Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 12 Ianuarie 2025 sunt:
Bună TPU. Urmează să îmi cumpăr un teren, mai bine zis o livadă pe un deal și aș vrea acolo să îmi fac o căbănuță, un mic lăcaș de liniște și cică am nevoie de aprobare de la primărie,...? (mai mult)
Bună ziua. Am o nelămurire. De recent sora mamei mele (divorțată de mai bine de 8 ani cu fiu și fiică) s- a măritat cu un bărbat din altă țară care are și el o fiică. Nu avem nici un fel de...? (mai mult)
Bună ziua! Sunt fost ofițer de politie, demisonand din sistem de aproape 3 ani. Am lucrat o perioada de aproximativ un an și 5 luni. Sunt licențiat și în drept, dorind ca la un moment dat sa ...? (mai mult)
Salut! Am fost vinovat intr- o tamponare usoara, mi s- a suspendat permisul etc. Ce vreau eu sa intreb, e faptul daca e normal ca mi- au retinut polita de asigurare? Desi nu am facut amiabila cu celalalt...? (mai mult)
Salutare! Aveti idee daca stau dezbracat pe balcon si ma vede vreun vecin ar putea sa sune la politie sau sa imi faca vreo reclamatie?
Cum arată în prezent repararea conductelor de termoficare a Capitalei(în special în Sectoarele 4 și 5), câte au fost schimbate/modernizate și în ce stadiu sunt lucrările?
Salut,am o intrebare, daca un drum este neasfaltat si neluminat mai este drum public? + pe langa drum sunt case si padure. Deci mai este drum public? Dau funda.
Salut TPU! Am găsit intr- un magazin o punga cu haine de la alt magazin uitată de cineva acolo! Am stat ceva timp pana sa iau punga sa văd dacă cineva se intoarce după ea! Într- un final nu s- ...? (mai mult)
Deci ieri am facut niste conturi de Tiktok in gluma cu numele unei persoane si am postat cateva videoclipuri amuzante cu ea. Pe parcurs le- am sters, dar a scris ca o sa se stearga definitiv peste 30 ...? (mai mult)
Poți conduce un motorcross de copii la 11 ani? Poti sa îți faci permis la 11 ani?
Pe vremea țarilor, Rusia era guvernată cu ajutorul unei poliții politice personale. Lenin a venit cu idei noi. Și- a axat filosofia revoluționară în jurul unui partid politic, care trebuia să...? (mai mult)
Daca cineva cumpara un apartament prin agent imobiliar, ce acte trebuie să ia de la notar noul propietar ca să fie sigur că este în regulă?
Bună ziua Tpu.Cineva care cunoaște bine legile. Vă rog să-mi spuneți dacă cineva mă vorbește de rău, spune lucruri depere mine neadevărate, pot face plângere la poliție?
Buna dimineata! Am o problema: in iulie am fost nevoita la varsta mea frageda de 25 ani sa imi iau pentru prima data in viata un concediu medical de 7 zile (exclus weekenduri) din cauza unei tendinite ...? (mai mult)
Azi m- a oprit politia in parc ca ma plimbam cu bicicleta pe unde nu trebuia, iar cand m- a pus sa ma legitimez eu am plecat pur si simplu fara sa zic nimic. Poate sa imi vina acasa amenda ceva? (avand...? (mai mult)
Buna seara, am și eu o întrebare. Am 14 ani iar părinți mei ma lasă sa ma mut la iubitul meu de 18 ani, sa va mai zic ca mai consuma mult alcool și na poate sa îmbata și suna la poliție ca ...? (mai mult)
Bună seara! Un fost polițist poate intra în profesia de avocat (având licenta în drept ) ca avocat definitiv sau trebuie mai întâi sa devina stagiar? (Având un an și câteva luni de activitate...? (mai mult)
Salut cum decurge proba la sala in afara de buletin si de dosar mai am nevoie de ceva pentru a ma prezenta sa dau sala pentru scoala de soferi? si cum decurge proba??
Oare bursele de merit din clasa a 9 primii 30% dintr o clasa se ia după media de intrare sau după media 5-8?
Logodna înseamnă că fata trece pe numele băiatului?
Cu 3 capete de acuzare :amenințări,loviri si alte violente și tombola fara autorizație, pot merge la închisoare?
Buna seara, Locuiesc la casa, cu curte comuna. In mod normal îmi parchez mașina in curte, dar sunt zile, in mod special in weekend, când turiști care au închiriat apartamente in curte parchează...? (mai mult)
Buna seara, am 17 ani si as vrea sa plec in Germania dupa iubitul meu, iar tatal meu nu este de acord sa mi dea procura. As putea sa fac cumva sa plec fara a semna tatal meu doar cu semnatura mamei? ...? (mai mult)
Am to vazut reclama ai la TV in care spune ceva legat de consimtamantul legal si cum ca daca minorul are sub 16 si celalalt are mai mult de 5 ani diferenta, se considera viol. Eu stiam ca daca ea/el ...? (mai mult)
De ce oamenii sunt rasisti? Nu toată lumea este rasistă, dar cu toții avem prejudecăți (chiar dacă nu vrem să recunoaștem). Adesea, nici măcar nu suntem conștienți de prejudecățile noastre,...? (mai mult)
2 verisori de gradul 2 pot fi impreună? Si daca parinti fetei sunt nasi de botez ai baiatului? Ei pot fi impreuna?
1Rusii sunt constienti ca nu mai au sanse cu ucrainieii? 2oare exista om sa il suporte pe Putin pe planeta asta? 3Putin are copii? si 4.in al doilea razboi mondial pe cine ati fi preferat? pe Hitler sau...? (mai mult)
Imi explică si mie ce este cu bursa tehnologica, adică ce trebuie sa fac sa iau
Ce credeți despre testul de personalitate MBTI (Myers- Briggs Type Indicator)? Vă regăsiți în rezultatele obținute? Parerea mea este ca e destul de accurate. (cel puțin pentru mine, fiind ENTP) ...? (mai mult)
Salutare, Cum ar fi acest calcul referitor la plata de texe si impozite pe venit, din strainatate? Daca s- ar mari castigul cu 1 ban peste salariul minim pe economie, platesc si mai mult la impozit...? (mai mult)
Cu cateva zile in urma, in timp ce treceam strada pe trecerea de pietoni, am fost lovita de o mașină care venea de pe banda 2 si nu m- a observat, desi autoturismul de pe banda 1 a oprit să- mi dea...? (mai mult)
Bună ziua! Aș dori să închei un contract cu iubitul meu prin care sa asigur o durata de minim un an a relației cu anumite clauze (amândoi fiind persoane fizice). Se poate face așa ceva? Dacă ...? (mai mult)
Este societatea actuală una matriarhală?
Va rog sa ma ajutați cu un răspuns bun, verișoara mea are 16 ani și vrea sa se ducă la iubitul ei, dacă părinții ei se duc la poliție se poate întâmpla ceva cu cei doi? Sau poate sa o ia mama...? (mai mult)
Stiti ce imi repugna? Vad asta la tv mereu: Actul sexual comis de un minor sub 16 ani cu un major mai mare cu 5 ani constituie viol si se pedepseste cu inchisoarea. Chiar trebuie sa stie asta tot poporul? ...? (mai mult)
Bună ziua. Unde ar trebui sa se facă o plângere pentru asistență socială? Pentru că oferă ajutor persoanelor care nu au nevoi și celor care au nevoie nu le face, mă refer la ajutor de stat...? (mai mult)
Ar trebui declarat impozitul pentru un Acord de Consultanta (CONSULTANT AGREEMENT)? Nu sunt sigur cum s- ar traduce acest document. Dar sa zicem ca se lucreaza pentru o firma externa (SUA), cu un salariu...? (mai mult)
Buna, am vazut ca pe fluturasul de salariu, ca pe luna iulie imi apare impozitul pe venit 10%. Nu am nici o activitate independenta si nu incasez nici chirii. Acest impozit o sa fie prezent in fiecare...? (mai mult)
Ce se întâmplă dacă ești prins într-un locat consumând d******, tu doar cumparandu- le de alt cineva. Mersi!
Salut! Mai sunt magistrații in greva, judecatorii? Multumesc
1. Îmi poate explica și mie cineva câte feluri de acte normative există și care sunt diferențele între ele? Adică ce caracteristici fac să fie diferit un HG față de un OG, un OG fața de un...? (mai mult)
O persoana fizica fara firma poate vinde servicii (o singura data) unei firme fara factura & chitanta? Gen pentru 100 de lei persoana fizica sa faca clipuri de marketing pe tiktok, fara sa fie...? (mai mult)
Pedeapsa cu moartea este justificabilă moral? În 93 de țări ale lumii, există încă o pedeapsă cu moartea reglementată legal. Este această pedeapsă potrivită? Ar trebui ucigașii și criminalii...? (mai mult)
Legile mai stricte conduc la o lume mai pașnică sau la mai multe crime? Pot pedepsele mai dure să rezolve problema criminalității și să ne facă viața mai sigură? Sau are efectul opus? Pedeapsa...? (mai mult)
Toată lumea are aceleași oportunități. Fapt sau prostie? Gândiți- vă la următorul scenariu: Andrei este un băiat de șase ani care trăiește într- o familie bogată. Tatăl lui este CEO-...? (mai mult)
Chiar nu stiu ce sa fac cu o situatie, nu am mai avut nevoie de concediu medical pana acum, mi s- a facut rau si nu am mers la munca doua zile dar nu am fost nici la medic sa iau mesical, nici macar...? (mai mult)
Salut, in 17 joi voi avea sala pentru scoala de soferi, imi puteti spune va rog daca mai am nevoie de ceva acte de ex buletin sau altceva pentru cand voi fi prezent acolo?
Salutare! Vreau sa vand masina, iar printre actele necesare mi se cere si Certificatul de Atestare Fiscala privind Impozitele si Taxele Locale. M- am logat in Spatiul Virtual ANAF, am Solicitat documentul,...? (mai mult)
Salutare, o întrebare. Merita să-ți pierzi libertatea pentru cineva?
Care e treaba cu 10% pe venitul tău la stat? Am auzit că dacă vrei să ai mai mulți bani lunar, trebuie să dai 10% din venitul tău la stat și nu știu care e treaba.Ce vrea să însemne? Rog seriozitate...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Claudiu193729 întreabă:
2FanMessi2 întreabă:
deearoy întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
101 si 102 Dalmatieni
Ai urmarit cu drag aventurile nazdravanilor cu pete si ale ticaloasei Cruella de Vil? Cat de multe stii despre filmele artistice? Dar despre animatia 101 Dalmatieni?