Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
Salut, am avut permisul suspendat o data anul acesta si acum recent mi l- a suspendat iar. Mi- a scris 3 luni pe foaie. E posibil să- mi bage 1 luna in plus? Nu am dat redobândire la nici unul. ...? (mai mult)
Până la ce ora poate dura programul școlar la liceu? Aș vrea o lege, OUG etc
Am fost găsit pozitiv la substanțe la volan, deși nu consumasem in acea seara In urina e pozitiv Sânge negativ Practic eram sau nu sub influența? Era in faza de eliminare pribabil.
Buna ziua! Am nevoie de o lamurire! In Certificatul de integritate comportamentala se trece avertismentul scris?
Are voie profesorul sa ne dea o hartie (nu mustrare scrisă) daca vorbim, pe care sa o semneze parintii, iar la 3 hartii primim un 4? De asemenea, la fel si cu temele, dar acolo inteleg intr- o oarecare...? (mai mult)
Voi ce vise ciudate mai aveti? Eu am visat ca trageam cu pusca. Sigur, nestiind sa trag cu pusca a trebuit sa imi faca unu instructaju. Am invatat repede si ma descurcam binisor. Era sa il impusc pe ...? (mai mult)
Salut. Am fost la un control la oftalmolog și mi s-a spus ca vad cu un ochi 40 la suta și cu unul 100 la suta, pot da de permis? Doctorul a zis ca la amator pot.
Buna! Am 18 ani, sunt eleva, am sunat la urgente si m-au internat pentru operatia de apendicita. Stie cineva cat ma va costa?
Pot da de categoria D dacă am 22 ani? Știu ca trebuie 24 dar vad ca tot se schimba legea.Mentionez ca am CE.
Hei.La INM se pot înscrie doar studenții de la drept sau se pot înscrie si cei de la alte facultăți?
Buna ziua, trebuie sa completez o cerere pentru acordarea alocatiei la 18 ani, am o nelamurire. Pe cerere scrie sa bifez unde vreau banii ( in cont de card) iar dupa scrie Nr………., apoi Deschis...? (mai mult)
As vrea sa demontez scaun dreapta spate si sa- l remontez cu spatele la sensul de mers, sa- l mentin defintiv invers, pentru copil. Se poate circula asa sau trebuie omologat scaunul cu sens invers? ...? (mai mult)
Salur, cum pot invata mai repede indicatoarele rutiere? Pe 5 septembrie am picat a 2- a oara sala tot cu 21 ca si prima oara din cauza indicatoarelor https://www.scoalarutiera.ro/indicatoare- si- marcaje/indicatoare-...? (mai mult)
Salut! Vreau sa discutam o problema comuna in ziua de azi: angajarea pe pile și relații Iar acum vine întrebarea si anume cat de greu este sa obții un loc mare in magistratura, implicit un judecător,...? (mai mult)
Cine e acest Ceaușescu si de ce se vorbește atata despre el? Ce e așa wow la el? Ca tot aud vorbind batrani despre el.
Salut TPU, Doresc sa iau bursa sociala dar habar nu am cum, Va rog sa ma ajutati, Sunt la liceu.
Buna, ma incadrez cumva la bursa daca in clasa mea 30% dintr-un total de 24 sunt 7, 2 elevi care primesc bursa? Eu cum ar veni as fi al optulea. Gen acel, 2
Știe cineva legislația legata de drone? Am cautat si nu am înțeles clar unde trebuie sa ma înregistrez cu ea in cazul modelului Drona profesionala YLR/C S135 EIS Pro Max. Autonomie 5 km, nu stiu ...? (mai mult)
Angajatorul poate sa facă contract pe perioada nedeterminata din prima sau trebuie obligatoriu contract pe perioada determinata primele 3 luni?
La blocurile de pe lângă voi câte ferestre sunt luminate? Aici mi se pare chiar deprimant. Pe la ora 11 erau vreo 2 intr- un bloc întreg. Acum e totul stins. Asa e mereu aici :( Cum trăiesc oamenii...? (mai mult)
Bună seara! Am plecat în Germania să lucrez, dar din cauza condițiilor a trebuit să demisionez. Problema este că agenția la care am lucrat nu a închis asigurările și rezidenta... acum primesc...? (mai mult)
Dau fundă, știu că e penibil dar vreau să mă liniștesc. Mulțumesc anticipat pentru răspuns. În tren spre Oradea am fost coleg de compartiment cu niște indieni, m- au ținut de vorbă despre...? (mai mult)
Salut, sunt chemat in instanță pe 22 luna aceasta, pentru un dosar penal, pot parasi tara daca sunt suspect intr-un dosar penal?
Daca sa zicem că moare cineva din familie și un deștept ma ia la mișto pe tema asta, oare am oarecum o scuză in caz că îl bat? Gen legal, risc sa fac pușcărie și așa?
Buna! Cineva apropiat( minor) a fost acuzat de talharie calificata si furt calificat. A recunoscut faptele, au fost restituite bunurile proprietarilor si a fost instituit controlul judiciar. Procesul ...? (mai mult)
Buna, pot schimba buletinul cand fac 18 ani (in decembrie 2023) daca el expria in decembrie 2026? Expira abia in 2026 pentru ca l-am pierdut si am facut altul anul trecut
Salut TPU. Ce se intampla daca port un tricou despre legionari respectiv Zelea Codreanu? Intreb acest lucru pentru ca pe strada vad multi tineri care poarta de exemplu tricouri cu Che Guevara care era ...? (mai mult)
Am și eu o întrebare, ce parere aveți despre cazul lui Vlad Pascu? Băiatul care a omorât doi tineri drogat la volan in 2 Mai?
Bună ziua! Am uitat să întreb de articolele 34-37 din Legea 90/1996. Se poate să-mi spuneți unde se regăsesc? Vă mulțumesc!
Mi- a fost reținut permisul pentru 60 zile pe 21 august, am avut dovada 15 zile până- n data de de 6 septembrie, am susținut examenul și mi s- a redus perioada cu o treime. Cand îmi iau permisu...? (mai mult)
Bună ziua! Legea Protecției muncii 90/1996 a devenit legea 319/2006? Vă mulțumesc!
Am văzut ce s- a spus la știri despre ridicarea MCV- ului de către Comisia Europeană. Având în vedere că acest mecanism a fost dat înainte de aderarea din 2007 și că încă ne mai confruntăm...? (mai mult)
Am fost recent la un supermarket si am observat ca un casier i- a dat alcool unui baiat care desi parea maricel, nu avea 18 ani. Ce amenda risca casierul respectiv? Eu am atentionat acel angajat, nici...? (mai mult)
Îmi poate explica cineva de ce Serbia, Spania, Grecia, Cipru, Slovacia și mai ales România nu recunosc independența Kosovo, pe când alte state, gen SUA, da? Am căutat pe net, dar găsesc...? (mai mult)
Am alta intrebare despre pensie de invaliditate. O persoana de 55 ani care a cotizat 27 ani si are grad 3 de invaliditate sau cum se numeste, a avut salariul destul de mare (peste 5000 lei net in ultimii...? (mai mult)
Bună! Mama are vaucere de vacanta, care expira pe 1 august. Ea poate dupa aceasta data sa mearga sa isi faca vacanta. Daca isi face rezervare si plateste integral inainte de aceasta data, se ia in calcul?...? (mai mult)
Bunica mea a vrut sa schimbe un apartament cu doua camere pentru o garsoniera plus diferenta. Din ce am inteles tatal meu, fiind fiul, nu a intrat in posesia garsonierei, bunica mea murind la scurt ...? (mai mult)
Salut! Dacă ești la colegiu militar și vrei să te transferi la un liceu civil, care sunt criteriile? Adică profilul este mate- info intensiv engleză, asta înseamnă că te poți duce tot la unul...? (mai mult)
Care sunt actele necesare pentru bursa socială, daca venitul este mai mic de 50%? Am înțeles că este de nevoie de la locul de munca venitul pe ultimele 12. Cu ce se dovedește numărul membrilor...? (mai mult)
Ce acte iti trebuie pentru bursa socială? Dar pentru cea de merit?
Bună, dacă mă angajez și după plec de la acel loc de munca, în perioada de preaviz dacă nu îmi găsesc alt loc de munca ma mai lasă sa plec? Și care- i treaba cu șomajul? Dacă plec în afara...? (mai mult)
Buna seara, am o întrebare, în fața casei mele am un vecin cu curtea lui vizavi de a mea. Vecinul din fața casei mele are alt vecin in fața casei care are în spatele casei un geam înspre vecinul...? (mai mult)
Buna seara! Sunt clasa a 10a și ma intrebam daca mai pot depune bursa pentru banii de liceu...și daca as putea sa depun si pentru cea sociala?
Salutare, tatăl meu lucrează la CF și mereu când e în concediu de odihna, adică își ia 10 zile libere sau 5 de odihna, ia mai puțin salariu? Știe cineva de ce? Asa e legea sau de ce i se...? (mai mult)
Va rog sa- mi raspundeti doar daca stiti si daca stiti despre acest subiect, nu raspunsuri gen "intreaba la casa de pensii". Nu sunt retardata, nu vreau sa intreb deocamdata la casa de pensii sau pe ...? (mai mult)
Salut! Te poti angaja part time 5 sau 6 ore pe zi chiar si daca ai mai mult de 18 ani zic asta ca pe un site scria ca te poate angaja 5 sau 6 ore daca esti minor dar oare te poti angaja orele specificate...? (mai mult)
Deci tatăl meu vitreg a murit iar masina lui încă este pe numele lui, sora lui trebuie sa facă succesiunea pentru a putea trece masina pe numele ei.Pana atunci eu împreuna cu verișoara mea vitrega...? (mai mult)
Bună ziua TPU, astăzi am venit la liceu si am mai dat 2- 3 ture prin parcare, un locatar a început sa tipe pe geam ca să plec cu tigaia de aici ca e zgomotoasa ca dacă mai trec o singura data pe...? (mai mult)
Salut, TPU! Am nevoie de un raspuns urgent, va rog frumos. Am sunat la IML in legatura cu rezultatul de sange (drug test). Mi- au spus ca trebuie sa platesc 1080 lei(10 mil si 80 lei), nu mi- au spus...? (mai mult)
Bună TPU, acum ca sunt noi reguli pentru acordarea bursei de merit, insemnand ca primii 30% primesc bursa, (ma incadrez si eu) as vrea sa va intreb cum procedez pentru a beneficia de aceasta bursa,...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
Mindfulness întreabă:
bunny1b întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Fast and Furious
Ai trait si tu viteza si adrenalina din filmele Fast and Furious? Testeaza-ti chiar acum cunostiintele, sa vezi daca te poti numi fan adevarat!