, apoi sa le împartă...? (mai mult)
Bună ziua. Angajatorul ne- a comunicat că a pierdut licitația pentru proiect in favoarea altei firme însă a făcut contestație. Spune că până se primește răspuns, pe cei fără zile de concediu...? (mai mult)
Cat e acum salariul minim pe economie? S-a difuzat azi la știri ca ar ajunge la 3300 RON NET, este adevărat? Nu era ultima oara 2400? Cat e acum cu bonuri de masa?
Tatăl meu a murit acum aproximativ 2 ani, l- am gasit fără suflare, rece în pat. Sunasem imediat ce l- am gasit la 112, a venit echipajul medical împreună cu poliția. Medicii mă intrebase de...? (mai mult)
Salut, lucrez in Olanda ca si livrator de colete la posta. Acum o luna am fost nevoit sa las 2minute masina parcata, iar 2 politisti foarte "intelegatori" au dat- o in arogante si mi au dat si o amenda....? (mai mult)
Dacă mi-am depus un dosar pentru șomaj, mă pot înscrie la seral?
Salut! Am fost azi sa-mi fac fisa medicala pentru Școala de șoferi și din greșeală nu am pus adresa de pe viza ci pe cea din buletin. E posibil sa apară probleme din cauza asta?
Salut, am un tratament cu Olanzapina si Depakine. Tratamentul meu mai tine 2 luni si 3 saptamani, intrebarea mea este, am voie sa conduc? Sau la cat timp ies substantele respective din corpul meu? Trebuie...? (mai mult)
Salutare! Am pe cineva in familie cu o situație dificila și am nevoie de ajutorul vostru. Fata însărcinată, in luna a 7 a, a primit informația de la ecograf ca exista suspiciunea unei malformație...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
bunny1b întreabă:
Mindfulness întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Caini de rasa
Cat de bine cunosti rasele de caini?