Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 12 Ianuarie 2025 sunt:
Bună. Aș vrea sa merg la politie sa il declar pe iubitul meu pentru ca m- a batut si m- a santajat doar ca nu stiu la ce sa ma astept si daca politia i- ar face ceva in legatura cu asta.El deja mai...? (mai mult)
Bună ziua. Dacă șicanezi un gabarit depășit ce este pus în mișcare, ce se poate întâmpla? Țin sa menționez masina care a șicanat nu a fost oprita de politie!
Salut, maine la ora 10 o sa dau iesirea din scoala de soferi si nu stiu ce voi fi pus sa fac sau ce se va face acolo? Mi-ar fi utile niste sfaturi. Mulțumesc.
Ce se întâmplă dacă dai țeapă unui taximetrist? Poate chema poliția?
Salut, imi puteti spune care e diferenta dintre legea penala si infractiune? Prin ce se deosebesc?
Salut TPU! Am o intrebare despre emigrare. Exista o metoda prin care se poate solicita sa fii deportat in alta tara pe criteriul ca esti persecutat sau in pericol in propria tara? Stiu ca in UK se ...? (mai mult)
Bună, am 2 întrebări : 1. : Se poate face ceva contract la politie sau la notar sau oriunde unde sa îl asigur pe cineva ca eu ii dau bani inapoi în fiecare luna sau orice legal în privința asta...? (mai mult)
Hei. Am o problema putin mai complicata si doresc sfaturi. Deci, mama e casatorita cu taicamiu de foarte mult timp, undeva la peste 35 de ani, doar ca el in trecut era foarte abuziv, o batea, o ...? (mai mult)
Ce lucruri rele poate cineva sa-mi faca daca mi-a facut poza la buletin?
Am voie (e legal)sa îmi fac un blog exclusiv de sănătate și medicina deși nu sunt și nu voi fi medic? Informațiile le iau din cărțile cumparate de mine bestseller scrise de diferiți doctori ...? (mai mult)
Ce parere aveti de cazul din Mangalia, cu fata care a fost omorata si lasata sub banca de cea mai buna prietena a ei? Chiar au fost "prietene bune"? Poate ca nu a omorat- o ea, dar sigur a pus pe altcineva...? (mai mult)
Salut comunitate, vin cu o întrebare mai stupida. Am avut un mic accident auto cu un biciclist la care n- am fost vinovat, sa va explic. Eram staționat pe partea dreapta, m- am asigurat pentru...? (mai mult)
Buna, Am si eu o intrebare legata de un subiect juridic, mentionez ca as dori sa raspunda persoane care imi pot indica si referinte (legi etc) in acest sens. In apropierea casei mele (50- 100 m) ...? (mai mult)
Sunt o persoana cu dezabilitati fizic. Am un unchi care este agresiv fizic si verbal cu mine. Copiii mei sunt in grija unchiului meu iar eu stau cu el deoarece copiii mei stau la el. Nu pot locui singura...? (mai mult)
Buna TPU. Poate cineva sa imi zica pe scurt ce pot face si ce nu pot face in acesti termeni de utilizare? Multumesc. https://zoomy. tech/termeni/
Salut, am o intrebare legata pe acest topic. O garantie de conformitate sau o garantie comerciala poate fi acceptata de firma daca detinatorul produsului in cauza este minor sau are sub 18 ani? As dori...? (mai mult)
Care este cel mai ideal tip de societate comercială pentru cineva care nu are experiență, preferabil cu o investiție mai mică (e.g. fără nevoia de un contabil)
Acestea sunt numele de familie a unor generali români din istorie: • Batcu • Goia • Rascu • Sima Ce nume vi se pare că impune respect și arată autoritate de lider, fără să vi se ofere...? (mai mult)
Buna! Eu am fost in mall cu niste prieteni si am vrut sa mergem pe acoperis, adica in parcarea de la ultimul etaj. Era inchis accesul acolo dar tot am intrat pentru ca mai toata lumea urca sa faca poze...? (mai mult)
Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu un răspuns: locuiesc într- un bloc nou cu locuri de parcare separate fata de bloc, in fata blocului constructorul parchează doar el (locuiește in bloc) nu lasă...? (mai mult)
Un minor poate fi comerciant legal fara firma?
Salut, masinile te politie te pot opri in mers asa fara motiv? Azi mergeam spre casa cand o masina de politie in spatele meu ma claxona, mi- am dat seama ca vor sa ma opreasca. Am tras pe dreapta, ...? (mai mult)
Salutare! Am nevoie de ajutorul dvs in legătură cu o dilemă de- ale mele legată de școala de șoferi. Problema mea este că am făcut școala de șoferi în Brașov și am fost admis la examenul...? (mai mult)
Bună! Dacă eu mi- aș publica creațiile (poezii, fotografii, texte etc.) pe internet (Instagram, Tiktok, Facebook etc.) ar fi protejate de drepturi de autor? Am cum să câștig bani postându- ...? (mai mult)
Ce partide politice vor fi în parlamentul României după alegerile din toamna anului viitor?
Salut, s-a adaugat legea aceea care poti conduce mopede de pana la 125cc daca ai permis de cat B?
Ce efecte s- ar putea crea, pozitive și/sau negative dacă s- ar face o lege să interzică angajatorilor să ceară scrisoare de recomandare de la angajatorii anteriori unde a mai lucrat acel angajat...? (mai mult)
Când cineva deranjează spațiul public sau comite o crimă (jaf, omor, violențe, etc), chemi poliția prin apel la 112, dar poliția nu- și face treaba, vine târziu, face doar așa de fațadă,...? (mai mult)
Salutare fratilor, sunt un amator consumator de "iarba", nu consum mult si nu ma urc la volan in niciun caz dupa ce fumez, sunt foarte atent la aceste lucruri si nu am condus niciodata sub influenta...? (mai mult)
Salut TPU! Am vazut ceva musulman cu 3 sotii dupa el. Întrebarea este: chestia asta este legala? Nu sunt musulman și nici nu vreau sa fiu, nici nu am habar cum e cu chestiile astea religioase în România....? (mai mult)
Salut TPU! De ceva timp, se aduna seara de seara niste pustani, cu masini, cu figuri, intr- o parcare din fata blocului meu, dupa ora 23 si fac o galagie de nedescris... sparg sticle, tipa, injura,...? (mai mult)
Salutare TPU, vreau sa imi cer scuze ca voi pune aceasta intrebare, ce se intampla daca plintru pe tiktok excesiv si intru pe LIVE- urile oameniilor si ii jignesc si injur in comentarii pe LIVE- urile...? (mai mult)
Buna seara! Am si eu o intrebare pentru care dau funda celui mai bun raspuns! Problema este in felul urmator : in urma cu cateva zile am avut cateva acte la mine intr- o mapa printre care certificatul ...? (mai mult)
Am 2 luni de munca si sunt in perioada de proba. Dacă vreau sa îmi bag concediu medical pot fi dat afara de la munca? Lucrez ca manipulator bagaje la aeroport
Bună seara, îmi spune cineva, vă rog frumos din suflet de ce e vazut Putin ca un personaj negativ? Să îmi spuneți, vă rog frumos din suflet, dacă am ales corect si perfect categoria!
Oare de ce nu e apa calda in Buc in unele zone? Cica se fac lucrari. Si apa e inchisa cu saptamanile. Nu inteleg ce lucrari de amploare se fac atata timp. La fel a fost si vara trecuta. Poate unii se...? (mai mult)
Știe careva dacă am 2 luni de munca îmi pot lua medical?
Am pierdut buletinul acum 2 ore, luna viitoare implinesc 18 ani si oricum ar trebui schimbat, ce ar trebuie sa fac in acest caz?
Buna ziua, am și eu o întrebare, peste o săptămână trebuie sa schimb buletinul a doua oara, vreau să știu dacă a doua oară mai trebuie să meargă cineva cu mine să mă ia în spațiu. Vreau...? (mai mult)
Trebuie sa fac 18 ani curand. Trebuie sa schimb buletinul, mai trebuie sa mai vina cineva cu mine ca sa ma ia in spatiu daca tot in aceeasi locuita locuiesc?
Hey TPU! Recent era să rămân fără permis că m- a băgat WAZE- ul pe interzis și întrebarea mea e dacă polițistul are obligația de a se legitima la luarea contactului cu respectiva persoană,...? (mai mult)
1) Daca o persoana lucreaza 10 ani, are dreptul la pensie, atunci cand trece de 60 de ani? 2) Ce este pensia de urmas si in ce conditii se acorda? Multumesc!
Salut, lume! Pun această întrebare mai ales pentru cei care se pricep la drept. Din câte știți voi, care e cea mai mare pedeapsă pe care cineva o poate primi cu suspendare(2, 3, 5 ani...) și ...? (mai mult)
Buna, mama e plecată in România și eu sunt in Franța cu mătușa mea doar ca dorim sa plecam si noi in România, am 17 ani si as vrea sa stiu daca pot pleca cu ea chiar daca nu are procura....? (mai mult)
Salut! Intreb pentru cei din Moldova. Se poate trece vama si tranzit din Romania in Moldova, avand in vedere starea de urgenta ce e posibil sa se prelungeasca cu inca 60 de zile?
Salut. Permisul suspendat și fara amenda se poate?
Salut! Este permis din punct de vedere legal actul sexual dintre o persoana de 18 ani si una de 17 ani?
Buna. Sunt insarcinata in 17 saptamani, am obtinut hartia de concediu de risc de la dr. ginecolog si urmeaza sa o aduc la locul de munca. Stie cineva ce dosar trebuie facut pentru la medicina muncii ...? (mai mult)
Pot folosi imaginile pe care le-am facut cu https://zoomy. tech/ in mod comercial?
Buna! Daca am terminat clasa a 12- a și acum sunt însărcinată în 9 săptămâni, pot sa mă înscriu la o postliceală și să iau indemnizație pentru creșterea copilului? Șomaj nu pot lua ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Claudiu193729 întreabă:
2FanMessi2 întreabă:
deearoy întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
101 si 102 Dalmatieni
Ai urmarit cu drag aventurile nazdravanilor cu pete si ale ticaloasei Cruella de Vil? Cat de multe stii despre filmele artistice? Dar despre animatia 101 Dalmatieni?