Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 11 Ianuarie 2025 sunt:
Se pricepe cineva la banci, credite? Ca nu inteleg cu ce ajuta MAI EXACT, practic, programul noua casa. În afara de faptul ca in anumite conditii pot sa iau un credit dand 5% in loc de 15% avans din...? (mai mult)
Credeti ca e riscant sa iesi pe afara noaptea? Tot aud pe la tv ca- s multi drogati in Buc. Eu pe aici mai simt miros de iarba cand trec pe strada (de la cei care fumeaza in casa). Voi ati avut probleme...? (mai mult)
Am fost la o olimpiada la finalul anului si trebuie sa primesc bursa de performanta. Dar m-am mutat la alt liceu fix anul scolar următor. Mai primesc bursa?
Buna. Am o mica mare problema. Hellp me va rog. Eu sunt casatorita si am 2 copii minori, repet minori, fata de 5 ani jumatate, baiat de o luna. Eu cu sotul si copiii stam in prezent in casa parinteasca...? (mai mult)
Salut TPU! Dacă îmi cumpăr o armă pentru care nu am nevoie de permis (în USA există) și vreau să o aduc în România, cum fac asta legal? Vreau să mă duc la Work and Travel anul viitor și ...? (mai mult)
Buna TPU, Am o întrebare, dacă un băiat de 20 de ani este într- o relație cu o fata de 16 ani și s- a culcat cu ea și vrea să rămână împreună cu ea iar părinții ei spun la poliție chesti...? (mai mult)
Am un lanț de aur de 60g și vreau sa ma duc cu avionul acasă, trebuie să-l declar sau pot trece cu el asa?
Am terminat scoala de soferi (B)si acum vreau sa ma programez pentru examen dar înca nu am 18 ani(în 23 oct fac)dar între timp mi- am facut buletinul de 18 ani si as vrea sa stiu daca pot sustine proba...? (mai mult)
Salut! Am terminat orele de condus pentru categoria B si vreau sa stiu daca pot susține proba teoretica chiar daca nu am 18ani, cu toate ca am buletinul de 18 ani?
Când ai traseu cu politistul, te depunctează daca nu folosești treapta 3?
La intrarea parcului din orasul meu sunt mai multe indicatoare rutiere care limiteaza viteza maxima la 5km/h si alyele care interzic accesul in ambele sensuri (https://www.codrutier.ro/storage/images/d336ab0c3fd75071e88ff71e5e72cd05.png)...? (mai mult)
Buna.Daca un microbuz cu 3 locuri cu sistem de franare defect si una din roti cu cauciucul sarit de pe janta este tractata pe platforma. Este normal ca persoana cu platforma sa tina cei 3 pasageri in microbuz...? (mai mult)
O factura din Republica Cehă care conține bilete de avion, fără tva pe factura, deplasarea fiind Bucuresti-Roma, este cu taxare inversa în contabilitate? Dau funda! Mulțumesc!
Salut TPU. În 2018, am ales să- mi fac un abonament la Telekom și plăteam lunar 120 de lei pentru abonamentul de televiziune, internet și telefon fix. Serviciile lor mergeau groaznic, așa că...? (mai mult)
Țin minte că anul trecut am depus o cerere de prelungire a alocației (sunt clasa a 12a și am deja 18 ani) și vara asta s- a oprit să îmi vina alocația. Dacă mi s- a oprit să îmi vină alocația...? (mai mult)
Salutare tuturor! Am și eu o curiozitate! Dacă pui un clip pe YouTube iar după postare pe YouTube la respectivul videoclip apare, , Drepturi de Autor " ce înseamnă asta? Menționez faptul că doar...? (mai mult)
Am următoarea speță: contractual angajatul are 90 zile de proba în care își poate da demisia fără preaviz. După 78 zile, angajatul considera ca nu ii este bine la locul de munca și dorește ...? (mai mult)
Buna, am o intrebare. Seful meu imi tot face avansuri, nu prea ma cheama la munca, imi spune ca pe postul meu e deja cineva care trebuie sa plece, doar ca mai are niste proiecte de terminat apoi o ...? (mai mult)
Vă salut! Având în vedere faptul ca am terminat academia de politie, am lucrat, ulterior demisionand din sistem, atrage și anularea diplomei de licenta obținută ca urmare a absolvirii facultății...? (mai mult)
Salut, stie cineva cum este cu norma de hrana in politie? Cu acei bani iti iei doar hrana sau poti folosi si in alte lucruri?
Bună seara! Am fost oprit în trafic de politia rutieră și am fost depistat cu o alcoolemie de 0.77 în aerul expirat iar la sânge încă nu au venit rezultatele desi au trecut 3 săptămâni de atunci,...? (mai mult)
Cine se pricepe si stie daca vrei sa iti dai demisia dintr- un loc de munca si stai in preaviz si in interiorul termenului iti gasesti in alta parte mai avantajos pentru tine poate angajatorul sa renunte...? (mai mult)
Buna TPU. Tocmai ce trec in clasa a 12- a si am realizat ca nu mi- a mai venit alocatia pe card (Banca Transilvania) de aproximativ 2 luni. Stiu ca in general se da alocatia pe ziua de 8 a fiecarei luni...? (mai mult)
Salut. Ieri mi- am intocmit o polita RCA pe 12 luni si imediat am iesit cu masina afara. Nici nu ies bine si ma opreste politia intr- o intersectie. Le dau toate actele si dupa ma intreaba daca mi- am ...? (mai mult)
Studenții la distanta stiu ca primesc carnet de student dar au reducere la mijloacele de transport respectiv la tren?
Daca sunt clasa 9 si vreau sa ma transfer cu motivul de distanta fata de domiciliu,se poate in vacantele dintre module, adica in octombrie?
Am semnat o foaie cum ca as vrea sa plec de la locul de munca din motive personalul dar nu am semnat oficial demisia, nu stiu ce foaie era, ca incepand de luni nu ma voi mai duce dar daca vreau sa ma...? (mai mult)
Cei care sunteti pro rusi sunteti si pro chinezi? Daca nu de ce nu sunteti mai degraba pro chinezi? China este a doua putere economica din lume, au o infrastructura cel putin in unele orase peste orice...? (mai mult)
Buna eu si iubitul meu am inchiriat o garsoniera la curte si propietarul ne a cerut chiria si o luna garantie fara a ne face contract de inchiriere doar niste poze la buletin a trecut 2 zile au inceput...? (mai mult)
Salutt, am terminat a 12a anul asta și vreau sa stiu dacă mai pot sa beneficiez de gratuitati sau reduceri la tren cu carnetul de elev?
Bună ziua! Ca urmare a încetării raporturilor de serviciu cu unitatea (politie), prin demisie, aveam obligația ca în termen de 15 zile de la încetarea raporturilor de serviciu sa ma prezint la ...? (mai mult)
Sunt căsătorită cu un bărbat violent cu care am și un copil de aproape 2 ani. Pana acum a avut episoade de violenta doar fata de mine, însă de câteva zile, le are și cu copilul. Am fost ...? (mai mult)
Buna ziua, am primit amenda acum 1 luna pentru rovinieta si abia azi mi-a ajuns prin posta mai sunt valabile acele 15 zile in care pit plati doar jumatate sau trebuie sa platesc amend intreaga
Salut TPU! a pățit cineva sa iasă pozitiv la tagtest și el sa nu consume droguri niciodată în viata cum sa procedez aseară am iesit pozitiv eu care nu am consumat niciodată și acum trebuie sa ...? (mai mult)
Ce se va întâmpla dacă se va rupe coaliția PSD-PNL?
Unei cunostinte i s- a confiscat telefonul de catre politie de mai bine de o luna, am inteles ca va fi judecat in instanta pentru ceva cu carduri pentru ca l- a imprumutat sau ceva de genul nu stiu exact,...? (mai mult)
Vreau să știu și eu daca mă pot transfera de la liceu la profesionala eu am înțeles că mă pot transfera după primul modul Și nu știu dacă pot
Buna va rog sa ma lamuri ce inseamna : "intabulare, drept proprietate dobanit prin conventie, bun comun nud proprietate " cu cota atat eu si sotul de 1/1 " iar socrii uzufruct fara drept de instrainare...? (mai mult)
Buna, am si eu o intrebare :daca apar cu numele i C.f ca - intabulare, drept proprietate dobandit prin conventie, cota actuala 1/1 atat eu cat si sotul.pot sa imi fac buletin fara semnatura soacrei ...? (mai mult)
Salutare TPU. Cum se delimiteaza un Aixam (B1) de la 45km/h?
Cand vrei sa iti dai demisia ii dai cererea angajatorului si ii mentionezi ca stai in preaviz acel nr de zile?
Buna tututor. Am un copil de 14 luni si in octombrie as trebui sa ma intorc la lucru. Lucrez in ture de 12 ore si am obligatia de a face macar 3 ture de noapte pe luna. Problema este ca copilul adorme ...? (mai mult)
Am luat un colet in UK și mi se cere codul EORI. Am încercat să fac o cerere pe site- ul https://www.customs.ro/e- customs/eori/sistem- informatic Dar îmi zice că „operatorul economic cu identificatorul...? (mai mult)
Am voie sa sun la politia locala daca cineva ma bate?
Salut, am o intrebare, la KFC se angaja cu carte de munca sau nu? Am lucrat la ei acum ceva timp dar lucram 8 ore flexibil(doar vineri, sambata si duminica) si nu mai tin minte. Va multumesc
Deci cum se dau bursele anul ăsta școlar ca eu nu înțeleg? În clasa unde sunt eu suntem 33 de elevi și suntem 23 de elevi cu media egala și mai mare de 9, 50. Eu am media 9, 55 pe anul școlar...? (mai mult)
Buna Acum ceva timp am vazut ceva despre faptul ca studentii mutați la facultate într-un alt oras ar primi niste indemnizații Stie cineva ceva despre asta si unde pot găsi informații?
Poate un minor de 17 ani sa cheme politia / sa faca plangere la politie?
Bună ziua,mi-am scos ieri numerele roșii la mașină, programarea pentru R.A.R o am săptămână viitoare. Întrebarea este dacă pot circula cu ea pana atunci?
Este posibil sa te transferi la un liceul militar daca esti la un liceu pedagogic?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
Mindfulness întreabă:
bunny1b întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Fast and Furious
Ai trait si tu viteza si adrenalina din filmele Fast and Furious? Testeaza-ti chiar acum cunostiintele, sa vezi daca te poti numi fan adevarat!