Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
Salut! Acum o luna mi sa retinut talonu + numerele, deoarece am mers fara polita RCA acum care ar fi pasi sa iau numerele si talonu inapoi? Amenda am plait o a 2 a zi
Salut daca am absente dar am note bune mai ma exmatriculeaza sau nu? (Cls 8 a)
Vreau sa fiu polițist sub acoperire. Știu multe cazuri ne rezolvate în Italia de aceia va rog acordării sa scot la lumina cazuri de crima și furturi ne rezolvate.cer dreptul sau împuternicirea justiției...? (mai mult)
Daca acuzatul și-a recunoscut fapta și martorii au afirmat.Martorii mai pot sa fie chemați în instanță?
Bună! Ce acte imi trebuie ca sa imi las fiica de 16 ani sa iasa din tara neînsoțită cu scopul de a vizita rude in Olanda?
Ce acte îmi trebuie pentru a beneficia de bursă socială la facultate?
Bună ziua, as vrea sa știu dacă conform noilor reglementari, contactul sexual între o fata de 16 ani și un băiat de 24 de ani se poate sancționa penal, țin sa menționez ca e de comun acord ...? (mai mult)
Cum ar afecta societatea și oamenii din funcții publice, în special cele mari din guvern și parlament, dacă ar fi o lege care sună cam așa: "Cei care propun legi, care au intrat în vigoare,...? (mai mult)
Bursa de merit la liceu se poate vira pe un card pe numele parintilor sau trebuie sa am card pe numele meu?
Vă salut. As avea o întrebare in legătură cu bursa de merit pentru anul acesta școlar 2023- 2024. La câte absențe nu se mai da bursa? Stiam ca s- a schimbat si nu cred ca mai e pe baza a celor 20...? (mai mult)
Am fost depistat la volan pozitiv la meth. Probele biologice fiind : pozitiv urina, negativ sânge. Am întrebat polițistul și zice ca nu contează ca am negativ sânge, permisul oricum îl pierd. ...? (mai mult)
Salut! Am terminat anul 1 la SNSPA,loc bugetat, vreau să îmi retrag dosarul, știți cumva dacă plătesc vreo taxa?
Buna! Sunt un șofer începător si azi am patit ceva cam nasol pentru mine. Mergeam pe o străduța, iar acea strada era înfundată pentru ca se lucra. Am dat sa fac stanga pe strada opusa si cand...? (mai mult)
Va salut, o sa ma duc sa ma cazez la camin in Brasov la 1 octombrie dar o sa am buletinul expirat intrucat nu am putut sa il schimb momentan, credeti ca este vreo problema?
Daca am luat azi proba teoretica pentru permis cu 25, pe calculator imi arata sa ma prezint la o locatie pe data de cu tare dar nu mi-a zis la ce ora. Ce pot sa fac?
Buna TPU! Am transferat 400 de lei cuiva in schimbul unui cont pe un joc, dar acea persoana m-a blocat ulterior fara a transmite contul. Pot recupera banii sau sa fac ceva? Multumesc!
Dacă am 8 puncte la purtare mai primesc bursa profesională?(am baut alcool in clasa)
Bună ziua! Dacă am cumpărat din Germania o mașină și am făcut nr de ZOLL, să o pot aduce în țară, la înmatricularea ei în România pe altcineva, este necesar sa scot și eu fiscal sau pot...? (mai mult)
Salut, la căminul in care locuiesc, nu scrie nicăieri cate ore maximum sau până la ce ora maxim putem primi bilet de voie dar totuși maximul primit este 15:00- 18:00, a fost propus la directoare...? (mai mult)
Salutare! Am o întrebare, pentru că nu găsesc pe cineva să îmi spună și poate știți voi unde pot întreba sau poate mă lămuriți. Are cineva sa îmi de- a o sumă de bani, destul de mare, ...? (mai mult)
Salut. Am o intrebare legata de alocatii. Eu am facut 18 ani anul asta in februarie cand eram in clasa a 11- a si am depus acte pentru alocatie peste 18 ani. Acum sunt clasa a 12- a si la fel am depus ...? (mai mult)
Bună, stie cineva dacă la bursele sociale pentru studenți, cei din familii monoparentale mai sunt condiționați de venit sau nu începând de anul acesta universitar? Mulțumesc!
Salut, azi am fost luat de un politist cu un radar pistol dar nu am fost oprit de politie, masina este înmatriculată în Germania, îmi vine amenda în Germania sau dacă nu m- au oprit am scăpat?...? (mai mult)
Buna! Sunt la facultate si vreau sa- mi fac dosar de bursa sociala pentru venituri mici, veniturile calculandu- se pe perioada iulie, august și septembrie. Tata nu are loc de munca, iar mama urmeaza...? (mai mult)
Salutaree! A mai fost cineva prins sub influența marijuanei și a amfetaminei in Germania? Conducând? Mi s- a deschis un dosar penal și din ce am citit reiese ca trebuie sa depun permisul la Judecătoria...? (mai mult)
Salut! Cum pot face rost de "act de familie monoparentala" pentru bursa sociala? Parintii mei n- au fost căsătoriți niciodată, practic mama ma are în grija ca tutore legal, sunt recunoscut de tata...? (mai mult)
Ce asteptari aveti de la dl premier Ciolacu de la Bz? Mie mi se pare cam din topor personajul :D molcom si cu dificultati de exprimare. Parca de el auzisem fraza zilele astea: "Vorbe, nu fapte"?...? (mai mult)
Buna, pentru bursele de merit cu ce trebuie să mă prezint în afara de extras de cont? Trebuie neapărat o anumită banca unde să-mi fac card pentru a primi bursa pe el?
Salut! Curând o să împlinesc vârsta de 18 ani și mă întreb dacă alocația, de la împlinirea vârstei, o să fie pe numele meu sau tot pe numele părintelui! Dacă rămâne pe numele părintelui,...? (mai mult)
Pentru bursele pentru familii monoparentale nu au dreptul la aceastea toti copiii din familii monoparentale chiar daca provin din familii ce au trait in concubinaj si nu au fost casatoriti? Mi s- a spus...? (mai mult)
Salut, TPU! Eu fac 18 ani pe 4 februarie ma pot duce săptamana viitoare sa- mi fac buletinul? Pt ca vreau sa ma înscriu la scl de soferi la sfârșitul lui octombrie/începutul lui noiembrie, dar saptamana...? (mai mult)
Imi pot declara veniturile la stat ca persoana fizica fara pfa?
Buna TPU, Am o întrebare, cum se procedează intr- o situație ca o fata de 16 ani și 5 luni dorește sa fie împreuna cu un băiat mai mare decât ea cu 3 ani iar părinții nu sunt de acord cu aceasta...? (mai mult)
Au voie profesorii să facă comentarii asupra îmbrăcămintei elevilor?
Buna ziua, am 2 fetițe gemene si le- am cumpărat la fiecare câte 3 perechi de încălțări (sosete cu talpa cauciucata) din toate cele 6 perechi nu s- a potrivit niciuna! Noi am desfacut cate 1 preche...? (mai mult)
Bună seara, dacă eu am 17 ani și fata 14-15 si am fost cu ea împreună o am probleme cu politia?
Buna ziua, In urma cu 3 zile am semnat un contract de munca iar în următoarea zi am fost chemați mai multe persoane la HR pentru a completa și efectua SSM, Doamna de acolo s- a comportat într- ...? (mai mult)
Bună ziua! Dacă mama se recăsătoreste după ce tatăl a decedat, între bărbatul cu care se recăsătoreste și copii majori ai mamei din căsnicia anterioara exista vreo relație de rudenie sau ...? (mai mult)
Salut TPU! Nu scriu aici ca să primesc hate sau injuraturi, am facut si eu o problema pe care o poate face oricine. Am fost batjocorit, hărțuit si umilit de catre un baiat (tot roman) ca si mine, ...? (mai mult)
Ar trebui legalizate toate drogurile? Ce s- ar întâmpla dacă toate drogurile din lume ar fi legalizate? Ar izbucni haosul și numărul de dependenți de droguri va exploda? Sau ar reduce chiar numărul?...? (mai mult)
Cel mai negru scenariu pentru România, aderarea la Schengen!?
Din ce tara ajung drogurile in Romania? Sunt curios, pe unde ajung la noi, majoritatea spun ca, prin portul Constanta.
Bună ziua, unde pot reclama acest user care da tepe și amenință? https://m.olx.ro/oferte/user/9F3SH/
Dacă îmi fac luminile de la semnalizările farurilor, stil american și sunt oprit de poliție rămân fără talon?
Buna ziua, Ionuț este numele meu și am o întrebare. In luna martie am fost prins de aparatul radar cu o viteza de peste 50 km/h Fata de viteza legală și astfel am rămas fără permis timp de 90 ...? (mai mult)
Buna, daca am primit o amenda de 150 de lei care trebuie sa îi achit in termen 15 zile si totalul e de 300 de lei. Daca achit in termen de 15 zile o achit jumatate sau asta e totalul? Ma refer daca...? (mai mult)
Cum sa procedez in cazul in care fata cu care am locuit a fugit cu copilul? Imi doresc sa o cresc si sa fie bine, dar problema a e ca nu prea ne potrivim, nu exista iubire, respect si nici intelegere...? (mai mult)
Bună ziua. Doresc sa cumpăr un teren intravilan de la cineva din familie, dupa care sa construiesc o casa.Cu toți suntem plecați în străinătate, iar asta nu ne permite ca anul aceasta sa fim cu...? (mai mult)
Salut, am avut permisul suspendat o data anul acesta si acum recent mi l- a suspendat iar. Mi- a scris 3 luni pe foaie. E posibil să- mi bage 1 luna in plus? Nu am dat redobândire la nici unul. ...? (mai mult)
Până la ce ora poate dura programul școlar la liceu? Aș vrea o lege, OUG etc
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
Mindfulness întreabă:
bunny1b întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Gilmore Girls
Te consideri un fan adevarat al fetelor Gilmore? Hai sa vedem cat de multe stii despre ele!