Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
Pot să îmi ridic diploma de BAC cu pașaportul? Trăiesc în Anglia de ani buni și nu am buletinul valid, dar am pașaportul românesc încă in termen, știe cineva dacă îmi pot ridica diploma ...? (mai mult)
Sunt orele de condus un motiv pentru care ar putea fi absentele motivate? A mai avut cineva si a spus directorul ca nu vrea sa le motiveze din cauza ca nu are treaba cu scoala si o faci pe proprie raspundere....? (mai mult)
Buna ziua, Am avut urmatoarea situatia: Copilul meu are o adeverinta de la medicul de familie, dar asistenta a sris alta institutie de invatamant, pe adeverinta eliberata. Domna diriginta a mentionat...? (mai mult)
Pentru pensia de urmas trebuie sa duc o adeverinta de la facultate, pot sa merg și cu o copie după adeverinta primita pe mail sau trebuie originalul?
Salut, Am avut acum mult timp un accident rutier cu victima din care eu nu am fost vinovat dar mi s- a luat permisul. Pana la soluționarea dosarului și de atunci am dovada cu prelungire pe fiecare...? (mai mult)
Salut TPU! Astazi într- o pauza la liceu, am iesit din curtea liceului cu un prieten (avem voie sa iesim din curtea liceului) pentru a fuma o țigară, dupa 1- 2minute a apărut o dubă de jandarmerie...? (mai mult)
Buna! Am o intrebare, pentru politie stiu ca parca trebuie sa fie invatate cp si cpp dar nu stiu care este a treia
Diriginta mea ne- a spus la clasă de ceva bursă socială sau bursă de ajutor social (nu mai știu denumirea exactă, dar a spus că este pentru elevii cu unul/ambii părinții decedați sau dacă părinții...? (mai mult)
Bună seara! Ce posibilitate are un părinte în situația în care nu dorește să își deschidă un cont la bancă pentru a primi bursa copilului? Școala nu dorește să accepte dosarul fără cont...? (mai mult)
Cum ma descurc cu tiganii? Azi m- a luat unul pe strada sa ii dau bani ca altfel se enerveaza, de prost ce sunt i am dat, dar nu mai vreau sa se intample asta, ce fac? Sa ma bat nu stiu, ce le zic? ...? (mai mult)
Buna ziua, bursa pentru primii 30% de 450 de lei este o bursa sigura? in sensul in care chiar o sa primesc banii respectiv la luna sau nu? stiu ca pe octombrie septembrie nu se da si se dau in...? (mai mult)
Bună TPU! Ca sa poti lua un copilaș în plasament, trebuie sa ai și baie? Ma refer asta pentru o casa la tara(unde sunt doar dormitoare, sufragerie, bucătărie iarna- vara și curtea cu gradina,...? (mai mult)
Bună! Am și eu o curiozitate…Câte clase trebuie să ai ca să dai de permis în 2023? Mulțumesc anticipat
Bună! Am o întrebare pentru persoanele care au susținut recent proba practica pentru examenul auto (traseul). In cazul picarii probei, pentru reprogramare, se aplica cele 16 zile pana la reprogramare,...? (mai mult)
Cum pot să pun pensia de urmaș pe card cum fac și ce îmi trebuie?
Salut, am gasit o motocicleta avariata, dar motorul este bun si am gasit un cadru cu acte, motocicletele sunt acelasi model, yzf 125r, daca iau motorul de pe motocicleta avariata si il pun pe cadru...? (mai mult)
Austriecii de la omv au dat România în judecată pe clauza de preempţiune din legea offshore privind vânzarea gazului din Marea Negră omv are vreo şansă la Curtea de Arbitraj?
Dacă am 18 ani, sunt clasa a 12a si am un job part time, pot depune dosar pentru bursa de ajutor social? Am adeverința cu salariile părinților mei, oare am si eu nevoie? Am inteles că veniturile...? (mai mult)
Salut! Pentru schimbarea buletinului trebuie să merg anaf?
Buna ziua! O sa incep prin a povesti putin situatia, ca sa se inteleaga si intrebarea. Eu locuiesc intr- o comuna destul de mica in care toti se cunosc cu toti. In ultimul timp am inceput sa am probleme...? (mai mult)
Buna tuturor. Acum doua luni am fost oprita in trafic eu fiind pe locul din dreapta (am permis), iar un prieten fiind la volan avand permisul suspendat, conducand 10 min dar avand ghinionul asta sa fie...? (mai mult)
Bună ziua, dețin o mașină în Germania și este foarte scumpa asigurarea și doresc sa o înscriu pe România, cum pot face asta? Prima data trebuie sa o radiez de aici?
Am cumparat doua chei digitale pentru un joc pe steam si pe una am decis sa o vand pentru ca a fost cumparata din greseala, cineva m- a contactat si pana la urma am stabilit sa imi trimita banii si sa...? (mai mult)
Buna ziua! Ma aflu intr- o situatie mai ciudata. Tatal meu este plecat in strainatate, in Germania, iar eu as dori, in lunile ce vor urma, sa imi depun un dosar pentru bursa sociala si as avea nevoie...? (mai mult)
Mi- a fost retinut permisul de conducere pentru 120 zile deoarece am circulat cu 147 km/h in localitate pe limita de 50. Intrebarea este daca am dreptul sa sustin examenul teoretic pentru reducerea perioadei...? (mai mult)
Salut, daca am cumparat o motocicleta fara acte, se poate sa ii scot acte?
Salut, stie careva cand expira dosarul pentru permis ca nu prea inteleg, am cautat si scria acolo ca dupa ultima ora de conducere ai la dispozitie 12 luni, eu am facut dosarul in noiembrie si am terminat...? (mai mult)
Pentru bursa socială monoparentala, in acte sunt in grija mamei, dar adresa din buletinul meu este pe cea al tatălui, cum rezolv?
Dacă vrem să avem o societate cu mai puține inegalități sociale și diferențe uriașe între săraci și clasa de mijloc sau cea bogată, ar trebui să aplicăm modelul economico- social din țările...? (mai mult)
Daca intra cineva prin efractie la mine in casa si doreste sa fure lucruri si/sau sa- mi faca rau mie, ma pot apara cu un cutit de vanatoare? Si daca omor infractorul din auto- aparare, mi se va intocmi...? (mai mult)
Buna seara, copilul meu a pierdut bursa socială anul acesta din cauza absențelor nemotivate (20).El a lipsit undeva in luna mai 18- 25, avand in vedere că a dus scutire pe data de 12 iunie a rămas...? (mai mult)
Eu stau la curte și vecinii mei dau foc la lână de oaie și lucruri de ale lor, când bate vântul și tot fumul vine la noi în curte și ne afumă și mama de 54 de ani le- a spus să nu mai dea ...? (mai mult)
Buna! Am rămas insarcinata și imi expira contractul de munca peste câteva luni, sunt angajata in locul altei fete care a născut. Ce drepturi am?
Mi s-a luat talonul mașinii de poliție pentru ca aveam cauciucurile mai mari decât CEE din carte, trebuie sa ma duc sa fac iar rarul sau sa constate ei ca le-am schimbat?
Buna TPU! Am depus un dosar la facultatea de Litere Uaic, unde am intrat pe taxă, iar acum refuză să îmi trimită suma întreagă de bani!(din 1000 de lei mi s- au restituit 600).Ce ar trebui sa...? (mai mult)
Ca pensionar poți avea încă două joburi? Sa lucrezi consilier plus un job care necesită sa te plimbi zi de zi?
Salut, o întrebare, va rog să răspundeți cei care ați trecut prin ceea ce întreb eu, vreau sa fac o sesizare împotriva unui vecin și mi- am trecut datele personale in sesizare, sesizarea vreau...? (mai mult)
Se poate face diferența între un șofer care fură combustibil intenționat și unul care nu are această intenție însă plece după ce a alimentat uitând să plătească fără să își dorească...? (mai mult)
Buna TPU! Am si eu o intrebare. Ma pot angaja la varsta de 15 ani la penny? Dau funda
Am avut o faza recent intr- un magazin in care vorbeam cu niste prieteni asteptand la coada si omul din fata noastra ne- a zis sa tacem. Am inceput sa radem ca ni s- a parut amuzant, ca a fost ceva foarte...? (mai mult)
Bună, am și eu o întrebare vârsta mea este de 16 ani, iar iubitul meu are vârsta de 20, părinții mei nu sunt de acord cu această relație din cauza situației lui financiare, dacă am avut contact...? (mai mult)
Cum ajung tinerii să- i admire pe influencerii misogini? Nu credeti ca este timpul să începem să îi ascultăm mai atent pe băieți? Folosesc termenul «misogin» pentru a mă referi la cei care...? (mai mult)
Ce consecinte poate suporta un sofer de masina categoria b care a intrat intr-un copac mergand cu viteza la 2AM din care a rezultat doar deteriorarea totala a masinii.
Oare aș putea să mă retrag de la facultate după un semestru? Sunt la buget și mi- am dat seama că nu îmi doresc să continui cu această facultate. Aș pierde anul la buget dacă renunț după...? (mai mult)
Salutare, acum 2 sapt am vrut sa ma apuc de sala in Germania, am fost acolo, m- am inscris am dat datele cardului, am semnat abonamentul iar seara ma pomenesc cu mesaj de la ei ca cica nu e bun cardul,...? (mai mult)
Buna! Studentii din București care sunt la taxa beneficiază de vreo reducere la transport?
Azi un băiat a plecat cu un vecin pentru că a avut treabă în oraș și șoferul microbuzului a văzut cum s- a urcat in alta mașină. Acum acel băiat a urcat în microbuz vrând să meargă acasă...? (mai mult)
Buna, unde as putea face o reclamatie sefului meu? La AJOFM sau unde?
Salut, azi am primit un plic in care se afla o nota, referitoare la o greșeala a secretariatului liceului liceului in care am fost elev cu mai bine de 1 an, mi se cere sa restitui o suma care provine...? (mai mult)
Imi poate fii motivata absenta daca am intarziat la ora?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
bunny1b întreabă:
Mindfulness întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Naruto
Esti fan Naruto? Testeaza-ti cunostintele despre cel mai vizionat anime!