Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 12 Ianuarie 2025 sunt:
Poate un minor de 17 ani sa cheme politia / sa faca plangere la politie?
Bună ziua,mi-am scos ieri numerele roșii la mașină, programarea pentru R.A.R o am săptămână viitoare. Întrebarea este dacă pot circula cu ea pana atunci?
Este posibil sa te transferi la un liceul militar daca esti la un liceu pedagogic?
Bună, întrebarea mea este dacă pot trece la vamă din UK în România cu vape-uri și lichide (cu nicotină) pentru acestea.
Bună seara. In aceasta seara am avut ghinionul să scap mașina într-un râu. Mașina s-a scufundat, nimeni rănit. Oare e necesar să declar mașina la poliție?
Salut! Dacă o mașină este la vânzare, dar nu are certificat de înmatriculare pentru că a fost reținut pentru jante neconforme, știu că trebuie trecuta prin rar din nou, de proprietar. Se poate...? (mai mult)
Salut, cum imi prelungesc durata abonamentului pentru autobuz?
Salut TPU! In urma cu 2 ani, m- am inscris in partidul AUR, fiind mai mult luat de valul de entuziasm ce inconjura acest partid, iar acum cu atat mai putin ma identific cu cele promovate de ei. Problema...? (mai mult)
Buna seara! As dori si eu o informatie pentru ca am o nelamurire cu privire la executarea silita: in momentul in care esti anuntat ca este pe cale sa fie initiata procedura de executare silita impotriva...? (mai mult)
Buna TPU. O sa mai spun aceasta intrebare o singura data, pentru ca cele doua incercari trecute au fost spamate de niste oameni ignoranti care nu stiu cum functioneaza lumea. Am 13 ani, si sunt programator....? (mai mult)
Am fost depistat la volan sub efectul substanțelor cu efect psihoactiv Îmi aștept analizele imediat de 4 luni, in urina s au depistat 3 substanțe dar nu mi au spus ce, e confidențial poate:)) 70-...? (mai mult)
Salut, am și eu nevoie de o părere, în special a celor cu experienta., eu sunt începător si poate gresesc. Intr- un sens giratoriu cu 3 benzi, dacă ești incadrat pe banda doua poți fata stanga...? (mai mult)
Anulare rezervare Buna ziua, am facut o rezervare pe site- ul LastMinute.com pentru un amic iar din greseala a anulat rezervarea am sunat la ei am discutat si mi- au zis ca nu se m- ai poate face ...? (mai mult)
Hey. Dacă mi-am pierdut certificatul de nastere, trebuie sa ma prezint la primăria unde m-am născut? Si cât durează pana se eliberează altul? Mulțumesc.
Salut! Am trecut azi noapte cu mașina în oraș pe roșu, zona aceea mereu era semaforizată cu culoarea galbenă, nu era nimeni în zonă nu m-a văzut nimeni, ce se poate întâmpla?
Dacă vecinul meu în loc de gardul dintre vecini a făcut zidul unei case tip vilă fără a.mi cere acordul e corect?
Buna ziua, Intentionez de a ma muta la capatul opus al tarii. Am o familie toxica de care as vrea sa tau contactul complet. Exista cumva vreo modalitate prin care pot impiedica de a fi gasit? In...? (mai mult)
Buna seara a- s avea si eu o intrebare... daca de exemplu este o persoana pe watsapp cu un numar care nu este salvat in contactele mele din telefon si vine ori cu chef de glume ori cu chef de a- si bate...? (mai mult)
Credeți ca as putea sa câștig un proces sa bag o persoana in pușcărie si sa o dau in judecata având in vedere ca persoana are cazierul pătat si am martor? Nu pot sa va spun despre ce este vorba....? (mai mult)
Am 180 zile de concediu medical prelungit prin comisie am fost operat de o ruptură de tendon acum am o problema eu muncesc copilu imi este foarte bolnav si mama copilului la fel vreau sa imi iau niste...? (mai mult)
Salut! TPU am picat recent traseul pentru categoria b am platit 3 ședințe. După ce am făcut 2 ședințe instructorul mi-a spus ca a 3 a se considera cea de examen. Este adevărat?
Buna Ziua! am 29 de ani, as putea sa dau la scoala de politie la Cluj? sau exista o limita de varsta de maximum 27 de ani impliniti?
Salutare TPU Există ceva legii în care vecini să- mi impună Ce și cum sa fac in ograda mea De exemple eu am cosit la motocosa cică le sare în curte ceea ce nu s- a întâmplat. orele nu erau ...? (mai mult)
Buna tuturor, ma poate ajuta cineva cu cateva informatii inlegatura cu CIC-ul, (ingrijirea copilului), ce trebuie sa indeplinesc sa pot beneficia de acesta?
Salut TPU. Ajutati- ma va rog. Pe scurt am făcut un contract notarial cu X persoana pentru restituirea sumei de bani împrumutate de la mine și respectivul nu si- a respectat partea. Mi s- a zis ca...? (mai mult)
Buna! Dacă nu se acorda prioritate la sensul giratoriu, poți sa primești sanctiune atât timp cât nu este vreun politist care sa te vadă? (gen prin înregistrări video și asa)
Buna ziua. Pot folosii voucherul tatălui meu daca vreau sa merg in vacanta?
Am nevoie de absolut toate detaliile despre o casatorie intre un cetatean roman si cetatean taiwanez. Daca se poate detalii de la cineva care a reusit sa duca la bun sfarsit toate aspectele casatoriei,...? (mai mult)
Salut. Acum 3 luni am iesit pozitiv la metanfetamina (la volan) Fara a avea nimic asupra mea, singur fiind pe un drum de țară. Azi, mi au venit probele de sânge, acestea fiind pozitive la THC(marijuana) ...? (mai mult)
Salut sunt minor și voiam sa știu eu daca sunt minor și sunt ACM într-o țară străină și nu am un părinte langa mine mă pot întoarce în Romania fara un părinte sau tutore legal?
Buna ziua! Daca parintii mei divorteaza si eu aleg sa raman cu mama (majora fiind) si tata refuza sa imi mai plateasca studiile desi eu sunt la facultate, pot sa l dau in judecata si sa castig...? (mai mult)
Am trecut ieri pe rosu la semaforul pietonilor cu buton si nu le am acordat prioritate pietonilor
Daca sunt împreuna cu fratele soției varului meu primar este vreo problema? Este incest sau ceva ilegal?
Urgent! Am titlu de calatorie de la ambasada pentru ca mi- a expirat buletinul. Maine am avionul spre Romania si trebuie sa fac checkin- ul la WizzAir. Dar nu am optiune "Travel document" ci doar "Passport"...? (mai mult)
Vreau să dau la Fălticeni ca și jandarm mascat, care este legislația? Poate cineva, vă rog, să-mi trimită un link sau să-mi recomande o carte?
S a aprobat cumva legea aia sa poti sa dai de permis la 17 ani de masina si sa poti sa conduci pana la 18 cu cineva in dreapta?
Bună! Împlinesc 18 ani pe 31 octombrie, vreau să știu dacă o să merg pe 10- 15 octombrie să zicem să îmi fac cartea de identitate, o să îl primesc mai devreme de 31 sau când mai exact? nu...? (mai mult)
Stiu ca am pus intrebarea asta, dar un gand nu imi da pace... Cand soferii vor acorda prioritate pietonilor? Ma angajez in trecerea, masinele pe un sens au oprit ca am trecut...? (mai mult)
Pot vinde mașina unui alt proprietar, dacă el nu este prezent? Salut, vinerea viitoare am programata o vizita a unui posibil cumparator pentru masina, iar acesta mi- a cerut sa ne intalnim intr...? (mai mult)
Părinții pot face acte să ma duca la casa de copii? Tata ma amenința ca face acte și ma duce la orfelinat. Daca ma duce acolo ma poate adopta familia prietenei mele? Eu am 17 ani jumate
Un biciclist nu are nevoie de permis de conducere. De asemenea, nu are nevoie de asigurare în caz de accident. Tot de asemenea, un biciclist nu este obligat să facă ITP pentru bicicletă. Și totuși,...? (mai mult)
Buna ziua TPU am o intrebare care ma gandesc la ea si doar cei care au dat ar putea sa ma ajute, deci sunt un adolescent de 17 ani si vreau la 17 ani si 9 luni sa dau de carnet pentru A2 no acum intrebarea...? (mai mult)
Buna ziua, știe cineva dacă se poate plăti cu cecuri de Spania in Franța? Mulțumesc
Bună! Poate cineva sa ma lămurească legat de noul principiu de acordare al burselor de merit? Adică când ar intra în monitorul aficial și cum se procedează ca să intre, trebuie sa se voteze în...? (mai mult)
Bună! As dori sa întreb ceva pentru in prieten, acesta a venit în Anglia in 2022 a obținut Nino si un cod pentru a putea lucra, acum spune că aplicația a fost respinsa din lipsa de dovezi și...? (mai mult)
Salut all, ieri am fost la un gratar si am baut vreo 8 beri si 2 paharele de tuica. Credeti ca pana la ora 5 mi ar iesi alcoolul? E nevoie sa conduc.
Buna TPU, am si eu o intrebare. Cat m ar costa sa ma duc la notar sa fac o procura pentru cineva sa se duca in locul meu la programarile pentru numere rosii si rar?
Pot fi sanctionat daca las o pata din greseala pe perete de ceva, la hotelul unde m- am cazat? Gen o pata de la un tantar, am incercat sa fac sa nu se vada dar din contra, mai rau, o pata mai mare ...? (mai mult)
Buna ziua, am varsta de 17 ani si am decis sa ma apuc de munca alaturi de tatal meu la gaze, cei de acolo mi- au cerut doar buletinul fara nimic altceva?, oare momentan nu mi trebuie restul de fise ...? (mai mult)
1. Ce instituție a statului român are evidența tuturor ONG- urilor, fundațiilor etc. (a oricărei forme de asociere) care activează pe teritoriul României? 2. Ce alte forme de asociere există ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Claudiu193729 întreabă:
2FanMessi2 întreabă:
deearoy întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Mitologie greaca
Cunoasterea Mitologiei Greciei Antice este primul pas catre o cultura generala solida. Hai sa vedem cat de bine stai!