Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 12 Ianuarie 2025 sunt:
Am avut ( sau am) o urmărire penală, o speță din 2019, dosar penal deschis în 2020, eu pus sub urmărire în martie 2023 în calitate de suspect. In 2019 am fost la poliție când ma reclamase...? (mai mult)
Salutare sunt candidat pentru Scoala de Subofiteri Traian Vuia sesiunea a 2 - a si trebuie sa fac testul INMAS. Din cate vad sunt diferite clase dar nu gasesc care sunt diferentele dintre ele cum ar fi...? (mai mult)
E legal sa detin la mine un cutter? Când mai ies în oraș seara și vin târziu acasă, iau cutterul în geantă in caz că sunt atacată. Nu sa rănesc pe nimeni cu el, ci doar sa ameninț, in caz...? (mai mult)
Bună ziua. Am o întrebare care nu o pot înțelege, despre timpi de condus de tir CPI marfa mare. Când trebuie sa iau eu 11 ore de repaus (somn) și când trebuie sa iau alea 9 ore de repaus (somn)? ...? (mai mult)
Bună TPU am primit un plic de la ANAF în care scrie așa, Notificare privind destinația sumei reprezentând până la 3, 5% din impozitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit/unităților...? (mai mult)
Bună ziua TPU. Pe strada mea este un câine mic care vecinii îl lasă afară din curte. Astăzi a mușcat pe o doamnă care aducea ziare. Îi curgea sânge pe picior ( Îmi pare foarte rău pentru dumneaei)....? (mai mult)
Bună. Legat de propire și executare silita. Înainte de căsătorie am primit o executare silita și propire pe salar. În total sunt 3 propiri în valoare de 1100 lei. Întrebarea mea este: Daca ...? (mai mult)
Salut. Am o întrebare legată de timpi de munca și pauza, repaus zilnic (tir). Eu sunt mai greu de cap și nu prea înțeleg așa bine termeni cum se explică pe site or in carte când trebuie sa...? (mai mult)
Mi s- a intamplat acum cateva saptamani, poate o luna. Am intrat la xerox sa imi fac niste copii la niste documente.Scot banii sa platesc, asa ca am pus telefonul la buzunarul...? (mai mult)
Dacă sunt cetățean român minor, și am plecat din țară cu procură însoțit de cineva, pot sa ma intorc in țară fără procura și fără însoțitor?
Buna ziua! Care sunt demersurile pentru a anula in mod tacit, fara sa fie nici o suparare, o actiune in instanta? Se poate trimite cererea prin posta? Trebuie platita o taxa de timbru? Am o actiune...? (mai mult)
Pentru ce fapte dacă ai cazier nu poți da de permis?
Salut. Am o masina cu numere rosii pe 3 luni valabile pe numele fostului proprietar dar asigurarea mi- a anulato. Am facut RAR- ul si am facut si o asigurare pe 1 an pe numele meu. Programarea la inmatriculari...? (mai mult)
Se poate circula cu autovehiculul in cazul in care am masina pe numele meu la anaf+ rca dar trebuie sa o inmatriculez si am programare la drpciv peste o saptamana?
Salut, TPU! O să vă prezint mai întâi contextul acestei întrebări:Am văzut un videoclip pe Youtube a lui Paul Dadrian, intitulat "săruturi care au ucis", și prezenta un caz, în care spunea...? (mai mult)
Salutare. Stie cineva ce se intampla daca circul cu un autoturism cu numere provizorii (rosii) pe numele fostului proprietar si asigurarea pe numele meu?
De ce sunt legile asa blande in Romania? Adica vi se pare normal ca un criminal in serie care a omorat 6 oameni din motive stupide si a comis 200 talharii sa fie lasat liber dupa doar 20 ani? O fi considerat...? (mai mult)
Ce pot face dacă am împrumutat cuiva 600 de lei și persoana respectivă nu îmi mai răspunde
Salut,cum pot sa reclam pe cineva la politie ca vinde droguri? Adica sa fac un 16, care este procesul?
Daca trec sala, dar imi expira cazierul, ce se intampla? Trebuie sa sau iar examenul?
Am avut un accident si am permisul suspendat pe o perioada de 180 de zile am avut dovada de circulatia iar aceasta mi-a expirat, m ai pot da sala la C cu ea expirata?
Salut TPU! Vreau sa ma ajutati, nu am nicio prietena si am doar 10 ani, am avut o prietena care m- a tradat. Ma simt singura, Sunt de alta nationalitate si vorbesc bine romana. Toata lumea ma respinge,...? (mai mult)
Buna, lucrez la un bar desi am 17 ani dar am contract ma rog nu asta este problema, problema este ca s- a produs o paguba pe tura mea s- a stricat un aparat si in caz de nu l plateste omul ce la stricat...? (mai mult)
Salut. pe cartea masinii scrie "instrainate catre X" si eu vreau sa vand masina tatalui meu ca sa o puna pe numele lui. Cum pot sterge numele meu din rubrica aia si sa-l pun pe el acolo?
Bună ziua, e legal să îndrepți un laser in ochiul unei persoane? Se poate face ceva din punct de vedere legal?
Cat costa sa dai pe cineva în judecată?
Un cetățean român are o proprietate. 1. Până la ce adâncime se întinde proprietatea sa? 2. Pentru ceea ce găsește pe proprietatea sa în limita de la punctul 1 (de exemplu apă freatică), ...? (mai mult)
Beneficiază elevii colegiilor naționale militare de transport in comun (rutier și feroviar) GRATUIT?
Salut TPU, cum pot invata mai logic pentru proba teoretica la scoala de șoferi?
Bună seara, am o întrebare, sunt în Italia cu iubita mea și cu copilul nostru, ei trebuie sa se ducă acasă în România. Pot merge cu avionul sau cu autocarul fără procura din partea mea? App...? (mai mult)
S-a aprobat legea ca poți da de permis la 17 ani?
Bună TPU, am o întrebare pentru voi toți, vă place mai mult de Statele Unite sau de Rusia? Mie personal îmi place mai mult de Rusia decât de SUA din motivele mele personale și mă întrebam dacă...? (mai mult)
Daca am 17 ani mă pot caza o noapte la un hotel?
Pentru un cetățean Român/Italian (cu dublă cetățenie), având un autovehicul înmatriculat in Italia, cât este permisă circulația cu acest autovehicul pe teritoriul României?
Preavizul de o luna (pe luni, nu pe zile) la incetarea contractului de munca la cererea angajatului, fara alte mentiuni in contract, se calculeaza pe zile lucratoare sau calendaristice? Va multumesc.
E adevarat ca daca reclami pe cineva la politie ca te-a injurat si nu ai nicio dovada ii da amenda?
Pot merge cu motocrossul si la 13 ani daca mergi pe camp? Si daca da, cati cc trebuie sa aiba?
Pot da de permis daca nu am terminat a 10 a? (2023) Multumesc!
Salut, poti infiinta pfa pentru un venit ce vine din mediul online, ca politist?
Salut. Am cumparat o masina si am obtinut fiscalul. Vreau sa o inmatriculez si stiu ca trebuie sa am polita rca. Rca- ul il vreau pe numele tatalui dar masina s- a inatrainat pe numele meu. Pot sa o inmatriculez...? (mai mult)
Bună ziua, Dacă mi-au rămas zile de concediu, le pot lua oricând? Deși vreau doar o zi- 2, trebuie sa fac cerere cu 60 zile înainte?
Dacă iei categoria B poti conduce și cat A? Adică un motor
Buna ziua, La noi, angajatorul nu te lasa sa iti iei zi de concediu in zi de luni sau de vineri. Dar daca am o problema urgenta si am zile de concediu, ei sunt obligati sa ni le ofere?
Poate fi un contract pentru chirie modificat fara act aditional?
Cum pot să obțin acces la înregistrarea video a examenului meu practic auto?
Ultimul meu cazier judiciar a fost emis in data de 29 mai. Este valabil pentru luna octombrie?
Buna, Tatal meu mi- a oferit cardul sau de vacanta. Daca ma cazez undeva si la check- in el nu este prezent, ar putea fi vreo problema? Daca da, se poate face vreun act care (de imputernicire, poate)...? (mai mult)
Bună ziua. Se poate reînnoi un pașaport expirat fără prezenta persoanei ce îl deține? Mulțumesc.
In ce circumstante ai consimtamant diminuat? Daca iubita mea declara ca a vrut sex cu mine si ea are probleme auditive, aude perfect si stie sa vorbeasca pentru ca nu s- a nascut asa, are consimtamant...? (mai mult)
Care este procedura pentru a da de port-armă?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Claudiu193729 întreabă:
2FanMessi2 întreabă:
deearoy întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Hell on Wheels
Si pe tine te-au incantat drama si actiunea din serialul Hell on Wheels? Hai sa vedem daca poti sa raspunzi corect la toate intrebarile despre acesta!