Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 12 Ianuarie 2025 sunt:
In urma cu cateva zile am fost oprit de politie fara motiv deoarece prietenii mei faceau galagie intr- un loc, iar eu n- am fost cu ei, insa domnii politisti cand m- au vazut s0au luat de mine si mi-...? (mai mult)
Cum este legea cu cumparatul anilor de cotizare pentru pensie? Poti cumpara cati ani vrei? Sau ani ramasi pana la varsta de pensionare?
Salut, TPU! Din câte știu, cele mai mari grade în armata sunt: 1. Feldmareșal; 2.Mareșal; 3.General. Iar primele două le poți avea doar pe timp de război. Îmi puteți explica de ce Ion...? (mai mult)
Cum s- a format salutul crestinesc "Doamne ajuta"? Vad ca asa saluta crestinii... e ca un mod de a se recunoaste intre ei. Eu ma gandeam ca zici asa cand ai nevoie de ajutor la ceva. Ca poate unu se...? (mai mult)
Salut, care sunt actele doveditoare de venit, pentru a putea primi bursa socială?
Trei indicii care demonstrează că sunt nevinovată și am fost bătaia de joc a unui instructor auto și acum tot din cauza lui plătesc milioane pentru ore suplimentare și rezervarea unei noi mașini...? (mai mult)
De ce nu posteaza statul actele anulate? ex: buletin furat - > anuntat seria si nr pe un site - > companiile, bancile trebuie sa- l verifice inainte de a aproba contracte (ar fi protejate si ele de ...? (mai mult)
Bună seara! Se poate să călătoresc cu avionul neînsoțită eu având 17 ani? Din Germania în România?
Salut! Pot sa aflu daca m- a reclamat cineva pentru ceva in mod civilizat? Nu intreb fiindca am facut neaparat ceva dar asta e politica unde stau eu, sunt niste vecini "suspiciosi" care ar deranja special...? (mai mult)
Am acel card de sprijin de la guvern unde se depun 250 de lei la 2 luni, totodată am și pensie de urmaș, fiind la facultate. Dacă încep să lucrez full time, acel card va deveni inactiv și toți...? (mai mult)
Într-o intersecție semaforizată cu 3 benzi la semnalul verde al semaforului ai voie sa schimbi benzile pe circulație trecând peste trecerea de pietoni?
Salut, am categoria B si vreau sa dau de BE acum, in viitor daca voi face categoria C voi primi si CE sau trebuie sa refac din nou scoala doar ca cu vehicul din categoria C?
Buna Ziua, exista vreo șansă în care as putea să- mi schimb permisul de conducere daca ar fi sa plec în străinătate și să se întâmple un sa schim primul meu permis de conducere din tara mea...? (mai mult)
Salut, am făcut o prostie mare, am sat o piesa la un prieten care nu merita și as dori sa o iau înapoi dar nu dorește sa mi o dea acum a pus o pe olx și când mi- a zis sa mi o de a zis ca să ii...? (mai mult)
Bună. Știe cineva ce se poate întâmpla dacă ai credit la banca (in jur de3000 lei) și încetezi sa mai plătești? Nu mai locuiesc în Romania de un an de zile și nu dețin absolut nimic pe numele...? (mai mult)
Buna. In momentul de fata sunt in concediu de risc maternal 120de zile maxim. Am deja 5 luni de sarcina. Mai trebuie sa fac alt dosar pentru prenatal la 7 luni?
Salut TPU, cum vine treaba asta? eu acum 2 zile am picat sala cu 21, si trebuie sa astept 15 zile ca sa dau iar sala sau trebuie sa aștept 15 zile si dupa sa imi fac programare?
Salut. Sunt un pic nelamurit in legatura cu fenomenul Caritas din anii 90. Chiar a fost oare o escrocherie de la bun inceput? Ca a rezistat vreo 3 ani de zile toata treaba asta. Si daca era o escrocherie...? (mai mult)
Buna TPU! am facut acum ceva timp niste farse la telefon, nu va ganditi ca era ceva serios, doar sunam si taceam, alti prieteni s- au dat drept pizzeri, in fine, eu doar sunam si taceam, dupa ceva...? (mai mult)
Buna! In seara asta mi am pierdut o singura casca Airpods. Am căutat pe Find my și am găsit locația, aproape de locuința mea, însă intr- un loc in care eu azi nu am fost absolut deloc. M am dus...? (mai mult)
SALUT, daca am picat sala cu 21 (ca prostii) a zis politistul ca ma pot repograma dupa 15 zile lucratoare, dar in acestea 15 zile sunt incluse si sambetele si duminicile?
Salut. Astazi pe tvr3 vad un mesaj public de genul : ''Actul sexual cu un minor sub 16 ani este sanctionat cu inchisoare daca cel cu care intretine actul este MAI MARE DECAT ACESTA CU 5 ANI decat minorul'' ...? (mai mult)
Ar trebui sau nu să acordăm autonomie Ținutului Secuiesc? Care sunt principalele argument pro și contra?
În ce tari din Europa nu ai voie sa deții poze xxx(poze normale)?
Buna ziua, in 2020 am fost martor când un cunoscut a tâlhărit pe un băiat. Eu eram in stare e ebrietate, băusem destul, dar nu am atins pe nimeni cu un deget. Se vede și pe camere. Mă rog...? (mai mult)
Ce pot face in viata cu pasiunea mea pentru medicina dacă nu pot deveni medic?(din anumite motive de sanatate)
Bună ziua! Examenul de bacalaureat îl corectează cei de la guvern?
Îmi place ramura de astrologie medicala (da, exista asa ceva) Dar și medicina alternativa. De exemplu îmi place conceptul și autorul Meddium Medical (Antony Wiliam) Voi ce pasiuni sau mai bine ...? (mai mult)
Am 15 ani si am facut sex cu o fata de 14 ani, nu a fost fortat. Am fost ambii de acord, a fost protejat, se poate intampla ceva daca merge la politie?
De ce nu se fac testari psihologice si psihiatrice la ordinea zilei pentru cei ce pot declansa nuclearele? Mie mi se pare o tampenie, eu as pune 10 oameni sa ia decizia asta si toti sa fie testati cat...? (mai mult)
Daca pierde Putin cu ucrainienii de frustrat credeti ca are tupeu sa dea cu nuclearele? Chiar e sociopat sau asa zicem noi ca mod de manifestare a lui? Daca e sociopat e mai nasol ca lor nu le e teama ...? (mai mult)
Buna TPU! Daca mi- am pierdut buletinul si trebuie sa- mi fac unul nou, cum procedez? Pot sa merg acolo de unde il iau (serviciul evidenta populației) si sa le spun ca l- am pierdut si fac altul pe...? (mai mult)
Salut, mi- au fost ridicate plăcuțele de către cei de la poliție și am plecat așa fiind sfătuit de un polițist că în ziua aceea am voie sa circul așa până acasă, el eliberandu- mi o dovadă...? (mai mult)
Cineva are o poză a cărții mele de identitate, buletinul (valabil până în 2025). Un necunoscut, periculos (prostia mea a facut sa ajungă la el). Dacă îmi schimb buletinul, mai poate folosi...? (mai mult)
Alut! Am nevoie de o informatie! Sunt din Iasi, am 17 ani dar stau la prietenul meu in Maramures, am inceput scoala de soferi aici si intr- o luna fac 18 ani. Vreau sa stiu daca pot schimba buletinul...? (mai mult)
Știți dacă la dosarul de indemnizatie este acceptata adeverinta de venit de la anaf?
Buna ziua, am o intrebare, cum ar putea calatori un minor de 16 ani neinsoțit in Marea Britanie la unchi? Am ințeles ca trebuie platita o taxa la compania de zbor, dar ce acte trebuie, unde trebuie...? (mai mult)
Va salut, am sanse sa iau sala daca fac chestionare si le iau cu 23, 24, 25?
Salut! Doresc sa cumpar o masina din Bucuresti (aici locuiesc cu chirie). Domnu' care vinde masina are contract de vanzare - cumparare cu primul propietar dar actele au ramas pe numele primului propietar....? (mai mult)
Stiti ce ma tem de la o vreme? Daca umbli dezbracat/a prin casa si te vad vecinii pe geam, poti sa te trezesti cu politia la usa si amenda?
Ca și minor pot face rost de procura pentru a pleca din țară cu un părinte chiar daca tatăl este plecat în afara?
Există doar patru țări în Europa în care eutanasierea este permisă: Belgia, Luxemburg, Elveția și Olanda. În restul Europei, „uciderea la cerere" este o infracțiune. Gândiți- vă la...? (mai mult)
Salut TPU! Cum procedez daca am o actiune in Instanta si vreau sa o retrag? Trebuie sa platesc vreo taxa? Exista un formular tipizat care trebuie depus?
Salut. Daca fac accident cu bicicleta sau trotineta electrica si sunt doar pagube materiale, care e procedura? Eu de exemplu fiind cel cu bicicleta in impact cu o masina ce trebuie sa fac fiind vinovat,...? (mai mult)
Bună. Cum se procedează în cazul în care există viitoarea mămică fără loc de munca și sprijin si poate beneficia de indemnizatie? Dacă sarcina are doar câteva săptămâni, se poate angaja?...? (mai mult)
Buna seara, Am o actiune in Instanta pentru incetarea masurilor obligatorii impuse de articolul 109 cp. Am facut expertiza medico- legala dar nu stiu rezultatul. Am dreptul sa vad raportul medico- legal?...? (mai mult)
Pot intra in Bulgaria doar cu buletinul fără pașaport sau procura dacă am 17 ani?
Dacă am media la evaluarea nationala (admitere liceu) de 9.50 primesc bursa?
Din punctul vostru de vedere, care credeti ca este tara cu cea mai corecta democratie? Adica, nu ma refer democratia din America, in care accesul de droguri si arme e la indemana orcui.
Bună. Am întâlnit o tipa pe tinder și am început sa vorbim pe Insta. După câteva min am trecut pe whatsapp. I- am zis sa vina la mine în oraș. A zis ca nu are bani. A zis ca vine cu ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Claudiu193729 întreabă:
2FanMessi2 întreabă:
deearoy întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Hell on Wheels
Si pe tine te-au incantat drama si actiunea din serialul Hell on Wheels? Hai sa vedem daca poti sa raspunzi corect la toate intrebarile despre acesta!