Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 12 Ianuarie 2025 sunt:
E adevarat ca relatiile intre persoane de acelasi sex erau interzise prin lege pe vremea lui Ceasca? E adevarat ca in manualele de psihologie scria ca astea sunt boli? Adica eu si prietena mea am fi ...? (mai mult)
Salut! Daca salariul minim pe economie e 3000 de lei(neimpozabil), de ce sunt locuri de munca platite cu 1700 sau 2500?
Salut, sunt un baiat de 17 ani si am o intrebare. EU am o iubita de 13 ani, suntem impreuna de un an si parintii ei o bat și o amenință, nu vor ca fata lor sa fie cu mine si eu cu fata as vrea sa...? (mai mult)
Daca imi expira buletinul si vreau sa mi-l reinoiesc in alt oras, fata de cel in care aveam domiciliul anterior, imi va trebui vreun act anume?
Buna ziua. Daca sunt angajat in Germania, imi pot lua concediu medical de la doctorul de familie din Romania? Dar sa fie valabil in Germania
Salutare TPU! Astazi am avut urmatoarea patanie destul de nefericita ca sa spun asa. Ma intorceam acasa si in drumul meu vad o masina care circula in limita vitezei da peste o pisica. Da un pic peste ea,...? (mai mult)
Bună, curând mi-au fost furate datele cardului și s-au făcut tranzacții prin Google play într-un joc, poate poliția să afle cine a făcut asta?
Buna ziua, daca am facut un an de postliceala, de buget, pot sa ma inscriu de asemenea la o facultate tot la buget? Stiu ca am dreptul doar odata la buget dar asta in cazul invatamantul superior de licenta,...? (mai mult)
Ce se poate intampla daca esti amendat pentru ca nu ai titlu de calatorie STB insa nu platesti amenda?
Buna ziua. Cate zile poate sa iti dea medicul de familie medical unei gravide? Si daca merge sa incepi medicalul gen de joi, vineri si sa continui de luni marti incontinuare?! Stie cineva?
Bună TPU! Aș dori să aflu, ca meserie de avocat, poți fi la drept civil cât și în drept penal. Adică să fi avocat și în drept penal și în drept civil
Donald Trump a fost cel mai bun, carismatic și puternic președinte al U.S.A. Cine si- ar dori sa revină președinte al Americii în 2024? Are un farmec aparte Trump dar și America are cel mai...? (mai mult)
Salut! Ce credeți despre discriminarea între colegii de munca? Anume eu sunt etnie rroma iar celelalt maghiar, dar eu sunt tot timpul jignit și umilit și țap ispășitor pentru orice, nimeni nu ...? (mai mult)
Salut! Stie cineva daca se poate primi acea reducere de 10% din impozit pentru programatori daca termina o facultate la fara frecventa?
Salut, tatal meu a fost sunat astazi de la politie ca trebuie sa se prezinte luni la sectie. Daca eu sunt major si as fi facut eu ceva nu trebuia sa ma sune pe mine sa ma prezint? Va rog sa mi...? (mai mult)
Polițistul poate sa fie martor în instanta dacă asista la o amenințare asupra unei persoane?
Buna ziua! Am facut un contract cu rds rcs pentru un serviciu de televiziune, mentionez ca nu aveam contract de inchiriere sau titlul de proprietate! Dupa un an un prieten de al meu si.a cumparat o proprietate...? (mai mult)
La razuiesti si castigi in cazul unui castig mare cine iti da banii? Si cum. Unde tresa mergi
Bună ziua. Eu și prieteni mei ne jucam intr- un parc public cu mingea de fotbal, iar un domn de la asociatie ne a amenințat ca da ca ne mai jucam va chema politia și vom primi amenda (vreau sa precizez...? (mai mult)
Bună ziua, am și eu o nelămurire. Astăzi am fost la un interviu de angajare și mi s- a dat sa semnez ceva, după care mi s- a dat o lista cu chestiile pe care trebuie sa le fac, fisa medicala ...? (mai mult)
Salut TPU, pot primi viza de flotant pe pasaport? Stiu ca suna stupid dar e intrebare serioasa.
Salut, daca am o catea metis de american bully trebuie sa poarte botnită?
Buna ziua, o persoana alcoolică care nu este violenta poate ajunge la dezalcoolizare în mod involuntar daca nu îsi da acordul din cauza ca nu crede ca este necesar?
Ce credeți că se va întâmpla cu Prigojin până la urmă, va fi asasinat, va fi arestat și judecat în Belarus sau pe unde s- o mai duce sau va rămâne doar un proscris exilat de satrapii de la...? (mai mult)
Bună! Dacă în contractul de munca nu sunt menționate bonurile de masa, le primesc? Pt ca atunci când am fost la interviu în oferta scria ca se dau bonuri de masa
Dacă mi-am cumpărat un baston telescopic, am voie să îl port la mine și să îl folosesc pentru autoapărare?
Bună seara.Am nevoie de ajutor.Sunt student la universitate în Romania, sunt cetățean din Republica Moldova, cu statut de copil orfan, am ambii parinți decedați și unul din tutori este decedat,...? (mai mult)
Sa zicem spre exemplu ca sunt in alta tara si vreau sa trimit acasa in Romania un cutit care imi place si il vreau acasa, cum se procedeaza? Dar o bata de baseball se poate livra fara vreo problema?
E legal sa ai un raton in Romania? Sau iti trebuie ceva acte? (Nu stiam la ce categorie sa pun întrebarea)
Salut TPU! De curand am facut o cerere de schimbare a prenumelui, am sa folosesc drept motiv faptul ca sunt cunoscut in societate sub numele nou, stiu ca e nevoie de mai multe declaratii de la mai multe...? (mai mult)
Buna ziua, doresc sa merg pe paternitate. In ultimele 12 luni am avut salariul net 2200 si 2600, brut este 3500. Eu pe hartiile de salariu imi arata brut si 4500 lei si de acolo tras impozit etc....? (mai mult)
Anul trecut am fost admisă la facultate pe loc de la buget. M- am înmatriculat in anul de studii și semnând și contractul de studii, acesta începând pe 3 Octombrie 2022, dar pe 19 Octombrie 2022...? (mai mult)
O înregistrare facuta cu acordul partilor în contextul următor este acceptată intr- un proces chiar si daca trece cateva luni bune de la ea? Dam drumul la filmare! El/Ea:Vrei sa facem video/înregistrarea? ...? (mai mult)
Bună seara! Am o întrebare, un minor de 16 ani vrea să se întoarcă în țara sa natală, România. El acum fiind în ( Suedia) poate călători cu avionul neînsoțit de nimeni și neavând...? (mai mult)
Bună.Se poate decadea din drepturi părintești o mama care nu-și caută copilului și e la tată? Dacă da, cum se procedează?
Buna! Pe ce site gasesc intrebarile exacte de la examenul de sala pentru categoria B, oficiale de la DRPCIV? Am tot auzit de Școala Rutiera. Oare este ok, sunt aceleași întrebări exact ca la sala,...? (mai mult)
Dacă plec în Italia cu avionul și am părinți divorțați și am procura de la tatăl meu, procura trebuie tradusa în italiana? Tin sa menționez ca plecam cu avionul, mulțumesc frumos
Bună ziua. Am o întrebare; în acest moment am fost data în judecata ca nu am plătit o pensie alimentara deoarece nu am lucrat suma fiind undeva la 11.000 lei, pot pleca în străinătate? O sa îmi...? (mai mult)
Buna! Îmi pot face un PFA dacă am 16 ani?
Buna. As dori sa ma ajutați cu un sfat dacă se poate. Acum o luna mai exact circulam cu autoturismul corect regulamentar. In sensul giratoriu o persoana de sex feminin in vârsta mi- a apărut in fata,...? (mai mult)
Bună, Am o întrebare. Cunosc pe cineva care vrea să execute lucrări în construcție de amenajări interioare. Ce aș dori să aflu, fiind persoană fizică am nevoie de autorizație orice ceva...? (mai mult)
Daca suni la 911 din greseala dar nu vorbesti sau la nr de politie de la sua dar nu vorbesti, nu iei amenda?
Salut, ce fel de arme sunt permise pentru deținerea asupra ta în spațiul public pentru protectie fără a avea un port arma sau probleme din cauza acesteia?
Bună, un coleg de munca a fost dat afara pe motiv ca am arătat la șef mesajele ce mi le trimitea el ca nu ma lăsa în pace. Imi zicea dacă nu accept sa fiu cu el ma va distruge, se va sinucide, ...? (mai mult)
Bună, eu sunt David și am 17 ani și 5 luni și aș vrea să plec de acasă, să mă mut în orașul în care locuiește iubita mea, și părinți nu vor să mă lase, pot pleca fără să facă poliția...? (mai mult)
Salut TPU! Dacă am avut viză de flotant care mi-a expirat, o pot reface la aceeași adresă?
Salut TPU! Azi am luat permisul, adică proba practică, întrebare mea este daca pot conduce mâine cu fișa aceea de examinare pe care scrie " admis" sau îmi trebuie altă dovadă?
Pot plati amenda rutiera in monede? Trebuie sa aranjez banii în prealabil? Teoretic și practic este moneda în circulație, deci nu au drept de refuz, corect? Mulțumesc în avans!
Salutare, vreau să mă descarc aici, am foarte multe pe suflet și nimeni nu mă ascultă. Eu și iubita mea suntem împreună de 3 ani, eu am 21 iar ea 19 ani și 3 luni. De cand suntem împreună...? (mai mult)
Daca am primit avertisment de la politie, vine ceva acasa? Ca daca afla parintii ce am facut... =)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Claudiu193729 întreabă:
2FanMessi2 întreabă:
Anonim6382846 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Mancare
Cat de multe stii despre obiceiuri culinare, originile alimentelor si nom nom nom?